icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

anetaadam
20. aug 2010

@danulka3 Ja užívam už 3 mesiace ten Tardyferon a nič 😒 ,tiež som mala take tie globule na vkladanie Macmiror,presne ako vravíš také žlté

zuzanockamt
20. aug 2010

@danulka3 tardyferon som mala aj ja, ale stale mam nizke hodnoty zeleza, tak mi dala nieco ine ... ale to zelezo je v tehu normal, ze je znizene

marika17
20. aug 2010

Ahojte babenky.
Citam si vas priebezne a zaujalo ma ze magnezium sa uz nesmie pred porodom brat?to som nevedela a a nik mi to ani nezakazal.Beriem ho cele tehu.ako to vlastne je ?Ale asi tak ze kazdy hvovorí inac ..
😒

danulka3
20. aug 2010

Tak som práve dobehla z cukrošky,dostala som veľkú chuť na koláčiky 😝 Ešte si tento týždeň doprajem. 😀

majinka85
20. aug 2010

ahojte aj ja som mala slabší krvny obraz a predpisali mi maltofer.

klaudia85
20. aug 2010

Tardyferon beriem aj ja, ale len od pondelka... Ale ja beriem aj Calibrum mami, dúfam sa to nejak nevylučuje navzájom, doki povedal, že to nevadí, keďže som chudokrvná. Vy beriete popri nejaké vitamíny?

ellisabet
20. aug 2010

@gumimaci my sme boli tiež vybaviť prehlasenie o otcovstve, musite prist obaja na matriku, mať obaja so sebou orginál rodne listy a uviesť aj meno a priezvisko aj pre dievča aj pre chlapca, čim nas osobne zaskočili, lebo najskor sme nemali rodne listy a potom sme nevedeli povedat dievčenské meno, lebo sme nad tým ani nerozmýšlali, kedže nam povedali že to bude chlapec. Ked budem mat toto prehlasenie, tak na matriku, alebo niekde aj v porodnici to vybavuju može ist otec po rodný list, ale musi mat so sebou aj rodný list matky. ak to nevybavíte pred porodom, tak potom budete musiet ist spolu aj s rodnými listami po porode na matriku

danulka3
20. aug 2010

@klaudia85 Ja som brala calibrum,ale od vtedy ako beriem magnézium a tardyferon už nie,zdá sa mi toho veľa,Myslím tých tabliet,beriem 3xmagnézium,2xtardyferon.

ellisabet
20. aug 2010

@anetaadam mne predpisali aktiferin compozitum, to je železo s kys. listovou. Inak vstrebávanie železa znižuje, kava, čaj, mlieko, takže sa vždy pred užitím snažim tot vynechať, ale hlavne 2 hodiny po užiti to vynechavam. Ja si ho davam preto hned po ranajkach a zapijem vodou alebo džúsom. Pre lepšie vstrebávanie železa je dobrý vitamin C.

ellisabet
20. aug 2010

@klaudia85 ja tiež beriem vitaminy maternu na obed, rano železo a večer a rano som si davala magnezium, ale to som už vysadila asi pred týždnom. Vitaminy a železo možem brat v pohode spolu.

estterka
20. aug 2010

tak vam asi ziadnej neodisla hlienova zatka,ked ste sa k tomu nevyjadrili... 😕

lenkama
20. aug 2010

@klaudia85 no akože tatino nebude pri pôrode,tak to myslíš?malinkú ukážu,teda prinesú hneď potom ako ju zmerajú,zvážia,okupkajú,očistia nosík a ústa,si myslím,čo ja pamätám,keď bol môj muž pri pôrodoch,tak bol aj s bábatkom,videl ako ich kupkajú,čistia....a potom prišiel aj s malinkou v perinke ku mne,kým som ešte musela ležať na stole,inak mi malú priložili hneď na chvílku k prsníku a tak ju šli okupkať,zvážiť....neviem,či je to ešte takto,či sa niečo zmenilo,no a potom ma už odviezli na izbu a ráno mi malinkú už doniesli na kojenie a ostala už potom so mnou celú noc aj deň,no ak tatino nebude pri tebe počas pôrodu,tak druhý deň by malinkú mohol navštíviť,si myslím,a aj teba 🙂 A na tej poradni v nemocnici,myslím,že to bude také isté ako u gynekologičky,zmerajú tlak,skontrolujú moč,vyšetria,popočúvajú ozvy,poopytujú sa na niečo,a tak,no však uvidíme 🙂

ellisabet
20. aug 2010

@estterka tak mne nie, a dufam, že ani neodide. lebo idem sekciou, tak snad to teraz ten moj protestant vydrži da terminu sekciu, kedžťe sa tak pekne natočil dole zadočkom 🙂

lenkama
20. aug 2010

No,ja tiež od začiatku tehotenstva úžívam Tardyferon Fol,asi viac ako mesiac som užívala aj aktiferin,ale keď som bola na druhom odbere,tak mi dosť klesla hodnota železa,takže zas som len pri užívaní Trdiferonu Fol 2x denne,ale užívam ho medzi jedlom,lebo keď som ho užila nalačno,mala som divný pocit na žalúdku,nerobilo mi to dobre,bola som na hematologii,tam mi zas robili odber,trochu sa hodnota zvýšila a k tomu mi pani doktorka dala ešte nejaké vitamíny,a v septembri idem zas na odber,tak verím a dúfam,že bude hodnota železa vyššia.

