icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

hobit
10. aug 2010

jaaaj...no prepac, nenapadlo ma ti o tom pisat, myslela som, ze to vies, ja som to mala z temy Antolska....

hobit
10. aug 2010

@tothova5a ale, ze tam bude Rozenberg som nevedela, to je asi nahoda, kto ma cas, ten pride....

lucia20
10. aug 2010

@janica81 ja som postupne poprala vsekto po nejaku 68, aj perinky, obliecky, zavinovacky... nech s tym mam potom klud. ja periem v beznom prasku. teraz som prala v arieli a zltom silane....

@katrin31 my sme mali v 34+1 vahu 2629gr, ale to je orientacne. pol kg hore dolu... babatko to este moze dobehnut a myslim, ze trojkilva vaha ti bude uplne stacit na vytlacenie. :D

anetaadam
10. aug 2010

Tak my aviváž nepoužívame nakoľko synček ma atopicky ekzem a periem len tekutom prášku.

lucia20
10. aug 2010

@anetaadam to je pochopitelne. ak by baby mali ekzem, tak tiez prisposobime aj my pranie....

lucinka83
10. aug 2010

nasla som velmi zaujimavy clanok 🙂

http://dojcenie.wordpress.com/2009/11/29/preco-...

katrin31
10. aug 2010

@lucia20 ved aj ja si myslim ze 3000 g mi bude uplne stacit vytlacit 🙂) len som sa v prvy moment zlakla ze je maly..ale ze to je v norme

gumimaci
10. aug 2010

Dobry vecer, bola som dnes na poradni, vsetko ok, len keby som nebola cim dalej tym viac spuchnuta 😖 Buduci tyzden mam monitor - prvy krat, potom poradu so zastupujucim lekarom, lebo moja Dr. ma do konca augusta dovolenku, a este mi aj pisala Jandova, ze do konca mesiaca nebudu ziadne predporodne pripravky. Mali sme ist vo stvrtok 😒 takze parada, dufam, ze do terminu vydrzime. Aj ked najradsej by som to uz mala za sebouuuuuuuuuuu 😝

andelik8
10. aug 2010

@gumimaci nam Jandova hovorila ze tento tyzden ma mat pauzu v dovolenkovani... Od 9 do 13 - su kurzy aj cvicenia. a ze potom zvysok mesiaca zase nerobi... no ale dojcenie a starostlivost mava v utorok, s manzelmi pri porode tusim tiez, takze aj ked tu je tak to si uz prepasla.
ozaj, ako to je, monitor sa teraz uz robi kazdy tyzden? lebo ja mam poradnu zajtra a sestricka mi o monitore nic nehovorila, tak neviem ci tam mam ist uz akoze automaticky alebo co... hm?

gumimaci
10. aug 2010

@andelik8 Neprepasla, mesiac sme boli objednany na stvrtok... no ale poslala mejl, ze nebudu pracovat, ze centrum je zatvorene... takze tak

gumimaci
10. aug 2010

@andelik8 na monitor sa teba objednat, uz by si mala chodit kazdy tyzden, aspon tak mne hovorila moja doktorka dnes. ze aj ked tam ona nebude tak sa mam objednavat.

andelik8
10. aug 2010

@gumimaci aha, jasne... tak si predlzila dovolenku... inac parada, 6tyzdnov v kuse nerobi a maminy sa aj na hlavu mozu postavit... uzas ked to tam ma cele na starosti jedna osoba co nema za seba ziadnu nahradu 😒
a to s tym monitorom nevies nahodou?

andelik8
10. aug 2010

@gumimaci ok, nebola som objednana ani minuly tyzden, iba k dokine na poradnu a predtym automaticky brali vsetky pacientky aj na monitor, tak to takisto bude asi aj zajtra.

gumimaci
10. aug 2010

@andelik8 Mozno ano, ja som sa objednavala na c. dveri tusim 221. Lebo poradnu mam v utorok, aby som isla este pred tym. Ta jandova si nepredlzila dovolenku, ona mi pisala, ze prisla do prace a ze pre technicke problemy nemozu fungovat. To sa ani nedivim, ked tie budovy na kramaroch vyzeraju ako vyzeraju....

andelik8
10. aug 2010

@gumimaci no to ano, je to tam v hroznom stave. Obcas mam pocit, ze sa ani tak nebojim samotneho porodu ako potom prichodu na standartnu izbu 😀

gumimaci
10. aug 2010

@andelik8 da sa to prezit, ked si vezmes knihu a nieco na citanie a nebudes si vsimat opadavajucu omietku 😀 dufajme len, ze ked tam budeme my, tak uz udu hice za nami, lebo teraz tam musi byt strasne 😕

andelik8
10. aug 2010

@gumimaci ja by som tam najradsej vzala notebook, ale ak budem na standarte s nejakou ciganou tak to radsej nerisknem... tie 4 dni to tam hadam nejako zvladneme

gumimaci
10. aug 2010

@andelik8 ja myslim, ze po porode na notebook nebudes mat ani cas ani chut 😀 inak baby si tam bravaju notebooky, ked idu lezat na dlhsie, ale musis mat vlastne pripojenie, bo nejaka wifi nehrozi 😔 ja sa asi dam na 9 poschodie, ak bude volne, radsej si zaplatim, nech to je aspon trochu prijmnejsie.

