♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
No to je super že výsledky máte v priebehu toho dna.ja čakám na vysledky až týžden.a tiež som bola na lačno....zobrala krv....potom vypila sladku vodu..a potom 2 hodky byt v maximálnom klude.čiže žiadne nahánačky,nakupovanie...jednoducho v klude sediet.a potom brala sestrička druhý krat krv. 😉
@aneta4 to si robia srandu. absolvovat tento test v maximalnom klude pri dvoch detoch? no to asi tazko. ja popravde nevidim nejaky zmysel tohto testu. ani pri prvych dvoch mi ho nerobili a konieckoncov, malej by nezaskodilo keby bola tucnuckejsia, nakolko bude velmi malinka.
@gumimaci takze jest buem az o 9.00 najskor? ha, sak umrem. ja ked nejsom najedena, tak mi vzdy pride strasne zle. ☹
no a najlepšie na tom bolo že som musela sediet v čakarni...a sestrička vždy ked otvorila tak len kuk či tam poslušne sedim 😝
aj ked cukrovka v teho´t.neni nič prijemne...moja švagrina si kvoli tomu odležala zbytok tehot.v nemocnici... ☹
no tak toto neviem ci zvladneme v takom klude. mna samu zabija ked tam musim hodinu sediet, nieto este dve hodky s babami.
dnes sa zastavim aj tu u tej mojej obvodacky, ci mozem dojst tam. asi by to bolo najlepsie. no uvidim, co mi povie.
inac lekar mi povedal, ze no ked to nestihnete tak to nebudete mat. tak neviem, ci je to take dolezite. 😖
luci nebudes musiet sediet, ja som si bola pochodit po nemocke, zasla si na postu vybavit nejake veci a tak...
je to mozne ze nejedia sladke, ale osobne si myslim ze to nepomoze. lebo preto ti davaju vypit ten sajrajt aby sa videlo, ako tvoje telo po urcenom case dokaze odburat cukor.
@gumimaci vzhladom na moje špečky, asi moc nevie odburavat cukry. :D ale nie, ja som nikdy s nicim takym problem nemala, takze si nemyslim, ze to bude zle. a aj tak si myslim, ze malej by len pomohlo par dekov navyse.
ja asi pomalinky pojdem cosi porobit. obcas sem nakuknem. idem si este chytros spravit kafe a umyt riady po ranajkach. baby mi len pred hodinkou vstali, tak estelen teraz dojedli. 😀
caute
tak dam aj moju skusenost s tou glukozo:
rano krv zo zily na krvny obraz, ale to bolo mimo toho...ocikat papierik, krv z 1. prsta, vypit 0,5 l gebuziny!!!, hodinu sediet, zase ocikat papierik, krv z 2. prsta, dalsiu hodinu sediet a zase ocikat papierik a krv z 3. prsta..pol adna ma palila zaha z tej sôadkej zbrndy 😖
boze, ja neviem pisat, dufam, ze rozumiete 🙂
ahojte, aj ja pridam svoju skusenost s glukozou. bola som na nej minuly tyzden. ked som prisla zobrali mi krv, normalne zo zily, nie z prsta ☹ potom som musela vypit tu glukozu, a potom dve hodiny sediet v cakarni. pytala som sa ci mozem ist domov, kedze byvam asi tri minuty od mojej doktorky, ale sestricka mi povedala, ze po vypiti tej glukozy mam sediet bez pohybu, ze sa nesmiem prudko hybat, iba ze na wc mozem ist ak mi treba. no a kazala mi nejest 12h. predtym..
mne kazala lekarka nejest iba neskoro vecer pred tym testom a nemala by som jest v ten den vela sladkeho a vecer uz vobec nie ... no a budem to pit doma a do hodinky sa mam dostavit k sestricke a ona mi vezme krv ... dokinu mam chvalabohu cca 5 minut od domu, takze v poho 🙂
Ja mám hodinu pred odberom krvi zjesť dva rožky z bielej múky a veľkú kocku tučného smotanového syrokrému. A dva dni predtým by som nemala jesť veľa sladkého.
tak to su riadne rozdiely 🙂
ja som to mala vypit rano nalacno a potom sa prilis nehybat 🙂 kazdy lekar to ma inak, mne brali krv len potom, predtym nie
no baby, tak teraz vam poviem uplne iny sposob. mne to tak robili pri babach a budu mi to robit aj teraz tak. rano sa pekne papat, dobre ranajky. potom pridem do ambulancie, vezmu mi krv zo zily a spravia test. ak budem mat po ranajkach vyssie hodnoty, tak az potom ma odoslu diabetologicke na test s glukozou. tak mi to robili aj pri babach a som rada, ze som sa tej glukoze vyhla. :D
sranda,ze to robia vsade inak..ale tak dalo sa to prezit. bolo to celkom v pohode..
ja idem az po 17.06. ze to staci, nemam rada tieto vsetky testy, ale zas lepsie zistit dopredu. Bola som dnes na tom 3D vlastne 4D, ani som neplatila, lebo mali daku operaciu, tak som na chvilku videla malu (teda dufam, lebo sa nam nechcela ukazat, aby mi to potvrdili pohlavie.) je to uzasne a o dva tyzdne sme sa objednali, to nam uz aj dvd natocia.
@kalypso tak to budes mat dvakrat. mozno oo dva tyzdne sa uz ukaze.
ja ti teraz ani neviem, ci je lepsie vediet dopredu a pripravovat sa a stresovat, alebo sa nechat hned po porode do diagnozy.... 😖 vazne neviem. som rada, ze viem, co je malej a co nas caka aspon orientacne, ale mozno by som si vedela predstavit, ze tych 8 tyzdnov co sme prezivali by sme nic nevedeli a uzivali si to tehu.
dobre ranko 🙂
Ups to už asi aj mňa pošle na glukózu. "Teším sa". 😒
Ahojte, pozeram,ze riesite glukozove testy...mna objednali az v 29. tyzdni, neviem, nie je to trochu neskoro? Akoze, mali by vediet co robia (aspon dufam 😀 ) len pozeram, ze aj vy tu vsetky ovela skor...
elixia, mne bolo povedane, ze sa to robi v 24. - 28. tyzdni, ale ked ta tak objednali, urcite je to OK

No mne kazali tam byt o siedmej rano. Sestricka tam mala objednane baby na odbery, lekar este ziaden. Zobrala krv aj zo zily aj z prsta, dala vypit gebuzinu a kazala byt tam za 2 hodinky (okolo deviatej). To mi vzala kapilarnu krv druhy krat. Potom som mala poradnu o dvanastej a uz boli aj vysledky.
Ja idem 17.6.