♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@lucia20 to vaaazne? dobre svinstvo teda...keby som bola doma, tak ti kupim a poslem,aj s postovnym by to urcite lacnejsei vyslo..este skus na nete pozriet
@danulka3 ved presne tak so to myslela, ze ked na vacsi nakup,ok 🙂
POzeram,ze tu dnes velke pranie 😀 Ja som najskor poprala vsetko od 6m vyssie a bez zehlenia napchala do spacebagu,kedze nemam kde skladovat....ked budeme potrebovat, uz len ozehlim. Zvysok som si rozdelila na 0-3 a 3-6m, zatial som poprala tie vacsie,este schnu...a vsetko len na 40, nove aj pouzite,dokonca aj plienky...ved tie zatial nie su spinave, tak si myslim ze staci...ale ozehlila som ich z oboch stran (tipujem,ze prvy aj poslednykrat 😀 )
Tie prietoky zaujimaju aj mna, tu nic take nerobia...viem,ze je to meranie prietoku krvi cievami pupocnika, teda, ci je babatko dostatocne zasobovane,ale netusim,ako to robia v praxi 😀
@klaudia85 v 30tt som mala toto iste.strašny tlak zo spodu...až tak ku konečniku.strašne som sa zlakla...a ked to trvalo 2 dni tak som v nedelu išla na pohotovost,ale všetko bolo v poriadku.doki mi povedal,že môže byt aj problem sostolicou-a vtedy ten tlak s konečnika vystreluje až k pošve.aj ked teda ja nemám problem so stolicou-ale pokial som sa neotvarala a krčok bol v poriadku,tak som to už neriešila.potom som to mala ešte zopar krat-ale prešlo to.
@klaudia85 ,@aneta4 tie tlaky na konecnik som hladala na nete a tiez tam bolo, ze to moze byt zo zapchy, ktoru ja rozhodne nemam.
@danulka3 A co, potom to prestalo? 😕
Ozaj a tie ktore beriete magnezium, este ho beriete, lebo som niekde citala ze ku koncu tehu to treba vysadit. Ja beriem len 1tab denne, tak pokracujem, ale na buduce sa opytam dokiho, ci to mam brat.
ja citim tlaky akurat tak na rebra 😀 vzdy ked sedim trochu zhrbene, tak ma tam ta krpata tak stuchne... alebo si len vystrie nozky a mne sa tam urobi hrca jak svet 😀
ale vcera som mala rozbehany den (doslova - trosku som pobehla za elektrickou aj za autobusom) a vecer ma panva bolela... tak si dnes asi trosku zacvicim nech to pouvolnujem. Problem je, ze ja neviem sediet cely den s vylozenymi nohami. Hlavne teraz, ked mam mm na tyzden prec z bytu... bola som si nakupit, umyla som riady, teraz idem dat prat druhu varku veciciek, vycistim trubu a pustim sa do zehlenia toho co som prala vcera 🙂 este som chcela aj vyhadzat skrinu na chodbe, kde len skladujeme kopec haraburd, ale to si necham na zajtra...
@danulka3 tak jasne, len kvoli podlozke sa neoplati ist. ja som kupila podlozku v rakusku. ale chcela som tuto.....
@lucialen my ideme na prietoky buduci tyzden... kedze tento sme boli na velkom uzv
@andelik8 vidis ty mas termin v auguste a budete septembrovi a my presne naopak. :D
@panki dik za radu. lebo ja som ju videla len tu u nas v pk a tu bola cez 30eur. skocim kuknut do race, sak to neni tak daleko. len som leniva to hladat, lebo s dvoma deckami a bruchom sa niekam v tom horku trepat to je na mna moc....
@klaudia85 dakujem.... ja mam taketo tlaky bezne a som v poriadku. to je tlak hlavicky na porodne cesty.....
