♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Baby môžem sa Vás niečo opýtať?
v 17 tt. sa mám sa objednať na morfo-UTZ (20 tt.) V tehotenskej knižke mám napísané podľa poslednej MS som v 16+1 ale podľa veľkosti bábätka som 15+4. Keďže je tam prelom v tých tt, ktorý mám počítať ako prvoradý - teda v ktorom tt. vlastne som? Každý mi hovorí inak - sestrička mi povedala, že podľa poslednej MS, ale nebola o tom moc presvedčená. Neviete náhodou? 😒 som z tých tt. už magor.
panki je mi ľúto, ale neviem ti poradiť, ja som na tom tak isto ako ty. Ale snáď niekto bude vedieť.
panki treba sa riadit čo máš v tehu knižke..ked si 16+1 t.j. si v 17tt aj tak myslím že tých par dni hore dolu nebude problém... 🙂
tak volali mi z gyndy,ze mam screening negativny,teda ze vysledky su uplne v poriadku.
panki,mne doki povedal tak,ze v priebehu 17tt sa mam objednat na morfo,oni ta presne podla dna neobjednaju ale bude to v 20tt,len im treba povedat,ze si v 17tt a oni si ta uz objednaju.to neries.
ja mam tiez stale mastne vlasy a to jem aj ovocie,zeleninu a zdrave vselico,co predtym nic moc.
ja som si dnes konecne nezabudla zavolat sestricke za vysledky triple testu, a povedala, ze je vsetko v poriadku 🙂 nie ze by som sa bala, ale hned je mi lepsie 🙂
ale zas mi nejak rychlo rastu,to vidim na odrastkoch,to ma ide porazit asi slahnem do toho melir svetlo hnedy a nech si vyrasta
andelik,co je to triple test?
agentka - v knižke mám aj podľa MS - aj podľa veľkosti bábätka 🙂
macu - ja viem, že ma neobjednajú na deň, ale tým že je tam prelom v tých tt. tak by ma zaujímalo, kedy vlastne v tom 17 tt. budem. teda podľa poslednej MS už som.
panki ono to aj tak nikdy nie je presne a ako pisala macu tak oni to nerataju takže o tri týždne by ta mali objednať...
macu triple test je AFP
Triple-test
Pri triple-teste, nazývanom aj MoM-test, sa vyšetrujú tri určité bielkoviny (alfa-fetoproteín, choriogonadotropín a nekonjugovaný estriol) ako marker séra v materskej krvi. Chromozómové anomálie sa triple-testom diagnostikovať nedajú. Oveľa viac slúži na odhad rizika pre matku na základe eventuálne zvýšených hodnôt bielkovín. Ak hodnoty sérového markera ležia v oblasti normálu, je žena ušetrená odberu plodovej vody.
Pomocou triple-testu sa invazívne metódy vyšetrení musia prevádzať menej často. Od jeho zavedenia mohol počet amniocentéz, ktoré sa robili na základe veku tehotných žien, zredukovať o polovicu. Počet zistených fetálnych porúch chromozómov sa odvtedy zdvojnásobil.
Kvôli veľkej neistote by sa mal triple-test zhodnotiť aj kriticky a tehotné ženy by mali byť informované o nasledovných bodoch:
Pred 15. týždňom tehotenstva test neposkytuje žiadne výsledky. Z tohto dôvodu dochádza k nesprávnym výsledkom, ak štádium tehotenstva nie je presne známe. Nasledovné vyšetrenie plodovej vody sa teda môže robiť až v 16. alebo 17. týždni. To znamená stratu času od 2 do 3 týždňov oproti normálnej dobe amniocentézy. Prípadný potrat by sa potom mohol previesť v relatívne neskorom štádiu, totiž až v 20. - 21. týždni.
Pri podozrivom výsledku testu neexistuje vo väčšine prípadov žiadna chromozómová anomália, takzvaná chybne pozitívna miera testu je veľmi vysoká.
Nepodozrivý výsledok testu nie je zárukou pre zdravé dieťa, ale poskytuje len údaj o zmenených pravdepodobnostiach, že žena porodí choré dieťa.
Podozrivý výsledok by mal byť bezpodmienečne potvrdený amniocentézou. Miera podozrivých výsledkov testov značne stúpa s vekom matky (35 rokov: 16 percent; 40 rokov: 90 percent), hoci nebezpečenstvo chromozómových anomálií v rovnakej dobe len ľahko stúpa.
ja by som brala velkost babatka,ja teda podla menzesu by som bola uz o mesiac viac.
