icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

maculienka123
22. mar 2010

ahojte,tak dnes som sa zobudila s peknymi nevolnostami,vcera od poobedia az kym som nezaspala strasne zle aj vracanice boli,ja neviem kedy to prejde,uz zacinam 18tt a stale mi je zle.vsetkym tehulkam co im je dobre v dobrom zavidim ☹ ☹ ☹

maculienka123
22. mar 2010

pohyby som zacala uz viac citit a teraz som si ista,ze su to pohyby babatka,predtym som nevedela ale je to viac a via intenzivnejsie 🙂

agentkak
22. mar 2010

macu tak ked sa dá tak sono využijem ved kto by nie 🙂 je to krásne pozorovat toho drobca 😵 o týžden idem na to AFP ty kedy budeš mať výsledky? inak s tym vracanim to už nejak presčasuješ nie ? už to m alo postupne ustupovať aj berieš nejake lieky?

maculienka123
22. mar 2010

no vyuzi ak sa da,to mas len fajn 🙂 som si zrovna volala o vysledky,tak hodnoty su v norme ale este ze za 3 dni budem mat celkovy vysledok,tak som to nejak nepochopila.ale som rada zatial,ze aspon su v norme. 🙂 viesco ja to nechapem aj sa zacinam bat,ci nieco nieje v neporiadku,ked vraciam,ci nemam nejaku bakteriu v crevach alebo v zaludku alebo co.

agentkak
22. mar 2010

no tak super...máš to za sebou a už si môžeš spokojne tehulkovať 😉 macu ono všade to píšu že u niektoých žien to trva až do ôsmeho mesiaca.. 🤐 nič príjemné ako klobuk dolu vam čo to vobec zvladate.. a neskušala si tie homeo coculine či ako sa to vola ?

maculienka123
22. mar 2010

agentka,neskusala som,ale asi behnem kupit dnes.ono su dni,ze mi je super a potom zas o nicom.mne byvalo zle aj ked som sa viezla v aute,odjakziva som bola hakliva,mozno aj preto mi to tak trva,ze nejak si nemoze telo zvyknut na to babo.
juj taka som stastna,ze su vysledky ok a uz nemam ani tu bakteriu v moci,co mohla ohrozit plod.
len este musim prezit o tri tyzdne velky UTZ,kde budu pozerat vsetko,ci ma prsty nohy,ruky atd...nevies ci sa za to aj plati?

agentkak
22. mar 2010

no tak je možné že je to tým ked si náchylnešjia...švagrinnej bolo zle až do osmeho meisaca ta si tiež vytrpela...ale on ma tiež slabší žalúdok... ved ked ti bude zle tak vyskušaj zhltnut tabletu možno sa ti to nejako upravi....no tak vieš to AFPčko je taka prvá skúška..pri malej som to ani nejako neskumala ale tak teraz som u o par rokov staršia tak ma to zaujimať bude... 😕
neviem aky velky ultrazvuk mysliš...ja si myslim že za to by sa platit nemalo... ale zas u každeho lekara to asi inak chodi ako tu tak pozeram...

maculienka123
22. mar 2010

tusim to je ten morfologicky,co sa zameriava na vsetky organy

agentkak
22. mar 2010

ahaa no na to spytam potom na poradni... tak ale podla mna by sa to nemalo platiť..

panki
22. mar 2010

Ahojte. Ja idem na ten morfologický za mesiac a v Ružinove sa platí 42 e.

maculienka123
22. mar 2010

no ja som zas pocula ze aj 60EUR to stoji,porazi ma

ivanulienka81
22. mar 2010

macu, ano je to morfologicky uzt co sa zameriava na vsetky organy
aj ja som pri Misinkovi platila zan vtedy este 1000 Sk a myslim, ze teraz budem platit 33eur

agentkak
22. mar 2010

fuh tak to mi bud nerobili alebo som neplatila.. lebo si pamatam že určite som za nič neplatila.... a to je povinne ? či iba ak chceme?