ellisabet
20. aug 2010

@lenkama ja ho neuživam na lačno, on je tažky na žaludok, ale hned po ranajkach ako sa najem

lenkama
20. aug 2010

@ellisabet alebo tak,po raňajkách,presne ako píšeš 🙂

gumimaci
20. aug 2010

@ellisabet oni budu chciet meno??? 😝 ja ze zapisu len priezvisko... no tak nic, este sa nic vybavovat nebude, jedine, ze by nam zapisali 5 mien a potom 4 skrtli 😅

gumimaci
20. aug 2010

@ellisabet ja uzivam sorbifer, a ten je tiez tazky na zaludok, lenze ja ranajkujem jogurty a kafe, takze bud sa najem, alebo si dam tabletku 🙄

hobit
20. aug 2010

@klaudia85 ja nebudem mat

hobit
20. aug 2010

@ellisabet aj ja mam aktiferin, davam si k tomu obycajny celaskon

lucialen
21. aug 2010

Ahojte 🙂 Citam, ze vy tu uz niektore idete aj rodit, tak sa drzte 😉
To ze musite udavat meno na matrike, pocujem prvy krat 😒 U nas stacili len obcianske preukazy, ziadne rodne listy a nahlasit sme museli len priezvisko pre chlapca a dievca, pricom nemozem nahlasit priezvisko bez -ova

danulka3
21. aug 2010

@ellisabet ahoj a už máš naplánovanú sekciu?

mamicka2009
21. aug 2010

No mňa na tej matrike totálne dorazili, aj som doma slzu vyronila, pretože tiež mi najprv matrikárka vravela, že keď sme slobodní a spisujeme priznanie otcovstva, že sa tam zároveň robí dohoda o priezvisku. Tak sme si dohodli koho bude mať priezvisko a potom v deň podpisu chceli aj krstné mená, čo sa mi zdá totálne nelogické a nespravodlivé, veď chcem to dieťa najprv vidieť. Aj zákon hovorí, že meno sa dáva dieťaťu po narodení. Takže mne sa ešte dieťa nenarodilo, ani som ho nevidela, ale musela som sa na mieste rozhodnúť, ako sa to dieťa bude volať..... totálne som sa cítila do toho dotlačená, pretože tiež sme mali kandidátov viacerých s tým, že uvidíme po pôrode.....
Takže dosť som z toho bola rozladená....

ellisabet
21. aug 2010

@gumimaci no tak to potom nič z toho železa na ranajky. no musíš uviesť iba jedno meno, je mi to take smiešne, lebo keby ste boli zosobášený, tak stači ked jeden z rodičov uvedie meno a to zapíšu, ale takto s tým musia súhlasiť obaja 🙂

ellisabet
21. aug 2010

@mamicka2009 však po porode to môžeš kludne zmeniť, len musite ist na matriku obaja. Mne tiež bolo z toho smiešne a dievčenske meno take ake sme uviedli nehrozi. Tu je matrika hned otproti nemocnici, takže keby niečo, rovno z porodnice ideme najskor na matriku 😀

ellisabet
21. aug 2010

@danulka3 No da sa povedať, že áno, ak sa nič nestane, tak o týžden som v nemocnici. a ty ako?

danulka3
21. aug 2010

@ellisabet Ja nastupujem v piatok 27. na príjem a uvidím,čo sa bude diať,Pretože mi nikto nepovedal,že to bude isto sekcia,ale ja myslím,že áno,lebo by ma tam nehnali týždeň pred termínom.Keď som bola pred mesiacom v nemocnici,na izbe bola so mnou jedna kočka a to bol tiež ten istý prípad,druhé dieťa (1.sekcia),tiež ju tam objednali týždeň pred termínom,nechali ju tam 3 dni len tak ležať a potom jej urobili sekciu.Najhoršie je to,že človek nevie, na čo sa má psychicky pripraviť.

jana001
21. aug 2010

Ahojte,
matriku vybavujte, ale to je nič oproti tomu, čo treba všetko vybaviť v Holandsku, ak nie sú partneri zosobášení a stojí to nemalé peniaze, cca 300€.
Prajem Vám všetkých čo najmenej komplikované pôrody

klaudia85
21. aug 2010

@ellisabet
@gumimaci my sme to vybavovali v Karlovke a žiadne mená ani rodné listy od nás nikto nechcel... Zapísali tam iba, aké priezvisko bude mať malé. Asi to je všade inak, ale my sme prišli len s občianskymi a to je všetko.

klaudia85
21. aug 2010

No a s tými vitamínmi ste ma upokojili... Ja mám brať len 1x tardyferon a tiež ho nalačno nejem... Pamätám, že raz som si nalačno dala šumivé železo s C-čkom ešte keď som nebola tehu a nenormálne ma niekoľko hodín bolel žalúdok, takže mám ponaučenie 🙂

@mamicka2009 a kde ste to vy vybavovali to vyhlásenie? To je fakt nahlavu :(