♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
ochechulka,gratulujem,tak uz mas aj najtazsi trimester za sebou,drz sa pekne s nami.
inak cirkev je proti umelemu oplodneniu,to som ani nevedela,teraz chodime s priatelom na poucenia,lebo sa ideme brat v kostole a tam to len tak spomenul.no ale co maju ti ludia robit,ked sa im nedari,cely zivot koli cirkvi byt bez deti?to je aka obeta.ja v tomto nesuhlasim aj ked som dost veriaca.
prave som zbuchla dve parene buchty,juj boli uzasne,este ked ich mamina robila 🙂 musim sa aj ja naucit malemu robievat ked bude vacsi 🙂
mywiel to by som brala ako je to u Vas. Mne to robili tiez z krvi, najprv vzali z prsta krv, dali vypit hnusnu sladku vodu, cakali sme asi hodinu a potom zasa vzali z prsta krv. A to som bola na lacno a samozrejme po case mi bolo na odpadnutie, nastastie som zvysok cakania prelezala na posteli. teraz to bude to iste 😝
Maculienka, uplne s tebou suhlasim, tiez som veriaca, ale predsa aj k umelemu oplodneniu treba štastie..teda božiu pomoc, chapem, že su proti interupcii, ale toto je predsa o tom,že vznikne a nie zanikne nový život 😖
Inak, dnes som si kupila femibion metafolin 400 a som skoro skolabovala pred tetou lekarničkou....22 eur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😲 to už važne nevedia čo pýtat 😒
Ochechulka, gratulujem, že sa bábo podarilo prirodzene..ono babetko vytuší, kedy ma prist na tento svet, treba to nechat na osud 😵
baby ja mam tolko kamošiek čo sa dlho snažia a nič a obaja su zdraví 😨 nechápem to este nakoniec som ich všetky predbehla.... ja som tiez veriaca a ta cirkev ma niekedy teda poriadne prekvapuje,,,,
inak ja už od včera mam normálne regulérne pohyby 😝
Andzi, my chodíme do Noweho Targu, pozri www.e-leclerc.pl , v sekcii oferta nájdeš aktuálny leták. Je to hypermarket, sú aj v iných mestách, zoznam nájdeš tiež na stránke. Je tam na poschodí aj obchod s detskými vecami, postieľkami, kočíkmi a tak... Ja som postieľku kupovala na trhu v Nowom Targu zanejakých 1500Sk, len matrac som si kúpila v obchode, lebo tam mali obyčajný tenký molitanový a taký som nechcela. Postieľka je pekná, zo svetlého dreva, má zaoblené čelo, takú som chcela, len som nebola ochotná za ňu dať celý majland, lebo to sa ťažko potom predáva a nemám ju v rodine komu darovať. Ináč, aj látkové plienky som si kúpila v Poľsku na trhu, ujo mal už len 27ks, myslela som, že ešte nejaké dokúpim, ale bohato to stačilo, možno teraz pre druhé kúpim pár s potlačou na parádu 😀 Niektorí ľudia sú dosť proti nakupovaniu v Poľsku, že sú to nekvalitné veci atď. no kto nechce, nemusí, my tam chodievame na nákupy potravín a plienok bežne, lebo to máme blízko a oplatí sa to, keďže Poliaci majú nižšiu daň ako u nás, preto je všetko lacnejšie. A na trhu sa dá povyjednávať a sú ochotní, takže sa dobre nakupuje. V obchode platíme vždy kartou, to je najvýhodnejšie.
agentka cooo cooo ako???? 😲 ake pohyby??? babetka? 😅 aj ja chceeeeeeeeeeeeeeem 😀
Lady, Ivanulienka, no naša Naďa je drobec, bude mať 15 mesiacov a má trochu cez 9 kíl 🙂 Ale zase je to príjemné na nosenie, čo už nie je až tak často, lebo sama behá. Ja som pri narodení vážila 2750g a môj manžel 2250g(on je z dvojčiat), takže Naďa mala presnú priemernú hmotnosť. Bolo to malinké kuriatko, ale pekne to dobehla. Práve som pozrela do denníčka, tak ako 3-mesačná mala v poradni 4240g 😀 Ale aspoň som ju pekne rýchlo vytlačila von a dosť rýchlo som si zvykla na manipuláciu s takým krehkým telíčkom, ani manžel sa nebál, od začiatku ju kúpal.