lulu723
22. mar 2010

Ahojte tak uz som doma z poradne 😉 zobrali mi 4 ampulky krvi na tu genetiku dufam,ze to bude vsetko dobre,lebo o pol 6 som vypila jahodovy dzus a dufam teda,ze tam nebudu nejake hodnoti zvysene.a mam sa objednat do TN na sono tam uz budeme vediet co to bude,ale to az za 4tt tam pojdem.inac babatko sa ma dobre tak si tam plava a je mu fajn 😀 a ma 8,9cm mozno trosku menej ma ako by malo,ale sak mne to nevadi hlavne nech sa ma dobre v brusku.a mam dalsi obrazok co je divne,lebo uz mi nemal ziadny dat az v 30tt priemer hlavicky a to je vsetko,ale sak som rada aspon vidim ako sa krasne vyvyja a uz ma aj taku malu ritku no uplne som unesena z toho a moj tiez sa strasne tesi,ze je vsetko oki 😀

agentkak
22. mar 2010

super lulu a mohl aby si sem hodiť foto 😀

lulu723
22. mar 2010

no sak uz sa chystam strasne dlho na to musim to nejako spravit,len zase neviem kde mam ten kabel od fotaka do pc,ale idem hladat a potom dam vediet ci uz mam album 😀

ivanulienka81
22. mar 2010

no dievcata, je mi zle, skoro som spadla v kupelni, este teraz sa trasiem z toho ☹

maculienka123
22. mar 2010

lulu,vidis,tebe aspon spravil sono,mne v 16tt nespravil,ze mu to poistovna nepreplaca.

iva aj mne bolo takisto rano,teraz mi to preslo ale cakam poobede zas to pride a az do vecera.

jazmina83
22. mar 2010

Ivanulienka, a co sa stalo????? smykla si sa? 😨 😨 😨

ivanulienka81
22. mar 2010

macu, mne nie je zle ako tehu nevolnosti, ale z toho ze som sa skoro zrypala
my sa uz mame fajn v tomto smere 😀

ivanulienka81
22. mar 2010

jazmina, jaaaaaaj, zeniem sa, vsetko chcem rychlo porobit a potom saliem, zmyvala som dlazku no a bolo...
a u teba ako? vcera som citala ten hrozostrasny prispevok, nechapem tomu, ako dakto moze byt taky zlomyselny

jazmina83
22. mar 2010

ivanulienka, ty ako mamina, by si mala predsa vediet, ze tehotenstvo si treba užívat a hlavne sa nenahlit!!!! Upratovanie počká 😀 ja som mala inak v pláne cez víkend umývať nové okná v dome, ale zvolala som ženskú brigádu, kamošky a tak, a bude žúžo 😀
už sa snažím na to inak zabudnut, co mi ta osoba povedala, najblizsie sa uz krotit nebudem a vrazím jej jednu 😠

a inak som dost sklamaná, som sa tesila, ze dnes uvidím naše maličké krásnučke, ale mi ráno volali z ordinacie, že lekárka nie je prítomná a musím čakať do zajtra 😀 😀 😀
inak, ty sa chystáš ( a aj ostatne tehulky) niekedy v dalsich mesiacoch na 4D? je to fakt taký silný zážitok? ja by som to chcela dat drahému v máji na narodky 😵

ivanulienka81
22. mar 2010

jazmina, mne nema kto poriadit a kvoli malemu musim, lebo sa vsade vala a pcha 😠
takze uzivat si budem asi uz iba cez velku noc, chystame sa ist k nasim, taaaak sa tesim 🙂
ja som bola na 3D sono pri prvom tehu v 25tt a pre nas to bolo skor sklamanie ako zazitok, maly spal, vobec sa nechcel zobudit a k tomu mal este rucicky pred tvarickou a este bol dako schuleny a opieral sa o daco a to, aby bolo dobre 3D musi byt obklopeny vodou
teraz sa uz nechystame na 3D, iba v prípade ak by nam ani na morfe nezistili pohlavie

maculienka123
22. mar 2010

iva,ja tiez rozmyslam,ze nepojdem na 3D,nie sme az tak bohati,ze neviem co s peniazmi a ved na morfo ho uvidim a tam vsetko pomeraju nie?

