♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@lucia20 ale to nie je pravidlo, ze sa musi potrhat. mozno by som sa potrhala aj ja, keby to doktori nejako urychlovali, ale tlacila som hodinu a pol, tak koza mala dost casu sa natiahnut. to uz musi aj ten doktor vidiet, ci to vydrzi, no ale tam to ti doktori nesleduju, proste nastrih automaticky a hotovo. to sa mi nepaci, ze nastrihnu aj taku, co by mozno nemusela
@ladywitch26 hodinu a pol si tlacila.....to ti nesla von? Lebo ja som zatlacila hlavicka bola von a trebalo rychlo porodit otstatne aby ju odstrihli lebo uz zacinala modriet....
@ladywitch26 ono hodne zalezi od sikovnosti lekara. ja som pri prvej uz na druhy treti den pekne fungovala bez bolesti.
pri druhej som mala lekara co sa ucil, ten to nakrivo zosil, vela stehov a uzlikov. no ja som mala co robit..... fuj, toho stretnut pri porode zabijem ho.
to bolo dokopy mozno 10 minut
ale ste sa rozkecali 😀
Tak vlozky,podlozky a kozmetiku som dnes poriesila,uvidime,co sa objavi ako dalsie 😀
@ladywitch26 zijes v Irsku alebo v Severnom Irsku? Ale asi aj tak je to tu podobne...
Ja idem zajtra na cukrovkovy test, som zvedava ako dopadnem... Posledne tyzdne davam prednost skor sladkym jedlam, chlebu, zemiakom,tak snad mi to nezakazu,ved umriem od hladu 😀 😀 Zas, aspon by som tolko nepribrala, tiez nie odveci... 🙂
Tehotenska demencia u mna v plnom prude, zlepsi sa to po porode???? 😀 😀 😀
ja to teraz chcem hlavne rychlejsie a bezbolestne.....no idem spinkat devy....lebo zajtra ma caka zubar ble....minule som sa mu tam skoro doblila...defil, dal hlupo odsavacku slin a mna z toho napinalo...a este mi vynadal..chapete?
a brucho mi trcalo...tak som ho zmenila...
@iron no moje zlaticko malo vyse 4kil, co nikto nepredpokladal vzhladom na moje minibrucho. a doktor mi stale vravel, ze nebojte, do polnoci bude mala na svete. nakoniec som o polnoci len tlacit zacala a mala sa 1.47 narodila.
inak aj ja posledne noci velmi nespim, maly kope ako o zivot a je to fakt neprijemne. ja uz sa normalne tesim, ked ho porodim.
@iron NO tak to som počula o Antolskej,že je to tam pekné,príjemné,ale pre mňa je to mooooc ďaleko,ja mám blízko Kramáre,aj tu vraj prerábali nejaké komfort izby,ale nejde o to,hlavne aby sme sa cítili dobre a boli rýchlo doma s bábom 🙂
Ju,samá sranda veru s tým bruškom 🙂
No asi už pojdem sa natiahnuť,lebo sa mi nejak melé obracia v brušku,kope jedna radosť 🙂
@elixia nie, budes blbnut extremnou rychlostou a tvoja slovna zasoba sa zuzi na slovicka ham, papa, hupi, bac...jedine ta bude ako tak v normalnom svete drzat tento konik....
Ja zerem strasne vela sladkeho..a test dopadol dobre...drzim palceky, potom daj vediet...
no ale uz ma vyhodte odtial..zajtra budem ako vyflusnuty rezanec.
@elixia ja som v irsku, a co mam info, tak v niektorych veciach je to podobne ako uk, ale niektore su uplne ine.
@iron no to si ma teda potesila 😀 😀 tak jedine MK to musi zachranit,kedze budem sama cele dni....
@ladywitch26 a ty si bola spokojna so starostlivostou?
