♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Ono nikdy nič nie je na 100%,takže všetko bude aktualne až mieste činu.No a čo sa týka tej hospitalizácie,tak to má určite svoj dôvod zbytočne by ťa isto nechceli poslať do nemocky.Potrebujú si to určite posledovať a ak sa niečo nebude zdať dr. tak urobia sekciu skôr.Teda je to môj názor,nemyslím že budú čakať do 38 týždňa.Aspon tam kde som pracovala sa to takto riešilo 🙂
@anetaadam on ma chcel hospitalizovat kvoli tomu, ze chce aby nas videli detsky chirurgovia a neurolog, ale on povedal, ze ked pridem na uzv o dva tyzdne tak aj s taskou, ale uzv mi dali uz o tyzden. tak neviem. samozrejme, ze bude treba tak nastupim aj buduci tyzden. tam neni co rozmyslat. ale zatial je mala aj ja v poriadku a plank ju chce nechat minimalne do 38.tt kvoli tomu, ze ked sa narodi, aby bola schopna a silna hned sa podrobit operacii, ktora je narocna. tak mi to dnes vysvetloval. podla mna ma chcu mat len pod dozorom.
@gumimaci ked ti mam pravdu povedat neviem. na nete je toho malo a co som nasla, tak to bolo v suvislosti s hydrocefalom a to mi vylucil cundurlik aj amnio. tak neviem.
@kveta k tym pohybom noziciek. ked sme boli pred amniocentezou, tka mi lekarka povedala, ze ona vylucuje poskodenie miechy, kedze mala hybala nohami a vraj keby bola zasiahnuta miecha, tak by nemohla hybat nohami, alebo by mala obmedzeny pohyb a ona prave vtedy pritahovala a vystierala nozicky a na to povedala ze ak by tam bolo poskodenie, tak toto by nedokazala. tak neviem.
dnes ked mi robili uzv, tak lekar ostal prekvapeny ako sa tam zacala hmyrit a hybat, ked ju tlacil so sondou. tym chcem povedat, ze sa hybala aj dnes aj nohami aj rukami. neviem presne co chcel povedat tou otazkou. lebo pohyby citim intenzivne, ale myslim si ze to zalezi od polohy dietatka, pretoze baby bolo otocena nohami dnu, tak je logicke, ze tie pohyby mali iny charakter ako teraz tieto.
aj ja si myslim, ze cisarsky je v kazdom pripade pre nu vhodnejsi...
ako myslis tu obnazenu cast miechy??? akoze by nebola prekryta kozou? lebo z 3D vieme, ze cela dlzka chrbatika je prekryta....
dakujem aj za teoreticke poznatky, lebo mne sa lahsie myslienky utrieduju, ked o tom hovorim. aj ked je pravda alebo by mohla byt akokolvek kruta, chcem vediet vsetky moznosti.
@lucia20 No ved práve preto že aj lekári si to všetko musia naplánovať na 100% aby to prebehlo hladko či už sekcia alebo aj dalšie výkony ktoré bude treba urobiť možno hned.Takže preto asi aj ta hospitalizácia,ono sa to nedá organizovať za pochodu,ale to treba naplánovať aby boli čo najmenšie komplikácie
@lucia20 áno, myslela som ten stav, keď nie je miecha prekrytá iným tkanivom... Keď píšeš toto /to som nevedela/, tak to naozaj vyzerá výrazne optimistickejšie... každopádne tá pohyblivosť nožičiek môže byť poškodená aj druhotne.. teda, že pred tým bola v poriadku.. neskôr "vďaka" zlému vývoju situácie sa zhoršila..
@anetaadam ja som predpokladala, ze na nas porod sa budu musiet pripravovat, minimalne musi byt zabezpecena okamzita starostlivost pre malu a prevoz do detskej nemocnice a tam dalsie vysetrenia, takze to nebude len tak , ze pridem a odrodim..... to mi je jasne.
@kveta hej to sme cakali, ze ci sa bude hybat alebo jej to obmedzi nejako. no dnes to tak nevyzeralo. no ved mudrejsi budeme ked sa narodi a uvidi ju neurolog.
mozem sa ta spytat odkial mas taketo info??? ake mas zamestnanie?