mne to podla menzesu vychadza tiez takmer o tyzden viac.. pytala som sa na to doktorky, ze podla coho sa teda orientovat, a ona mi odvetila ze to je jedno. Tyzden hore dole - na tom nezalezi, ze si mam sama vybrat ake cislo budem hovorit kamoskam 😀
ahojte 🙂 no mne tiez povedali podla sona dva rozne terminy a tiez neviem, ktorym sa mam orientovat.. ale ono je to asi v konecnom dosledku jedno, tych par dni hore dole... mna skor trapi, ze nie som objednana na AFP testy a najblizsiu poradnu mam az v 18tt, kedy tiez neviem ci mi ich robit budu, lebo ma na nic neobjednali ☹
a pupcek mi uz zacina tiez pekne rast... vecer vyzeram ako v 7 mesiaci 😒 budem sa musiet pofotit a zalozit si tu album 🙂
parhelie to ti urobia na poradni.... netreba stresovať tie afpčka sa robia od 16teho do 20tyždna aj ja idem na ne až v 17tt 😉
Ahojte dievcata.Konecne po tyzdni som sem zase prisla nakuknut a dalo mi to poriadne zabrat,aby som to vsetko precitala 😀 Vitam vsetky nove tehulky.Som nevedela,ze nas je az tolko... 🙂
Macu gratulujem k prvemu kopnutiu,ja zatial necitim este nic,ale problem s kilami mam taky isty ako ty.Uz som pribrala 6 a pol kg.Najviac to citim ked lezim v posteli a moje klby kricia o pomoc..Nikdy som tak vela nevazila a uz teraz ma boli aj chrbat.Neviem si to predstavit ku koncu tehu.Si budem musiet kupit nejaky vozik na presun 😀 😀
Jazmina tebe velka gratulacia ku chlapcekovi.super,ze uz viete pohlavie 😀
Otazka na Vas vsetky...
je to pravda,ze podla tvaru bruska sa da urcite aj pohlavie dietatka.Napriklad pri dievcatach rastie brusko dopredu a pri chlapcoch do bokov???? 😉
baby,som pocula,ze ked sa nosia obtiahnute gate,tak ked to troska tlaci na brusko,to moze poskodit plod?
Macu, plod okrem maternice chránia aj kadejaké obaly, to by si musela nosiť hádam o 3 čísla menšie nohavice, aby to vôbec pocítil...
dadu, macu - neverila by som ani jednemu... pri mojich sestrach mame nevysli tieto babske povery o tvare bruska, a co sa nohavic tyka, jasne ze take, ked uz ani dychat nemozes by sa nemali, ale za normalnych okolnosti je babatko dobre chranene v brusku. Ak to trochu tlaci teba (ked sa predklonis napr.) babatko nemusi citit vobec nic
podla tvaru bruska by som neverila ake bude pohlavie,co mam kamosky mali rovnake spicaky a jedna babu a druha chalana.
no ja letim na faru pre krstny list k sobasu a potom k nasim.
zatial sa majte pekne 🙂
macu si nezabudni obciansky-pre istotu 😉 ja som ale potrebovala potvrdenie o birmovke tak mi bol treba 😉
Panki, k tým týždňom, ja sa orientujem podľa ultrazvuku - v 1.trimestri sú merania dosť presné, napr. pre mňa údaj posledného menzesu nie je smerodajný, lebo ja som mala cykly 38-56 dní, takže len približne viem, kedy som otehotnela - keďže sme plánovali, tak som si pamätala dátumy a už máme jedno dieťa, tak tých dátumov možného splodenia druhého dieťatka až tak veľa nebolo 😀 V prvom tehu som mala termín podľa MS 19.12., podľa ultrazvuku 3.1., podľa prvých pohybov 1.1. a Naďa prišla na svet 25.12. Takže tie termíny sú fakt orientačné, ale v pôrodnici sa riadili tým podľa MS, takže som akože už bola po termíne...
ja som pri prvom tehu mala TP podla MS 29.4., potom podla UZV 30.4. a maly sa narodil 25.4.
teraz mame tiez podla UZV o den mensi ako podla MS
ja som pocula ze len dake 4% zien porodia presne na termin
Dakujem Dadulienka 😀 😀 😀 tešime sa velmi z nášho chlapčeka..ešte keby ma aj konečne kopol, nech ho cítim 😀
Inak, mne cela rodina podla tvaru bruška tipovala chlapca a vraj mi to je vidno aj na tvári 😀 😀 😀 a ja darmo kukám do zrkadla, nič nevidím 😅
inak baby odporučam tieto nohavice, kupila som si ich v H&M a maju uz aj letné a su velmi pohodlne..ja ich budem nosit asi aj po porode 😀
Veď ja viem, že to nie je presné a tu ani tak nejde o termín pôrodu - ten je ešte veľmi ďaleko 😒 ide len o to, že sama neviem v ktorom tt som, ale to už je jedno objednám sa na morfo v pondelok, to je jediný deň kedy budem aj podľa jedného aj druhého dátumu v 17tt. a ako píše andelik - vyberiem si sama, ktorý tt budem hovoriť, keď sa ma niekto opýta 🙂
jazmi krásne gate kde v hm si ich kupila bo v ba v hm nemaju nič a čo ta stali ?
jazmina,ja som si podobne nohavice skusala vo vela obchodoch aj v H&M,ale vsetly su mi este na brusku volne.Tak som si kupila alternativu v nexte,kde je ten elasticky pas iba na bokoch a da sa nastavovat.dufam,ze mi vydrzia aspon 2 mesiace 😀

Ahojte, vy ste toho ale nakecali 😀
Pleť mám aj ja teraz samá vyrážka a vlasy mi hrozne masnejú, tak to každý odhaduje, že to bude baba. Je nám to jedno, čo to bude, ale viem, že manžel by chcel viacej chlapca.