icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

ladywitch26
16. mar 2010

macu, hadam do maja uz budeme mat pokoj.... to budem mat hadam aj desat kil navyse dovtedy 😝

vejinka
16. mar 2010

ahojte tiez mi je furt zle...uz neviem kedy mi bolo dobre 😝

ivanulienka81
16. mar 2010

baby to je strasne individualne s tym priberanim...
ja nie som ziadna turbo zena a pri prvom tehu som pribrala 8kg 😀

ladywitch26
16. mar 2010

zuzka, podla mna vobec nezalezi na hmotnosti, co sa tyka nevolnosti. to je velmi individualne.

ivi, ja som pribrala 16kg, ale z toho len vyse 4kg bola stanka a typujem, ze dobra polovica hmotnosti bola voda, lebo ku koncu som uz bola riadne opuchnuta. 😝

potvorka88
16. mar 2010

Ahojteee boli sme dnes na poradni a vsetko je v uplnom poriadku 😵 Malicke sa tam uzasne hemlesilo. Mame 3 fotocky. Pomerali nam aj siju a je v poriadku. Vzali nam krv na APF a za 2,5 tyzdna vezmu zas. V utorok idem na ten tolerancny glukozovy test fuuuuj 😝 Akurat som schudla 5,5 kg, ale aj ked by som 25 furt by nevadilo.
My sme uz kupili 3 bodycka a jeden kompletik vrsok a dupky. Nejak este nenakupujeme, ale ked nam nieco udrie do oci tak neodolame. Uz som kukala aj plienky ze by som nejake do zasoby nakupila ale neviem ake, teda aka je naj znacka tak mam dilemu. Tie co uz mate deticky neporadite?

ladywitch26
16. mar 2010

potvorka, glukozovy test tak zavcasu? mas niekoho v rodine s cukrovkou?
inak by som ti aj poradila, co sa plienok tyka, ale zistila som, ze je velky rozdiel, kde sa plienky vyrabaju. napr. my teraz pouzivame huggies, ale slovenske sa s irskymi vobec nedaju porovnat. to som jej ich musela menit kazdu chvilu, lebo mi ich precikala. a tieto irske, aj ked si riadne logne caju a potom cika, je sice napuchnuta na prasknutie ta plienka, ale neprepusti. a to tu su pritom este lacnejsie, ako na slovensku.
ale podla mna na zaciatok tie male velkosti je jedno, ake su, lebo ich budes menit kazdu chvilocku. hlavne kojene deti maju stolicu velmi casto, mne zakakala plienku aj 6-7x za den, celkovo som menila tak 12 plienok denne priemerne. az ked zacnu prikrmy, tak uz potom je to rozdiel. zo zaciatku som pouzivala pampers, lebo su take priedusnejsie, ale potom som presla na huggies, asi od 4.mesiaca, lebo pampers nemaju vzadu gumicku, takze ked sa pokakala, tak to mala az na lopatkach 😝

potvorka88
16. mar 2010

Lady moja mama ma cukrovku aj babka mala, takze asi preto a v prvom tehu som bola asi v 10tt. Chcela som sa tomu vyhnut ale nedalo sa 😝
Takze je to jedno ake plienky? Niekde som citala ze huggies maju take vykrojenie na pupcek ze je to dobre, ale neviem kde som to uz citala. Vidavam na plienky akcie tak si chcem spravit zasoby aby potom toho nebolo naraz vela

