♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
lady niekto ma predpoklady na to ze ma cosi oslabene a urcite ir nie je slovak....moja mamus mala ako dieta problemy s uskami a zostalo jej to doteraz zafuci nech je teplo - zima a bolia ju usi 😒 mne tiez prekaza vietor na usi, brat je zasa v pohode. hold niekde genetika nepusti neda sa vsetko vytrenovat
Este som si spomenula, priatelova kolegyna ma asi rocne dietatko. A stale je chore. Nakoniec jej doktorka povedala, ze pre jej dieta bude najvhodnejsie, ak ho nebude tolko opatrovat a necha ho aj chvilu v "spine" a aby ju brali medzi zvierata.
to s tymi zvieratami u nas problem nebude... mala sa bude valat v chlpoch od psa 😀 a este mame aj andulku, zajacika, rybku, tarantulu...
Ahojte, my sme si poobede s mm pospali a vstali až teraz, no však čo iné sa dá robiť v takomto počasí. Baby, vy už teda máte riadne veľa vecí pokúpených. My ešte nemáme skoro nič, len pár kusov oblečenia.
andelik, to budeš kupovať celú súpravu za 79 €?
andlik: takze mala zoo? 😀
My mame "len" kocura, ale ten je tak dominantny, ze ani tie rybycky by nam nedovolil 😀 😀 😀
gumimaci presne tak 🙂 niekedy sa uz smejem na tom, ze by sme mali vzdy ked niekto pride ku nam na navstevu vyberat vstupne 😀
andzi ja viem ze je to vela, ale asi ano.. 😅
andelik, a kde to všetko chováte? Dúfam, že nie v byte?
Ešte k tej výbavičke, ja ani neviem, kde mám kupovať. V našich obchodoch pomaly nič nie je, slabý výber a a všimla som si , že v značkových typu C&A, H&M sú skôr vecičky pre väčšie deti. Pozerala som aj v obchode predeti.sk a tam je všetko veľmi veľmi drahé. Budete kupovať aj z nejakých e-shopov?
andzi, hej ja uz som poobjednavala z netu kopec veci 😅
skus kuknut aj mimibazar.sk, http://www.kojenecke-obleceni.eu, japitex.sk. Okrem nakupnych centier pobehaj male obchodiky s detskym tovarom v meste, urcite maju lepsie ceny!!!
andelik, tak to vy mate hotovu zoo 😀 my mame len psa a morca. ale pes je chudak pri stanke, ta ho stale vyhadzuje z pelechu a chodi mu aj do misky s vodou, lebo sa strasne rada clapoce vo vode. inak vraj deti, ktore odmalicka vyrastaju medzi zvieratami, tak menej trpia na rozne alergie. takze u vas 100% nebude alergia 😀 😀 ja by som akurat tu tarantulu v dome nezniesla, to uz radsej hady. muz mal kolegu, ktory mal asi dvojmetroveho pytona a ten spaval s ich synom v postielke.
silvika, ak mas geneticke preddispozicie, tak je to ine, no ale mne to tu strasne vadi, ze tie deticky vsetci pomaly vo vaticke by drzali. stanke som ciapku dala na hlavu prvykrat, ked mala 4 mesiace, aj to na lodi, ked sme boli na otvorenom mori a fukalo. a dodnes mi len parkrat mala nadchu, teraz prvykrat zapalene hrdlo, aj to ju chyti len vtedy, ked jej idu zuby.
inak mam kamosku, jej dcera bola v kuse chora. ale potom pozerala na tie irske decka, ze sa to nonstop cvachce v mori, nohy fialove od zimy, ale inak v pohode. no a potom ju pustila aj ona medzi tie decka a zrazu ani chripky, ani prechladnutia.
gumimaci, mna tie ceny oblecka dokazu riadne sokovat. pomaly dvojnasobok toho, co to stoji tu v irsku. a ked si porovnas platy na sr a v irsku, tak sa ani nedivim, ze vela ludi si ledva dovoli jedno dieta, nie ako irky, minimalne tri.
lady, ale to nie je len oblečením, to je najmenej, oveľa viac stoja položky ako škola, strava, učebnice, rôzne poplatky u lekára, lieky, detské krúžky, záujmy, veci na šport a pod. Ak už dieťa máš, tak chceš, aby sa dobre učilo, vzdelávalo, chodilo na cudzie jazyky, športovalo a hlavne bolo zdravé. A to všetko stojí veľmi veľa peňazí.
