♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@gladiola hej? sekciu by som aj ja nerada 😒 aj naša malá má hlavičku pekne dolu tak ako má mať, ale už začínam aj ja nervačiť - kedy už začne klesať. Nerada by som prenášala. Ja chodím na poradňu v utorok a teraz naposledy mi len povedala, že na pôrod to ani zďaleka nevyzerá, ale že je spln a všetko sa môže zmeniť - no nič sa nezmenilo 😠 chodíš na všeobecnú ružinovskú štvrtkovú poradňu, alebo máš zazmluvneného lekára?
@estterka no nasa sa narodila 35+4 cize 36-ty tyzden. a porodnu vahu mala 2480 gr a dlzku 46 cm. lekari super spokojni s malou ani v inkubatore nemusela byt adaptovala sa dobre 😉 chvalabohu je zdravucka a chuti jej papat, tak snad vahu rychlo dobehne.
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35
podla tejto tabulky bola trosku mensia 😉 ako mala byt. asi jej tej moj tlak predsa len nerobil dobre a za posledny tyzden nepribrala. podla UTZ bola vzdy vacsia ako mala byt. ale to je tiez len odhad 🙂
kojit nemozem lebo beriem lieky - ale paradoxne som mala mlieka na rozdavanie aj napriek liekom a hormonom na zastavenie kojenia zo mna tieklo ako z vodovodu. liecbu som vysadila pred tromi dnami a hopla vcera zase zo mna tieklo mliecko. asi by zo mna bola super dojka keby som mohla kojit 😔 😔 😔
@gladiola
@gladiola
baby drzim palce aby to nemusel byt cisar. nasa isla cisarskym tak viem o com to je. da sa to ale prirodzenym porodom je to lahsie a hlavne ste na druhy den fit. cisar je predsa len operacia tam to trosku dlhsie trva kym ste uplne fit na nohach 😉 . tak snad sa vam tomu podari vyhnut 😵
@brulka no nas maly je teda absolutne mimotabulkovy 😀 ... neviem sice kolko vazi teraz, ale v 30 tt mal 1980 gramov
@panki: chuda, vysoka, blond, dlhsie vlasy v drdole, asi 50 rokov? ja neviem vooobec kedy to pride, oficialny termin 10., ale stale mam babo vacsie a furt UZV ukazuje termin dodania 28.8, alebo 1.9., ty mas Otapkovu zazmluvnenu, ze? dobre si pamatam? myslis, ze bude frmol, ked budeme tlacit my?
Caute 🙂
Gratulujem vsetkym novym mamickam, nech ste zdrave aj s babatkami 😵 😵
No podla tej tabulky o vahe, sme aj my uplne mimotabulkovy, naposledy utz 28+5tt, teda 29tt 1500g 😲 Presne tak aj doki povedal, ze zodpovedame 30+5tt, ale termin mi dopredu neposunul 😒
Tak ja mam opačny problém,už to vypada na pôrod ale ešte len 37 týžden,tak to chcu udržať do 38,uvidime
no tak sme zas doma ,na poradni bolo vsetko ok,ale uz som cakala ze my dr.povie ze sa to uz coskoro zacne a nic,uz by som malu chcela mat prisebe...
babule ta tabulka je len taky statisticky priemer. deticky mozu byt aj vacsie aj mensie. zale od toho ako velki su rodicia. nasa malicka bola podla UTZ vzdy o tyzden a neskor o dva vacsia. tyzden pred cisarskym mi robili ultrazvuk a mala podla neho 2800 gr a vidis po porode sa zistilo ze bola predsa len mensia a mala len tych cca 2500. schudnut urcite neschudla. @lucialen nasa mala v 29 tt mala 1560 gr, 34 tt mala uz 2450 gr a ja som sa pri tych jej vahovych prirastkoch normalne bala ze ked budeme rodit na termin bude mat 4 kg a ze ju nevytlacim, ze to bude male SUMO 😀 😀 😀 .
no a vidite bola o dost mensia ako tvrdili lekari. takze UTZ je len orientacne a treba to brat s rezervou 500 gr hore dolu.
@zuzanockamt maly moze byt sumo a moze byt aj mensi 😉 ved nam das vediet ked porodis.

@estterka o dost skor v ktorom tt sa ti narodila. lebo moja ester prisla na svet o mesiac skor a to je teda v porovnani s vasou veliky drobcek 🙂 . ale hlavne ze su zdrave 😵 😵 😵