♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@lucia20 tak nam tu povedali len to,ze porod to je,ak su kontrakcie pravidelne..ak je unik plodovej vody alebo krvacanie-viac ako normalne menstruacia...takze ak nie su pravidelne..ale zas ti nepovedal doktor,ze s hocijakymi kontrakciami by si tam mala ist? u teba je velky risk cakat a nebyt si ista 😒
@lucia20 krcok sa moze otvorit ani o tom nemusis vediet..a praveze ty uz mas deti,a to nam vraveli,ze:nam sa bude najprv "gumovat krcok" a potom sa otvarame..ty sa uz rovno otvaras pravdepodobne,lebo uz to mas "natrenovane"..no neviem,radim ti tu cisto teoreticky,co mam zafixovane v hlave,nerodila som este 😒 ani nad tym nerozmyslat ist do nemocnice pre istotu,nech sa na teba pozru?
@estterka no len ked aj pri babach som nevyzerala ako keby som rodila. :D a teraz na poradni v stredu bol krcok uplne ok.
vies ide o to, ze ak tam pridem s falosnymi uz sa do terminu cisarskeho nedostanem odtial. a stravit dalsich 9 dni v nemocnici len tak, ked tam po porode budem mesiac, to sa mi moc nechce....
ja mam taky pocit, ako by sa to moje dieťa v posledných dňoch menej hýbalo ako predtým. Ked sa hýbe, kde cítite pohyby, ja vädšinou na lavej strane a sem tam počuj take ako keby puknutie, je to ok?
To sú už riadne stresy takto pred koncom,,,, ja tiež neviem, či na to dojdem,, až to na mňa dojde... a ani neviem, kam sa mám hlásiť, ak by náhodou...
ano ak ta mozem poprosit tak mi možes poslat.Ďakujem. 🙂
baby. kolkateho nabieha materska?? diki
a ta materska pride akoze za predchadzajuci mesiac alebo?
Alebo vie niekto poradiť, kam na Kramároch sa mám hlásiť, kebyže to na mňa dojde? Uf
@klaudia85 treba ist na centralny prijem, tam ako aj sanitky vozia vsetky pripady. Je tam sice tusim rampa a vratnik, ale ked poviete ze si rodicka tak vas bez problemov pustia. Zaparkovat by sa v areali vraj malo na neoznacenych miestach, ale povedali nam, ze oznacene su vsetky 😉 ale ze neodtiahli este nikoho odtial. Na centralnom treba absolvovat vstupne vysetrenie, ale kedze tam idu vsetky pripady, moze sa stat ze niekoho v ohrozeni zivota vezmu este pred tebou. Po vysetreni a papierovackach ta potom poslu na 9te poschodie kde je porodnicke oddelenie
keby nieco, pytaj sa, aj ja budem rodit na Kramaroch 😅
@klaudia85 na kramaroch treba pri porode ist cez urgentny prijem.
baby, materska by mala prist maximalhne do 25.tho v mesiaci, ale chodi po desiatom. to sa len zichruju...
no u nas bola zaujimava noc... ani spat sa mi riadne nedalo. ja uz som taka unavena, ze az... keby aspon ntie bolesti trosku ustavali. ale no sak nejako vydzime...
Ja som na MD od 22.7 a prišla mi v piatok, ale tiež len povinná, v BA to je horor. od apríla mám nárok na dobrovolnú PN, kedže som si priplácala, aby som mala väčšiu materskú a dodnes mi nedali ani korunu, a to mi na sociálke robí svokra, a nič mi nevedela vybaviť... 😠
Že majú nový zákon a musia prešetriť, či som vlastne naozaj tehotná a bola oprávnene PN, 😠
to je choré...už som zúfalá, teraz keď by sa mi tie koruny zišli najviac, tak každý na mňa z vysoka.... 🤐
to teda je, ale verím, že v pondelok už svokruša niečo vyrieši, lebo tam minulý týždeň urobila riadny bordel 😀
Tak to som zvedava kedy mne nabehne ta slavna materska 😠
@liliana82 ja som si tiež platila dobrovoľné nem.poist., od februára som PN a nemala som problém,chodí mi v pohode spolu...len som si musela dodatočne vybaviť papier na PN - musí byť dvojmo (to som tiež nevedela), pre zamestnávateľa a druhá do SP ako dobrov.nem.poist....a žiadosť o materskú tak isto dvojmo...uvidím, hádam nebude problém 😉

@estterka zajtra zaciname 38.tt, tak mozno malinka pocula, ze sme vraveli, ze dovtedy musi vydrzat a ked uz je to za dverami, tak sa ryhclo zenie von. :D