lady, aj mna sokuje ked si tu niekto dovoli za dupacky vypytat 15€ tiez nechapem podla coho sa robi u nas cenotvorba... ale asi to bude podla toho , kolko su ludia ochotni zaplatit 😖 😠
baby, a čo poviete na tieto dupky z bazára a cenu?
lady,ja sa trochu obavam,ze budem z tych priliz starostlivych maminiek.. 😝 a tu capicku my pouzivat budeme od zaciatku,lebo tu strasne fuka..kde ja byvam,je z jednej strany ostrova na druhu 5km a to nas ide obcas odfuknut.
andelik,a ty inak ako pokracujes s dietou?co ti vlastne zakazali papat?
andzi, tie dupky su fakt pekne
inak ja segre vozim zakazdym detske oblecko a ona mi to tu predava. no a nedavno jej to priatel zobral do blavy,ked siel na sluzobku a tam sa jej len tak zaprasilo po tom. no sa ani nedivim, pri tych cenach tam. tie zeny to brali ako dive. vsak aj ja som zostala v soku, ked som minuly rok nabehla do obchodu tu v MT. sa trochu ochladilo, tak ze stanke kupim pancusky. 6,31e pytali za to!! v irsku kupim za 3e a dve su v baleni. alebo tri v baleni za 4e. nenormalne tie ceny. 😠
ester, vsak ja som bola tiez dost starostliva, predsa je to moj anielik jediny, no ale nemozem ju predsa drzat v sterilnom prostredi. jasne, ked sa ochladi, tak dam aj ja ciapku, ale ked sme tu boli minuly rok v septembri, vonku cez den skoro 30stupnov, tak som malu mala len v body s kratkym rukavom, lebo vsak to horucavy, v irsku tak 20st, takze zvyknuta na chladnejsie, a mala som dost, ked jedna tetka v obchode na mna vybehla, ze preboha co jej nedam ciapocku, ze ju ofukne... 😕
lady,no to bude dalsi moj problem..lebo tu v septembri je najteplejsie,obcas aj fukat dokonca prestane na par dni,horucavy strasne..tak neviem,ci novorodenca aj tak treba naobliekat alebo staci plienka a body,nech sa nepoti..ah jaj..
estterka, naobliekas ho a bude mat problemy s potnickami.
chovame to v byte... ale ved vsetko okrem psa je volakde zatvorene (terarko, klietka..), a len rybka je v obyvke, zvysok je v pracovni, takze vacsina ludi ani nevie co doma mame...
estter... nesmiem sladke.. cize ziadne kolace, sladke ovocie ani dzusy, samozrejme nie sladene napoje typu kola a pod., a tak podobne... zacina ma chytat abstak, tak som si vcera dala kusok kolaca, to mi neublizi 🙂
andelik nas maly byva s tromi psami v dome - byte, lebo su vacsinou v dome nie na dvore vonku natahuje macky, mojka sliepky, zajace, zbierame slimaky no a ze vie pouzivat aj motyku ako naozaj ani nemusi hovorit 😀
ja som nikdy neplanovala drzat deti v sterilite, cize mi to nevadi.. akurat ked bude mala stvornozkovat, budem castejsie vysavat, nech nema rucicky cele od chlpov 😀
andelik, tak my vysavame kazdy den. ale inak ak mas zvery v dome, tak blizkemu kontaktu proste nezabranis. ona sama pride ku psovi a nakloni sa,aby ju olizol na tvar. 😀 mna sice slak triafa, ale vsak aspon ma imunitu.
ester, dieta ma mat max. o jednu vrstvu oblecenia navyse ako dospely. inak doktorka mi vzdy vravela, ze ruky a nohy bude mat studene stale, ze ak ma teple brusko a zahlavie, tak je vsetko ok. takze cele leto som ju vozila len v body, a to teda max. teploty mame 23st., cize ziadne horucavy. aj teraz mne je nenormalna zima, ako som tehu, aj sveter mam na sebe, ale jej len tricko tensie s dlhym rukavom hodim a aj tak sa mi poti.
