icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

tothova5a
22. jún 2010

@aneta4 @ 8,4

andelik8
22. jún 2010

@aneta4 ahoj prepac, neupozornilo ma to na tvoju otazku, lebo si to zle napisala 🙂
ja zatial papam v podstate to co vzdy, akurat sa krotim ohladne zmrzliny, nanukov, kolacov a takychto veci... v dzusoch alebo v ovoci sa neobmedzujem. No ja zatial ani nic nemam oficialne zakazane, teraz v piatok idem znovu na glukozove testy, tentoraz k diabetologicke, tak uvidim co mi povie ona k vysledkom.

aneta4
22. jún 2010

@gumimaci.....bude to chlapček 🙂
@tothova5a..........no ja mám 7,1.....
@andelik............no ja tiež tu zmrzku a nanuky a vlastne všetko sladke som obmedzila....teda vylučila.džusi nepijem........ževraj nemám 😒 .a ty si mala aky cukor?lebo mna ani k diabetol.doktor neposlal........ale je to take nespravodlive...ako napriklad v nedelu boli sme na oslave všetci hltali zakusky a ja chúúúúda nemohla.vysvetli že nesmieš......odpovede ako len okoštuj jeden ma ničili.čo si budem hubu špinit s jedným zakuskom. 😠 ale čo neurobime pre našich drobcov v brušku 🙂 🙂 🙂

andelik8
22. jún 2010

@aneta4 skus radsej stlacat to "odpovedz" pri mene, lebo takto tie odkazy nikomu neprichadzaju 😉
ja som mala cukor 5.68, vraj 5,5 je este v norme. A aj tak ma poslala k diabetologicke.... no ved uvidim co mi ona povie. Ja sa neviem velmi obmedzovat. Proste ked mam chut na sladke, tak si dat jednoducho musim nieco. Vcera som to vecer uz nevydrzala a dala som si take cerealie cokoladove s mliekom, a dnes mama zase kolac priniesla... 😀 ak mi po tomto druhom vysetreni povedia, ze mam ten cukor naozaj taky vysoky, a doktorka mi nieco vyslovene zakaze, tak sa nejako premozem a budem sa az potom obmedzovat

tothova5a
22. jún 2010

@andelik8 @aneta4 tak ja tu mam z Vas najhorsie vysledky :( Teraz mam dietu a 29.6. idem na kontrolu k diabetologicke a budu mi robit znovu glukozovy test, len teraz nebudem pit tu sladku vodu, mam si len priniest grahamovy rozok s maslom, syrom a sunkou a dve hodiny po zjedeni mi spravia test a porovnaju vysledky s rannymi, ktore mi budu robit na lecno.

ericka310
23. jún 2010

@tothova5a mozem ta trocha upokojit, nemas najhorsie vysledky....mne namerali 8,10...ale tiez sa az tak velmi neobmedzujem, no ani neprehanam...ak mam chut na nieco sladke, tak si proste do sladkeho trocha zobnem....ja mam kontrolu u diabetologicky 28.6. tak uvidim ako sa to upravilo

aneta4
23. jún 2010

baby a čo je vysoka norma.mne povedali mate cukor 7,1.a nie je to cukrovka v tehot.len treba sa trošku obmedzovat.a hovorim viac ma nikam neposlali.a vy spominate 8,10 hodnoty a tak.......a to ako je tiež zvyšena hodnota?alebo sa može hovorit o tehotenskej cukrovke.a napr andelik má 5,68 a to si myslim že neni nič strašne.ja to nechapem......

aneta4
23. jún 2010

nechapem prečo ta to neupozorní.stlačam zavináč a meno...je to zle? 🙂

gumimaci
23. jún 2010

@aneta4 lebo ked to meno napises musis dat za meno aj medzeru, inak sa to berie ako jedno slovo, aj to co pises dalej uz ako text. alebo pod kazdym prispevkom je link: odpovedz a meno sa ti tam hodi automaticky 😉

aneta4
23. jún 2010

@gumimaci dakujem 🙂

ericka310
23. jún 2010

@aneta4 neviem, aka je norma pre tehotensku cukrovku, ale mne diabetologicka povedala, ze to mam len trochu nad....potom som si na nete nasla, ake maju byt referencne hodnoty a ozaj to nie je take hrozne.....ja som mala pri oGTT po 2 hod. 8,10 a referencna hodnota by mala byt do 7,8 .... http://www.adlpresov.sk/index.php?option=com_co...

klaudia85
23. jún 2010

Ahojte,
mne sa ohľadom výsledkov doki neozval, tak dúfam, že to mám ok...
Bože, keď vidím pod príspevkami u niektorých báb už 30. týždeň, je to neuveriteľné, ako rýchlo to letí... Poriadne som sa ani nenazdala a končím 6 mesiac, vliekli sa iba prvé tri mesiace pre mňa a teraz to tak ubieha, že sa asi nenazdáme a budeme tlačiť v pôrodnici... Uff...

