icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

poki10
16. jún 2010

hilaris, nemozes preskumat okolie pocas glukozoveho testu 😉 musis sedet pekne na zadku a nevyvyjat ziadnu fyzicku aktivitu 😉

hobit
16. jún 2010

@klaudia85 nas tam bolo 5, bolo to velmi smisne ako sme pekne za sebou vzdy cupitali na wcko ocikavat papieri a potom spat 🙂
@hilaris veru aj my sme museli sediet

gumimaci
16. jún 2010

@hilaris vsade to je asi ine, ja som nemusela sediet na prdeli... 😉

zuzanockamt
16. jún 2010

ani ja som nemusela sediet ... a dokonca som to pila pekne doma v klude, po hodine mi potom zobrala sestricka krv zo zily a bol pokoj ... a cakala som dalej este na poradnu

hobit
16. jún 2010

hej, vsade je to ine...

andelik8
16. jún 2010

@klaudia85 ja som podla vysledkov 18desatin nad normalom (mam 5,68 a 5,5 je este v pohode) a uz ma dokina poslala k diabetologicke... takze tak sa to riesi 😒

inac ja som glukozu nepila, mala som doma sladke ranajky (vianocka a kakao) a po hodine som isla na odber.

aneta4
16. jún 2010

tak,tak všade je to iné.@klaudia keby sa cukrovka potvrdila,alebo máš zvýšeny cukor ako je to i v mojom pripade....nasleduje dieta.teda ja nemusim mat dietu..len sa obmädzovat v sladkostiach..a hlavne biele pečivo nejest.no sranda u mna je tá že ani sa neprejedam..a ani sladke som od začiatku tehotenstva nejedla,lebo mi neišlo na chut..a predsa ten cukor bol zvyšeny.ale iba trošku..tak môžem v pohode jest aj všetko ovocie.len nie tie čokoladky,a hlavne to pečivo biele vôbec.tak to sa dá. 😉

andelik8
16. jún 2010

ja som biele pecivo nemala ani nepamatam. Uz dlho jedavam iba grahamove. Je pravda, ze sladkosti som si dala obcas, ale nie vela. Tak neviem z coho to mam... no ale v ovoci sa v lete urcite obmedzovat nebudem. Kolace a cokoladu vynecham, to hadam nejako zvladnem 😀

hilaris
16. jún 2010

@poki10 pri prvom tehu si nepamatam take varovanie - ze nevyvyjat fyzicku aktivitu.. ale pamatam si ze som sla domov si schrupnut. Mala som to blizko 🙂

janica81
16. jún 2010

Cavino,

nooooo dnes som bola na 4D sone aj s MM, potvrdili nám,že to bude na 100% baba, ale beťárka vobec sa nechcela dat fotit a tvaricku si zakrývala ruckami, tak nám doki povedal ze mame prist o dva tyzdne, ze nám este urobi foto a isli sme bez platenia domov. Bol velmi zlaty, snazil sa ju aj postuchat, ale mala tvrdohlava sa nedalla a stale len zatínala pasticky
zajtra idem do poradne, hadam budu aj z cukru vysledky....

ozaj...a po sone sme si kupili krásnu súpravicku pre babulku 1.vec z nasej vybavicky, ktoru uz teda ideme zacat davat dokopy

julcek
16. jún 2010

ahojte, ja som uz bola na glukozu minuly tyzden, mohla som normalne aj ist von, mne pre zmenu vobec nebrali moc.
Tak fakt je to vsade ine

klaudia85
17. jún 2010

@hilaris mne pri tom teste povedali, že tam mám ostať sedieť, nič nerobiť, nejesť a nepiť. Tak som to poctivo dodržala.

@hobit vy ste museli aj tie prúžky ocikávať? Ja nie... Iba krv z prsta pred a po...

@andelik8
@aneta4 no ja som zvedavá, ja si myslím, že tú cukrovku budem mať, resp. mám, lebo ja jem sladké každý deň, minimálne jeden dva keksíky a ešte po robote o desiatej večer tlačím zmrzlinu do seba... Ja tam skúsim dnes zavolať radšej, že čo mi povie. Fúha..

@janica81 my sme to mali presne tak isto na 3D, tie deťúrence sú potvorky, tiež držala ručičky pred tváričkou a vôbec nereagovala na šťuchance, mala som pocit, že tam trucuje :D idem tam tento pondelok znova, tak som zvedavá, či už dostane malá rozum 🙂 ak nie, tak vezmem už aj také zábery. Lepšie jak nič.

poki10
17. jún 2010

@hilaris to som nepovedala ze by ma tak varovali, ale mi povedala, ze si mam sadnut s sedet. a okrem toho 2 hodiny som nebola ani na wc, to som myslela, ze ma tam porazi. zavidim tym, co mali to stastie, ze len ten druhy odber museli absolvovat. veru, aj ja by som si sla domov schrupnut, len smola, ze by som sa nestihla vratit nacas, to by som nestihla 😀

ericka310
17. jún 2010

@janica81 gratulujem ku babe...ulavilo sa mi, ze nie som sama, co este skoro nic nema kupene z vybavicky....len minuly tyzden som kupila prve vecicky a uz sa obzerame aj po kociku.

