icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

andelik8
12. máj 2010

lucia, jasne ze kazda tu ma pravo pytat sa na cokolvek... a tie co chcu jej odpisu, poradia... ved o tom to cele je. Ak sa to niekomu nepaci, nech nereaguje, ale podla mna nema pravo nikomu zakazovat pisat o hocicom. Podla mna riesenie vytokov je prirodzena zalezitost ak niekto nevie co je este v norme a co uz nie a tyka sa to predsa nasho zdravia a zdravia babatka... A videa z porodov nikdo nekazal pozerat. Ak to tu volakto dal, tak pre zaujimavost... ja som si ich napriklad pozrela vsetky, podla mna su uzasne a viem co ma caka. Ak sa to niekto boji pozerat, nech nepozera. ale urazat sa kvoli tomu je podla mna detinske...

andelik8
12. máj 2010

spravme niekto ciaru a zacinime pisat o podstatnych a hlavne normalnych veciach

andelik8
12. máj 2010

__________________________________________________________________________________________
😀 😀 😀

lucia20
12. máj 2010

som zostala trosku rozcarovana.....a aj sklamana. som sa vytesoval kolko je tu septembroviek, na inom fore su az 4 prispevky. 😖 tak som sa tesila , ze si budem mat s kym pokecat, podelit sa o obavy a starosti s malinkou, ale teraz neviem neviem. neviem, ci to ma vlastne zmysel sa sem zapajat. s malou mame dost starosti aj tak a nieto este tu citat take prispevky. je to smutne, co sa tu deje, aj ked som neni moc v obraze, ale mam pocit, ze tu niekto "vyvesil" nejake pravidla co sa smie a nesmei pisat. tehotenstvo nie je vzdy len o radosti ale praveze aj o starostiach a strachu.... nikde neni napisane, ze tehu vzdy skonci krasne a tak ako si to predstavujeme, ale ja take tehu su a aj to su matky deti, ktore sa o nich boja a strachuju a prezivaju bolest. ludia nepochopia kym to neprezivaju. darmo sa budeme vykecavat susedke, ktora je karieristka a o dietatku ani nechyruje alebo treba hovorit niekomu cudziemu??? som si mylsela ze to tu bude o podpore a sudrznosti, ale take pocity z toho nemam......
na mna tiez zareagovalo velmi malo ludi, ale nenapadlo ma kvoli tomu sa urazat. samozrejme ak by to trvalo dlho, tka to asi vzdam, lebo je to ako keby som hrach na stenu hadzala. rovnako si mozem pokecat aj s plysovou hrackou.
hoci som zena, vela zenam nerozumiem.... ☹ ☹ 😒 😖

mywiel
12. máj 2010

Len pre zaujimavost, nahodne som narazila ze sa zakladaju sukromné témy vo velkom aj inde...zvlastne ze ten nick mi nieco hovoril 😕

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/chcem-tretie-dieta/

Lucka ja ti rada poradim ak budem vediet ale skor poradis ty mne kedze uz mas dve deticky 🙂 a Esterka kasli na to ja som uprimne rada ze zijes pri mori 🙂 😉

mywiel
12. máj 2010

A aby rec nestala mozno mi nik neodpovie 😅 tak sa spytam inde nevadi, ale kedy vam robili ten test na glukozu v ktorom tyzdni? Lebo mna stale nan doki neobjednal. Diky 😉

andelik8
12. máj 2010

myw.. ja idem az v dalsej poradni na glukozu.. cize o 4 tyzdne v pondelok... spolu s dalsimi odbermi krvi na neviemco a poslednym UTZ u gynekologa mi to spravia... sestricka vravela, ze aby som to mala vsetko na jeden sup hotove 🙂