ahojte dievcata, maly uz spinka od 18:15, sa cely den blaznil, chudacik
no lady neviem, ale ja by som rocne dieta v zime bez ciapky vonka ani nevybrala.... vsak aj dospelemu cloveku sa odporuca nosit pokryvku hlavy uz ked teplota klesne pod 15 stupnov, cez hlavu unika najviac tepla... ci to nahodou nie je lahostajnost irskych mamiciek 😕
ja si zavinovacku kupim, a hlavne prvorodickam sa odporuca zavinovacka alebo perinka taka tvrdsia zo spodu alebo teda vystuzena, aby dietatku neodkveckavala hlavicka, lepsie sa v nej nosia
inac baby, interaktivna decka s hrazdickami je bajecna vec, misko sa s tym velmi vyhral a dodnes sa hrava s tymi hrackami co mu tam viseli 😉
andelik, zistili ti tehu cukrovku, či? Juj, to je nepríjemné, ja som ešte na oGTT nebola, ale už beztak mám dosť komplikácií v tehotenstve.
my ideme zajtra na 3D tak dúfam, že sa už konečne krpček ukáže, čo má medzi nôžkami. 🙂
zatial mi len zistili zvysenu hladinu cukru v moci.. o tri tyzdne idem na glukozove testy a odbery, tak mam dovtedy obmedzit cukor a uvidi sa ci to bolo len skreslene alebo budem musiet ist diabetologicke ☹
ivi, no lenze tu teplota ked klesne pod nulu, tak to uz je kruta zima 😀 takze lahostajnost to nie je, podla mna to nie je taka kruta zima, ze by bolo treba ciapky.
inak mne by sa do tej zavinovacky uz aj tak stanka pomaly nezmestila. a kamoskin syn mal 56cm, tak tomu by nohy z nej trcali hned od narodenia. 😀
Tak uz mame ohradku doma 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/mywiel/album...
jeeeej... mne uz tu dnes nabehol 26tt 🙂 strasne rychlo to leti....
ja by som tie ciapocky nepodcenovala. Urcite budem davat minimalne tie tenucke zo zaciatku vzdy ked sa pojde von.. aj kvoli uskam ale hlavne prave kvoli tomu ze cez hlavicku unika z tela najviac tepla
ahojte kocky..mate super temu co sa tyka vybavicky..kedze ja uz jedneho drobca mam tak vela toho kupovat nebudeme..aj kocik mam aj postielku inak k tej postielke..neviem ktora ste tu spominali tu bocnicu co sa da dat dole...moj nazor je teda ja mam co sa neda sklopit...ze si babo moze ublizit ked sa s tym manipuluje teda dava dole aleo hore videla som pripady kedy si aj ruku zlomilo...ale nexcem nikoho odradzat je to vasa vec..ja som spokojna s tou co mam a maly sa nam krasne naucil vo velkej posteli spinkat len sme prisunuli manzelske k jeho a je a na druhom konci bdue postielka..teda ona tam stale je 😉 co sa tyka oblecka z bazarov..kludne kupujem aj odtial len vyvarim vyperem v persile senzitive a je 😉
lady ak by som ta poprosila mohla by si par fotiek s obleckom na predaj hodit do albumu? ja som si zvykla kupovat take tie vacsie balenia po 3-5 kusov v tescu kvalita je vyborna a cena priatelna..aj druhemu drobcovi urcite aspom 5 baleni kupim a samozrejme biele...to sa super pere a babo v tom vyzera rozkosne a da sa to aj vyvarit nie ako tie kriklave veci ale zasa kazda mame nejaky ten vkus 😉 no a co sa tyka zavinovacky..niet nad klasiku..z vlastnej skusenosti babu je tam teplucko a nebojite sa ze sa mu nieco stane je tam na pevno ja som mala cirka do 3 mesiaca Erika len v perinke ale koji sa s tym hrozne cize vzdy ked som kojila tak telo na telo 😉 a ozaj hrazdicka..dalsia uzastna vec vrelo odporucam my sme kupili v kauflande za cca 200sk a maly sa v nej vyhral pomaly do 7 mesiaca ked sedel tak posediacky 😉 a ak mozem odporucit tak aj satka alebo babysatka alebo ringsling je super vec ked budete potrebovat nieco robit a babo nebude xchiet byt nikde inde ako pri vas...my sme si ho kupili dost neskoro maly mal skoro 8 mesaicov ak nie viac..ale aj tak v tom bol cele leto 😉
prajem prijemne nakupovanie 😉 a ak mate nejake otazky kludne sa pytajte..ja som tu kazdy den vzdy nakuknem k vam co mate nove a taaaak..inak zajtra idem na velky ultrazvuk tak som nedockava az dnes v noci nezaspim...potom dam vediet ako a aco 😉

lady tak v tomto s tebou uplne suhlasim.... 😎