♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
no tak pre 9mesačne babo to bol isto zážitok..ale vidiš v dnešnej dobe chytíš hocčo a hockde 😒
take prechladnutie by si mala vyležat ale asi pri takom drobcovi ťažko...treba čajíkovať a vitamínovat nič iné asi nepomože..my aj tak môžme iba paralen....aj berieš nejake vitaminy na podporu tehu? ale ono to asi závisí od imunitneho systému....
no ninka je taky malý aktívny čertik...takže pri nej sa nenudim, okrem toho chodim do prace a do školy takže anie neviem ako život beží...popravde moc si tehu n euživam lebo sa citim dost vyčerpana....a ano kopkanie už je 😵 😵 to je super pocit...
dadu toto je ono len to máme v kvapkách---
Dobre rano helka 😉
k tej nádche, mna tiez pochytila pocas tehotenstva uz 2x a vzdy mi pomohla domaca liečba..žiadne tabletky ani spreje do nosa. Naparovanie nad kamilkami, zvlhčovač vzduchu do spalne, a výplach nosných dutín slanou vodou viackrat denne. Ale ak už máš odskušane všetko, asi treba skočit za doktorkou.
A mne sa v noci snivalo o vsetkom, co sme si tu pisali vcera..ze som rodila a bolo to strasne, ze som bola dotrhana a este mi aj nos zacal v noci krvacat. A este k tomu, rano, ked som si chcela lahnut na lavy bok, ma strasne zabolelo na lavej strane, ako by sa tam nieco tazke prevalilo.
Inak k tomu zapalu moc. ciest, mam s tym skusenosti, minuly rok som tym trpela 3 mesiace!!!! Moje skusenosti, ako píšu baby, brusnice, brusnice a zasa brusnice, vela tekutín, najlepsie cistu vodu, a ja som posledny mesiac nebrala uz ziadne antibiotika, co som zatajila lekarke, a az vtedy mi vysli dobre testy. Zabrala samoliečba a nasledna prevencia, doktorka mi to laicky vysvetlila, kedže mi ženy máme dierky priliš blizko seba, vzdy sa po toalete utierat spredu do zadu 😀 😀 😀 aby sa tie bakterie nedostali tam kam nemaju. A tiez som musela vynechat sladkosti mučne jedlá, a tiež mi odporučili gel na intimnu hygienu v tehotenstve, Lactacyd femina plus 😎
No super, kym sem ja pridam jeden prispevok, vy tu uz popisete pol strany 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
No agentkak poviem ti, že to bola premna najhoršia mora môjho života, vidieť si babo ležať bezmocne uplakane na liekoch na upokojenie.. ako kriči mama mama a mna k nemu nehcceli pustiť.lebo ja som bola v takom stave, že som len plakala a plakala... 😔 no nočna mora dodnes... zato si ho teraz svojim spôsobom piplem, obliekam a davam pozor..lebo sa bojim aby sa to nezopakovalo 😒
ozaj myslite si baby, že ked je žena počas tehu chora, iba bežne nadcha kašel, tak sa to môže preniesť na babo a potom byť chore po narodeni ? 😕 minule ma tak jedna maminka nastrašila, že aby som sa liečila, elbo že aj pri malom som bola chora, a teraz je maly tiež často chory.. 😔 lebo sme silny alergici a berieme dva inhalatory.. 😒
Noo aj ja už citim od 13tt take slabšie, ale včera čo dokazovalo v brušku bola sranda 😀 tak to maš dosť hekticke 😉 ale aspon ti to prejde rychlejšie a nemaš čas myslieť na bežne problemy tehotenstva 😎
No kočky bežím..ocko nam ide z nakupu, tak idem variť, riadiť a umyť ešte dve okna 😵 pekny den.. 😉
heli to si neviem ani predstaviť....to už sa len hrozne číta... 😕 ale tak chvalabohu mate to za sebou a súhlasim treba davať pozor aj ja na malu davam zvýšený pozor len niekedy to ťažko ustriehenš(napr. ked ide na prazdniny alebo tak)
myslím že to pravda nie je....s tou chorobou ked byvaš častejšie chorá prave že by si mala brať vela vitamínov aby si z nich dieťatko bralo...u nas mala chodí 3 roky do školky a bola asi 2-3 krat chora...tiež to zavisi na tom aký imunitny sytém zdedí a aky si vytvorí.....kedže som zo zdravotáckej rodiny tak u nas je bežne od mala vitamíny... 🙂
jazmi ten lactacyd používam aj ja je dobry... 😉
Dobré ránko babule, aj som sa pri vás naraňajkovala, kým som vás dočítala. Včera sme išli s manželom nečakana na večeru, tak som ku vám už večer neprišla. Vy ste teda mali včera tému brrrr, ale osobne ja sa pôrodu nebojím.
