icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

liliana82
15. aug 2010

Ja som SZČO, a PN som nosila na sociálku obidve, tak isto aj materskú dvojmo, dokonca mi nedávno poslali, že si nárokujú na prešetrenie ďalších 60 dní..skoro ma porazilo na pošte, keď som to prebrala, ale normálnu PN, čo som si platila povinne mi chodila načas, len dobrovolnú mi nechcú dať 😒

adrianai
15. aug 2010

@liliana82 jáj, tak to neviem...ale sila, že robia také ofuky...keď im ale platíš dobrovoľne, tak sa nesťažujú 😒 no, držím palce, nech sa ti to podarí vybaviť 😉

evka0003
15. aug 2010

@liliana82 sranda u mňa je to naopak mne vyplatili len z DNPO a povinnú nie do dnešného dňa ju mám pozastavenú a neviem sa nijako k tomu dopátrať,že prečo... 😉

gladiola
15. aug 2010

13teho som dostala vyplatenu julovu PN, kedy dostanem augustovu matersku? viete?

danulka3
15. aug 2010

@ellisabet Tak to si ma upokojila,ja posledné dni tiež cítim menej pohyby,a brucho mám také napnuté,akoby išlo prasknúť.Ja ho od začiatku cítim len na pravej strane,na pravej vôbec nič,vraj tam mám placentu podľa sona.

danulka3
15. aug 2010

@gladiola u nás okolo 20-teho,a je to za minulý mesiac

danulka3
15. aug 2010

@gladiola za august v septembri,vždy mesiac dozadu

klaudia85
15. aug 2010

@andelik8
@lucia20 tak to musím obzrieť najbližšie, škoda, že som sa tam na poslednom ultrazvuku nepoobzerala trochu... Snáď neporodím skôr, ako to nájdem. A myslíte, že je lepšie, keď pôjdeme autom teda?

klaudia85
15. aug 2010

Materská chodí jak výplata, dopredu by to bolo trošku na hlavu, aby chodila... Teda podľa mňa... 🙂

gladiola
15. aug 2010

@danulka3: dakujem!

klaudia85
15. aug 2010

@andelik8 a tebe to niekto vysvetloval, či nejaká kamoška ti vysvetlovala, kam treba ísť? Si taká informovaná 🙂

lucia20
15. aug 2010

@andelik8 myslim si, ze to nejsu kontrakcie, skor sa pripravuje maternica a krcok, lebo je to stale take ako kontrakcie uplne na zaciatku po vyvolavacke... ale nestupnuje sa to. ani to nie je pravidelne. dnes ma boli cele podbrusko a mam pocit ze ma zvnutra uplne roztrha, jak to tlaci, ale zatial ok.

@anetaadam ved uvidime. som povedala, ze ked to bude trvat alebo sa to nejako zmeni tak pojdeme... nebudem riskovat. ale som si ista, ze monitor by nic moc neukazal pri mojom stasti, lebo ako na potvoru by isto prave natacali v tej chvili ked by sa nic nedialo...

@liliana82 ja som na MD od 11.7. ale 270 dni mi ubehlo az teraz 12-.teho, tak som sa origos musela prist na socialku 13-teho ukazat, ze este mam brucho, aby mi to v septembri vyplatili. :D:D:D

lucia20
15. aug 2010

@klaudia85 urcite je lepise ist autom, lebo inak sa pesky docela naslapes a hlavne ked mas kontrakcie, tak by to bola asi nekonecna cesta. :D:D:D:D

mamicka2009
15. aug 2010

@klaudia85 baby síce dobre vravia, že treba ísť cez urgentný príjem, ale je tam teraz rekonštrukcia a uzavreli to, takže ak by ťa to draplo niekedy tento týždeň, tak sa chodí cez vchod do Polikliniky, tam ťa budú navigovať.

andelik8
15. aug 2010

@klaudia85 informovana som, lebo som bola na vsetkych tych predporodnych kurzoch a pripravach tam 😉
@mamicka2009 dobre vediet... dakujem za info, moze sa hodit 😅

medyna
15. aug 2010

prave som citala diskusie o malinikovom caji.... pijete nieco take?

zuzanockamt
15. aug 2010

@medyna ja ten cajik pijem 🙂 ... a chystam sa aj na alchemilku, ale tu az neskor

gladiola
15. aug 2010

hm, a ako tie caje pomahaju?

zuzanockamt
15. aug 2010

@gladiola caj z ostruziny malinovej je medzi tehulkami velmi znamy ... pije sa kvoli tomu, aby porod prebiehal lahsie, posilnuje maternicu

hobit
15. aug 2010

a odkedy sa ma ten caj pit?

zuzanockamt
15. aug 2010

@hobit v tychto poslednych tyzdnoch

hobit
15. aug 2010

takze uz ho mam pit?

hobit
15. aug 2010

@zuzanockamt ty si kedy s nim zacala?

zuzanockamt
15. aug 2010

@hobit ja som zacala tento tyzden 2-krat denne, lebo skor som ho nemohla zohnat ... ale na buduci tyzden asi zvysim davku na 3-krat za den

hobit
15. aug 2010

@zuzanockamt tak si ho zajtra kupim aj ja 🙂
dobru noc...

lucia20
15. aug 2010

v poliklinike sa treba dat hned pri vchode dolava. su tam tabulky... hovorim o kramaroch.

ja som pir babach pila alchemilku. ta ma napomahat maternici a ulahcovat porod...

ellisabet
16. aug 2010

@danulka3 no to som aj ja vyčítata z toho velkeho USG v 30. t, že napravo mám placentu, ael všera bol zase priečne cez brucho, ja neviem čo to moje dieta tam stvára. no som zvedava, ked pojdem na poradnu ako bude otočené. snad v ten spravny okamih bude pekne dole hlavou 😒

klaudia85
16. aug 2010

@andelik8 no ja som sa na tie kurzy nakoniec vykašlala... Bola som iba raz na vstupnej konzultácii a už som viac nedošla.. Ani pri pôrode nikoho nechcem nakoniec. Som moc lenivá takto behať 🙂

A ďakujem za rady všetkým 🙂

danulka3
16. aug 2010

Tak o tom čaji som čítala aj ja.Myslíte,že to pomáha? Ja by som ho už tiež chcela začať piť,len neviem,či je to dobrý nápad,keď mi doktor kázal ešte tento týždeň brať magnézium.Musím sa spýtať vo štvrtok spýtať na poradni,do kedy ho mám ešte brať,veď som v 38.tt,takto neporodím ani do konca septembra 🙂 🙂

medyna
16. aug 2010

tak si ho teda kupim aj ja. Aj keby nejako zvlast nepomohol, hadam neublizi.... a tekutiny su potrebne, hlavne v takom dusne 😉