hej tak doteraz to bolo len take žblnkanie ale už citim ako sa hmyri....tak druhorodičky už môžu skor....v podstate som už podla ultrazvuku v 16 tt....ale čo chvila to čaka aj teba ešte take tri tyždniky 😝 a budeš aj ty neboj
...a zasa tie hormony, to sa musim pri každej takejto predstave rozplakat???? 😅 😅 😅 závidím ti v dobrom tie uzasne pohyby...to mne sa hybu len črevá 😀 😀 😀
no s tym som mala v prvom trimestri veelikýý problém 😅 s tym pohybom čriev...
jeeeeeeeeej agentka aj ja chceeeeeeeeeeem to je uzasne 😀 😀
potvorka ešte kusok treba vydržat 😉 potom uvidiš ake je to super ked mač drobca tak trochu pod kontrolou že sa občas ohlasi 😝 ale fakt na to treba klud a sustredit sa to som skušala min. tyzden teraz už normalne si ležím a naraz štuch štuch 😵 😵 baby ja som tak zvedavá čo to je za pohlavie 😅
agentkak a ako je velke ?babo
agentka, to fakt uz citis pohyby?... to je uuuzasne... 🙂 ja som na to strasne zvedava, vobec si neviem predstavit ake to moze byt.. 😕
ako myslite, ze je to inac s tym, ked je babatko podla sona vascie, ako napr. v tvojom pripade, agentka?.. znamena to, ze len babatko rychlejsie rastie ako je priemer, ale pritom je realne take stare ako Vam urcil doktor na zaciatku tehu a ako vam vychadza podla PM, alebo bolo babatko naozaj "spravene" skor ako ste si mysleli?
agentka ze je to paradny pocit ked citis babetko 😀 ja ho tiez citim skoro kazdy vecer ked nejako skrceno sedim.vzdy sa tak usmievam a moj furt co sa skerim a ja,ze ked ma babatko kope tak hned priklada ruku,ale ja mu hovorim,ze to neuciti,lebo to este nema taku silu.aspon viem,ze je vsetko oki 😀
nemozem vas docitat tak len k tym plienkam a oblecku.ja nebudem nic kupovat babatku na oblecenie po Erike su nadherne vecicky skoro vobec nepouzite takze aku taku vybavu mam horsie ked to bude chlapec to asi nemoze byt v ruzovom vsak 😀 no co uz tak dokupime a ostatne veci dam svagrinej ta caka dievcatko,ale nejako podvedome citim,ze aj ja budem mat dievcatko sak necham sa prekvapit 😉
plienky som mala od zaciatku pampersky 2-5kg kedze Erika bola taky maly mrnusik.haggiesky som neznasala a ani Erike nerobili dobre slabo lepili a vzdy ked redsie kakala tak malo vsetko okakane aj body dupky proste vsetko.teraz davame pampersky na striedacku z tesco plienkami ktore su tiez velmi fajn.a mate pravdu,ze 4-9kg sa najdlhsie pouzivaju 😉
ahojte baby vy tu o pohyboch? no ja ich uz tiez citim maleho som citila v 13-14tt a teraz je to skor 😉
a ked muz chytil brusko predvcerom tiez citil no zajtra z toho bude doktor vyvaleny ked mu to poviem aj pri malom mi nexcel verit no ale jeho problem ja som taka spokojnejsia ze je vsetko ok..a zajtra mi drzte palce som zvedava na utz 😉
práve púštam babetku pesničku pri ktorej vzniklo, možno mu to bude známe a pohne sa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
drakvak, to mas ozaj len take drobciatko, stanka mala vcera 10mesiacov, ale uz teraz ma 11kil. 😀 ale mne sa praveze lepsie manipulovalo s nou, lebo tu sa nepouzivaju zavinovacky, cize som ju mala len tak, v dupackach. a muz ma dlane ako medved laby, tak on sa len toho bal, ze ako bude take malinke babatko drzat.
co sa tyka cirkvi, tak podla mna sa nemaju co starat do dvoch veci. do politiky a do sexu. a teda ani do toho, akym sposobom pocnem svoje dieta. sestra sa brala v kostole kvoli muzovi a chodila na poucenie. resp. bola len raz, lebo im tam pustili film o potrate. segra sa s hrozou zdvihla a odisla, ze co ona ma pozerat na take horory, ked je tam predsa kvoli svadbe a kvoli tomu, ze tie deti chce mat.
