icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

hobit
26. máj 2010

ale inac je to velmi pekne meno...nas bude teda asi Tobiáš

lucinka83
26. máj 2010

:D ani mne sa nepaci davat mena po rodicoch 🙂

klaudia85
26. máj 2010

@estterka inak na lavom sa mi aj celkom dobre spi 🙂

tak vidím, že som celkom normálna s tým prevracaním sa 🙂

lucinka83
26. máj 2010

a chodenie na zachod ani nevravim :(
baby Vas na poradni ako casto vysetruju odspodu?

panki
26. máj 2010

čaute
lucinka - pokaždé, teraz ma už objednali na poradňu po troch týždňoch. Neviem, či sa pomýlila alebo to tak bude už stále. Dúfam, že nie, lebo okrem toho že ma pozrie zo spodu (3sekundy) nič iné.

gumimaci
26. máj 2010

@lucinka83- teraz ma hlavne "zospodu", UZV uz malo, pred tym to bolo opacne. Na poradnu uz budem chodit kazde 2 tyzdne...

gumimaci
26. máj 2010

@panki, a pred tym si to ako mala?

panki
26. máj 2010

@gumimaci - každý mesiac.

gumimaci
26. máj 2010

@panki, ja som doteraz cgodila kazde 3tyzde ( to bola poradna, a nepocitam ze som kazdy tyzden bola vyvalena u nejakeho ineho doktora na konzultaciu a vysetrenie ☹ ) teraz uz zacne kazde 2 a potom ku koncu uplne by to mal byt kazdy tyzden.

panki
26. máj 2010

@gumimaci ale to si na rizikovom, nie? no neviem si predstaviť chodiť tam stále 😒 mne ani nič nepovie, opýta sa ma či cítim pohyby - poviem jej, že veľmi slabo, a málo - ona ani nezareaguje ako keby ma nepočula. 😠 či je to o.k. alebo čo. ma štve, ale už vydržím. Prípadné druhé tehotenstvo u nej určite nebudem

gumimaci
26. máj 2010

No nie som na rizikovom, ale je to komplikovane. Moja Dr. ma hlavne rizikove pacientky, asi by som sa k nej casom dostala tak som rada ze som u nej od zaciatku. S nasou diagnozou, sa PNka nedava, len treba stale nejake kontroly.

lucinka83
26. máj 2010

mna nevysetruje teraz odspodu, zo zaciatku tak do 18 tyzdna na kazdej poradni ultrazvuk, teraz sa iba popyta ci som ok, ale nevysetruje zdola. Tak snad nevadi, ved keby nieco nebolo ok, tak hadam citim tvrdnutie alebo nieco.

hilaris
26. máj 2010

v tom pripade ti ale nemusi zistit pripadne skracovanie krcka maternice ci predcasne otvaranie.. to ty nepocitis..

hobit
26. máj 2010

ani mna nevysetruje zospodu, doteraz vzdy urobila ultrazvuk...teraz uvidim, idem buduci tyzden....lucinka nemame my rovankzu doktorku?🙂

lucinka83
26. máj 2010

moj je chlap, primar v Galante 🙂 ale som s nim spokojna, len sa ma sesternica pytala, ze ci ma vysetril odspodu, tak som sa trochu zlakla. Najblizsie sa ho na to asi opytam, len ked ja mam taky respekt pred lekarmi...

hobit
26. máj 2010

tak to nebude ta ista osoba 🙂
tak aj ja sa na to opytam nablizsie

iron
26. máj 2010

ja som dnes bola na poradni. Zatial som pribrala 5kg. Vsetko je v poriadku. Mna odspodu vysetruje kvoli tomu krcku. Ale co som mala predtym lekara tak ma nepozrel odspodu ani raz....a tiez nic nehovoril, preto som aj teraz zmenila.

kveta
26. máj 2010

K tomu vyšetreniu odspodu: kedysi bolo zvykom takéto vyšetrenie pri každej poradni, ale v zahraničí sa od toho začalo ustupovať, keďže sa zistilo, že vyšetrenie odspodu môže vyvolať komplikácie /predčasné odídenie hlienovej zátky a podobne.../, takže v mnohých západných krajinách sa odspodu nevyšetruje takmer celé tehotenstvo.
Osobne mám takú skúsenosť, že dr. ma nevyšetrovával odspodu, začal s tým pri každej poradni až po hrozbe potratu v podobe predčasných sťahov maternice...

