♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
veronika: super....dufam ze nám to bez grcania co najdlhsie vydrzí....
dakujem za typ na kyselinu...kedze sa pri tenise stale zohýnam k maličkým deťom hneď ju rozdráždim, a uz ma drzi cely den...zalievam cistou vodou zatiaal... prave som sa riadne natlacila takze asi ma zase chytí.... ☹ idem si asi rychlo lahnut...
prajem Vam vsetkým dobrú nocku
adi no tak to daj potom vedieť 😉 😀 inak naše decká by sa mohli aj docela dobre zahrať miška s emkouu by pre nu boli dobré parťáčky 🙂 ty si presne zo žiliny ?
Áno v meste bývame 😵 Určite by si rozumeli veď aj vekovo sú na tom skoro rovnako Miška s Ninuškou 😵
No tak ak niekedy pofrčíme cez žilinu ozvem sa 🙂 chodili sme dosť často na liptov v žiline sme mali vždy medzi prestávku... teraz sa už nadlhšie trate autom trochu obavam,.,,
baby, ked spominate to psyllium, tak mam ho aj ja, ale ja som ho brala na precistenie kedysi, teraz mam skor opacny problem ako zapchu, tak ho radsej neberiem :D ale pomaha aj to.
k tej kyseline, v tehu sa vraj dosledkom estrogenu oslabuje zvierac pazeraku, takze preto tolko tehotnych ma problem so zahou. a co sa tyka tych rad, tak tie sa odporucaju aj pri refluxovej chorobe zaludka. cize spat na lavej strane (a vraj aj pre babo je to lepsie, ze sa lepsie placenta prekrvuje a asi to bude aj pravda, lebo pri porode mi stale kazali lezat len na lavej strane), nejest a ani nepit aspon 2 hodky pred spanim a spat vo vyvysenej polohe. ku koncu som so stankou spavala na troch vankusoch, cize to uz som vlastne skoro sedela.
pekné skoré ránko z práce vám želám!
janica81, ani to nie je tak veľmi, že sa snažím vyprázdniť sa, ale ja som nikdy nebola zvyknutá ráno jedávať, teda raňajky boli u mňa pasé. /stačila mi káva s mliekom/
Od kedy som tehotná, tak som si zvykla samozrejme ráno jesť no a hneď ako sa najem, už aj to vo mne vyvolá pocit, že mi treba ísť na WC. čiže tie "tlaky na veľkú tam sú, inak by som na wecko ani nešla, no a potom je to už na mieste činu horšie 🙂
vejinka, vďaka za odpoveď, už mi aj sestra volala, čo si poradila, vďaka.
dúfam, že sa tá vláknina dá kúpiť v lekárni, dnes pozriem, keď sa konečne dostanem domov, ak nie, tak obehám zajtra.
Tak pekný zvyšok víkendu vám želám 🙂 my sa dnes poobede po práci chystáme do cirkusu - to je moja srdcová záležirosť, tak sa neviem dočkať 😉
vranka ... tu vlakninu dostat aj vniektorych potravinach ... tam kde maju zdravu vyzivu ... ja som to u nas kupila normalne v malych potravinach ... ale moc mi to "nevonalo", tak som sa na to vykaslala, ale to uz bolo davnejsie
Dobré ráno tehulky, som sa aj naraňajkovala, kým som si tu všetko dočítala 😀 Ako krásne nám svieti slniečko 😵
inak, včera ma moj chlapček maličký asi 15 minút šteklil 😀 a to som dostala taky zachvat smiechu, som totiž extremne šteklivá a ono si to normálne užívalo 😀 takto trápi svoju maminu, no po kom to bábo má 😵
vitajte nové septembrovky!!! 😎
zuzanockamt, no my máme v blízkosti iba Hypernovu a Jednotu, ale tá už bude poobede zatvorená, ale vyskúšam tú hypernovu a ak nie, tak budem zháňať v pondelok. Ja musím vyskúšať, čo sa dá, lebo ma asi porazí 😲
jeeeej jazmina, ty už cítiš pohyby? ja som veru ešte necítili doteraz, ale sám dr. mi povedal, aby som to nesilila a nesledovala sa, že to príde a určite to pocítim 😉 tak zatiaľ iba hladkám bruško a rozprávam sa s chrumkou 😉
juj babulky... aj ja sa teším na pohyby... som zvedavá aké to bude.. pomaly sa zagulaťujeme, aj keď mi každý nadáva že určite málo jem, pretože na mne vôbec nie je vidno že by som bola na začiatku 5. mesiaca :D ale ja s mm už vieme, že sa zagulatujeme pekne pomaly 🙂 hehehh juj teším sa ako malé dieťa 🙂
Dobré ránko, babule teda vás dočítať, to je niečo. Vidím, že tu dosť veľa báb študuje a aj ja mám 9. júna štátnice, takže po Veľkej noci sa začnej podstivo pripravovať, nech potom nestresujem seba aj bábatko, že nestíham.