ladywitch26
16. mar 2010

mne to poradila kamoska, ze ked su akcie,ze mam nakupovat do zasoby. tak som nakupila par tych jumbo baleni, ked boli zlacnene, az do velkosti 4. inak huggies sa mi zdaju aj vacsie, lebo tie teraz pouzivame este velkost 4, ale pampers musime uz 4+, lebo 4ky su jej male. no a ono je to sice len par plienok menej v baleni, ale ked to tak zratas, tak dost usetris. celkovo, co som nakupila popredu, tak som len cisto na plienkach nejakych 200-300€ usetrila. potom som este nakupovala vlhcene obrusky. bezne stoji megapack 9e, tam je 6x 72ks, no ale mavaju akcie za polovicnu cenu. teraz ich uz tolko nepotrebujeme, ale kedysi sa toho pominaloooo.
tie uplne malinke novorodenecke sa mi zdali lepsie pampers, ale pre vacsie deti uz huggies. ale kamoska zasa neda dopustit na pampers, ze huggiesku jej precika. ale ona ma chlapceka, takze mozno aj v tom je rozdiel, iny "styl" cikania 😀

mywiel
17. mar 2010

zuzanocka never tomu moja svagrina mala 104kg a zvracala vkuse. 😅 😝

mywiel
17. mar 2010

potvorka vidis tu v zahranici teda aspon tu ten glukozovy test nerobia je zbytocny, lebo nestaci to robit len raz tehu cukrovka sa moze objavit hocikedy pocas tehu mi povedal doki a to ze ti ho urobia raz este nic nepredurcuje, tu proste kontroluju opuchy, kolko zadrziavas vodu a tlak a vahu.

drakvak
17. mar 2010

Potvorka, mne najviac pre novorodenca vyhovovali pampers a bella happy plienky. Na radu kamošky som si do pôrodnice kúpila fialové tesco plienky, ale Naďka sa narodila 2,5 kg a boli jej obrovské, sestričky jej plienku zahli na brušku, ale bolo to nanič, tak sme potom doma prešli na pampersky. Potom neskôr som bola spokojná aj s plienkami babylove z DM drogérie. Aj Huggies sú fajn, tie modrozelené, ale sú asi najdrahšie. Teda, my pampersky kupujeme v Poľsku, tam vyjdú lacnejšie, ale to máš asi ďaleko. Ja nejaké veľké zásoby plienok nechystám, akcie budú aj potom, aj tak to nemám kde skladovať, kúpim nejaké novorodenecké, zrejme pampersky, lebo aj druhé dieťa asni nebude mať viac ako 3kg 😀 A keď chceš do zásoby, tak my sme najdlhšie používali veľkosť 3 (4-9kg), tých treba asi najviac potom.
Parhelie, ja by som sa na Tvojom mieste telefonicky informovala, kedy Ti budú robiť odber krvi na tripple testy, povedz, že si čítala, že to má byť v 16.týždni, tak sa radšej informuješ a uvidíš čo Ti povedia (všade píšu, že sa to robí v 16.-18.tžýdni, ale mne doki povedala, že v labáku to majú nastavené presne na 16.týždeň a tak ma aj objednala na odber mimo poradne, ináč chodím každý 4.-5.týždeň do poradne). Mne tiež ešte vôbec nebrali krv, lebo tehotenstvo potvrdil ultrazvuk a až v 16.týždni mi budú brať. A ten glukózový test u nás robia len ak nájdu niečo v moči, ináč nie. Ja som sa na to v prvom tehu pýtala, lebo moja mamka má cukrovku a doki povedala, že to by sa v moči ukázalo, takže ma to obišlo.

andzi
17. mar 2010

mywiel, a ako potom zistia cukrovku keď nerobia OGTT test? Ja sa cukrovky tiež bojím, lebo moja babka mala, ale rodičia nemajú a dedko z maminej strany má, ale len ľahký diabetes (nepichá si inzulín) ale to bude asi podmienené aj vekom, keďže už má cez 80 rokov. Podľa mňa je lepšie ak sa cukrovka v tehotenstve zachytí čím skôr a sleduje sa.

mywiel
17. mar 2010

Asi z krvi to tu proste nerobia vraj je to zbytocné lebo to ze ten test zvladnes vraj neznamena ze ju pocas tehu nebudes mat. Ja som ju nastastie nemala pri prvom tehu tak nebudem mat hadam ani pri druhom.

