icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

maculienka123
22. jan 2010

no ked ti videl bodecku,to je ono,ver mi. 🙂

agentkak
22. jan 2010

potvorka
Vajíčkovod je len 0,5 cm široký, plod ho teda môže veľmi rýchlo prerásť. Už 4 týždne po oplodnení môže mať zárodok 2 cm v priemere a vtedy začne prerastať cez vajcovod, pričom naruší okolité krvné cievy, čo spôsobuje krvácanie. V najhoršom prípade môže vajíčkovod až prasknúť. ciže myslím že to nebude tvoj prípad....

mywiel
22. jan 2010

Jéééj agentak gratulujééém 😉 Kto tu je este okrem mna co nevidel ♥? Ja som sa pytala na mimomater. priznaky su vraj rozne od odpadavania a castého tocenia hlavy, po silné krce, krvacanie, tak si vyberte niekedy su to aj priznaky tehu takze ziadna panika.

mywiel
22. jan 2010

Inac som sa docitala v knihe o tehotenstve ze prvé sono sa kludne robi az v 10tt cize dolezité je ist prvy krat k dokimu v prvom trimestri este. Potvorka neboj sa to bude ok, to je este malinké v 6tt ale uz mohol vidiet ci islo o mimomater. tehu, ja si myslim ze budes ok ved bolesti ani krvacanie nemas nie? 😉

mywiel
22. jan 2010

Akurat som sa bavila s mojou mamou a ona si nikdy nedavala zistovat ci slo o mimomater. ked nas cakala ved vtedy este utz neexistoval takze oni cakali 9 mesiacov teda zeny aby svoje babo uvideli, mna by porazilo... 😅 😀

mywiel
22. jan 2010

Ani ziadne 3D 4D nebolo co si myslim ze pre dietatko ani nie je dobré, je to len zbytocny luxus na zarabanie penazi a babo stale niekto vyrusuje. Niekedy sa babo odtiahne ked sa robi utz lebo mu to nie je prijemné to vlnenie. Ja som za utz 3-4x ked nejde o rizikové tehu podla mna to staci na skontrolovanie, ako stale ho vyrusovat.

jika80
22. jan 2010

agentkak - blahozelam 🙂 a foto nemas?
potvorka - neboj, mozno tvoj lekar nema moc kvalitne sono a preto nebol drobcek vidiet - u mna z toho dovodu nebolo dlho vidiet srdiecko a v nemocke na kvalitnom sone bilo hned a ze vraj urcite uz dlhsi cas 🙂
takze ziadny stres
ja stale bojujem s nevolnostami - som dnes testovala mango na ranajky a nebol to dobry napad 😀

potvorka88
22. jan 2010

Dakujem za podporu dievcata. Obcas ma trosku boli brusko ale to je taka slabunka bolest ako keby mi mala mrcha dojst. Take iste som to mala aj pri prvom tehu, takze s tym sa nejak neznepokojujem. Krvacanie ani spinenie nemam. Stale hypnotizujem telefon nech uz zazvoni a viem na com som, ach jaj 😒

potvorka88
22. jan 2010

Agentka gratulujem bolo by to super keby ti to tak vyslo 🙂

mywiel
22. jan 2010

To je normalna bolest neboj, pri mimomater. su to iné bolesti neznesitelné. Vsetko je ok neboj, keby nebolo tak by ti volali hned. 😉 A jedna holka u nas v robote mala mimomater. a nevedela ani ze je tehotna a mala strasné bolesti a odpadla ako lata na zem, volali sme sanitku a bolo to to este ze prisli rychlo, teraz je ok. 😒

mywiel
22. jan 2010

Inac uz rano a vecer zazinam mat nevolnosti este to nie je na tykovanie ale zaludok na vode bleeeee 😝

agentkak
22. jan 2010

myw dakujemmmm 😉 dufam že všetko bude oki....ty ideš 10.2? aj ja by som mala ist vtedy naporadnu...takdržím palce... 😉 čo sa tyka toho mimomat. Príznaky mimomaternicového tehotenstva
■vynechanie menštruácie
■ostrá bolesť, ktorá vystreľuje do ramena
■veľmi silné, kŕčovité bolesti v podbrušku
■pocit tlaku v konečníku
■nevoľnosť a vracanie (je ťažké rozlíšiť ju od rannej nevoľnosti)
■závraty a slabosť
■hnedý vaginálny výtok alebo slabé krvácanie
■po prasknutí vajíčkovodu silné krvácanie

mywiel
22. jan 2010

Nie 2.2. a stale testujem kazdé 3 dni aby som to nejako prezila 😅 😝 😀

potvorka88
22. jan 2010

Agentka tak okrem nevolnosti nemam z toho zoznamu nic. Dnes ma riadne natiahlo, som musela na vecko odbehnut, ale grckat som chvalabohu nemala co.

