icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

elixia
6. jún 2010

@lucia20 no jasne ze sa oplati 😀 za take ceny, no nekup to 😀 😀 Kolko ta stalo to hniezdo s paplonom?
Mne sa v poslednom case paci velmi fialova, malemu som kupila aspon zavinovacku, aj ked drahy krutil nosom,ze to pre dievca,podla mna je to taka neutralna farba... 🙂

lucia20
6. jún 2010

@elixia myslis teraz to hniezdo co mame na poschodi? to nas v 2005 stalo 2450sk. ale to sme cakali prvu, tak sme boli vo vytzeni ale tiez je to velmi krasne.... a druhy mantinel co som dokupovala som kupila tusim za 10eur. toto je to druhe hniezdo co budeme mat na poschodi. je to sice modra a to co mame je take jak smotanove, tak sa mi tie farby budu bit, ale na poschodi je to jedno a ucel to splni.

my uz maem hadam vsetko ruzove a fialove. baby sa nejako zblaznili do tej farby.

jaj a malej som kupila este na poschodie antialergicky paplonik za 2 eur.

elixia
6. jún 2010

@lucia20 ja som toto nove fialkove myslela 🙂 ale ved to je jedno...

lucia20
6. jún 2010

@elixia to ma vyslo 10 eur. hore som to spomenula, tak som myslela, ze sa pytas na to druhe.

kveta
7. jún 2010

Mávate už cvičné kontrakcie, teda nepravideľné, nebolestivé tvrdnutie brška? 😕

hobit
7. jún 2010

@lucia20....vydareny nakup, to hniezdo je krasne 🙂

sasena333
7. jún 2010

@aneta4 ja mam tiez vselijake bolesti a pichania, ale myslim si ze netreba z toho robit velku vedu. To urcite ta len tvoj drobec kope. Netreba sa nad tym urcite tak zamyslat, ja mam napr. bolesti hlavne v noci, ale musis mysliet stale pozitivne.

klaudia85
7. jún 2010

Dnes sme boli na 3d a malá si zakrývala tváričku ☹

klaudia85
7. jún 2010

@kveta ja vôbec neviem, či som mala tvrdnutie brucha... ani neviem, či by som na to došla, keby áno. Vy to rozpoznáte?

aneta4
7. jún 2010

@sasena presne tak.mysliet pozitivne.
@kveta určite by si zistila keby ti tvrdlo bruško.je to obrovsky tlak......a mne sa dakedy aj zrychlilo dychanie.ono ak tvrdne občas a nie často tak je to v pooriadku....ale časte tvrdnutie...je nebezbečné a treba tým oboznámit svojho gynekologa.
inak dneska je krasne.mala by len po vonku chodila ale poviem vám teraz som si vyložila nohy a fakt som to potrebovala. 😝

zuzanockamt
7. jún 2010

@klaudia85 urcite by si to zistila ... citila by si take strpnutie/stiahnutie a mala by si cele brucho tvrde

kveta
7. jún 2010

Ja to tvrdnutie bruška mám úplne iste, je vtedy ako kameň. Takže mne nejde o to, ako to vyzerá, ale či ho už v tomto štádiu máte. Niektoré zdroje hovoria, že je normálne v šiestom mesiaci, iné, že nie je... Tak preto zisťujem, či ho teda mávate...

zuzanockamt
7. jún 2010

@kveta v siestom mesiaci je vraj normalne ... len to nesmie byt prilis caste

vrtulka27
7. jún 2010

Ahojte pozdravujem septembrove maminy 🙂 🙂

matka24
7. jún 2010

@lucia20 hej prve babatko🙂a mena mame vybrate moznosti ale neviem sa este rozhodnut a ty vies co to bude? 😎

lucia20
7. jún 2010

@kveta ked sa mam priznat ja som poslickov nemala nikdy....

@hobit dakujem....

@klaudia85 z toho si nic nerob. my sme tiez na 3D videli iba chrbatik....

@matka24 no my budeme mat zase babulku.....

zabkaevka
8. jún 2010

ahooj kočky 🙂
Nebola som tu fuuuuha dosť dávno. Boli sme chvíľu v nemocnici v KE, veľmi mi tvrdlo bruško, a v deň keď som radšej šla na pohotovosť som mala aj celý deň bolesť v podbrušku, na pravej strane, a teda doki mi povedal, že maternica veľmi citlivo reaguje, že sa hneď stiahne keď sa mimi pohne, alebo keď sa jej dotkol, má teda kontrakcie, a treba ju ukľundiť magnéziovými infúziami, a k tomu to tvrdnutie mi tlačilo na krčok a bol mierne zapálený, takže aj na toto mi dali antibiotiká. Bola som tam 10 dní. Teraz mám brať dvakrát denne Magne B6 a veľa sa šetriť!!!

Kočky keďže teraz vylyhujem, chcem si napísať, čo všetko mi treba pokúpiť pre mimi. Viete mi s tým poradiť?? takú základnú výbavičku?? ešte nemáme nič, ale tak za dva týždne už chcem kupovať, mangelík aj izbičku dovtedy pripraví. A vyzerá že budeme mať dievčatko, teda Kristínku 🙂

klaudia85
8. jún 2010

@lucia20 ozaj a vy kde ste boli na 3d?