a co sa tyka polska, tak kedysi by som sa mozno aj nechala nahovorit, ale odkedy som v irsku, tak poliakov nemozem ani citit.to je jedna hnusna, nenazrata banda,ktora si pre euro necha aj do kolena vrtat. dakujem, nemusim....
paherlie, to znamená že asi bolo babetko vyrobene o pár dni skor 🙂 leb o podla PM mi vychadza termín na 12.9 a ja som nemala ani tušaka kedy vzniklo 😅 tak sem sa orientovali podla poslednej mrchy....
silvi myslím že niečo cez 10 cm malo včera 😎
lulu aj moj drahy sa vzdy tak smutne a tužobne zatvari 😝 ale vzdy mu poviem že ešte nech aspon tri tyzdne vydrží tiež by chcel citit 😀
a čo sa plienok tyka s huggieskami mam velmi zle skusenosti vzdy mi ich precikala ale ako pisala lady asi tieto slovenské su na prd... ja som zo začiatku kupovala pampersky a potom tescové fialové tie boli uuplne v pohode neprecikala ich nebola zaparená nič,,, ale u kazdeho babatka to treba vyskušat je to individualne
agentka, moj muz si so stankou uzival komunikaciu morseovkou v brusku. on zaklopkal a stanka na to iste miesto vytlacila rucku alebo nozku. oni mali zabavu, len ja uz mensiu, lebo to dost bolelo. 😅 teraz este necitim nic, hoci pri stanke som uz citila, ale teraz zasa nemam tolko casu v klude sledovat. ale o nejake dva tyzdne uz bude aj tak kopat,cize to uz citit budem, aj ked pri tom budem vykladat tovar v praci 😀
lady to je fajn taka komunikacia ono tatinkom nič ine neostava kym je babo v brušku 😅 aspon si babo zvykne 😵 aj som to čítala že vraj je dobre s babom komunikovat 🙂 aj ked nas to obačas zaboli 🙂
agentka, tak to moj muz zasa pravidelne kazdy vecer daval malej dobru noc 😀 pohladkal, trosku si poklopkali a az potom som mohla konecne ist spat.
inak som pocula, ze je dobre babatkam v brusku hudbu pustat, ze oni si to budu pamatat po narodeni. no lenze co ked bude zena pocuvat hudbu, ktora sa malemu vobec nepaci? to nikoho nenapadlo? napr. ja som pocuvala cele tehu uplne iny styl hudby, ako sa paci stanke. ked jej teraz pustam tie cd, tak zacne jacat, nech to vypnem. proste ona chce bryana adamsa resp. este roxette moze, ale nic ine 😀 😀
😀 😀 😀 😀 teda stanka jaky vkus ma 😵 s tou hudbou som to aj ja počula,,,al tiez neviem čo je na tom prvady
agentka, normalne zacne ukazovat na radio, ze "toto, toto" a musim jej pustit toho adamsa. mam ho len na kazete, to som si pred 10timi rokmi este v UK nahravala, cize uz ma svoj vek ta paska. a opovazim sa pustit nejake cd, tak zacne pistat a ukazovat na tie dvierka, kde sa vklada kazeta, ze ona chce ine. ona chce kazetu, cize bryana adamsa. len neviem,co spravim, lebo uz mi ju minule pozulo, takze asi dlho nevydrzi. musim sa asi niekde po cd poobzerat. 😀
no tak ropožutie pasky budeš stanke asi ťažko vysvetlovať 😀 😀 😀 😀 😀 😀
uz zhanam na nete, lebo v obchodoch to asi tazko zozeniem, to uz ma hadam aj zo 15rokov ten album. aj ked niekedy tu aj tesco prekvapi, kupila som vyberovku roxette, co vydali na 20.vyrocie. 🙂
Ahojte babulky 🙂 Tak aj ja sa hlásim medzi Vás, síce až teraz, ale čítam Vás takmer od začiatku... 😀 Tak ako sa Vám darí?

lady ved ani u nas sa nepije sajrajt 😀 ale ta poslu na ranajky a za hodinu musis prist znovu na krv 😉 tu to robia vsetky ale takto je to pohodicka 🙂