icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

ladywitch26
22. máj 2010

dadu, ona tych tem ucelovo zalozila viac, nie len nasu

dadulienka27
22. máj 2010

ladyw a nie je to tato http://www.facebook.com/group.php?gid=107715869...
lebo tam dala prispevok sama sebe.....
admin na MK by mal zabezpecit,aby sa foto nedalo kopirovat a jeden problem by bol vyrieseny....

ladywitch26
22. máj 2010

dadu, vsak to je ta ista, ak si dobre vsimnes. asi aj na FB ma viac nickov

dadulienka27
22. máj 2010

priklad toho,ze detom sa treba na plno venovat...hlavne ked su teenageri,lebo ked sa nudia vymyslaju sprostosti....
ladyw nemali ste uz byt nahodou na dovci na Sr??ci idete neskor
ja sa zajtra chystam na baby show do Birminghamu,spolieham sa na to,ze tam konecne ziskam nejaku predstavu o kocikoch tu v u,lebo co so zatial videla sa mi moc nepozdavalo-hlavne tie vanicky malinke...okrem par veciciek a zavinovacky,co sme teraz na sr dostali este nemame nic ine a ked uz babule pisu,ze co vsetko maju,zacinam stresovat 😖

ladywitch26
22. máj 2010

dadu, ved uz tyzden tu frflem na pocasie. v irsku 20 stupnov, krasne slnecno a tu odkedy sme prisli, tak len lialo.

dadulienka27
22. máj 2010

my sme odchadzali 15.5 vtedy sa to uz zhorsovalo (tu v uk na dnes 26 stupnov 😝 )no ale dovolenka je hlavne o oddychu a relaxe,tak hadam aj pri takom pocasi sa to da realizovat 😉
ladyw som sa ta chcela opytat,ze kedy ste sa s malou prvy krat vybrali autom na sr (myslim kolko mala mesiacov..)a ako casto ste mali prestavky a tak..potrebujem sa pripravit,nase babo nie je este na svete a uz sa nas kazdy pyta,ze kedy asi prideme,tak aby som vedela,kedy najskor sa to da realizovat 🙂

ladywitch26
22. máj 2010

dadu, my sme sli, ked mala stanka 4mesiace, a to kvoli tomu, lebo vybavenie slovenskeho rodneho listu trva 3mesiace, no a na sr by ma sice pustili aj na cestovny doklad z ambasady, ale do irska nazad uz len s pasom. no a pas bez slov.rodneho listu nedostanes. stanka nema irske obcianstvo,no a do slov. pasu ju na zaklade irskeho rod.listu nezapisu, preto musime cakat na slovensky. tak neviem, ake obcianstvo bude mat vase, ak dostanes britsky pas, tak mozes cestovat aj hned. cim mensie, tym lepsie, lebo prakticky len spinka a papa. prestavky budes mat asi castejsie, to zalezi od toho, ako casto bude papat, lebo krmit ho nemozes v autosedacke. my sme mali cca 6 prestavok vtedy s malou, vsetky po hodine, ale to sme sa trepali cez cele francuzsko. vy z anglicka to budete mat kratsie. teraz sme stali len tri krat, lebo sme sli cez noc a nakrmili sme malu este na lodi, o siestej sme sa vylodili, tak potom uz len o osmej papala veceru a celu noc sme tahali. no a rano o osmej papala a potom sme este o pol jedenastej stali. ale teraz sme ju uz krmili aj v sedacke po ceste, lebo napr. rozok alebo ovocie moze papat aj za jazdy, len mlieko nie, lebo to ju krmime lyzickou

estterka
22. máj 2010

ahoj dadu..presne taky isty problem mam s kocikmi,ze maju malicke vanicky vsetky tuto...

iron
22. máj 2010

no cafte...ako?..kukam ze sa uz spavat nemoze. Ja spim ako zabita, ale tento tyzden krpata kopala prvu ligu, takze len tak na pol oka. Brucho uz mam take ze kotlisko, ale sak ja som take velke mala aj pri malej č.1.

Dadulienka..no tie vanicky..bacha na ne...lebo fakt to dieta by tam malo byt aspon tych 5 mesiacov a potom ked sa nevojde tak polohovatelne sportak, ale tak aby sa dal do lahu. Totizto podla odporucani lekarov by dieta nemalo sediet v kociku pokial si samo nesadne. Ale nie ze ty posadis oblozis vankusmi a aha..ono sedi...tak ze uplne samo. Moja tak zacala v deviatich mesiacoch.... 😅 😅 Je to huste no.

zuzanockamt
22. máj 2010

iron ... az v 9 mesiacoch ... moj synovec ma 8 mesiacov a uz sa pusta chodit ... sam sa postavi, ked sa drzi napr. stola a chodi okolo neho 😅 ... a sedi uz asi od toho 4-5 mesiaca 😅

iron
22. máj 2010

zuzanockamt...no kazde dieta je individualne. Ja som moje nikdy nedavala sediet, pokial si nesadla sama, resp. nevodila za rucicku...hoci sa stavala na nozky ale este nebola pripravena aby vedela chodit. Su rozne deti. Moja zacala chodit v 13 mesiacoch.
Ja to neuponahlavam, ...sak ma casu...vseetko pride a este sa chudiatko v zivote tolko nachodi....