dobre ranko dievcence 🙂
jazmina vcera vecer som sa snazila,ci nebudem citit babo,ale este stale nic....
moze to byt aj tym,ze ak mam napriklad siroku panvu,tak babo je hlbsie v brusku???kazdy mi inac tvrdi,ze mam malinke brusko na to,ze som v 17tt.Tak aka je potom normalna velkost ???neviem na co mi to hovoria,potom sa iba zbytocne stresujem.. ☹
V nemocnici mi aj dali graf pre rast bruska a zvysovanie sa vahy,ale je to az od 24tt
vranka uz ti fakt nic ine asi neostava len vyskusat vlakninu a cpky.Ja som mala take iste problemy zo zac.tehu,lebo kava mi kazde rano pomohla so stolicou,teraz ju sice mavam kadejako,ale celkom sa to da,aj ed je to obcas s problemami 😀
dadulienka, veď to, že už som si tým raz prešla na začiatku tehu, ale vtedy okamžite zabrali sušené slivky a ľanové semienka a teraz nič. ale dosť, už sa nebudem sťažovať, proste to nejako poriešim, keď bude treba a dosť, možno stačí len pozitívne myslieť 😉
k tomu brušku, mne zase každý hovorí, že mám dosť veľké brucho, akoby som už bola v 7. mesiaci 😀 ale je to veľmi individualne, ja sa veľmi teším z toho, že mám už pekné okrúhle bruško, ale keď sme boli pred dvoma týždňami v 15 tt. na 4D sono, tak doktor sa smial, že kde mám brucho, ešte som vôbec nemala. Teraz nazačiatku 5. mesiaca mi vybehlo a to teda riadne. A určite to nie je tým, že veľa jem....pribrala som zatiaľ 3 kg, čo si myslím, že je ok
dadu ano može to byť tou panvou... ešte maš v klude dva tri tyždne čas to je v pohode vôbec sa s tým nestresuj.... 🙂
vranka musiš skušať čo ti zaberie..a hlavne pitný režim... 😉
mimka ja štátnice v máji už by som sa mala začať učiť no nechce sa mi do toho 😒
baby, statnice mi ani nespominajte... tiez ma to na konci maja caka ☹ ale este nemam ani len diplomovku dokoncenu, takze zatial to neriesim.
snad nebudem velmi vystresovana, lebo pred bakalarskymi statnicami som mala infarktove stavy. Celu noc som vtedy nespala, vypila som asi tri kavy a zakoncila to redbulom, potom my chytila zimnica, tak som si dala horucu sprchu, z toho mi bolo potom na odpadnutie.. no priserne volaco. Snad to budem teraz zvladat viac v pohode 😖
ja som rada, ze som si vsetko - skolu, diplomovku a statnice uz davno odkrutila ... teraz v maji to bude uz 5 rokov, co mam po skole ... teraz by sa mi uz nechcelo do nicoho pustat a ucit sa ... mozno casom este nieco spravim, ale to uz bude len take dobrovolne
dada, netrap sa skrz bruska a jeho velkosti. Je to indi-vindi. Ja nosim stale rifle, ktore som si kupila este pred otehotnenim a v pohode ich zapnem. Ludia, ktori vedia, ze cakame babo sa len smeju, ze maju vacsie bruska ako ja v 5 mesiaci. Hlavne je, ze babo rastie a pribera a to teda rastie 🙂
zuzanockamt, plne s tebou suhlasim 🙂 Tiez som rada, ze uz mam po vsetkom a ze ak sa do niecoho pustim, uz nemusim len chcem. 😉 Zatial chcem len pekne tehotniet, porodit a venovat sa babu. Takze klud a pohoda.
