icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

danulka3
11. júl 2010

@jana001 Nemyslím si,že je to skoro,aj ja už mám všetko doma nachystané skoro mesiac,len ešte tie detské vecičky poprať.Neviem si predstaviť,ako by som teraz behala po obchodoch a zháňala veci,ja už teraz doma len vegetím a čakám 🙂
@gladiola mňa kríže zatiaľ nebola,len strašne ľavý kĺb,ja ináč ani nemôžem spať,len na ľavej strane,keď si ľahnem ináč,tak sa bábätko zobudí a kope ako divé,tak sa musím pretočiť naspäť a je kľud.

gladiola
11. júl 2010

elixia: ja som tiez vzdy spavala na bruchu a pretacam sa teraz z boku na bok asi dve minuty, potom si koooonecne najdem polohu, musim ist cikat, pomoooooc, potom som smadna, napijem sa, potom hladam zase polohu + je mi hrooozne teplo, ale inak, Jezis, ja som fakt vdacna, ze som tehotna a velmi sa na moje dlho ocakavane a milovane babo tesim

elixia
11. júl 2010

ved ja sa tiez uz neviem dockat, len sa sama na sebe niekedy smejem 😀 Ked som este nemala sajnu ake to je byt tehotna, nechapala som tie staznosti, ze sa neda spat, vsetko boli, tlaci a tak...uuuz chapem 🙂

jana001 tiez si nemyslim ze je to skoro,ja som zacala s nakupami po skonceni tretieho mesiaca a som veru rada..vtedy som mala este energiu behat po meste a nakupovat, teraz sa mi nechce ani pohnut uz. Takto som si vzdy obehala a porovnala kde,co, za kolko a kupila co sa mi zdalo najlepsie...teraz by osm tak brala prve co mi pride pod ruku zrejme 🙂 Nam uz chyba iba zopar malickosti, to uz aj tak len cez net kupim...a este vsetko poprat a pozehlit 🙂

gladiola
11. júl 2010

ja uz vsetko mam, autosedacka a kocik su objednane, dojdu o dva tyzdne, elixia: ja som tiez nechapala, ked mi kamoska vravela, ze stale lezi a nevladze, hovorila som jej, sak nech sa tesi, ze je tehotna a ide na prechadzku ked je pekne, teraz sa ona smeje mne, ze CHA, a tu to mas

estterka
11. júl 2010

@danulka3 na lavej strane sa aj odporuca spat,lebo vtedy sa dostava do placenty najviac krvi 😉 a lavy klb boli kvoly tomu,mi to vysvetlila maserka vcera,ze chrbtica nema svoj povodny tvar,ale je rovna a v tej spodnej casti jeden stavec tlaci na nerv a este ked na tej strane krpec zrovna lezi zadockom,tak to boli. ze to musime vydrzat,co ine nam aj zostava 🙂

gumimaci
11. júl 2010

@estterka dneska som sa lekara na pohotovosti pytala, preco sa ma spat na lavom boku... a dostala som odpoved: Lebo sa ma, a basta a nechce sa mu to vysvetlovat 😠 tak dik za info 🙂

zuzanockamt
11. júl 2010

@gumimaci vraj sa vtedy lepse prekrvuje placenta a babo ma viac zivin, ale ci je to aj pravda 😕

elixia
11. júl 2010

@gumimaci no tomu vravim odborny a hlavne ludsky pristup 😀 Tu by sa take nieco stat nemohlo (never say never 🙂 ), vysvetluju vsetko aj tisickrat...

kveta
11. júl 2010

@gumimaci Lebo jedna tepna, ktorá zásobuje spodnú časť tela a aj maternicu je vzadu a troška vpravo, takže keď spíš na ľavom boku, tak si na ňu netlačíš..

klaudia85
12. júl 2010

To som rada, že v tom nie som sama...Ja som sa tiež včera už ku večeru vybrala s priateľom na prechádzku, že troška dlhšiu, som myslela a po pár minútach už som fučala a pýtala sa ho, či už ideme naspäť 🙂 a som strašne protivná, neznesiteľná. Cítim sa tak obrovsky, ja už sa neviem dočkať, kedy to budem mať za sebou... Je to pekné všetko, ale v tomto teple fakt nevládzem.
A spánok tiež stojí za všetky drobné 🙂

Ohľadne pratia, mám prať s nejakým tekutým práškom alebo obyčajným (samozrejme pre detičky určeným)?

danulka3
12. júl 2010

@estterka Ďakujem ti za informácie,veď ja to vydržím,ten drobček mi za to stojí 🙂

hobit
12. júl 2010

@julcek dakujem 🙂

hobit
12. júl 2010

tak ja neviem ci som nejaka divna, ale ja celkom vladzem, dokonca som bola cez vikend na Pohode 🙂 aj cvicit chodim...keby som nemala o cislo vacsie a bolave nohy/chodidla a prsty na nich ako valceky spuchnute tak som uplne v pohode...a dnes som posledny den v praci 🙂

klaudia85
12. júl 2010

@hobit jaj chcela by som toľko energie... Kde ju berieš? Ja by som ju mala, kebyže je o 5-10 stupňov chladnejšie... toto ja nezvládam, takže obdivujem vás všetky, ktoré v týchto extrémnych teplotách dokážu fungovať.
Ja teraz sedem dní do práce :( tak ty si to uži.

