icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

zuzanockamt
7. júl 2010

@ladywitch26 v tych porodnickych to drzi este lepsie podla mna ... takze ja si dam urcite tie, ked bude krvacanie silne ... aspon budem mat istotu, ze ta vlozka dobre drzi 😉

andelik8
7. júl 2010

ja uz krce v lytkach neriesim... vzdy ked citim ze prichadza, tak prepnem nohu a je to v pohode. nezaberalo mi nic na to..
to skor bedrove klby trpia... dnes mi uz druhykrat u rodicov v kresle stuhol, a nemohla som sa postavit ako to bolelo... MM ma musel "vytiahnut" z kresla von 😀

@lucia20 jaj ja som myslela ze v tom mini balicku je toho viac... 😒 hovorili nam na priprave ze vsetko co tam budeme potrebovat dostaneme uz... hm, tak to si asi vazne nieco vezmem...
a ten lieh pouzivaju? ved vraj sa od toho uz pomaly upusta... som myslela ze bez toho budeme fungovat 😖 tak aspon volaco na tu ritku kupim. Inac mam kozmetiku od Nivei, ale to len olej a mydielko so samponom (2v1). viac ani kupovat nebudem. ale to si ani do porodky brat nebudem.

estterka
7. júl 2010

ja si to tiez celkom neviem predstavit,preco su zeny bez nohaviciek po porode..a niekto to niekde pisal,ze "mala som nohavicky a pred vizitou som si ich rychlo dala dole"-to ako dojde lekar na izbu a tam vysetruje zeny po porode a pozera ich z dola?

ladywitch26
7. júl 2010

@zuzanockamt inak ja si to ani neviem predstavit bez nohaviciek, vsak by mi museli kazdu chvilu menit postel. a ja som este k tomu kazdu chvilu behala na zachod, lebo kvoli kojeniu som pila litre vody, tak to uz vobec nie bez nohaviciek. nastastie tu ziadne vizity nie su. pride ma skontrolovat akurat porodna asistentka.

inak fakt neviem preco, ale zasa mi rano bolo nejako zle. vcera som vracala, dnes mi k tomu vela nechybalo, tak neviem,cim to je. ☹

zuzanockamt
7. júl 2010

@estterka rana sa ma vetrat co najviac, preto sa odporuca byt bez nohaviciek a na vizite sa pozre lekar na izbe na tu ranu, ziadne brutal vysetrenie
ved zase nerobme z toho vedu 😉 ... v inych krajinach je to mozno inak, ale u nas to funguje takto

ladywitch26
7. júl 2010

@andelik8 tu o nejakom liehu ani nechyrovali, tu mi dali akurat flasticku so sterilizovanou vodou a vatu na cistenie pupka. a malej sa ani nic nezapalilo, krasne sa jej vsetko zahojilo

iron
7. júl 2010

@ladywitch26 mozu sa nosit nohavicky...len lekari to na vizite neradi vidia....
totizto aby som to upresnila. Ja som to riesila tak....ked som sa isla najest alebo za navstevou tak som si dala, lebo blby pocit, ze mi ta vlozka vypadne cestou. Ale na izbe, kde som v podstate lezala som ich urcite nemala. Napisem to tak hnusne ale mala som rozcapene nohy aby sa mi ta rana hojila. A furt sprcha studena, menenie vloziek a tak dookola.
Ono sa to tazko vysvetluje, samozrejme kazdemu je pohodlne nieco ine..a hlavne ja som si to tiez nevedela predstavit....uvidite ako sa budete citit.

lucia20
7. júl 2010

@ladywitch26 jasne ze mozes mat na sr nohavicky...... mna by zase nikto nedokopal do tych sietkovanych. :D ja som za klasiku. :D

ladywitch26
7. júl 2010

@zuzanockamt to by som chcela vidiet toho doktora, co by ma prinutil aj pri tej vizite. ja som ziadne sitie nemala, tak mne by na tej vizite ani nemal co kontrolovat.

lucia20
7. júl 2010

@andelik8 ten lieh sa pouzival este pred tromi rokmi a myslim, ze aj teraz.... na dezinfekciu.

iron
7. júl 2010

@ladywitch26 tam kde som bola...tak to bolo takto...ked lezis na posteli tak mas pod sebou tu podlozku, ta neprepusti na plachtu a vlozku medzi nohami.
Ked je vizita tak ano, lekari sa ti pozeraju ci sa spravne hojis...oni ta musia vediet vyhodnotit ci mozes ist domov. Moze sa ti jazvy zapalit, ja neviem co vsetko sa moze stat....
Ty si ale v Irsku vy to tam budete mat inak, ty nebudes ani balit nasiroko....a kazda krajina ma ine postupy.
A ozaj este lieh na pupcek, ano to som zabudla...