mywiel
17. mar 2010

Mne robili AFP v 14tt a budu mi robit v 20tt zase. 😅

ivanulienka81
17. mar 2010

lady, no pri priberani je to obycajne voda, mne ani nohy nepuchli ani nic, tak mozno preto tych 8kg
aj my pouzivame od narodenia huggies, skusali sme este pampers, ale z tych sa mi maly vahadzal
a o tom kakani ani nehovor, mne sa misko permanentne pokakal do cistej plienky, ako keby cakal kedy ju vymenim a po kojeni ani nehovorim, som myslela ze je najvacsi kaktos na svete 😀

andzi
17. mar 2010

drakvak, kde v Poľsku nakupujete plienky? Vieš mi niečo odporučiť, nejakú predajňu? My sa tam chystáme s manželom niekedy po 25tt kúpiť postieľku, matrac a možno aj ďalšie veci pre bábo.

Ja som bola na krvi v 12+4 tt a poradňu mám teraz v pondelok, to budem 16tt a sestrička mi povedala aby som prišla nalačno. Tak to asi budú tie AFP testy.

momoyka
17. mar 2010

ahojte, pekny dnicek...

babky, tak ja som tiez dobra babula, pri prvom tehu mi bolo strasne zle na zaciatku, nemohla som jest, najprv som schudla, ani neviem kolko, len som bola skoro modelka (plnostihla) 😀 a potom som pribrala cca 12 kg, ale posledny mesiac som bola dost opuchnuta...
teraz mi je tiez stale zle, ale uz presli take tie nevolnosti klasicke, ale teraz ma pobolieva asi zlcnik, tak sa bojim cokolvek zjest, a som tam, kde som bola..., dufam vsak, ze ani teraz viac nepriberiem...

my plienky nakupujeme tiez stale v akcii dopredu, pouzivame pampersky, som spokojna s nimi..

parhelie
17. mar 2010

ahojte 😉 jj, drakvak, diky za radu, asi si tam fakt skusim zavolat a spytat sa, ci na to nezabudli... bola by som nerada, aby mi potom v 18tt pri najblizsej poradni povedali, ze na to zabudli, ale ze je uz na tie testy neskoro...

baby, od zajtra ma byt uz pekne... 🙂 konecne pride jar... strasne sa tesim, ze uz coskoro nebudeme musiet behat v kabatoch a na rastuce bruska budeme moct coskoro navliect len lahke saty... to bude akeee prijemne 😉

momoyka
17. mar 2010

to hej, len keby im vysla predpoved... ja uz sa neviem dockat

ladywitch26
17. mar 2010

tu sa robi glukozovy test, len ked je podozrenie na zaklade inych priznakov. napr. kamoske ho robili v 37tt, lebo sa im zdalo, ze ma strasne vela plodovej vody. inak sa to da aj z mocu zistit, ze sa rozvija cukrovka, tak sa mi to zda zbytocne, ked sa ozaj moze rozvinut hocikedy.

ivanulienka, mne tak robi stanka teraz. ako keby cakala, kym jej vymenime cistu plienku a zacne tlacit do nej. ale teraz je to aspon uz pohoda, nie ako ta prazenica na zaciatku, ta bola fakt vsade a to som len bodiky prezliekala, ked to cez tie pampersky vzdy vytieklo.

inak neviem, ja huggiesky pouzivam len modrozelene, tie druhe som ani neskusala a tie tu ani nejako casto ludia nekupuju,co som si vsimla. a najdlhsie pouzivame velkost 4, lebo trojky su len do 9kg, a to my uz mame daaavno za sebou 😀

drakvak, take malinke deticky mas? ja mam pravy opak, stanka mala 4,2kg a toto druhe tiez necakam, ze bude pod 4kila. a tiez nechapem, po kom to je, lebo ja som bola stale tintitko, az tu v irsku sa mi podarilo pribrat 5kg, tak som mala 55 pri 170cm a muz je sice vysoky, ale ked sa narodil, mal sotva tri kila.