mywiel
22. jan 2010

No ale toto moze byt aj zapcha co je normalny tehu priznak pocit tlaku v konečníku 😅 😕 Mne ona nevedela naisto odpovedat dokina vraj je to rozne.

mywiel
22. jan 2010

Tak isto ako zastavené vetry 😉

mywiel
22. jan 2010

Aj zavraty a slabost byva ked vam je zle alebo sa nenajete a znizi sa vam cukor v krvi. Vravim mozete si vybrat, jedine na utz mozu potvrdit ci ano alebo nie.

potvorka88
22. jan 2010

Tak uz len cakat a dufat

mywiel
22. jan 2010

Agentak inac som si myslela ze vajickovod nie je taky tenky? 😕 😨 Sranda ja som si to predstavovala hrubsie také hadicky... 😅 😀 😀

mywiel
22. jan 2010

Potvorka neboj vsetko je ok. 🙂

mywiel
22. jan 2010

Nemozete prisposobit tabulku aby sme videli kto uz videl ♥ a kto este nan len caka? 😅

lucialen
22. jan 2010

Ja este len cakam na vysetrenie, pojdem az o tyzden, tak dufam, ze uz by mohlo bit 🙂

mywiel
22. jan 2010

Ved ja tak isto 😉

agentkak
22. jan 2010

andzi mam aj foto ale som v robote..dam potom ked budem doma 😉
myw ja som počula že nevolnosti ti kludne mozu dojst aj po 6-7tt takže teoreticky ich mozeme ešte kazda chytit ktora sme 5.6.7tt ale tak ja dufam ze mne uz zle nebude.... 😎
potvorka dakujem a drž sa a hlvane mysli pozitivne...

mywiel
22. jan 2010

No ved mne dosli v prvom tehu v 7tt a trvali do 4tého mesiaca 😝 bolo to hrozné aj ked som neblinkala tak mi bolo zle 24 hodin denne v noci 😔

jika80
22. jan 2010

baby, ja som niekde citala, ze najcastejsie zacinaju nevolnosti v 8.tt, no u mna si povedali, ze pridu uz o nieco skor 🙂

maculienka123
22. jan 2010

tak baby ja som mala aj to pichanie v konecniku asi v 6tt+hnedy vytok v ´7tt a nieje to mimomaternicove,takze netreba hned vsetkemu verit

maculienka123
22. jan 2010

ja mam nevolnosti od 5tt doteraz cely den len zle.

agentkak
22. jan 2010

babulky niečo pre vás ktoré máte nevolnosti:

Lekári odporúčajú tehuľkám bojujúcim s nevoľnosťami mať na nočnom stolíku pripravený pohár vody alebo iného vhodného nápoja a nejakú sušienku. Nie je totiž dobré vstávať z postele s prázdnym žalúdkom.

Ak vás nevoľnosť prepadne pri určitých pachoch, napr. v kuchyni alebo po zjedení niektorých potravín, vyhýbajte sa týmto „vyvolávačom“ problémov.

Niektorým tehuľkám môže bývať nevoľno počas jazdy autom, aj keď predtým takéto problémy nemávali. V takom prípade je možné pomôcť si napr. homeopatickým liekom proti nevoľnosti.

Pomôcť vám však môžu aj niektoré prírodné prostriedky. Dobrou voľbou je zázvor, ktorý si môžete dopriať napr. v podobe chutného čaju. Na trhu sú tiež špeciálne lízanky s obsahom zázvoru a ďalších účinných, no zároveň bezpečných, látok určené práve budúcim mamičkám trpiacim týmito nepríjemnými ťažkosťami.
Napriek tomu, že tehotenské nevoľnosti trápia nejednu budúcu mamičku a sú častým javom, niekedy môžu byť nebezpečné. Rizikom je najmä stav, kedy sú nevoľnosti príliš intenzívne a bránia žene v každodenných činnostiach, ak má tehuľka problém udržať vôbec nejakú stravu kvôli pričastému zvracaniu, alebo ak napr. v dôsledku nevoľností a zvracania dôjde k nežiaducemu úbytku hmotnosti. Niekedy je nutná i hospitalizácia.

V každom prípade, ak sa u vás ranné nevoľnosti objavia a nedokážete si pomôcť ani spomínanými metódami, určite svoje ťažkosti konzultujte s lekárom.

mywiel
22. jan 2010

Jezis no auto bola hroza ak som nesoférovala ja. 😝