@elixia maximalne spokojna. az teda na stravu. ranajky dobre, obed tiez, ale ked na veceru o siestej dostanes len dva sendvice a mas vydrzat do ranajok o deviatej rano do druheho dna, tak to fakt nehrozi. esteze mi muz nosil extra obedy 😀
@ladywitch26 tak to si riadne dlho tlacila teda 😕 ... moja sestra vytlacila maleho za 20 minut 😅 ... a tiez mal cca 4 kila ... ja dufam, ze to tlacenie pojde tiez rychlo, som citala, ze u prvorodiciek do hodiny je babo von
@zuzanockamt zuzka, dlhsie ako dve hodky by ma nenechali, to uz robia cisarsky vacsinou alebo klieste, nastastie mala stale postupovala, len pomalsie. a poslednych 15 minut uz bolo vidno aj hlavicku, tak sme to uz dobojovali normalne. inak je rozdiel aj vo velkosti dietata. kamoskin syn mal tiez vyse 4kg, ale mal 56cm a nebol nejako objemny. kdezto stanka mala len 51cm a teda riadny macko z nej bol. 😅
@ladywitch26 no ja budem mat tiez velke dieta, tak som zvedava ako to pojde 😅
@zuzanockamt co ti doktor povedal, ze maly bude velky ?
@ladywitch26 dnes som bola na sone a maly vazi cca 2 kila, tak dokina vravela, ze to zodpoveda uz 33 tt a mam sa pripravit pravdepodobne na 4 kila
@zuzanockamt no pekny cvalik. ale tak lepsie mat viac ako menej, nie?
@lucia20 ved ano, ale neviem, kto ho za mna pojde porodit 😀
@zuzanockamt 😀 😀 😀 😀 😀 ty si riadne cislo. :D ja som mala 4865g a moja mama porodila bez nastrihu, takze nejake optimisticke vyhliadky mas. :D
@zuzanockamt stanka mala 4.2kg a vzdy je tam nejaka odchylka, sono to nezobrazi uplne presne. a mozno porodis tyzden pred terminom tak sa k tym 4kilam ani nedopracujes.
inak tiez myslim,ze radsej mat vacsie dieta ako nejakeho 2kiloveho mrnusika. mne sa so stankou dobre manipulovalo, a muzovi s jeho medvedimi labami tiez 😀
Takže čítam, že tie merania bábätka až také presné nie sú... Kamošky tvrdili, že im tie merania vyšli, ale nechcelo sa mi veriť, že až tak presne to vie doktor zistiť, hlavne váhu, veď je to vnútri v bruchu...
Ktoré sa teda chystáte rodiť na Kramároch? Dali vám už nejaký zoznam, čo si doniesť, alebo platí aj to, čo majú uvedené na nete?
No a neviem si predstaviť, až príde ten deň a ja fakt začnem rodiť, ani neviem, kam mám potom ísť, keby niečo :(
Ja už to chcem mať za sebooooou.
@hobit no a to mi ešte nemáme....nejak sa mm do toho nechce 😖 ...povie mi ved sme pred rokom malovali...ale ja chcem ozaj len izbičku pre maleho vymalovat...nech je veselej farby
ja s valstnej skusenosti možem povedat......že najlepšie su naozaj vložky hrubé,kupovala som ich vždy v lekarni.a dlho som ich potom aj doma použivala...kedže vložky v kridielkami mi fakt nerobili dobre.a nohavičky som malôa vždy v porodnici.....neviem si predstavit,že by mi to tam lietalo..aj ked žena leži predsa stači nejaky pohyb a už je tam kde nemá byt.no a to tom ležani pomlčim...mala bola fakt v porodnici uplakana tak väčšina času...bolo nosenie na rukach a podobne.no a ked mala byt vizita.....šup dole nohavky pred tym...aby jednoducho žena bola nachystana.a doktor nemusel čakat...kym sa vyzlečieme.a pozeranie zo spodu musi byt.ved aj ked je nejak operacia musia doktori kontrolovat či sa rana hojí.a tak isto aj tu môže vzniknút nejaky zapal a podobne.tak ja si myslim že nech len kontrolujú....

@ladywitch26 my uz stolicky mame, tie vyliezli ani neviem ako....ale v bruchu vyvadza krpata....Ninka pekne haja od deviatich mesiacov celu noc....sme ju naucili na postielku, dali samu do izbicky...teraz ju tam polozim, da mi papa a ona spinka...