@zabkaevka tak to si mala dosť zaujímavé, hlavne, že ste v poriadku. A pustili ťa do práce ešte?
Aj my budeme mať dievčatko 🙂 No a čo sa týka výbavičky, tak ja to ešte stále odkladám akosi...

klaudia85
8. jún 2010

No babi, tak ja to tvrdnutie teda asi nemávam ešte... Ja som si tým nebola istá, či je to až tak intenzívne, že by som si to všimla.

zabkaevka
8. jún 2010

@klaudia85 : nie nie som v práci, vlastne od začiatku tehu som na PNke, keďže sme sa s mangelom veeeeľmi dlho snažili (aj s tromi IVFkami) o mimi, a podarilo sa to zázrakom prirodzene. Ale chodievala som sem tam do rpáce, dokončievať, zaučiť, vysvetľovať, a aj na anglinu, aj domáce práce som robila ostošesť. Ale teraz už len fakt najnutnejšie dokončím do práce, a doma len veeeeeľmi pomaly niečo budem robiť. Noo aj ja ešte vlasten tak za dva týždne chcem začať s výbavičkou, vlastne keď začneme 7. mesiac, vtedy chcem 🙂

lucia20
8. jún 2010

@klaudia85 my sem boli v gyn-fiv. ale ja uz tam nepojdem......

baby zomriem. ze ake horko..... ☹

kalypso
8. jún 2010

http://www.emimino.cz/denicky/vybavicka-na-mimi...

sice cesky, ale celkom dobre rozpisane. ja chodim von len podvecer, ale velmi sa tesim, ze je taketo pocasie, lepsie ovela ako tie lejaky.

tento tyzden mi zacina predporodny kurz, tesim sa, mozno sa dozviem aj nejake alternativne sposoby starostlivosti o babo. Vy planujete, alebo uz chodite?

klaudia85
8. jún 2010

@lucia20 luci a prečoooo? ako to myslíš?

klaudia85
8. jún 2010

@zabkaevka a inak to ako zvládaš? nenudíš sa veľmi? i keď treba si troška nudy ešte užiť, lebo pak už len okolo bábatiek budeme behať 🙂 aj ja asi začnem v siedmom, počkám ešte ako dopadne najbližší uzv, na ktorý som objednaná. stále to odkladám 🙂

julcek
8. jún 2010

@zabkaevka ahoj, ja som tiež z KE, tak aspoň nejaká spriaznená duša. Pozeram že aj termin pôrodu máme skoro rovnaký. Ja takisto ešte nemám výbavičku nakúpenú, ale od 22. 6, mi už konečne začína dovolenka, tak som si povedala že odvtedy pomaly začnem.
Zoznam vybavicky som pozerala aj na tejto stranke:
http://www.maderna.sk/ostatne/doporucena-vybavicka

Je tam aj doporucena vybavicka do nemocnice pre babo, ako aj pre mamicku

zabkaevka
8. jún 2010

@klaudia85 : nie nenudím sa. Ako som písala mám aktivity ešte s prácou súvisiac, plus anglina, plus manželovi pomáham s papierovačkami vo firme, plus domácnosť, takže vôôbec sa nenudím. A to som si myslela, že koľko ja kníh prečítam, vyšijem niečo, hmm zatiaľ nestíhačky 🙂
Kočky @kalypso , @julcek : ďakujem za linky kde píšu o výbavičke, iste pomôžu, sú super 🙂 idem si napísať vlastný zoznam podľa toho 🙂

lucia20
8. jún 2010

@klaudia85 teraz naposledy som tam mala velmi zle skusenosti. to nevravim ani o tom, ze som odtial odisla s tym, ze mi doktor uplne sucho povedal, ze mame razstep a mam si ist vybavit papiere na prerusenie..... to mi uplne stacilo. si myslim, ze ak si clovek uz plati, tak aj pristup by mal byt iny. isla som na kramare a tam ma dokonca doktorka aj objala, co som bola uplne v soku...

klaudia85
9. jún 2010

@lucia20 no tak ten dr musel byť riadny "odborník" :( a to ti ten uzv robil priamo on?

aneta4
9. jún 2010

@lucia jak môžu existovat takyto doktori....bez chrbtovej kosti. 😠 pre nich sme dakedy ako daky tovar.....ale mi máme aj citi.samozrejme česť výnimkám

lucia20
9. jún 2010

@klaudia85
@aneta4 baby, keby mi povedal, dajte si vyoperovat apendix, tak so mnou ani nehne, ale preboha ved vravel o malinkom clovieciku, co ma uz tri tyzdne kopal.... ja som bola hotova. a vraj najlepsie odbornik na slovensku. pche, to iste. uz by osm mu neverila ani nos medzi ocami. a za reci typu - sak ste mladi, budete mat dalsie by som ho nakopala... ale uz je to chvalabohu za nami. uz si len drzat palce aby malinka bola silna bojovnicka.