♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
jéžišinku, píšem ako Maďar, chcela som napísať, že by som sa do práce tak skoro nevrátila!
andzi ... nie som pesimisticka ... som realista ... ked doteraz bol problem najst, tak zrazu sa ponuky len tak neposypu ... rodinu zivi ten, kto ma prilezitost
zuzanocka, nuž, ale chápem to. Ale predsa nemôže byť 3 roky doma s dieťaťom. Akože neviem presne aké sú platy v školstve, ale kamoška učí na gymnáziu a nemá ani 600 € čistého. To by som nezvládla.
bude doma, kym nieco nenajde ... no veru to mas pravdu ... 600€ v cistom nehrozi ... o dost menej 😝 ... ale my sme nastaveni na taku uroven, ze to staci
ale aj tak by som si dala ja vyplatiť ten jednorazový príspevok, potom tvoj manžel bude poberať 75% zo sumy rodičovského príspevku až kým sa nezamestná.
no ved mozem to aj tak spravit potom 🙂
škoda toho DNP...teraz by si napríklad mohla mať PN-ku 600 € a potom 600 € materskú.
no teraz uz s tym nic neurobim ... nemala som kedy to riesit ... najskor som zhanala pracu po navrate z UK, potom sa naskytla druha praca a stale cosi
a koľko ti výjde materská?
tak to ani netusim ... pocitam, ze asi nieco pod 300€ ... zatial som si to nepocitala
Zuzanocka, IP
babulky, ja mam kus cas, krpec zabuval.... zajtra idem na sono, velmi sa tesim, a idem si napisat zoznam, co treba podokupovat pre mimi
no aj ja tu sedim.dneska nepohnem ani prstom maximalne umyjem riad.krpatej dam varit polievku a pojde spat dufam,ze potiahne aspon 3 hodinky,aby som si aj ja pospala.ja mojho stale otravujem,aby mi uz konecne kupil ten parny mop co tak strasne chcem,lebo umyvat z normalny mopom je o drzku.uz si ho slubujem od februara a furt nic ide ma slaktrafit.sak mi tu furt behaju vsetci obuty.to je tak ked niekto byva na dedine ☹
vsak aj ja zatial len sedim... navarene mame zo vcera, takze dnes nevarim
zuzi,neboj urcite najde.niekedy sa naskytne taka prilezitost,ze sa ani nestihnete cudovat.u vas v Martine je to ako s nezamestnanostou?u nas je to dost,strasne moc ludi na urade prace a ludia beru vsetko co im ponukaju,ked nemas podporu,ten prispevok je malo.ale ked ty mozes robit,tak preco nie.mozno muz najde kym sa male narodi.ja ked som hladala tak len na profesii.
lulu, teba som si všimla aj v téme trenčianska pôrodnica. Chystáš sa tam rodiť? Tak sa tam možno aj stretneme.
ja mam uz upratane,len povesam pradlo a este nejake drobnosti.navarene je uz zo vcera,tak si vylozim nohy a pohoda jasna.
macu, teba vôbec nechytá predsvadobná nervozita? Koľko budete mať hostí?
jej macu fakt... pradlo v pracke... som zabudla ze som pracku pustila 😀
andzi, ty si nejaka zbehla co s tyka materskeho, aj ja mam kopec otazok, ale to sa skor tyka uz papierovania a na co ma narok mamicka pri druhom dietat
ja idem tiez do TN rodit,tak sa mozno postretavame tam 🙂 len podla nickov sa spozname 🙂
anzdi,ziadna nervozita,nechapem to,ja som totalne kludna ale na mna to pride asi v sobotu rano.inak sa nestresujem.to skor nasi rodicia su vystresovani.
bre ano..mam taku otazku..mate niekto problem s Rh krvi?lebo ja mam negativ..a ze mi daju nejaku injekciu v 28tt..dufam,ze to nie je taky problem pre krpatu v dnesnej dobe uz..
a pozeram,ze dost nas tu zato zostalo🙂
ale neviem ako to je s tym rodenim.jednoducho pride to na mna a idem do TN do porodnice?
ci treba este predtym tam ist oznamit,ze tam chcem rodit
ester,neviem co to znamena
estterka ja nemam problem s Rh faktorom, ale to vraj davaju nejake protilatky, je to v pohode, v dnesnej dobe to uz pekne vedia odsledovat, nemaj obavy, vela maminiek beha s Rh negativ
ja akurat kukam do zoznamu co treba do porodnice, tak mi je smiesne... mam tam napisane: mobil+nabijacka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tie vykricniky ma pobavili 😀
macu,to mas,ked ti zapisuju krvnu skupinu niekam,tak je tam napisane aj pozitiv alebo negativ..
ked ja som niekde na nete citala,ze sa robia krvne testy obom rodicom v takom pripade a mna sa ani neopytali,aku krv.skupina a Rh ma MM..
ano andzi rodila som tam Eriku a je to fakt dobra nemocka a este ma ukludnuje,ze ked sa babetko vypyta na svet predcasne tak tam maju na to vybavenie nie ako na Myjave.len v Trencine uprednosnuju prirodzeny porod aj ked predtym zena rodila cisarskym co sa aj trochu bojim ci vsetko bude oki,ale sak uvidime 😉
macka normalne ked to na teba pride tak tam pojdes hned na prizemi ti daju koselu,aby si sa prezliekla a pojdes na vzdycharen a potom na salu ked uz budu vidiet,ze o par hodin budes rodit a vyber si oranzovu miestnost teda ak nebude obsadena.budes mat vlastnu vanu aj je tam nova koza.v zltej a modrej su spolocne sprchy takze v oranzovej budes mat viac sukromia a aj tvoj priatel 😉
aj ja mam 0- a pri malej mi davali 2 injekcie to boli nejake protilatky,aby som mohla mat druhe zdrave dieta,lebo manzel ma A+ a dokonca aj mala ju ma 😉

zuzanocka, to áno, ale ved nebud taká pesimistická, určite si manžel nájde prácu, ved muž má živiť rodinu, nie žena. Ja by som sa teda do práce tak skoro nerobila. Akože ja budem tiež pracovať aj na MD aj na RD, ale z domu.