hobit
26. máj 2010

no ja tiez nemam pocit, ze by moja doktorka tym, ze ma nevysetruje odspodu nieco zanedbavala, som s nou velmi spokojna...

aneta4
26. máj 2010

no tak sladká voda úspešne za mnou 🙂 inak mna môj ženský vždy vyšetruje zo spodu...a moc sa mi to nepáči.kamarátka mi spomínala,že ju počas teh.vyšetrovala gynekologička možno tak jeden krát...aj to ku koncu.

zuzanockamt
26. máj 2010

podla mna je dobre, ked sa vysetruje odspodu aj v tehu ... aspon na kazdej druhej poradni, lebo takto lekar moze vela veci zanedbat ... krcok a aj zapaly ... mne tak moja predchadzajuca dokina nenasla zapal, lebo som okrem vytoku ine problemy nemala a pre nu ziadny vytok nebol problem ... az nova lekarka mi vzala ster

ellisabet
26. máj 2010

mna vyšetruje odspodu od ukončeneho 3 mesiaca, na každej poradni, ale to len tak narýchlo a narýchlo mi vždy urobí aj USG a popýta sa má ako sa mám

lucia20
26. máj 2010

@klaudia85 ja som bola tiez pri gottschalovej spokojna. v podstate ona bola prva, co mi povedala, ze je to operovatelne, ake to ma nasledky a ze ona by isto nedala prec, lebo ze potom ostava malinka jazvicka. skoda, ze nemava aj poradne.
😖

@kalypso treba chytro porobit foto, lebo potom si uz ani nebudes vediet predstavit ake krasne to brusko bolo, ked bolo velke. ja som teraz povedala, ze na plavaren uz nevrocime. sme boli s deckami a vsetky tri sme mali- katak a ja este mame zapal mocovych ciest. 😢

@iron suhlasim s tebou. cakala som tri baby a pri vsetkych som mala bruska ako velryba.

@gumimaci no tak to by bola aka supa, keby sme sa tam stretli. ja som boal 9.4. asi som tam bola jedina co po vyjdeni z operacky plakala na lavici. takze ak si tam bola, tak by si si ma mohla pamatat.

@hilaris ja som sa hlasila prva na to stretko. len baby sa nejako nechcu rozhybat.

@kveta mna pri tejto to palenie zahy zatial trosku obchadza ale pri katke som ho mala stale. a bola vlasata. :D 😀

@zuzanockamt mne ako jedine pomahali take tie polystirenove chlebiky. tie to stiahli okamzite. myslim tu zahu.

@klaudia85 ja sa v posteli tocim tiez. ale je dobre lezat na lavom boku, lebo sa tym odlahci hlavna tepna v maternici.

@hobit nasa lucka ma tiez meno po mne. :D my mame velky problem s dievcenskymi menami. keby sme mali aj 10 chlapcov, tka by sme mali stale este co doforoty. ale pri babach. nas rozlisuju mala lucka- velka lucka. :D

lucia20
26. máj 2010

@lucinka83 lucka mna za cele tehu zospodu vysetrili iba raz pred amnio. ale teraz na kramaroch to bude kazdu poradnu.
pri babach to bolo pri kazdej poradni.

lucia20
26. máj 2010

baby, musim sa postazovat aj vam....

no my sme mali hroznu noc. sme boli s katkou na pohotovosti. ma zapal moc ciest, nasa obvodacka az na dnes objednala moc, vysledky budu zajtra. vecer sa to uz velmi zhorsovalo, bolo mi jasne, ze musime na pohotovost po lieky, kedze v pk, pohotovost je ale ziadna lekaren, tak sme isli rovno do ba na kramare. tam nas vybavili do 15minut. isli sme s receptom do lekarne v centre mesta, lebo tiez logika, pri pohotovosti ani jedna lekaren, tam nam povedali, ze taky liek nemaju nech ideme do univerzitnej na opacnom konci mesta, tak sme sli tam. tam bola taka krava, ze az. povedala, ze sa to uz nevyraba, tak ja jej nech mi da nahradu. ona mi povedala, ze ci mi ju ma na kolene vyrobit. no tak toto ma dozralo. ze chodte rano k obvodacke. keby som mohla cakat do rana, tak asi nejdem do ba na pohotovost nie? takze zase na kramare. tam sa lekarka brutalne vytocila, ze nas takto prehanala, volala do tej lekarne, vraj bude na nu pisat staznost a ja sa chystam tiez. toto nie je normalny pristup. keby islo o dospeleho srat a to, ale decko???? tak sme s novymi dvoma receptami znovu isli do tej prvej lekarne, tam nam to uz vydali. ale viete co? mali sme povodne predpisany biseptol sirup a nakoniec sme skoncili s biseptol lieky.... to mi ta krava nemohla dat rovno to? tvrdila mi, ze ziadna varianta neexistuje. ked som sa zacala rozculovat, ze ci neexistuje ziadny lieka na mocove cesty tak mi povedla to s tym kolenom. chapete to spravnie??? ocividne ju nasralo, ze sme ju zobudili. takze sme z domu odchadzali o 22.30 a domov sme prisli o 2,00. rano o siestej sme znovu vstavali. no strasny zazitok. hovorim, ze obycajne sa nestazujem, ale toto uz bolo podla mna moc. ci to tak beriem len ja s mojimi tehu hormonmi?

