♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Oni toho navravia strašne veľa,len aby boli mamičky spokojné
@andelik8 ono to nebolo v zlom, len sa ti snazim povedat, ze inak to tam funguje.... aby si nebola zaskocena... kedysi tieto kurzy viedla vicianova... vtedy jandova robila len cvicenia a chodila na oddelenie. vtedy aj na kurze aj na cviceni vraveli trebars, ze nastrih sa nerobi pausalne, ale v praxi je to opacne, robi sa... a ked ti dieta budu dokrmovat striekackou glukozou prve dni, tak je to v pohode. ja som tiez malu dokrmovala, nez sa mi mliecko naplno rozvinulo, ale len pri prvej. dietatku to neuskodi a neovplyvnuje ti to kojenie. malu budes mat aj tak cim skor pri sebe, takze si to uz ustrazis sama. vyhodou je, ze tam ti v ziadnom pripade nebudu dokrmovat flaskou... to je velka vyhoda... napriklad vraveli, ze muz moze byt vzdy so zenou na cakacke, ale prax je taka, ze ak je viac zien na cakacke, tak ti ho pustia az ku samotnemu porodu.... napr.
@gladiola klud, prioritou je aby si kojila... dolezite je aby sa mala nenaviazala na flasku, ale aj ked sa stane ze jej ju supnu, tak raz sa nic nestane a kojis normalne dalej. ono niekedy ked nemas dost mlieka je dobre, ked dietatku daju trosku napit glukozy zo striekacky. babo sa ukludni a lahsie sa prisaje. je vacsia sanca ze sa podari kojit ako ked by si chclea ku prsniku prikladat ukricane, nervozne, hladne babatko...
@anetaadam osobne ti poviem ze neviem. doktor ma chcel nechat uz v pondelok, povedal ze pri dalsej kontrole uz nech naklusem s taskou. tu mam v stredu.
osobne neviem ci je to kvoli mne a malej alebo viac kvoli tomu, ze nas pripad ide do nejake statistiky, ci sledovania, ci co a chcu si robit podrobne zaznamy....
ja dufam, ze to este tyzden doma potiahneme. aspon do 12.-teho. okolo 38.tt nech si ju uz vytiahnu ale dovtedy este chcem dva tyzdne byt cela. bude mi stacit lezat tyzden pred a mesiac po porode. :D
Tak vám ďakujem, tak dúfam máme všetko do kočiarika nachystané... 🙂
@lucia20 ja som to nevzala v zlom, urcite ze realita moze byt ina ako nam tam nejaka zenska natara, ale v tom pripade im tam jasne poviem nech si v tom urobia poriadok a neslubuju nieco co potom nedodrzia. jak ja chuda neskusene ( 😀 ) k tomu potom pridem???
a to o manzelovi na cakacke nam hovorila hned, to je v poho, s tym ratame.
Akurat som volala s maminou sestrenicou. Dnes v noci sa jej na Antolskej narodil vnuk. A to mala byt septembrovka. TP 5.9. Obaja su ok, maly ma 2300g. No uz sa nam to neodvratne blizi. 😅 😕
Dúfam,že ešte nejaký ten týždeň vydržím.
Dúfam,že vydržím ešte do najbližšej poradne na budúci týždeň,má mi brať stery na streptokoka,aby som si bola istá,že je všetko ok.A ešte ma čaká interné vyšetrenie.Tak keď budem mať všetky tieto vyšetrenia za sebou,tak to môže prísť. 😅 Ale ako sa hovorí človek mieni,pán boh mení.
no aj mne vcera znama hovorila ze jej kamoska porodila o mesiac skor..ale jej mala mala vyse 3kg tak neviem ako to mala vyratene..
už sa nam to veru krati 🙂
@andelik8 to este ja im tu aky bordel narobim 😀 ked mi epidural nebudu chciet dat..vraj velmi nechcu davat,prirodzeny porod atd,ze este je cas,este je cas na epi-a ked neurobis bordel poriadny,tak ti len pridu oznamit,ze uz je neskoro na epi..sak ked im tu v tom strese po slovensky zacnem nadavat 😀
No ja mám 34 týžden a ak sa zopakuje to čo prvých dvoch tak mi ostávajú už len 3 týždne 😀

u nas v porodnici vraj davaju na zaciatku glukozu a potom neskor asi UM