♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@ladywitch26 jednorazovo,ale kazdych osem hodin?neviem,nie je to vela pocas tehu?
@estterka no co viem, tak 500ka sa moze kazdych 6hodin, to mas za 24h 3000mg, takze ak zoberies 1000ku kazdych 8 hodin, to mas prakticky tu istu davku za 24hodin.
@ladywitch26 no uvidim,lebo to som bola na pohotovosti v sobotu,dnes co mi povie ta moja,ale mohla by mi dat nieco na kasel(co pochybujem),lebo ja uz ako keby som mala novoredenca,spim v pol hod.intervaloch v noci,lebo sa dusim..aspon si to nacvicim..
@estterka pokial nemáš vysoké teploty, ja by som ho ani nebrala. v tehotenstve je ťažko niečo dať, ja som bola tiež chorá, som mala upchaté dutiny, nevedela som dýchať, mne lekárka dala vtedy Bioparox, ale aj tak som ho užívala len 2 dni, inak mi povedala, že ,mi nič nemôže dať, len to vyležať. Bolo to strašné, ale čo už. Ked ti to ide na kašel, tak si treba kupit nejake prirodne kvapky, čaje alebo homeopatiká. Držím palce a prajem skoré uzdravenie.
Mne je dnes tiež nanič, mám take bolesti ako počas menzesu. Dúfam, že mi to rýchlo prejde.
no 1000mg ako jednorázová dávka je veľa, nakoľko prechádza aj placentou. myslím hlabne pri pravidelnom a dlhšom užívaní. Paracetamol by mal používať hlavne pri vysokých teplotách
paralen ti nic neurobi...neboj daj si.
Ja beriem tolko liekov na vselico.....radsej si dat paralen ako by ti to malo prerast do niecoho vaznejsieho..
@ladywitch26
ahojte,tak som dorazila z poradne a z nákupov. Ešte, že je takéto počasie.na poradni všetko ok,,pribrala som 3kg za 3 týždne,uf,to je akosi veľa.Tlak dobrý,magnezko mám užívať už len 2x denne.Keďže podľa posledného sona sa mi termín posunul o 9 dní(čiže podľa merania nemal maličký také rozmery ako zodpovedajú týždňu) poslal ma môj doktor na kontrolné merania-sono do nemocnice.Tam bola veľmi zlatá doktorka,ktorá všetko pomerala,a podľa jej meraní je všetko v poriadku,Jakubko už teraz váži 2250g,poriadna chlapina a podľa nej bude mať pri pôrode aj cez 3,5kg,čiže mám sa na čo tešiť.Ináč mi doktor povedal,že keby sa ten termín posunul o 14 dní,tak to je už dôvod na hospitalizáciu.Poriadne ma ten Dr. na tom sone vyľakal (to je iný,ako mám ja),už od začiatku mi bol nesympatický.Ale hlavne,že to dobre dopadlo.Som si vydýchla,idem sa pustiť do prania vecičiek pre Jakubka.
Na nákupoch som bola v lekárni a chcela som kúpiť ten lieh na čistenie pupčeka a ona mi dala ten Dettol,že je to lepšie. Keď sme prišli domov, prečítala som si,že sa to nemá používať pre deti menšie ako12 mesiacov.MM sadol do auta a išiel jej to vrátiť.Čo máte kúpené vy?????
@danulka3 ahoj! Mne tiež posunuli podľa USG termín takmer o 2 týždne, ale nikto to nejak nerieši. Ja som na pupček kúpila lieh. ešte ma lekárka neposlala do nemocnice, kde chcem rodiť, neviem od ktorého týždna sa tam chodí, tak uvidíme či mi dajú nejaký zoznam, čo si mám doniesť alebo nie. ale teoreticky by som už mala mať kúpené do pôrodnice takmer všetko, keby niečo, tak mi potom niekto donesie. Som bola na nákupe minulý týždeň v zdrav. pomôckach. Už sa mi aj tak nechce moc chodiť a dnes mi bolo dosť blbo, som mala take bolesti a pocit ako ked mám menzes, ale našťastie mi to asi po hodine, hod. a pol prešlo.
@ellisabet aj ja som dnes mala také všelijaké bolesti,ale to možno aj tými vyšetreniami,som sa aj dosť nachodila.
Mne sa ten termín posunul až pri sone v 30tt,dovtedy mi to sedelo rovnako,tak preto ma poslal.
V zdravotníckych potrebách si kupovala popôrodné vložky?Koľko balíkov máš,ja mám len jeden,a potom už len také klasické z drogerky.
@danulka3 ja mam termin posunuty len o tyzden, ale maly je väcsi o 2 - 3 tyzdne a nikam ma neposlali a ani ziadne dalsie merania nerobili ... len mi moja dokina povedala, ze sa mam pripravit na väcsie dieta - okolo 4 kg
Ahojte môžem sa pridať? Ja sa už týždeň trápim, mňa moje bábo stále kope len v spodnej časti brucha, ešte ani raz ma nekopalo vyššie... neviete mi poradiť nemali ste takýto problém už neviem či je to tým že je menšie alebo má zlú polohu.....do poradne idem až o 2 týždne
nas maly bol otoceny na minulej poradni dole zadkom a hore hlavickou, porodna asistentka, ku ktorej chodim na cvicenie a priparvu na porod mi poradila robit kazdy den macaci chrbat a tzv. indicky mostik, to sa nadvihne panva pri lahu na chrbte co najvyssie, drzte sa pritom za nohy-clenky a opierate sa o lopatky aspon na minutu a otoci sa do spravnej polohy a este sa hovori, ze babatka sa dost dlho mozu tocit vselijako, rieste to az po 34 tyzdni, vraj pomaha aj dohovaranie 🙂
hej, v podbrusku. Teraz neviem ako je otoceny ale kope vacsinou nalavo hore od pupka a sem tam vsade, zajtra sa snad dozviem, idem do poradne.
nemusis sa bat 🙂 dolezite je, ze kope, ma sa dobre a hybe sa.
ja som veľmi opatrná pretože mám za sebou potrat a dlho som sa liečila na sterilitu...... ešte ku tomu som na rizikovom pre predčasné otváranie CS 4...... tiež som chcela chodiť na cvičenie no mi to neodporúčali.....
a ešte,keď sme už boli pri tých nákupoch,čo ste kúpili,alebo sa chystáte kúpiť bábätku na zadoček?Čítala som tu dosť o tom sudokreme,máte aj iný tip?
no všetko je možné, tie bábetká sa vedia rôzne krútiť a skrútiť 😀
@owelia nebojl, bude to v poriadku! Ja som tiez raz potratila, o to viac sa teraz tesime na nasich malych drobcov 🙂 ale rozumiem Ti, kto to raz prezil, tak podvedome sa stale boji, ked sa mu zda, ze nieco nie je ako ma byt. Radsej necvic, ked si takto rizikova, ale dohovarj drobcovi slovne nech poslucha 🙂
ja som kúpila rybaciu mastičku a zásyp
My sme kúpili Sudocrem 😉
baby, mam doma dve velikanske balenia pampersiek newborn c.2. Myslite, ze bude treba aj c.1? mam to kupit? je v tom velky rozdiel???

@ellisabet mne dali tiez v porodnici 1000mg paralenu, jednorazovo sa moze. ono skodliva je myslim ze az davka 5000mg denne, to uz moze poskodit pecen