Ja pohyby ešte vôbec necítim, ale ako prvorodička si na ne ešte asi počkám. Ale manžel, keď si priloží ucho na moje brucho, tak vraj počuje, ako tam drobček žblnkoce. Len neviem či to nepočuje moje črevá 😀
Babulky moju kamarátku tak svrbelo celé telo a včera ju prijali do nemocnice, že má niečo s pečeňou, ale ona má už TP 17.04, takže už si tam do konca poleží.
Mimka, 😀 podla mna tvoj manzel tiez pocuje tvoje zblnkotajuce črevá, ale len ho nechaj, nech si myslí, že je to vaše maličké, pre nich je to ešte väčší zázrak, pretože to nikdy na vlastnej koži nepocítia. 😵
Inak ja som tiež prvorodička a preto je to pre mna nepochopitelne, že už citim jemne pohyby, a viem, že to čreva nie su, poznam už natolko svoje telo, a včera večer to už boli dva zretelne kopkania a teraz tiež cítim také mrvenie 😀
Jazmina dakujem za rady, vlastne som dokopy neskušala nič, okrem spreju do nosa a množstva vitaminou, lebo som zaťažena na ovocie.. zjedla by som ho na kvanta 😀 už nech su čerešne a kukurica na trhu 😀 😀 pri malom som jedla na kila všetkeho, dinu na posedenie a tak... 😀 ale zase som aj zhrešila a parkrat zhltla aj pizzu a dačo nezdrave... 🙄 ale tak je to povolene, ved mame chute 😀 Ale určite vyskušam čo si mi poradila, lebo sa chcme z toho dostať a užívať si konečne aj počasie, bez vreckovy a kychania 😅
Agentkak, nam aj robili testy na imunutu a vraj 100% ... 😔 tak to isto od septembra čo nasutpil do škôlky, tak bol v nej tyžden, potom 3tyždne doma... takto sa to ťahalo do januara, potom nam nasadili inhalator, tak sme boli v nej vyše 2tyždnou.. a zase sme doma.. ešte dobre, že som už na PN, lebo neviem ako by som to snim riešila, kedže aj moji rodičia, aj svokrovci aj manžel su pracujuci, kde by som ho dala... 😖 ale ten novy inhalator mame len od včera, ale vidim, že mu zabera, menej kašle, vlastne by som už povedlaa, že len pokašlieva... 🙂
Dadulienka, to čo ti poradila agentkak tak od tej firmy, je aj sirup brusnicovy, pije sa zriedeny z vodou aspon ja som ho tak podavala malemu a strašne dlho vydrží, a je aj preventívny.. tak môžeš skusiť aj ten, alebo to čo ti poradila agentkak.. mylsim, že ten sirup je asi pre detičky vhodnejší 😅
Mimka, no asi to boli fakt čreva 😀 Mne začali pohyby ako take kopcovanie, akoby sa dačo pokušalo v brušku prevaliť, aj teraz je to take, nahle a rychle,iba take blum 😀 vystižne to píšem však 😀 😀 😀 ale viem, že viacej sa hybeme večer, ako takto cez den.. 😵 kočky, tento rok mame my futbalovu sezooonu už vyhratu 😉
Manžela mam futbaloveho rozhodcu, tak si robí zomna srandu, že aj mna čaka ťažka futbalova sezona, že budem chodiť roskopana... 😅 škodoradosť 😀
dadka mas IP 😉
ahojte tak obklady asi nepomozu takto cez den je to fajn,ale vecer jak sa osprchujem tak je to hruza.natieram si to z tym hojivym zazarakom vajickom a tusim to aj pomaha.este sa davaju aj odstanova masta,le ja to mam tak doskrabane,ze by som sa asi zblaznila 😒
lulu a kalciovú masť si neskúšala ?? alebo fenystilovú?
jazminka akosi ti nikto nenapisal, mna vcera napadlo, ze sa spytam, ci tu nie je nikto kto aj cvici alebo nieco telesne robi medzi tehotnymi tak sme tusim len dve. ja cvicievam asi kazdy druhy den, predtym som kazdy den, ale mala som taky sprosty navyk na to, ze ked som naaahodou jeden den necvicila tak som mala hned vycitky ze by som mala este pocvicit a tak tak som si dala tentoraz len kazdy druhy den ale cvicim len tak doma, asi 20 minut, "prebehnem" si na na takom eliptickom trenazeri 5 km potom sa ponatahujem a brusko pocvicim a aj ruky kolko mi chlapec dovoli a nezacne mi skakat bo bruchu. predtym tehu som cvicila az do posledneho dna ale neskorsie mesiace len asi 10 minut tam som uz moc nemohla robit tak som hlavne na tom stroji cvicila 😉
agentkak nie neskusala som ziadnu mast,lebo som nevedela co to mam to len tak pred 3 dnami mi z nicoho nic zacali svrbiet,ale nevenovala som tomu pozornost a vcera jak uz som sa teda doskrabala pozeram a noha jak bomba napuchnuta.tak som len tak krivkala jak nejaky kripel 😠
myslím lulu že kalciovou masťou nepokazíš nič,,,, dá sa kupiť bez predpisu,,, mala by ti to upokojiť...alebo potom ten fenistyl to je na také alergické reakcie a na ekzemy...a je chladiva
no tusim mame aj kalciovu mast a aj fenistyl tak dam malu spat a idem si natret nohy a oddychovat 😉
silvi ja som počas prveho tehu chodila cvičiť na prednádražie do nukleonu pre tehotné to bolo fajn...