dievcata dakujem,ste ma upokojili,ja mavam taketo stavy ked som sama doma a nemam co robit ako napr.dneska 😉 mi to mame s mm take sialene,ze on cez tyzden doma a ja robim a cez vikend som ja doma a on robi.Je to dost na prd,ale vyuzijem to aspon pri babatku-budeme sa striedat na smeny 😀 😀 😀
tie co mate statnice vam nezavidim,ale ked uz viete ze mate v brusku bublinky,tak dufam,ze nebudete stresovat,lebo ja pri mojich statniciach som bola na nervy teda kvalitne a som rada,ze su tiez par rokov za mnou 😉
a ked skusajuci uvidia brusko,tak sa stavim,ze tiez nebudu chciet prispiet k vasmu stresu a budete to mat rychlo za sebou 😀
plne suhlasim s dadulienkou, ze ked skusajuci uvidia brusko budu ludskejsi. Takze pekne bez stresov, dobre bude. 😉
dadu, kliiiiidek, nestresuj, ja som pri stanke mala take minibrusko,ze ked sa ma zakaznici v obchode pytali, ze kedy mam termin a ja som odpovedala za 4.tyzdne, tak len oci otvarali, ze a kde mam to brucho. a pritom stanka mala 4,2kg. 😀 no ale ja som zasa mala brucho velmi nizko, tak to tak opticky vyzeralo, ze je mensie.
na pohyby mate este casu dost, ja som bublinky citila prvykrat az dnes rano, a to uz mam druhe, ktore ze vraj citit vcassie.
boze dadu, velkost bruska neries 😀 fakt je to individualne
ja som na zaciatku 8. mesiaca bola na praxi a riaditel si nevsimol, ze som tehu 😀
ja ani neviem, ci mam male alebo velke brucho na ten tyzden, co som ... nejako to neriesim ... ja budem rada, ak bude male co najdlhsie 🙂
ja som ani zo zaciatku neriesila,praveze sa mi zdalo aj dost velke,len ludia okolo mna zacali komentovat,ze ake:"ake mas male brusko!!!"tak som sa trosku zamyslela....no uz neriesim 😀 😀 😀 uz len cakam na prve pohyby 😵 😵
ja som sa dnes po tyzdni ukazala u rodicov, a mama hned kukla na brusko, ze ako mi za ten tyzden velmi narastlo... mne sa nezda, ale tak oni to asi lepsie vidia ako ja 🙂
No uz som zacala citit, ze sa mi zle spi v noci. na bruchu uz vobec nemozem, a aj na chrbte mi je to nepohodlne, lebo mam pocit ze mi to tlaci na nejake organy alebo co, pretoze sa mi vzdy rozbucha srdce ked lezim na chrbte 😒
ja na bruchu spavam stale ... a nic mi nevadi ... som zvedava, ako dlho to este potrva 😅 😕
ja prave preto zle spavam... lebo som zvyknuta spavat na bruchu. Teraz sa len celu noc prehadzujem a budim 😒
zuzi, to je super, ze zatial nic nevadi 😉
andelik, no to nezavidim s tym spanim, ked zacne maly/a kopat a tlacit to sa len bude spinkat a po porode ani nehovorim 😅
dadu, ved v pohode, prve tehotenstvo uzivaj si brusko 😀
gali, aj ja nosim zatial este vsetky veci ako pred tehu, som zvedava dokedy, pri Misinkovi som prvykrat tehu nohavice obliekla v 21tt 😕
ja som bola zvyknuta roky spavat na bruchu, ale uplne od zaciatku tehu som uz nemohla.mne to strasne vadilo. a tesila som sa, ako budem po porode zasa spat na bruchu, ale houby, to som zasa nemohla, tlacili ma prsia plne mlieka 😀
inak vraj sa velmi neodporuca spat na chrbte, ale ja som ku koncu spavala uz len tak, aj teraz sa mi najlepsie spi na chrbte.
a tehu nohavice, resp. uniformu som mi pytala uz minuly tyzden, lebo sice este normalne gate zapnem, ale dost sa zohybam v praci, a vtedy ma to uz dost tlacilo. tak radsej nech to male neutlacam a nech si uzije volnosti 😀

Katuška cicuška moja najbližšie asi nie keď sme samé . Možno keď príde ocino pôjdeme do BA na nákupy 🙂 Tak by sme sa ozvali a nejako dohodli? 😉 Martin mám tu za rohom vlakom aj autom okolo 30minút takže to si idem keď si zmyslím 😅