ladywitch26
7. júl 2010

@iron ja som sa tiez chodila sprchovat do studenej vody, lebo som mala taku minitrhlinku sice, co ani na jeden steh nebola, ale stipala jak svina. 😠 a to sa ani pri cikani nedalo vydrzat, kedze moc je slany, tak jedine do sprchy pod prudom vody. no a za 5 dni som skoncila na pohotovosti, co som mala 39ky horucky, co nesli nicim zrazit. proste som si uhnala zapal mechura ☹

lucia20
7. júl 2010

@ladywitch26 ked si nemala sitie tak to si jedna z tych stastnych. ja som tiez na izbe lezala rozcapana 😀 vetrala sa a prikladala obklady. :D

iron
7. júl 2010

@ladywitch26 tak to je super ked ta nesili...mna sili tristvrte hodiny...tiez som cikala do sprchy, inak sa nedalo...este asi dva tyzdne 😅 ked to vtedy nestipalo...ale vlaznou vodu, potom ze zima tak ze teplou a pol roka som brala cipky proti zapalu, ktory som si zase uhnala...takze srandy kopec tiez. 🙂

estterka
7. júl 2010

ja by som sa asi tiez velmi zle citila,keby ma tam na izbe medzi ostatnymi zenami pozeral lekar..no ale nebudem nic hovorit,lebo ktovie ako to bude tu,na toto som sa zatial nikoho nepytala..ale zas na druhej strane,zena po porode ma plno inych problemov ako v danej chvili toto riesit

ladywitch26
7. júl 2010

@lucia20 tu nenastrihuju automaticky ako na sr. tam sa ta nikto nepyta. tu ti akurat vysvetlia,ze niekedy je to potrebne, ze to ale zvazi lekar a vopred ta upozorni na to,ze je to potrebne, ak je, ale mozes kludne aj odmietnut. to sa mi celkom paci. a tu podlozku som mala aj ja pod sebou, pre istotu, ale s nohavickami som sa citila fakt lepsie.

lenkama
7. júl 2010

@iron Fú ha,a mne zas do krížov vystreluje taká bolesť,a keď spím a chcem sa pretočiť na druhý bok,hrúza jak to bolí,akoby som to tam mala stuhnuté či čo,a zle spím v noci,neviem si nejak polohu nájsť,a ešte ako sú tieto horúčavy,to už ani dýchať sa nedá 😒
A pozerám,že máš skoro podobný termín ako ja,o deň skôr 🙂 ,ak sa smiem opýtať,kde budeš rodiť?
Ja som obe babulky rodila na Kramároch,tak asi aj to tretie sa tam narodí,už to tam poznám a mám to aj tak bližšie.

ladywitch26
7. júl 2010

@iron no najlepsia bola moja mama, nadavala mi,ze to som urcite prechladla, lebo som behala doma naboso s holymi nohami. mne bolo stale teplo, ja uz zvyknuta na chladnejsie irske pocasie a ona tu zahrabana vo flisovej mikine a v deke a stale jej bola zima. a to bola polka maja. 😀 a mna az po par dnoch napadlo, ze ved ja truba som sa v nemocnici studenou vodou sprchovala. na treti den som sa pytala domov, tak som si potom repik varila, no ale tiez len takym vlaznym som sa umyvala

iron
7. júl 2010

@ladywitch26 ono to kazdy porod je nieco tak individualne. Kazda sa inak rychlo otvara a do inej velkosti...ja by som sa asi este otvarala teraz keby mi trosku nezvacsili.. 😀

@estterka ja som strasne hanbliva...ale fakt toto som tam uz neriesila, nejako ma to vobec netrapilo...som sa vytesovala ked som bola schopna vstat k malej alebo sa pretocit.....
a
chi a raz prisli kukat aj medici... 😉

lucia20
7. júl 2010

@estterka obno sa to zda velmi divne a neprijemne ale ked uz si v danej situacii tak ti to pride prirodzene. tak isto ako ked na izbe niektorej pretecie vlozka a vidis krv, tak to neriesis, lebo vies, ze mas rovnaky problem.