zuzanockamt
22. máj 2010

iron ... ved jasne 🙂 😉

dadulienka27
22. máj 2010

ladyw dakujem za veleeeemi "vycerpavajucu" (myslim tym,ze si napisala presne co som potrebovala vediet) odpoved 🙂

iron vdaka za rady,vsak uvidim,co tu v uk maju zajtra na baby show,a potom sa rozhodnem...

dnes ma kamoska presviedcala,ze su tu nie take tuhe zimy,tak ani nepotrebuem babatko velmi nababust a tym padom nepotrebujem ani velky kociar....a zatial to aj ta vyzera,ze velmi nepriberame-doktorka ma vystrasila,ze mam male brusko o 2 tyzdne ho idu pozriet este raz....
aj vam meraju bruska????

estterka
22. máj 2010

dadu,nemeraju..len ma vazili zatial..

kalypso
23. máj 2010

ani mne nemerali, no tento tyzden idem do poradne, tak uvidim. ja este nemam ziadne veci nakupene, hadam tak v siedmom mesiaci zacnem, zatial len obzeram. Ani o tom glukozovom teste mi nevravela, mozno po poradni ma posle.

ladywitch26
23. máj 2010

dadu, ja som vobec nekupovala vanicku, ale rovno sportak. par mesiacov bola nalezato v nom, narodila sa v maji, takze v lete som sa nemusela bat, ze jej bude fucat tam.od 5,mesiaca mi aj tak uz nechcela lezat vobec, musela byt v polosede, nalezato vrestala ako diva. proste zvedavica zvedava, musela dookola vsetko vidiet. a teraz tiez neplanujem vanicku, aj ked bude jesenne babo. mam nanoznik, donho dam deku a bude stacit. vsak tam aj tak nebudu byvat mrazy, vacsinou je okolo nuly a to ti fakt staci len ten nanoznik a do deky zakrutit.

klaudia85
23. máj 2010

Haló, vie mi niekto vysvetliť, prečo mňa andzi do súkromnej miestnosti nevpustila? ☹ ☹ ☹

klaudia85
23. máj 2010

No ja si myslím, že moje bábo strávi v kočíku minimum prvé mesiace, nakoľko príde na svet , keď už bude chladné počasie, takže na vaničku si nepotrpím.. Ale náš kočík má také, že sa to dá zozipsovať, aby to vytvorilo niečo podobné. Myslím si, že to úplne stačí.

zuzanockamt
23. máj 2010

klaudia ... ale ved vonku na prechadzky budes chodit kazdy den, nie?

klaudia85
23. máj 2010

tak ale nebudeme tam tak dlho ako v lete, to dufam budeme potom uz von stale 🙂 mame aj psika, takze spojim oboje 🙂

tothova5a
23. máj 2010

Klaudia 85: mna nepustila, lebo som neprispievala do tohto nezamknuteho fora 🙂

kalypso
23. máj 2010

ja vobec neviem aky kocik by som si mala kupit. ale to mam este cas si vybrat. mne sa velmi pacia tie satky. clovek sa s tym vsade dostane, mate s tym niekto skusenosti?

Ja som sa ani nepokusala dostat do sukromnej temy, aj ked viem, ze by sa mi tam lepsie pisalo, ale po tom co sa Vam tu stalo, je asi kazdy podozrivy..
Mne toto forum od zaciatku velmi pomahalo, akurat som neprispievala, teraz mam uz viacej casu, tak som sa rozhodla. Mam trochu respekt pred internetom, radsej opatrne 🙂

klaudia85
23. máj 2010

No neviem, neže by som nejak túžila byť v tom súkromnom, len ma zaujímalo. prečo ma tam nepustila... Ani mi neodpísala dôvod, takže môžem si o nej myslieť svoje, ale dosť ma to sklamalo, neviem, na základe čoho sa tu posudzujú ľudia... Keď neprispievam každý deň, asi nie som zaujímavá pre Andzi... 🙂 ach radšej to už nejdem riešiť...

gumimaci
23. máj 2010

@klaudia85 asi preto ta Andzi nepridala, lebo ta nepozna. Netreba sa hned urazat, ale po tych udalostiach co sa tu stali, sa necuduj... 😢 😢

klaudia85
23. máj 2010

@gumimaci ale tak odpísať mohla...

gumimaci
23. máj 2010

klaudia85 kukam ze si z BA- dubravka?

klaudia85
23. máj 2010

@gumimaci Áno, teraz v Dúbravke bývame už cca 2 roky. Čo sem chodievaš? 🙂

gumimaci
23. máj 2010

Neee, ale robim v Zahroskej Bystrici, to neni tak daleko od Dubravky. Ale spomenula som to, bo sa mi zdalo, ze v septembrovkach chyba BA a zahorie 🙂 🙂 🙂

klaudia85
23. máj 2010

No to som si aj ja všimla, že máličko báb som tu videla z Ba a okolia... ktovie prečo... 🙂

ladywitch26
23. máj 2010

klaudia, urazat sa nemusis, len proste uz sme sa nejako poucili po tych udalostiach. co badam, tak dost bab si aj vymazalo fotku a uzamkli fotoalbumy. toto sme v majovkach minulorocnych nemali, tam sme vsetky realne, ved sa aj v piatok mame stretnut na stretavke. no ale v tejto teme sa teda diali veci....