ivanulienka81
17. mar 2010

lady, aj my pouzivame plienky č. 4 uz dlhsie, Misko mal 9kg ked mal 10 mesiacov a zacali sme ich pouzivat asi ked mal 7kg a kupujeme huggies aj classic aj premium

potvorka88
17. mar 2010

diky za rady, tak skusim kupit par pampersiek aj par huggiesiek a uvidime co nam bude najviac vyhovovat

ja som sa tomu glukozovemu testu chcela vyhnut tym, ze som mu navrhla ze mamina mi bude merat cukor, ale nedovolil to, ze je to dobre vediet kvoli babatku a ze to vydrzim, mrkol na mna a podal vypisany papier, tak co uz mam robit. V utorok si to idem odbit nech mam pokoj

mywiel
17. mar 2010

potvorka jasné ze to mozes odmietnut tu mozes odmietnut akékolvek vysetrenie s ktorym nesuhlasis a glukozovy test sa tu fakt nerobi ked som sa na to pytala tak povedal, ze je to zbytocné. Tu ma do ziadneho vysetrenia s ktorym nesuhlasim nemozu nutit, ani amnio ani AFP testy. 😉 U nas to robia tak ze ti rano nalacno zoberu krv potom ta poslu na sladké normalne ranajky a za dve hodiny musis prist a znovu ti urobia odber krvi. Tie ranajky mam vzdy rada, lebo som si dala kakao, sladké pampuse, ovocny kolac mna. 😀 😝

mywiel
17. mar 2010

mnam 😀 😝

potvorka88
17. mar 2010

tak ja sa akurat bojim toho ze sa tam pogrckam. Ked som bola v prvom tehu tak mi vobec nebolo zle tak som to uplne super znasala ale teraz je to uplne naopak. Nebojim sa vysledkov, lebo mamina mi meria doma cukor a mam to v pohode. nevadi vydrzim

parhelie
17. mar 2010

potvorka, to znie dost zle, ak mas az strach, ze sa z toho mozes pogrckat.. ja som pocula tiez o tom glukozovom teste, ze je to riadny humus, no neviem, sama som to este nikdy nastastie neabsolvovala... caka ma to vsak uz za dva tyzdne, moja maminka mala totiz tehotensku cukrovku a preto mi tie testy musia robit skor ako obycajne 😖 tak sa zacinam tiez trosku toho obavat, pretoze mi teraz asi vela netreba na to, aby som sa im tam zgrckala 😝

silvika
17. mar 2010

zeny nebojte sa toho, ja som ten napoj vypila na ex je to len asi deci maximalne nesmrdi ani to nie je nic co by nejako ostavalo v puse, horsie bolo to cakanie na ten kontrolny moc, lebo som musela sediet na riti asi hodinu, ale urcite si nerobte z toho paniku, ja som pocula od zien nazory aj na cytologiu, ze je to horsie ako porod a podobne, to su skor take zbytocne paniky

mywiel
17. mar 2010

Vidite aky rozdiel u doktorov kazdy ma iny systém a kazda krajina to ma inac, tu to nerobia z mocu ale 2x beru krv pred a po ranajkach a moc sa kontroluje na kazdej poradni. 😅

ladywitch26
17. mar 2010

mywiel, tu sa dokonca ani nepije ten sajrajt, tu sa len zoberie krv, potom si zena da ranajky, vacsinou odporucaju rozok s niecim a potom sa zasa zoberie krv. cize akurat si pride zena zjest ranajky k doktorovi 😀 ale robia len vtedy, ked je podozrenie.

ochechulka
17. mar 2010

ahoj dievcata.Ja mam za sebou aj cytologiu aj operaciu ranky na krcku maternice.Vsetko sa da zvladnut a po case vsetko preboli.2roky sme sa snazili o babatko a nie a nie sa zadarit.Chodila som aj do Martina-Sanatorium Helios a mes pred planovanim umeleho oplodnenia som sa dozvedela tu najkrajsiu spravu.Som vdacna ze som otehotnela prirodzene