icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

elixia
16. júl 2010

aha,tak potom som nic take este nemala..klop,klop 🙂

ladywitch to aj mna vytaca do nepricetna,ked vidim ceny detskeho oblecka na SK...a aj vsetkych detskych veci....ja som musela vybavicku kupovat komplet od zakladu,nic sme nezdedili ani nam nikto nedaroval,no urcite ma to nestalo ani polovicu toho, co na SK...Obdivujem normalne vsetky maminy doma,ze to zvladaju...
Niekde vyssie babule pisali o akcii na obrusky za 2,69 som len oci otvarala...

zuzanockamt
16. júl 2010

tak ja som hned vedela, ze to je tvrdnutie, ked to prislo ... mna viac hnevaju MS bolesti v podbrusku a v krizoch, ked sa objavia 😝

ladywitch26
16. júl 2010

@klaudia85 tak ja to citim tak 6x za hodinu pravidelne, niekedy aj viac.

@elixia dnes som kupila krabicu pampers sensitive obruskov, 9baleni za 10e. to len na porovnanie k slovenskym cenam 😕

aneta4
17. júl 2010

ja dva dni tiež mám častejšie tvrdnutie.predtym to bolo 5-6 krat......včera aj 15 za den.ale pri tych kopancoch dakedy neviem či ide o tvrdnutie..alebo tlači tak s nožičkou.je to chvilkove...ale nepríííjemnééé.ale aj tie teplá.......a aj sa nám to krati.

danulka3
17. júl 2010

@klaudia85 Aj mne dosť často tvrdlo brucho,doktor mi dal magnezium,užívam 3xdenne a už je to v pohode,občas ešte tvrdne,ale myslím,že je to už v norme.Ináč mne keď občas ztvrdne bruško,mávam také tlaky v podbrušku,zdá sa mi ,že mi tlak vyskočil,k tomu taký nával tepla,trvá to len chvíľku,potom to prejde,neviete čo to môže byť?

kveta
17. júl 2010

@aneta4 Nemalo by Ti bruško tvrdnúť viac ako 10 krát denne.. skoč si k dr. alebo nasaď aspoň to magnézium..

ladywitch26
17. júl 2010

@kveta mne dokina vravela, ze 10x za hodinu je este v pohode. jasne, ze nie nonstop. a neviem, magnezium by som ku koncu uz vysadila, moze branit otvaraniu sa a predlzit porod. inak aj znizuje tlak, takze ja nan mozem zabudnut. mam bezne tak 100/65, takze keby som mala este nizsi, to uz by som odpadavala v jednom kuse.

kveta
17. júl 2010

@ladywitch26 Pri všetkej úcte, ale doktorka kecá.. 10 kontrakcií za hodinu, to je jedna za šesť minút... však to už je začiatok pôrodu... Myslela 10 kontrakcií za deń. Ak máš 10 kontrakcií za hodinu tak si buď daj magnézko, ak Ti zaberá, alebo utekaj aj s taškou do pôrodnice.

kveta
17. júl 2010

@ladywitch26 Jo, a magnézko treba vysadiť najneskôr v 36.tt.

estterka
17. júl 2010

no mne tu povedali,ked sme zistili,ze moje bolesti nie su bolesti ale kontrakcie,ze dolezite je aby neboli pravidelne.stylom-nie je bohvieco,ale kym nie su pravidelne,netreba sa stresovat a ze si mam lahnut na lavu stranu vtedy a odpocivat.ze su to este stale tie falosne kontrakcie...
baby,poznate nejaky ucinny babsky recept na bolest hrdla?lebo sa uz od utorka trapim a je to len horsie a nic si na to nemozem dat.. 😒

kveta
17. júl 2010

Babský nie, ale tehotné môžu užívať lokálne antibiotiká Bioparox.

estterka
17. júl 2010

@kveta nemam tu:(preto sa pytam na take nie lekarske,lebo tu mi v lekarni nic nedaju..cukriky prirodne-ani nie take tie pastilky na bolest hrdla(lebo to nie je otestovane),ale obycajne bylinkove cukriky 😠

kveta
17. júl 2010

Bioparox sa dá kupodivu voľne kúpiť.

samasa
17. júl 2010

@estterka my sme ako deti kloktali slanu vodu.... 😉

ellisabet
17. júl 2010

@estterka kloktať šalviový odevar alebo tú slanú vodu, ako tu už spomínali.

estterka
17. júl 2010

@kveta skusim sa opytat v lekarni,ale nemyslim si,ze ho tu predavaju.
a dakujem 😉 kloktam slanu vodu,asi aj v noci zacnem uz.

elixia
17. júl 2010

@estterka aj ja hlasujem za slanu vodu..mozno nie najprijemnejsie,ale urcite ucinne 🙂

Sa musim pochvalit, dnes sme uspesne zavrsili nakupy, uz mam aj do porodnice, nasla som vlozky, podlozky aj vsetko ostatne,tak sa tesiiim 😀 Snad bude pekne pocasie a pomaly sa pustim do prania detskych veciciek...