ja sa chystam tiez vysavat a umyvat dlazku,to som upratovala minuly utorok a to je brutal ako to tu vyzera a to zametam kazdy den a prasim koberce.

vonku jak krasne,uz by som aj posedela na balkone ale este asi casu,bolo by chladno aj kvety sadit este skoro,ked ja by som uz vsetko robila.

no uz idem asi obedovat,polievka nejak nestacila,idem na druhe.

lulu723
22. mar 2010

mac no vidis kazdy lekar je iny,ale teraz ma veru Durdik prekvapil.inac som tam bola ako prva a pekne presne o 7 krv zobrala sestricka a presne o 8 uz nas aj volai do cakarne sa prezliect a 8:10 uz som bola vonku.nejako sa polepsil.pri prvom tehu zacinal ordinovat niekedy aj o pol 9.mozno ty dostanes zase kufrik myslim,ze u Durdika sa ho nedockam. 😉

a ja sa chystam na 3D,ale myslim,ze v Hlohovci je to lacnejsie ako v Trencine tak este zvazujem kde pojdeme. 😉

maculienka123
22. mar 2010

no kufrik som este nedostala a ani moc necakam,ze nejaky dostanem.no u nas je to tak,ze o 7h vojdem,zoberie krv,idem hned na prehliadku a zo vsetkym asi 20 min a som vonku.to je zas vyhoda,ze celkom to rychlo ide.

no tiez by som sla do Hlohovca,len Kovac ma hned odporucil do TN do nejakej sukromnej nemocnice,tak co som mala povedat.

lulu723
22. mar 2010

v Hlohovci to stoji 40 eur a TN 50eur.inac aj ja idem do TN ked bude v 20tt tiez ma tam odporucil doktor,ale to je normalne sono nie 3D.

maculienka123
22. mar 2010

jaj,to nieje 3D?neviem preco za ma platit za to sono,ved to je povinne nie?

drakvak
22. mar 2010

Jazmina, my sme v prvom tehu boli na 4D, vlastne manžel prvý a poslednýkrát videl dcérku na ultrazvuku, lebo do poradne so mnou nechodil, takže pre nás to bol zážitok. Bola síce nie celkom správne otočená, ale boli sme tam skoro 2 hodiny, aj som pochodila, či nezmení polohu... Boli sme v 21.týždni, teraz asi pôjdeme trochu neskôr, lebo Naďka bola drobec (mala vtedy 347g), tak asi ani druhé bábo nebude veľké, nech si ho poriadne obzrieme. Stálo to síce 1500Sk, ale uistili sme sa, že všetky orgány sú v poriadku, videli sme srdiečko - obe komôrky, predsiene, 4D je v čase, takže aj tlkot srdiečka sme počuli, krásne to bolo a dozvedeli sme sa vtedy, že je to dievčatko. My sme boli u skúseného lekára, bolo vidno, že s tým vie robiť, nebral to len ako komerčnú záležitosť, naozaj nám povysvetľoval, čo kde je, skontroloval orgány... určite pôjdeme.
Baby, a ten kufrík som dostala, je dosť o ničom - vzorka pracieho prášku+aviváže, letáky a dva jesenné časopisy Dieťa a Mamina. V prvom tehu som dostala kufrík väčší, bol tam cumlík Nuk, jednorazová plienka, Mami drink 1l a pollitrová Lucka.

johanka19
22. mar 2010

ahojte. bavite sa o 3D utz
- ja som bola minuly tyzden na testy v 16tt, robil mi sono, ale len pomeral hlavicku, male sa riadne vrtelo, takze co to je nebolo vidno 🙂, a som sa objednavala na 3D na morfologiu do centra v 20 tt - u nas - PO - sa plati 14E takze z toho co som si precitala, to mame najlacnejsie ... pojde aj manzel, takze konecne uvidi drobceka aj on, sa tesime...