jazmi behať určite nie teda ak nechceš skončiť na rizikovom ako ja ked som v 5mesiaci sa tiež pokušala špotrovať a behať... 🙄
dievcata,ale mam aj veeeelmi dobru spravu,ktora predci aj moje pichanie v podbrusku. zacianam citit babatko,je to presne tak ako napisala helka,je to take blum....blum 😀 😀 😀 😀 nie velmi casto,ale predsa
Dakujem Silvika za odpoved, skusim aj ja tie "opatrné" domáce cviky, kupila som si fit loptu a na internete som nasla cviky pre tehulky.
Agentka, mas pravdu, s tým behaním som to asi prehnala, len ja ked vždy musím behat za naším chlpáčom, ked mi ujde a začne nahánať po sídlisku mačky 😀 😀 😀
inak baby sport nevadi ziadny pokial necitis pri nom nejake neprijemne pocity aj beh mozes neboj nic
Babulky? Máte niektorá z vás domáceho miláčika? Napr. psíka? Ide o to, že mam troška strach, z jeho reakcie na babetko, či nebude žiarlivý, inak je to neagresivny pes, malé plemeno, len či nemáte nejaké skúsenosti 😒
hlavne ked je clovek na ten pohyb zvyknuty, tak aj tehu telo sa vie prisposobit, ved to kazda citime na sebe. aspon mne lekarka ak povedala, ze kludne mozem ako vzdy ak necitim nic bolave
No ja som bola zvyknutá na bicyklovanie, ibaže viem, že to je rizikové, ale ved ide pomaly leto a sa možme hádam kúpať 😀
No idem si kupit na obed gyros so salatikom, dufam, ze dovtedy tu nepopísete 3 strany 😀 😀 😀
jazmina my mame 3 psov dvaja su v dome, jedna bola mala ziarlivka, ale teraz je uplne super, asi najviac znesie od maleho neni zeby sa mu hodila k noham ale ma ho " na haku" co som sa obavala ci mu nieco velmi zle nespravi. a ta dokonca podrhla sliepky, aj zajaca. no strach som mala, strazila som ju alebo skorej babo ale zaradila si ho do svorky.
preco je bicyklovanie rizikove?
Dadulienka a to blum blum bude čoraz silnejšie 😉
Jasmina ja som mala dvd od Czoborovej, pre tehulky.. 🙂 ale nejako ma to neoslovilo.. tak mi stoji v skrinke... možno ho za kus aj teraz vytiahnem..
Inač hlavne tie čo čakate druhe, nebadate že sa vam trha koža? Mne sa pri malom trhala len na konci mesiaca a narobili sa mi strie, ale teraz, no na bokoch a stehnach to už mam viditelne a na brušku sa to začína tiež... 🙄 ja nechcem mať taku kožu ☹
jazmin nemusis sa bat,ze bude psik ziarlit on dobre vie,ze na babetko si nemoze nic dovolit,lebo to povazuje za mlada skor ho bude ochranovat a ked bude spinkat v kociku tak bude pri nom lezat a strazit.mi mame velkeho psa a ked mala spinkala v kociku a zacala plakat tak nas pes zacal stekat to som vedela,ze je hore a okrem psa mame aj 5 papagajov.dvaja boli vo vnutri a bolo to fajn ani moc neskriekali,ale ked kupil moj dalsich 3 to uz im spravil vonku voliery a su tam a malej nevadi ich skrekot uz si zvykla a chodi ich stale pozerat a bucha im tam na klietky 😀 .inac mam kamosku co ma fenku a jej maly ked sa priblizil k okraju gauca tak zacala vrcat takto upozornovala,ze maly moze spadnut 😉

helka a katka,mohli by ste mi napisat konkretne co je pre tehu,lebo mne to musi mamka poslat sem,pochybujem,ze tu nieco maju,ale pokukam...
helka ja som bola chora minuly tyzden,davala som si tie kvapky z morskej soli do nosa,ale najviac mi pomohlo naparovanie,ak mas doma nejake bylinky tak si to urob,naozaj to pomaha 🙂