Mne taktiez vyskocil cukor po tom glukozovom teste. drzim dietu, ale niekedy je to ozaj tazke odolat sladkemu, hlavne ked nakupujem v potravinach a nahodou prejdem kolo regalov so sladkostami ☹ kvôli malemu to ale vydrzim.

fubinka
17. jún 2010

Ahojte ake mate skusenosti s kupanim sa v tehotenstve, ja milujem vodu a neviem si predstaviť leto bez kúpania, dokotor mi povedal že mi nodporúča chodiť do termalnej vody že to dráždi maternicu, lenže kam isť ked všetky kupaliska su termalne.

katrin31
17. jún 2010

@fubinka aj mna trapi to iste, samozrejme maly mi je prednejsi,ale stale rozmyslame ci ist ci neist. uz bolo aj tak, ze som si obliekla plavky ze ideme a nakoniec som nenabrala odvahu a zostali sme doma ☹

katrin31
17. jún 2010

@poki10 ja byvam od mojej gynekologicky asi na tri minuty a nepustili ma domov ☹ musela som dve hodiny sediet v cakarni..

katrin31
17. jún 2010

@janica81 vraj si nase babatka preto zakryvaju tvar pri 3D a 4D lebo im to tam ziari a zohrieva ich to..tak som pocula

hobit
17. jún 2010

@klaudia85 3x krv z prsta, 3x ocikat pruzok
@fubinka termalne by sa fakt nemali, inak nevidim problem, ja chodit aj cvicit do bazena...

zuzanockamt
17. jún 2010

ja by som teraz radsej do bazena nechodila ... tiez som to zvazovala, ze si pojdem zaplavat, ale uz to vydrzim ... a mam dokonca kvasinkovu infekciu, ktoru ani neviem, kde som mohla chytit a ziadne priznaky som nemala ... len pri beznom vysetreni mi to dokina zistila

ericka310
17. jún 2010

tiez si myslim, ze by nemal byt problem s kupanim v tehotenstve.....len co sa tyka termalnych, voda by nemala byt teplejsia ako 37 C, teda podla mna....ja som uz absolvovala kupanie v termalnom bazene a nemala som ziaden problem

aneta4
17. jún 2010

no neviem ja si ani doma nenapustim vanu.len sa sprchujem.a tiež mi to dakedy chyba teky ten relax.no a čo sa tika kupalisk verejnych.ani za nič.dostat nejaku infekciu-alebo zapal.tak to teda nie.sme viac v tehotenstve nachylné na rozne tieto infekcie.

anabella30
17. jún 2010

Ahojte kočky, prosím poradte mi. Potrebujem nahlásiť novorodenca na trvalý pobyt, kde sa to vybavuje a čo všetko potrebujem. Trvalý pobyt mám u brata, ktorý je vlastníkom bytu, potrebujem aj od neho niečo, alebo nie. Dakujem Anabella

lucia20
17. jún 2010

@anabella30 dieta ma automaticky tvoj trvaly pobyt, len staci ked zbehnes na MU a tam ho nahlasis. nemusis mat so sebou ani brata.

dnes som si bola po vysledky testov. glukozu mam 4,4 a ostatne tiez ok, len chapete, sestricka mi povedala, zevraj som prekonala rubeolu.... 😕 ty kokso ja ani neviem co je to za chorobu a ani neviem kedy by som ju tak asi mala. mam tam napisane rubeola - 80IU/ml pozit. a vraj hladina IgG je ok v rozpati 15-100 IUúml. no tak ja nechapem.... 😖 no uvidim co mi povedia na to na kramaroch.

@janica81 gratulujem ku dievcatku.....

@fubinka ja som sa bezne kupavala pri prvej dcere. to leto by som asi bez vody neprezila.... 😀

@katrin31 ja som chvalabohu nemala take testy na glukozu ako vy. mne robili rovnaky ako pri babach... 😀

@aneta4 ak sa bojis infekcie, tak vlez do vane, osprchuj sa a potom si taka umyta napusti vlaznu vodu a relaxuj.. uvidis ako ti bude dobre a babatku nic takto nehrozi.

ericka310
17. jún 2010

@anabella30 trvaly pobyt sa vybavuje na mestskom/obecnom urade na oddeleni evidencie obyvatelstva....ked je tvoj brat vlastnikom bytu, myslim, ze od neho potrebujes aj nejaky suhlas, ze mozes u neho byvat....neviem, ci este nieco je potrebne k tomu

katrin31
17. jún 2010

@anabella30 ja som si vybavovala trvaly pobyt teraz, moj otec je vlastnik, to znamena ze musel ist so mnou aj s listom vlastnictva. musi tam ist s tebou osobne. inak ho neprihlasia

katrin31
17. jún 2010

@anabella30 ale neviem ako je to s babatkami..moze byt ze maju automaticky tvoj trvaly pobyt

zuzanockamt
17. jún 2010

dieta ziskava automaticky trvaly pobyt tam, kde ho ma matka

lucia20
17. jún 2010

je rozdiel v prihlasovani dospelej osoby do cudzieho bytu a dietata matky, ktora v byte ma trvaly pobyt. v prvompripade potrebujes vlastnika so sebou, v druhom dietata nadobuda pobyt automaticky. dieta ma totiz automaticky rovnaky pobyt ako matka.

andelik8
17. jún 2010

@katrin31 podla mna pri UTZ nema co babatko zohrievat... ono to funguje na principe zvukovych vln a nemyslim si ze tie vyvolavaju nejake teplo. Jedine ze by si zakryvalo uska, ze mu to sposobuje nejaky neprijemny pocit, ale ani tomu velmi neverim