si predstavte, ze toto by musel niekto absolvovat bez auta.

poki10
26. máj 2010

lucia, tak toto je celkom sila..a malej sa ulavilo aspon trosku? ja by som na nu podala taku staznost, ze by sa z toho nespamätala...je to jej robota a ona ma za to este aj priplatok. tak ta mala riadne obsluzit 😠

lucia20
26. máj 2010

@poki10 neboj, prave pisem mail so staznostou. a este na ich stranke je anketa so spokojnostou, no ja im dam spokojnost.

malej este uplne tie lieky nezabrali, ale dolezite je, ze sa to nezhorsilo. my sme uz nieco podobne zazili s luckou. a kedze cikanie bolelo, tak ona potom odmietala cikat, necikala dokonca 24 hodin. ja som ju s placom pri jej plakani drzala nasilu na nocniku aby sa vycikala, lebo uz aj to brusko mala plne mocu. uz sme mali aj papier na kramare na vycievkovanie, tak sme ryhclo skusali nech sa doma vycika, lebo pri mocovych cestach, ked su zapalene, tak to cievkovanie je velmi bolestive a od toho som ju chclea uchranit. no chvalabohu po dlhej dobe sa podarilo vycikat, dali sme antibiotika, co nam dali na pohotovosti, ale lucka uz mala taky psychicky blok, ze zase nechcela cikat dalsi takmer 18 hodin, tak uz sme balili na kramare a presviedcali ju, ze lieciky uz zabrali a ze musi vycikat bacilkov. mocovy mechur mala uz tak preplneny, ze sa pocikala aj sama a vtedy zistila, ze uz nema bolesti.

takze u katky som sa chclea vyhnut tymto velkym bolestiam a hlavne tomu bloku. chlavabohu cika, boli ju to, ale vyraznejsie menej ako predtym.

ladywitch26
26. máj 2010

luci, a neskusila si jej dat napr.paralen od bolesti, aby ju to nebolelo? nech sa aspon vycika. inak ja som raz mala zapal oblicky a to teda vam poviem, to je ina bolest. pomaly skoro ako porod. a take male deco, to musi byt hrozne pren.
kup jej teraz brusnicovy dzus alebo caj, to pomaha na mechur.

lucia20
26. máj 2010

@ladywitch26 dakujem za radu. ten brusnicovy dzus skusime, hned rano skocim kupit. paralen sme jej dali, ale nemalo to ziadny ucinok. ☹ davam jej uz od pondelka urologicky caj, sme si najskor mysleli, ze je len prechladnuta, lebo to nevyzeralo na mocovne cesty. ale akosi ani caj nepomaha. terda, mozno aj ano, lebo sa to nezdhorsuje. isto vyskusam ten brusnicovy caj. viem, ze ten je dobry pri ladvinach a cukrovke. skoda, ze am to skor nenapadlo. tearz este dostane o dve hodky liek, to uz bude tretia davka, tak hadam uz trosku pomoze. teraz sa pred chvilockou v spanku pocikala, tak aspon ma prazdy mechur. nebude jej to tam "kvasit".

ladywitch26
26. máj 2010

luci, no ono je najhorsie, ked necika, lebo vtedy sa jej tam mnozia stale bakterie. ked ma mechur prazdny, tak ich tam az tolko nie je. a ten brusnicovy dzus by jej mal pomoct, je protizapalovy. alebo este aj caj zo zihlavy, ten ma zasa mocopudny ucinok, bude castejsie chodit cikat, co jej tiez pomoze.