Toľko toho ešte neviem, čo treba pozariaďovať, asi by som sa mala už objednať aj na predpôrodnú prípravu, aby som vedela ako dýchať... Vy ste to už podstúpili?
A budete chcieť mať polovičky pri pôrode? Ja som bezradná, asi čoskoro začnem stresovať!

klaudia85
23. jún 2010

A máte už vybraných pediatrov?

klaudia85
23. jún 2010

@lucia20 už si bola s tými výsledkami na Kramároch? Ja tam idem akurát zajtra... Dúfam je malá ok.

andelik8
23. jún 2010

@klaudia85 ja som uz objednana na pripravu na Kramare, 6.7.... robia ju sice kazdy utorok, ale skor sa mi neda. MM pri porode budem mat, vraj na tej priprave mi povedia co a ako a bude musiet potom aj on absolvovat so mnou nejaku instruktaz.. tak uvidime

hobit
23. jún 2010

ja sa tiez chystam objednat sa na pripravu na Antolsku, ale este chvilu pockam...a manzela pri porode mat nebudem, nechce ist a nutit ho nechcem, tak snad to nejakoo zvladnem aj sama 😖

hobit
23. jún 2010

a pediatra nemam a ani netusim ako ho vyberiem 😒

gumimaci
23. jún 2010

@andelik8 objednavala si sa na tu pripravu u Jandovej? ja teraz neviem, ci uz sa mam objednat, alebo este pockam... ale zas ona ma skoro cely august dovolenku 😕

gumimaci
23. jún 2010

@klaudia85 nie nemam vybrateho pediatra, pred par rokmi som sa stahovala do ineho mesta, a vobec netusim, kto a aky lekari su tu....

andelik8
23. jún 2010

@gumimaci na august uz taketo veci nechcem odkladat. Ako vravim, robi to kazdy utorok vzdy o rovnakom case (9.15) a vraj to robia uz od 25tt, o tva tyzdne som uz 33tt takze urcite to nie je skoro ;)

andelik8
23. jún 2010

@andelik8 ja som si myslela, ze budem s malou chodit rovnakej pediatricke ako som ja chodievala, no ale zacala som o nej pochybovat po jednej kurioznej skusenosti, tak este uvidim 😅

gumimaci
23. jún 2010

@andelik8 treba sa dopredu objednat, ako na pripravu otecka, alebo tam staci prist? no ty mas termin skor, me sa ale stale zda, ze mam na vsetko cas 😅

andelik8
23. jún 2010

@gumimaci myslim ze jej treba dat vediet vopred, pretoze to je skupinova priprava a asi je limitovany pocet mamiciek kapacitou miestnosti, neviem, ale chcela odomna aby som jej dala vediet ze ktory utorok mi vyhovuje.

gumimaci
23. jún 2010

@andelik8 ok dik, a este jedna otazka- ides tam aj s mm?

andelik8
23. jún 2010

@gumimaci na tuto pripravu vraj mm ani nepustia. iba maminy.

gumimaci
23. jún 2010

@andelik8 mm bude sklamany ... 😅

andelik8
23. jún 2010

@gumimaci zato moj je rad ze na taketo veci nemusi so mnou chodit... este na 3D UTZ to ano, aj na porod sa tesi... ale ostatne ho nezaujima 🙂 dokonca je rad, ze vybavicku nakupujem sama 😀 vcera zbadal novy fusak do kocika (uz ho mame doma skoro tyzden) a hovori: "co to je a platil som za to?" 😀 😀 😀 tak som mu vysvetlila funkciu, nazorne ukazala pouzitie, vysvetlila ze jeho kreditky som sa tentoraz ani nedotkla a bol spokojny

hobit
23. jún 2010

@andelik8 ja mam to iste doma...ze vsetko zariad, ja zaplatim ked treba, ale neotravuj ma s tym 🙂

zuzanockamt
23. jún 2010

tak to ja mam este lepsie,lebo ja si aj zaplatim sama 😀

gumimaci
23. jún 2010

@andelik8 ten moj zas chce vsetko vediet, vidiet , oskusat... a oduty je ked nieco kupim bez neho. my sa dokonca dostavame do situacii, ze ja stojim nestastna u pokladne a chcem odist a on este ne a potom sa so mnou nebavi, ze nestihol vsetko popozerat 😀