estterka
12. máj 2010

24-28tt sa ma robit..ja som objednana na 26tt.. 🤐 🤐

zuzanockamt
12. máj 2010

ja musim najskor zmenit dokinu a potom ma snad objedna

andelik8
12. máj 2010

ja uz budem vtedy prvy den 29tt... snad si je toho dokina vdoma 😕

jazmina83
12. máj 2010

Andelik, zlaticko, ale tak preco sa tato tema vola septembrove babetka? 😀
Podme sa teda bavit o nasich plynoch, zapche, stolici, hemoroidoch, detailne to opisovat, ved predsa to tiez patri k tehotenstvu 😀 a k zivotu, ja si myslim, ze ani pri osobnych stretnutiach so znamymi takuto temu nepreberame. A tie porody...zo zaciatku tu par bab pisalo, ze sa nechce kvoli tomu stresovat a mysliet na to co nas caka, ake hororove scenare, co vsetko sa moze stat, este k tomu dostaneme gratis video 😀 aj to patri k zivotu ale nie v tejto teme, na to su ine temy, kde sa konkretne rozoberaju tie veci. A poprosim, tento moj terajsi prispevok uz nekomentovat, pretoze tu budeme na jednom bode aj o tyzden, kto chcel pochopil, kto nie nech otoci stranky a sa tu uz nehrajme na nechapave, niekomu proste nieco vadilo a basta, to tu fakt chcete este dalej rozoberat?
Mywiel ak niekto chce sukromne temy, asi ma na to dovod, netreba sa s tym zaoberat, pretoze sa mozme potom fakt zaoberat vselicim inym a to podstatne nam ujde. 😀

mywiel
12. máj 2010

Diky tak to mam asi este cas, zrejme na dalsej poradni mi to este neurobi. V pondelok idem na morfo uz sa velmi tesim a som zvedava ci mi zase potvrdia chlapceka tak ako na Slov. ale hadam hej to sa uz asi nezmeni. 😅 😀

andelik8
12. máj 2010

aha... tak kedze sa to tu vola septembrove babatka, tak do septembra to tu uzavrime, lebo ved zatial nie je o com pisat...
ja som sem prisla prave preto, ze so znamimi sa o urcitych temach bavit nemozem / nechcem a neviem preco som si naivne myslela, ze tu je to prave na to vytvorene...
a apropo... neviem ci sa mi to len zda alebo tu prave aj ty ostatnym vnucujes nejake pravidla co sa tu smie a co nesmie pisat... myslim ze je to tu verejne a prave preto tu ma hocikto moznost pisat o hocicom co i len matne suvisi s temou, ci uz su to hlieny, krce, porody, vyrazky na chrbte alebo trebars aj nemozny manzel.

andelik8
12. máj 2010

myw, cudovala by som sa ak by sa s chlapca zrazu stala holka 😀
to ja som dnes bola trochu nervozna ci tam toho pipika nahodou neuvidime

mywiel
12. máj 2010

No clovek nikdy nevie ci ma doki neodflakol... 😕 😀 Idem uz spat je neskoro tak dobru noc.

andelik8
12. máj 2010

dobru vsetkym

poki10
13. máj 2010

mywiel, ty si zjavne beries vsetko na seba. a ono to tak v podstate nie je. tie prispevky ktore sme sem s s babami napisali, neboli len o tebe

panki
13. máj 2010

Dobré ráno - dúfam, že začínam novú stranu 🙂
Chcela by som sa spýtať ..... vy už cítite pohyby také "normálne"kopance?? Ja už zase začínam stresovať ......prvé pohyby som začala cítiť presne 19.4. ale to boli len také ťukance úplne slabulililinké - myslela som si, že sa začnú stupňovať ale stále malú cítim úplne slabunko. Akože cítim, že tam je ale to sú tiež len také tukance slabučké. 😒 až si začínam myslieť, že to nie je ona - ale tak čo iné by to bolo 😀
môže to byť tým, že som neni modelka 😀 ? alebo aj tým, že doktor mi na morfo UTZ povedal, že mám veľkú placentu a mám ju na prednej stene? 🙂 ja sa asi nikdy nedočkám takých tých naozajstných kopnačekov☹

janica81
13. máj 2010

Ahoj Panki 🙂

ja tiež sem tam cítim nejaký pohyb, ale nie sú to podľa mňa nejaké kopance, len také zašteklenie, závidím babám čo cítia riadne pohyby, ja doslova čakám kedy sa aspon trošinku zamrví....

a už by ma mohlo prestať pobolievať bruško, asi sa sledujem moc, ale už som bola zvyknutá, že nič necítim a teraz zase ☹ asi je malické už veľke a musí si urobiť životný priestor 🙂

silvika
13. máj 2010

ja mam placentu vzadu ako som naposledy pocula alebo citala 😝 a mala je aktivna paradne maly podla mna tak citit nebol mozno je to tym ze je uz druhe dieta-
aaa myw mne hovorila lekarka ze do 25 tt by som mala absolvovat tu glukozovku to znamena prist rano vypit sladku tekutinu a dve hodky cakat medzitym si dam poradnu.

