♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Matúš je krásne meno 😵 a Alexandra tiež 😵
ozaj a preco sa davaju dve mena?
silvika mňe sa to páči 😵
aa hovorite im ako? ktore v ktorom obdobi im tak lepsie sadne? bo ja mam problem aj jedno vybrat nieto dve, tak preto ze preco dve mena a ako sa to pouziva v beznom zivote
My používame Emma a Michaelle . Má to aj výhodu,že oslavuju meninky dva krát do roka 🙂
Babky ich ale volajú stále inak aj Aurika Miške povie a tak ale su zvyknute vedia,že maju dve mená 🙂
Mňe sa to vždy veľmi páčilo a vyberám tak aby sa to k sebe hodilo aby to ladilo 🙂 😀
nasa ma tiez dve mena, ale vacsinou ju volame len stanka, aj ked hlavne dedko jej obcas povie aj tajfun katrina 😀 a pre chlapca mame uz velmi dlho vybrate fabien gabriel, len pre dievcatko zatial len sasha, druhe este stale zvazujeme.
jaj baby mne tie nevolnosti tusim neprejdu,zase uz ma napina a pojdem vracat.ma tu este niekto nevolnosti?
macu, zartujes?pravidelne kazdy den vraciam. vzdy rano hned po zobudeni a cez den ma brutalne natahuje. a niekedy si grcnem este aj vecer. takze ani zdaleka nie si jedina. pri stanke to bolo do 24tt, takze do maja ani necakam, ze ma to prejde. inak mam vyskusane vsetko, este aj homeopatika, co mi tri tehule potvrdili, ze im super zaberaju, mne akosi velmi nepomahaju. a zo zazvorovych susienok dokonca zvraciam este viacej. 😝 ale stale sa utesujem, ze to nie je najhorsie, jedna kamoska tu v irsku zvracala prakticky az do porodu. dala vypoved v praci, lebo nebola schopna nic.
lady,to je brutal ze.sice niekedy mam den ze je to ok ale vacsinou su tie dni,ze cely den zle a zle.chrumem kadeco a zo vsetkeho mi je zle.som tak rozmuslala cim to je.ze mem slabsi zaludok?
macu, s tymto zaludok nema absolutne nic spolocne. ja mam tiez niekedy lepsie dni, ale to znamena, ze rano zvraciam len tak, ze ma tri,styrikrat napne a dost.a cez den ked ma napina, tak si dam tie orechy a aspon na chvilu pomoze. no ale potom mam dni ako napr. dnes, kedy som stala pri umyvadle 15minut, ani dychat som pomaly nemohla, co krc za krcom, az mi slzy tiekli. a ono je to cim dalej horsie, lebo brusko uz rastie a po tych krcoch ma dost boli. najhorsie je, ze minule som sa az skoro pocikala, lebo ma to chytilo hned po zobudeni, mechur este plny, no a zadrziavaj, ked take krce. ☹
macu ... ja mam velmi citlivy zaludok a nevracala som ... len dva razy ... takze zaludok s tym nic nema ... mna len rano napina, ale len ked vstavam velmi skoro - teda o 5:00 do prace ... cez vikendy v poho
mna skor trapi mechur ... chodim kazdu hodinu na WC a v noci je to des, lebo ked dlho drzim, tak ma az brucho boli a stale ma pobolieva podbrusko
inak to vracanie sa da aj predychat ... ja tym, ze mam doslova fobiu, tak som sa musela dost prekonavat, aby som nevracala aj castejsie ako tie dva razy, ale podarilo sa ... chalabohu
ja vstavam o 5:25 a tiez mi je rano tak vselijak, no nastastie ma nenapina. Najradsej by som do prace vobec nechodila ☹
tinke ... ja idem vo stvrtok do poradne a porozpravam sa s dokinou ako dalej s pracou, lebo ta moja unava je priserna ... ked pridem okolo 4-tej obcas aj neskor domov, tak uz sa len vyvalim na gauc a okolo siedmej osmej do postele ... ale to je idealny pripad, lebo zvycajne mam este kopu opravovaciek a samozrejme aj domacnos na krku, tak v piatok som ledva vstala rano z postele a bola som rovnako unavena ako vecer ... myslela som, ze ani do prace nezajdem a oducim tri hodiny a mam dost ... uz 4-tu a 5-tu nevladzem a to nehovorim o tom, ked mam dozor
zuzka a to ti este aj dozor dali? vsak zajdi za riaditelom, ze to nezvladas fyzicky, aspon toho dozoru nech ta zbavia. inak ta unava je taka brutalna len tak mesiac, dva, podla mna nam teraz do toho pridava aj jarna unava, tak ju citime este viac. ja si tiez musim hodit slofika aspon na pol hodiky a to robim len 6hodin denne. neboj, za par tyzdnov to prejde a potom sa to znova objavi okolo 8.mesiaca, ale to uz bude hlavne tym, ze nebudeme poriadne spat. nepohodlna poloha a cikanie aj 4x za noc bude robit svoje
lady ... no dozor mam tak ako vzdy ... mne cikanie robi problem uz teraz 😝 ... sa kolegyna smiala, ze co chcem robit potom vo 8-mom az 9-tom mesiaci ... asi sa prestahujem na WC natrvalo
Ahoj babulky..po náročnom víkende som sa konečne sem dostala... ☹
celú noc som mala príšerné sny o bábetku, celý den mi bolo zle, ruky sa mi triasli ale všetko malo aj svoju príčinu...ako každá budúca mamička, sa aj ja snažím čo najviac chrániť svoje ešte nenarodené bábetko, zdravo sa stravujem, vyhýbam sa ťažkým prácam, ale ako sa vyhnúť stresu, ked vám nejaká osoba, dokonca príbuzná, povie do očí, čo si myslí o vašom tehotenstve, a povie, čo by najradšej s tým bábetkom spravilo ☹ ☹ ☹ (myslite na to najhorsie, čo sa len dá)
zaškrtili by ste ju tam na mieste? riadne ju prefackali? alebo celé tak nechali a radšej s plačom utiekli zo strachu, že sa rozčúlite a bábetku sa niečo stane???? Áno, tú poslednú možnosť som si vybrala aj ja, potom som však prežívala asi tu najhoršiu hodinu v živote, ked ma zacalo bruško boliet a s placom som sa modlila, aby sa nic nestalo a verila som, ze je vsetko v poriadku..no o nejakú hodinu, tá dotyčná osoba príde na rodinnu oslavu a bez štipky ostychu, si sadne oproti k vám, a sa rehoce pred všetkými a má tu drzosť sa vám ešte aj dalsie dni ukazat na oči bez nejakeho ospravedlnenia...