@lucia20 lucka budem na teba mysliet.sama vieš že uplne zdravučke babinko to nebude.načo si klamat,ale verit a dufat v tom že nebude to nič vážne,respektive bude to niečo čo sa bude dat liečit-tak tomu ver.dneska sa za babinko aj pomodlim,je mi to naozaj luto-ale odvahu.a tie pohyby.u každeho dietata su ine.a porovnavat to s predošlymi tvojimi detičkami sa mi zda na hlavu.moja prva kopúala leda-bolo.a tento mali futbalista nonstop.
Ono su to všetko len teorie,mala môže úplne bez následkov aj v to treba veriť
@lucia20 Je to defekt neurálnej trubice. Nemusí sa to ukázať ani pri amnio /len časť týchto porúch sa ukáže pri amnio/ a nemusí sa to ukázať ani pri iných skríningových testov /10-30 percent týchto porúch sa zistia až po pôrode, lebo testy vyšli falošne negatívne/. www.lfuk.sk/files/ref/rnr.doc
Baby ešte sa chcem opýtať koľko už važia vaše mimi?Mne posunul dr. termín o 10 dní dozadu
Tak nám povedal váhu 1640g ale s tým že nám posunul aj ten termín tak neviem 😠
@anetaadam nas jurko mal v 30 tt + 5 d 1980 gramov ... termin mi posunula o tyzden dopredu, ale malz je väcsi o 2 - 3 tyzdne 😅
Tak to je v pohode,nakoľko mne povedal 30tt a 5d tych 1640g,ale dievčatka bývajú menšie tak som kludnejšia.Je už niektorá z vás otvorená?My na 1 prst 😒
@anetaadam tak to ani len netusim, na poslednej kontrole bolo vsetko Ok a teraz mam poradnu az 4.8 ... ten 1 prst by som v tomto obdobi nebrala tragicky, s tym mozes vydrzat az do konca a mozes este aj prenasat
Ved ja to beriem v pohode,nakoľko pri obidvoch som porodila v 37tyždni.No a s malým som bola od 35 na 6 otvorena a vydržali sme ešte 2 týždne 😉
Hm,ja ani len netusim,aky je velky.. 😢
lucka držím palčeky aby to dopadlo čo nejlepšie.
Ja vôbec neviem koľko môj malý váži, mne ani termín pôrodu nehovorí na poradni, len mi povie, že všetko je ok. Merania mi od 3. mesiaca robili iba na tých veľkých USG.
@zuzanockamt aj my mame tak poradnu. :D
ja som neni otvorena a predpokladam ze ani nebudem. som sa neotvarala ani pri jednej.
nz, sem tam tu niečo napíšem a prečítam ako sa máte. 😉
lucia20@ ked mi pošlete udaje, nie je problem, aj tak sa doma dosť nudím 🙂

@lucia20 Napadlo ma k tým pohybom: cítiš ich inak a to, čo cítiš, nemusia byť kopančeky, ale pohyby ručičiek.. v preklade povedané je možné, že malá bude mať problémy chodiť... /ber to relatívne.. teraz tie výskumy ohľadne chodenia nechodiacich robia obrovské pokroky... takže to, čo je teraz takto, môže byť o štyri roky liečiteľné.../. Keďže nie je dotknutý mozog, je možné, že to bude normálna, inteligentná baba, len s problémami s pohybom minimálne jednej nožičky...
V podstate riziká sú veľmi podobné ako u dolného rázštepu chrbtice... a na prirodzený pôrod to nie je... zvlášť, keď to nie je dodiagnostikované... tlak na tú oblasť je pre malú a aj pre bezproblémový priebeh pôrodu pririzkový...
Pridružené problémy, ktoré teoreticky hrozia: epilepsia, časté bolesti hlavy, podráždenosť, problémy s pozornosťou, potreba viacerých operácií, aby sa obnažená oblasť miechy prekryla /horizont x rokov/.
Ale ber toto len ako veľmi orientačnú informáciu.. ako hovorili Tvoji doktori, nedá sa to tak dopredu vôbec odhadnúť.. Len tu píšem, čo to TEORETICKY môže znamenať...