@ladywitch26 ja som mala tiez podlozku pod sebou.
poviem ti, ze pri prvej som ani poriadne nezaregistrovala nastrih a pri druhej som normalne cakala kedy konecne ma nastrihne....

iron
7. júl 2010

@lenkama antolska...tam som bola aj s Ninkou a som bola maximalne spokojna fakt...krajsie ako u nas na intraku...aj strava mi chutila 🙂 ale ja som skromny nepreberavy clovek, sak tam idem odrodit a nie na dovcu nie?
Krize mi nespominaj...nastastie, ja mam teraz brusko dost nizko a krize asi vytrenovane ako nosim malu....Ale po porode som isla umret...som mala krizove kontrakcie a to ani jedna poloha veru nepomahala co hovorili na cviceniach...
teraz mam pre zmenu krcove zily v posve.... 😀 no same haluze

ladywitch26
7. júl 2010

@ladywitch26 ja som bola v nemocnici, kde pracuje len jediny porodny asistent, inak vsetko same zeny. no a ci som ho nevychytala akurat? 😀 a take ze hromadne najazdy medikov, to tu nehrozi. prisla za mnou jedna studentka na druhy den, ze si robi skusky a ze ci moze odpovedat pri mne so skusajucou. keby som povedala,ze nechcem, tak by ma nikto nenutil.

iron
7. júl 2010

ja som mala strasny problem drzat vetry...ked uz prasacinkujeme....no co sa zabijem, tak som sa hned ospravedlnila spolubyvajucej ze to nedokazem proste kontrolovat....ale fakt take veci to nikto neriesi, vsetci maju problem samy so sebou.

ladywitch26
7. júl 2010

booze, sama sebe odpovedam 😀 😀

iron
7. júl 2010

@ladywitch26 ved tu ked im povies ze s tym nesuhlasis, tiez ta nikto nenuti, ked im dopredu povies ze nechces nastrih, tak ti ho neurobia..len treba ratat s tym ze sa mozes potrhat a vraj sa to blbo sije...

no idem asi spinkat ak krpata da....lebo v poslednej dobre preziva majstravstva vo futbale s futbalistami prilis intenzivne.

lucia20
7. júl 2010

@iron nuz tak ked prasacinkujeme 😀 ja som ani pri jednom tehu nemala take problemy ako teraz. hlavne zo zaciatku. mala sa mi pohla v bruchu a ja kade som chodila tak som "pukala". no ja som sa hanbila az az..... hovorim, ze toto tehu si vyskusam uz uplne vsetko. :D

ladywitch26
7. júl 2010

@lucia20 mne ani nejde o ten nastrih, ale potom o tu jazvu. vsak pri porode je jedno, ked vsetko boli, tak aj to sitie clovek vydrzi, ale potom tie problemy s jazvou, tak to fakt nechcem zazit.

@iron to som mala aj ja, ale my sme boli sice 4 na izbe, ale kazda mala svoju postel zakrytu zavesom, takze sme sa akurat poculi navzajom, ale nevideli. tak mi to mohlo byt jedno. 😀

iron
7. júl 2010

@ladywitch26 ozaj?
tak ja uz mam take stavy..vsetko mi pada z ruk, narazim do steny bruchom furt, dnes som sa isla napit z hrnceka a netrafila som sa do ust, som sa cela obliala.
No proste speje to do sr..... 😀

ladywitch26
7. júl 2010

@iron nasej krpatej pre zmenu idu zuby, stolicky, tak si tiez "uzivame" krasy vecerneho uspavania

lucia20
7. júl 2010

@iron ja som zazila jednu na izbe, co odmietla sitie, ked jej ho lekar odporucal a bola potrhana az po konecnik. kedze to nebola rovna rana ako pri nastrihu tak sa to velmi zle silo, no to dievca plakalo pri vsetkom. pri malej, velkej potrebe, pri sedeli, lezani no hotova bola.

iron
7. júl 2010

@ladywitch26 my sme boli dve max. boli tri na izbe...ja som zila na intraku...uz som si zvykla......
No a bud rada ze ta nesili, lebo to bolo horsie ako porod..u mna.

@lucia20 jasne treba vsetko vyskusat, kaslat na hanbu, vsetky sme na rovnakej lodi.

A my tu takto viactehulky strasime prvorodicky....Baby nebojte sa....aj napriek vsetkym neprijemnym veciam, ked vam daju do ruk vase vlastne babo je to ten najkrajsi pocit na svete. Neda sa opisat, to treba proste zazit... 😉