moja otázka znie...ako riešiť túto situáciu??? snažím sa na to nemysliet, ale vždy ked ju uvidím, zacne mi busit srdce a je mi zle...ibaze takto sa tehotenstvo prežívať nedá... 😢 😢 😢
zuzanoc,ja mam to iste s cikanim,ja idem aj dva krat za hodinu urcite a niekedy mam take navaly ze aj tri krat,niekedy len trosku,niekedy aj moc a v noci to je des,nevyspim sa tak dobre uz asi do porodu,5x idem asi tiez a potom uz ten spanok nieje taky.a ked zadrziavam dlhsie,to je bolest ked cikam,cely mechur picha.
no uz soém vyvracala celu veceru aj olovrant a citim sa dobre,juj to je pocit teraz 🙂
paneboze, to kto sa odvazil povedat nieco take? ja by som si teda povedala svoje a vykricala sa...rozpravala si sa o tom aj s manzelom? hlavne ak je to niekto z jeho strany rodiny, urcite by som sa mu zdoverila... nedus to v sebe
klopkam si na celo, ale musim povedat ze mne uz nevolnosti nadobro presli. Teraz sa mi cela rodina smeje, ze nemam dna a jem ako keby za troch 😀
agentka tebe robia tusim zakazdym sono,ty sa mas,ja som naposledy v 12tt
macu ... mne robili sono naposledy v 8 tt 😖 ... a na dalsie pojdem az okolo 20 tt ... aspon myslim ... mam taky nerv na to vsetko ze az
zenicky hlasim pohyby uz vcera som nieco citila hlavne ked si prilahnem brusko ale aj na chrbate uz mam nejake zdarne odsledovania. ak sa to nejako po tyzdnoch zmeni budem vediet ze to nebolo ono, ale co si veeelmi slabo spominam est z minula, tak by to mohlo byt ono 😉
macu ty sa chces vyspat po porode? joooj tak drzim palceky nech mas tichucke a nenarocne babo, bo ja som sa teda po porode moc nenaspala 😝
dobry vecer dievcata,
tak mna dnes fest bolia cici a nejak sa mi nadvihol puklik, fakt mne asi uz vidno kus brusko, dnes som kukala a skumala v kupelni vecer 😀
no ja som si baby po porode vobec nepospala, maly vkuse reval, koliky ☹
ivi mne reval cez den ale mala som pocit ze to hadam z roztopase. v noci ako tak spal ale tak tak vieme ze je aj nocna sluzba maminiek aj ked deti neplacu ze ...
vsak jasne kazde dve hodiny iba jedol, a to nehovorim cely ten servis kolo toho 😅
silvi, mne reval vo dne v noci, ale po sestonedeli sa nam to napravilo 😉
no super nasmu to zostalo velice dlho ze praj temperamentny, no to uvidime ...
Andelik...partner o tom vie, a je to o to tazsie, ze to povedala žena jeho brata 😖 dostane týžden nato, aby sa aspon ospravedlnila...potom sa to začne riešiť, no nechcem byt v jej koži, akokolvek nás nenávidí, toto prehnala poriadne 😠
Ja som inak v piatok vecer umývala vo vani ročnú dcérku priatelky, a bola som dost skrčená, a zrazu som pocítila pri brušku zachvenie, pohyb a ja celá natešená utekám za priatelom, a potom zistím, že som mala vo vrecku mobil, ktorý 1x zavibroval 😀 😀 😀
dnes ideme na ultrazvuk, tak dufam, ze bude vsetko OK 😎

u mna stale plati Alexandra,ale pre chlapca sme trosku zmenili a mame vybrate namiesto Martina Matuša 😉