ladywitch26
17. júl 2010

@kveta mne to doktorka vravela pri prvej dcere, tvrdlo mi brucho dobre dva mesiace pred porodom, ziadne magnezium som nebrala a aj tak som 8 dni prenasala. porodila som asi len vdaka tomu bez vyvolavacky, ze 5dni po termine mi doktorka odstranila hlienovu zatku, vraj to niekedy moze spustit porod. samozrejme nie hned, ale za par dni. inak som uz bola objednana na vyvolavacku.
@estterka daj si od rodicov poslat postou ten bioparox. u vas ho nemas sancu zohnat, tu tiez nic nemaju a postou by ti do 3 dni mal dojst. ja tiez na nom fungujem, od rana ma nenormalne boli hrdlo. to bude z toho dazda. uz dva tyzdne len leje a mame tak 17st cez den. 😝

aneta4
17. júl 2010

bruško može tvrdnut tak do 10 krat....ale posledny mesiac može aj častejšie.....20 krat sa ešte da.dneska to bolo 5...tak dakedy sa oplati asi aj odpočinut si

estterka
17. júl 2010

@ladywitch26 postou nedojde do troch dni..aj ked mi balik posielaju,tak vzdy povedia,za 4 dni a dojde o viac ako tri tyzdne..mozno preto,ze nie sme na pevnine..no ale nic,mam paralen 1000mg naordinovany kazdych 8 hodin a som sa aj pytala na nejaky sprej lokalny na hrdlo alebo nieco-tak povedal,ze to je zbytocne,ze nepomoze,ze ked si dam paralen tak ma nebude boliet..ale pripravim si do kupelky sol aj na noc,budem kloktat castejsie,uz od utorka sa s tym trapim,uz to musi prestat 😠

danulka3
18. júl 2010

ahojte kočky,tak konečne sme sa dočkali,vonku zamračené,prší.Hneď sa lepšie dýcha a človek má lepšiu náladu.Aspoň na chvíľku.Aj nohy už nie sú také opuchnuté.Huráááá.
@elixia Si šikulka,že už máš všetko nachystané,ja sa chystám na nákupy zajtra a snáď už budem mať aj ja všetko.Zajtra idem na poradňu,tak snáď bude všetko o.k.
Včera sme konečne vymaľovali spálňu a rozložili postieľku, mala som obavy,či sa tam zmestí,ale zmestila sa,len tak tak, lebo spálňa je ozaj mini. Prikladám foto.

elixia
18. júl 2010

@danulka3 tak to vam vyslo na chlp presne 🙂 Aj my mame taku mini spalnu, vobec netusim ako tam napcham postielku, vedla velkej postele nevojde ani nahodou 🙂 Co sa chystas este nakupit?

Aj tu dnes prsi,verim ze doma to len pomohlo po tych horucavach 🙂
peknu nedelu 🙂 🙂

janica81
18. júl 2010

*Ahojte 🙂

čítam,že spomínate tvrdnutie bruška...od včera mám pocit,že aj mne tvrdne, nie sú to nevydržateľné pocity, ale ma riadne znervóznili.... len neviem či to len malá netlačí dole...lebo mám tvrde brusko len pod pupkom nizsie...

ale pre istotu som si dnes dala poobede kludový rezim... ale ked nemam pri tom bolesti malo by to byt ok? nie?

danulka3
18. júl 2010

@elixia potrebujem ešte zopár maličkostí pre seba do pôrodnice a kozmetiku pre Jakubka (šampónik,krém na zadoček, palička do uška, lieh na pupček.......) oblečenie už nekupujem,mám už plnú skriňu asi to ani nevynosíme,ale nemohla som odolať.

danulka3
18. júl 2010

ozaj aj vaše bábätka tak strašne čká? moje aj niekoľko krát denne.Neviete,čo s tým? či len čakať,kým to prejde?

iron
18. júl 2010

@danulka3 je to normalne nic s tym neurobis..moja tiez niekolkokrat denne...no naco piju tu vodu, trdielka 😀

matka24
18. júl 2010

@estterka homeopatika pre tehotne tie som uzivala aj ja oni su aj na nadchu kasel aj od bolesti hrdla len si nepamatm uz presny nazov

aneta4
18. júl 2010

@danulka3 sranda aj môj môj chrustik často čká.........zlatinká naše.... 🙂 homeopatika najlepšie zaberú ked citiš pocit bolenia hrdla,na začiatku....a nie ked to trva niekolko dni.mne osobne nepomohli.ale teple zabaly na hrdlo ...omotat si plienku teplu a nechat posobit 10 minut...takto aplikovat za den 3-4 krat-velmi sa ulavi

ellisabet
19. júl 2010

@estterka 1000mg paralen? nie je to trochu vysoká dávka? odporúčajú tak 2-3 krát denne 500mg.

estterka
19. júl 2010

@ellisabet aj mne sa to zda vela,priznam sa,ze si davam slovensky co mam este z domu 500mg 😅 tak ale snad ti lekari vedia co robia. len teraz uz z hrdla to preslo na kasel,tak dnes idem k svojej lekarke,uvidime,co mi povie.