maculienka123
13. máj 2010

panki,jani,tiez neviem,je to individualne,ale ja mam napr placentu na zadnej stene a bola som vzdy dost chuda a citila som uz kopance v 19t urcite.teraz to je uz riadne

panki
13. máj 2010

janica - inak aj mňa tiež sem - tam v 21tt pobolievalo bruško ako pri MS, ale to fakt len asi 3-4 dni.
keď sú to neni silné bolesti tak to si bábo určite robí priestor 🙂 a u Teba pri tých brušných svaloch - čo si spomínala - to má ťažšie 😀
kedy ideš na poradňu? ja by som to asi pre istotu povedala

panki
13. máj 2010

aha - ale aj silvi aj macu máte placentu vzadu. 🙂 ja ju mám v predu a ešte aj veľkú - no ale ja mám aj veľké dieťa 😉
zavadzala aj pri 3D

mimka29
13. máj 2010

Ahojte babule,
panki mne keď včera lekár povedal, že už podľa ultrazvuku končím 23 tt, tak som mu hneď povedala, že to nie je možné, lebo, že cítim ešte len také slabé pohyby a to asi iba tak týždeň. A on mi na to, že mám placentu v predu a som prvorodička, tak, že to je normálne.
janica mňa tiež niekedy pobolieva bruško akokeby vaječníky, ale nie celý deň, ale len tak chvíľku. Ako keby sa tam malá prevalovalovala a vtedy ma to pobolievalo, ale u teba to môže byť tým, že máš silné brušné svaly a tá maternica sa rozťahuje.

Baby mne v pase už naskočil 24 tt, keď som si to včera zmenila 😕

silvika
13. máj 2010

mimka ty si mi uprchla - mali sme rovnaky termin a teraz uz nestiham 😝

silvika
13. máj 2010

a ja zasa kopance necitim len regulerne simorenie hlavne dolu okolo hlavicky lebo podla utz je mala netopierka uz dlhu dobu - netopieri sa hovori detom neskor ked sa uz sleduje poloha plodiu kvoli tomu aby boli spravne ulozene napriec je asi nejhorsie a nozkami dolu tiez je indikacia na sekciu. 😉

panki
13. máj 2010

mimka - no tak to som hneď kľudnejšia - bude to tou placentou som sa rozhodla 🙂 ja som pohyby cítilia ale vôbec sa nestupňujú - skôr opačne 🙂 nikedy ma trochu švacne do močáku a to je strašne nepríjemné ale to tiež nie nejak silno 😉
24tt - to ti nabeho o jeden deň neskôr ako mne...aj termín máš zatiaľ o jeden deň neskôr. Kde sa chystáš rodiť? či sa nakoniec stretneme - keď už máme tie isté trasy 😀

mimka29
13. máj 2010

silvi, veď možno sa ešte k tebe vrátim, uvidím čo mi povie moja lekárka v poradni. Ale pýtala som sa jednej baby v druhej téme, čo si píšeme už vyše roka a ona sa v tých veciach dosť vyzná, že u mňa, keď som mala takto menzes, tak sa upravuje termín pôrodu práve podľa ultrazvuku a veľkosti bábätka, tak si to zatiaľ nechám tak.
Veď myslí, že aj andelik, alebo niekomu po morfologickom upravili TP.

mimka29
13. máj 2010

panki asi na Kramáre, ale ešte nie som 100% rozhodnutá.

maculienka123
13. máj 2010

no baby,dostala som sa ku korenu veci,ohladom tej sukromnej temy.
mne sa popravde nechcelo zapisovat nejakymi heslami do sukromnej temy,tak preto som tam nepisala,je mi to v podstate jedno s kym si pisem,ved sa nepozname osobne a prispiet tu moze hocikto a aj sa opytat a mne vela krat pomohlo,ked som dostala radu aj z inych tem.podla mna to prehanaju tie baby,no co uz,niekto nema co robit a riesit taketo blbosti.ja prispievam aj do troch tem no a co je na tom?to inak o tom,ze sa niekto chvali a druhy si nemoze dovolit,no neviem,ci oni v tej teme su vsetci chudobni?aj my nemame moc penazi a nevadi mi,ze niekto si kupi a pochvali sa.asi by som si nemala co s tymi babami povedat.no a uplne som nepochopila,ze si niekto da namahu vobec vymazat niekoho z temy,no naco by som to robila.to nema inteligenciu,len zavist.
nuz,nech ked su uz tak kompletne....