@panki nie hladat obchod. ten viem kde je. ale hladat tu podlozku. no moja, myslim, ze by si si to o tej jednoduchosti rozmyslela, keby si musela zobrat dve decka 3r,4r, narvat ich do auta, pred obchodom vysadit, skusat s nimi hladat nieco, ak nenajdes, tak znovu do auta, priputat, zaviezt do ineho obchodu, este medzitym v ba hladat miesto na parkovanie, zase vysadit a stale dookola.... poviem ti, mam dost, len ked ideme do tesca. keby som mala ist bez deti, tak sa vobec nebranim. :D
@lucia20 ten obchod pri sporitelni este funguje? na ten som uplne zabudla... pojdem pozriet co maju tam, aj ked vela mi toho uz nechyba. Ak sa ti nechce velmi behat po obchodoch, kupuj cez net. Potom ti to bud mm pojde vyzdvihnut na postu, alebo vacsie zasielky nosia priamo domov. Ja som tak aj tu podlozku prebalovaciu kupila, lebo som hladala tak aby mi farebne isla k postielke aj celkovo ku spalni, tak to sa mi nechcelo po obchodoch behat. Inac som zistila, ze v tom Best4baby pri Hypernove maju niektore veci aj raz tak drahe ako v Brendone, a to som si myslela ze aky je to drahy obchod..
@andelik8 ja som tam bola zaciatkom tehu, ale teraz asi pred dvoma tyzdnami ked som tam chcela ist tak uz bol zruseny. co je skoda, lebo tam mali vela pekneho....
my sme v podstate vsetko kupili cez net, ked som chodila do prace.... kocik, postielku, odposluch, satku, lehatko, odsavacku, vlastne vsetko okrem matracu a vanicky. to sme kupili v kamennom obchode v pezinku a par veci co sme kupili v rakusku....
asi pojdem zajtra kuknut do tej raci. ideme zajtra na kramare ku chirurgovi, tka sa tam asi zastavim. idem len s katkou a s nou sa da pobehat...
mne pritoky pozerali aj v 30 týždni na tom veľkom USG. Na monitore som zatail nebola, uvidíme, vo štvrtok idem na poradnu.
baby, pozeram si teraz veci co mi bude treba vybavit po porode a som magor z jedneho... pridavky na dieta sa vyplacaju uz pocas materskej, alebo az po tom polroku?
@andelik8 pridavky ti zacnu vyplacat odvtedy ako sa narodi dieta a vybavuje sa to na UPSVaR
@zuzanockamt dakujem 🙂 tlacila som si papiere ktore budem potom potrebovat, nech to mam pekne po kope a na ociach aby som na to nezabudla neskor, tak vytlacim aj tuto ziadost
@andelik8 ja som si to uz citala, co vsetko treba, tak to pospisujem, aby MM vedel, kam vsade ma ist
@zuzanockamt presne... tiez som spisala co vsetko bude treba vybavit, vytlacila tlaciva, poznacila ake doklady k comu treba dolozit a kam presne s tym ist... nech mam potom pokoj. Nieco pojdem vybavit aj ja, nieco asi mm.
Baby, tak to by ste sem mohli hodit ten zoznam, co vsetko treba vybavit na uradoch 😉
Tak aj ja by som chcela vedieť kam odniesť ten papier na matersku čo mám od dr.,na urad práce socialnych veci a rodiny alebo na socialnu poisťovnu?
@andelik8 to neni zly napad hodit sem ten zoznam... viem ze sa to da nasjt na nete... ale som tak trochu v casovej tiesni 😖
akoze mala som pekne naplanovany tento tyzden,.. s kamoskou na nakupy s mm na prehliadku ruzinova a pranie a zehlenie.,... ha ha... vcera sme boli u svokrikov, dnes som sotva vyprala 1 davku veciciek, na nakupy budeme musiet ist asi az buduci tyzden bo zajtra ideme so starkymi do BB k rodine a crta sa nam cesko - ostrava na vikend... potrebujem oddych :(
Lenže ked nepracujem tak si to musím odniesť sama
Ano platím si nejaké dobrovolne poistenie

Lucialen presne také niečo som mala na mysli, čo si aj ty opisovala... Ja som to mala už aj pred poradňou a vraj všetko v poriadku, tak snáď to fakt nič nie je. Len neviem, čo je normálne a čo nie.