gumimaci
12. júl 2010

@hobit ako bolo na pohode?? Som roky nebola... my sme mali nakupnu horucku cez vikend, lebo sa este stale zariadujeme, a mam pocit ze sme obisli 70% obchodnych domov v BA. Som an tom ako ty, len keby tie nestastne nohy posluchali, tak energie mam aj na rozdavanie 😵

gladiola
12. júl 2010

baby, na aku cast tela si mam prikladat studene obklady, ked umieram od tepla??

aneta4
12. júl 2010

@gladiola obklady si môžeš prikladat na čelo,nohy,mne teda vždy pomôže vlažna sprcha-aj ked len na chvilu ale preberie ma to.cez den si dam občas aj tri v tychto teplach.mala ma napusteny bazen ------tak ja vždy v chladku a občas sa ovlažim vodou a zaručene sa nekupem.nekupavam sa ani ked nie som tehotná,tak načo teraz.myslim v bazéni.no dneska som rozmyšlala že vybehnem pokupit kozmetiku pre štuplíka-len jaksi sa neviem rozhodnut.cela rodina aj dcerka použivame niveu..ale teraz neviem.poradte

andelik8
12. júl 2010

ja som vcera cely den upratovala bordel co mi zostal v byte po sestrinom psovi. tyzden som ho strazila. no a vecer som este behala po slnecnicovom poli (kuk do mojho albumu 😉 ) takze dnes si nohy zospodu citim pri kazdom jednom kroku. A to mam ist poobede do poradne, a nestartuje nam auto... fasa... skrz cele mesto pesi v tomto teple 😠

@aneta4 ja som malej tiez kupila niveu... tekute mydielko so samponom, olejicej, a krem do chladneho pocasia. to staci.

zuzanockamt
12. júl 2010

@andelik8 ty budes mat krasne spomienkove tehu fotocky 🙂 ... ja nemam nic zatial, len par takych obycajnych, ale ani neplanujem nic fotit ... az potom s malym, ked uz budem vo forme 😀

andelik8
12. júl 2010

@zuzanockamt no kebyze nemam taku kamosku, tak nemam ani ja ziadne fotky. Vcera ma vytiahla ona na fotenie... ze nasla skvele pole a nema v nom koho fotit, tak ci nechcem 🙂 do atelieru k niekomu cudziemu a este aj za velke prachy neviem ci by som sla ...

andelik8
12. júl 2010

no ale na niektorych fotkach (take som sem nedala) je tym 14kg co mam navyse uz hrozne vidiet ☹ nie ze by som si zakladala na stihlej postavicke, ale uz mam problem si najst nieco na oblecenie a o tom ze trpia nohy aj klby ani nehovorim... uz nech je september 🙂

gladiola
12. júl 2010

veru, nech je september alebo aspon CHLADNEJSIE!!!

gumimaci
12. júl 2010

@andelik8 mne vcera jeden lekar povedal, ze mam drzat dietu (tiez som +14 😝 ) bohuzial ja priberam fakt uz len z vody, tak nevim uz aku dietu mam drzat 😠

iron
12. júl 2010

@aneta4 co sa tyka kozmetiky tak na ritku sudocrem a na obnovovanie pokozky ti mozno lekarka predpise infadolan, ak nie,...tak ten si kup a bupi mydlo s lanolinom.
Ja podla vlastnej skusenosti ziadnu kozmetiku nekupujem. Mala som nakupene, ale malej nerobila dobre...ja som to tu uz aj pisala.
Na ritku som uz pouzivala aj niveu aj johnson...no vobec to nerobilo dobre, mala cervenu ritku....sudocrem je super...
ale uvidite ako bude ragovat babatka.

Ja chcem tiez chladnejsie....nastastie sa citim celkom fajn, len v teple odpadavam..no co uz....fungovat sa musi aj kvoli drobcekovi,....lebo je nejaka akcna starsia dcerka.

iron
12. júl 2010

@gumimaci no ide o to kolko toho jes.....ale ono to priberanie je individualne....tych 15kg myslim ze je taka nejaka hranica ze potom uz bacha...
ja som zatial pribrala 6kil...pri prvej 12kg...ale teraz v osmom a deviatom mesiaci sa to rozbehne...takze tiez ratam ze pojdem na tych 12

andelik8
12. júl 2010

@iron TERAZ SA TO ROZBEHNE? tak v tom pripade pojdem cez 20 ☹

iron
12. júl 2010

@andelik8 no u mna urcite....ja to beriem tak...Mala teraz vazi cca 1,5 kg..ma ma este aspon raz taku vahu, takze 2kg priberiem * placenta * trosku voda.....no ale je to individualne.

hobit
12. júl 2010

@klaudia85 dakujem, uzivam 🙂
@gumimaci na Pohode bolo v pohode, ved ako inac?🙂 aj malemu sa asi pacilo, cely cas tancoval v brusku..a bolo tam hrozne vela deti takze o svoju ucast nemam strach ani v buducnosti...
@iron teraz sa to rozbehne? nestras, ja mam teraz +8 kg a celkom mi staci 😖

iron
12. júl 2010

@hobit ved to nemas vela....
mne teraz zacne aj strasne brucho rast...uz teraz sa toho desim...tak len nech je chladnejsie...

iron
12. júl 2010

ale nebojte baby..ono je to fakt strasne individualne, kazda pribera inak a inde. Ale take teorie ze treba jest za dvoch, to su sprostosti....potom to prehanaju baby a sa cuduju ze maju tolko kil navyse.....
Idem si lahnut kym mi drobcek spinka...