lucia20
10. aug 2010

ja si uz o par dni beriem aj notebook. tych par dni do porodu a halvne po, ked nebudem moct byt s malinkou, tak nech mam aspon kontakt so svetom, ked vsade okolo budu novorodeniatka.... ma asi porazi. 😖

danulka3
11. aug 2010

@gumimaci tak ty si presne ten istý prípad,čo ja. Spuchnutá som už aj v tvári, sa bojím vyliezť z bytu,že ma nikto nespozná 😎 .A čo sa týka toho doktora,ja mám tiež zajtra poradňu aj monitor a potom má do konca mesiaca dovolenku.Takže super,keďže mám termín 4.9.,je možné,že s ním už do pôrodu nebudem.
@andelik8 Ja som na monitore bola minulý týždeň a tento idem znova,myslím,že teraz už budem chodiť každý týždeň.A poslal ma tam lekár,tak sa na to spýtaj na poradni.

gumimaci
11. aug 2010

@lucia20 Ahoj, o to je jasne u teba, to nicnerobenie tam je najhorsie. Uz vies kedy presne nastupujete?

gumimaci
11. aug 2010

@danulka3 Ja este v tvari nie som. Ale do porodu urcite budem, lebo uz mi dost ruky opuchli. Vcera mi Dr. radsej zobrala aj krv na biochemiu. Ale myslim, ze to nic neukaze. Tlak aj cukor mam ok ...

anetaadam
11. aug 2010

Ja som pri prvých 2 bolo spuchnutá jak neviem čo,a teraz nič som normálne prekvapena a aj rada 😉 Teraz na konci augusta maju asi všetci dovolenky aj moja dr. dovolenku posledný týžden

andelik8
11. aug 2010

tak uz to mame za sebou... vsetko ok, mala stale hlavickou dole, akurat sa vraj od minuleho tyzdna obratila z lavej strany na pravu... co je cudne, lebo pohyby citim stale na rovnakych miestach 😕 este je vraj vysoko, takze sa nam nic neskracuje ani neotvara, ale vraj prekvapit nas moze hocikedy. No snad to uz nebude dlho trvat... radsej skor ako neskor 😅
@gumimaci ja by som si asi tiez radsej zaplatila nadstandart ak bude volny a tam su vraj aj internetove pripojky, tak to by som mozno pouvazovala aj nad notasom... chcem zostat s mm v kontakte co mozno najviac. No uvidim ako to tam bude fungovat, s kym budem na izbe, ci sa to tam da niekam odlozit a zamknut alebo nie...

gumimaci
11. aug 2010

@andelik8 neviem ako na nadstandarte, ale na normalnej izbe je iba jedna mini skrinka v stoliku. Inak mas vsetko v cestovke pod postelou. Co neni velmi prakticke, hlavne ked sa mas zohybat 😒 Sak ty uz si 38tt, takze kludne mozes rodit 😉 na monitor ta teda zobrali? Necakala si dlho? lebo vzdy tam su fronty cakajucich bab ☹
Ja sa este neotvaram, ale podla poslednych 2 zapisov z TK som vydedukovala, ze mam krcok CS 1 ( do 1,5cm), orientacia medialna, konzistencia polotuha. Ostatne mam CS 0. neviem presne co to znamena, ale asi nic extra kedze sa nic nedeje 🙂

gladiola
11. aug 2010

caute, ja mam CS: 3, co to znamena? viete? aj vy ste total unavene? ja nevladzem ani stat

stvura
Odpoveď bola odstránená
anetaadam
11. aug 2010

Ja som tiež bola na nadštandarte a super,aspon kvoli vlastnej sprche a wc,bola som veľmi spokojná 😀

kveta
11. aug 2010

@gladiola CS by malo byť cervikálne skóre, teda nakoľko je krčok otvorený... ale netuším aké hodnoty sú v norme a aké nie.. len viem, že CS 0 je zavretý krčok.

andelik8
11. aug 2010

@gumimaci nebola velka fronta, vzali ma celkom rychlo... akurat nerozumiem, preco tam ma doktorka vypisane ordinacne hodiny pre poradnu od 8.00 ked uz druhykrat prisla o 9.00... nebyt toho, tak vobec dlho necakam 😠
pozrela som do knizky a teda v 34tt som mala CS2. v 36tt CS3 v 37 tusim CS4 (ale neviem to naisto rozlustit)... nie je to vela?? dnes mi tam pre istotu nepoznacila okrem tlaku a vahy nic 😕