icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

brulka
26. aug 2010

@estterka o dost skor v ktorom tt sa ti narodila. lebo moja ester prisla na svet o mesiac skor a to je teda v porovnani s vasou veliky drobcek 🙂 . ale hlavne ze su zdrave 😵 😵 😵

andelik8
26. aug 2010

@brulka ja sa chystam kazdy den, len malinka to zatial nejako nepochopila 😀

estterka
26. aug 2010

@brulka no podla mojich vypoctov to bol presne 37tt..ale tu mi vyratali 36tt plus par dni-neviem presne,lebo to nikto neriesil,kedze musela ist von mci sa jej pacilo alebo nie..ake miery mala esterka ked sa narodila?

estterka
26. aug 2010

@brulka akurat pozeram vase fotky,no nadherna princezna,krasnucka 😅 😵 😵 😵 ..a kojenie ako?

elixia
26. aug 2010

@estterka krasna babika, vobec nevyzera ze sa skor narodila...a preco nakoniec musela ist skor?

panki
26. aug 2010

@gladiola som na tom rovnako ako Ty 🙂 bruško vysoko a zavretá jak korkovým štuplom 😒 dúfam že to nebude v októbri 😀 lebo už včera bolo neskoro

lunana
26. aug 2010

@estterka krásna bábika 🙂

gladiola
26. aug 2010

@panki: dneska som bola na poradni a povedala mi, ze ked mi neklesne brucho, pojde cisar, ale tak do kelu, snad mi klesne za dva tyzdne, chcem ist normalne, lebo aj bejbi ma hlavu dole, ale ked to inak nepojde, whatever

panki
26. aug 2010

@gladiola hej? sekciu by som aj ja nerada 😒 aj naša malá má hlavičku pekne dolu tak ako má mať, ale už začínam aj ja nervačiť - kedy už začne klesať. Nerada by som prenášala. Ja chodím na poradňu v utorok a teraz naposledy mi len povedala, že na pôrod to ani zďaleka nevyzerá, ale že je spln a všetko sa môže zmeniť - no nič sa nezmenilo 😠 chodíš na všeobecnú ružinovskú štvrtkovú poradňu, alebo máš zazmluvneného lekára?

gladiola
26. aug 2010

@panki: zazmluvnenu, chodim stvrtky, ako si na tom presne? ja 37tt +6, ty?

brulka
26. aug 2010

@estterka no nasa sa narodila 35+4 cize 36-ty tyzden. a porodnu vahu mala 2480 gr a dlzku 46 cm. lekari super spokojni s malou ani v inkubatore nemusela byt adaptovala sa dobre 😉 chvalabohu je zdravucka a chuti jej papat, tak snad vahu rychlo dobehne.

http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35

podla tejto tabulky bola trosku mensia 😉 ako mala byt. asi jej tej moj tlak predsa len nerobil dobre a za posledny tyzden nepribrala. podla UTZ bola vzdy vacsia ako mala byt. ale to je tiez len odhad 🙂

kojit nemozem lebo beriem lieky - ale paradoxne som mala mlieka na rozdavanie aj napriek liekom a hormonom na zastavenie kojenia zo mna tieklo ako z vodovodu. liecbu som vysadila pred tromi dnami a hopla vcera zase zo mna tieklo mliecko. asi by zo mna bola super dojka keby som mohla kojit 😔 😔 😔

brulka
26. aug 2010

@andelik8 neboj to pride malinka si rozkaze v pravy cas 😉

panki
26. aug 2010

@gladiola ja som 38+2. a koho si si zazmluvnila? teda ak to nie je tajomstvo

brulka
26. aug 2010

@gladiola
@gladiola
baby drzim palce aby to nemusel byt cisar. nasa isla cisarskym tak viem o com to je. da sa to ale prirodzenym porodom je to lahsie a hlavne ste na druhy den fit. cisar je predsa len operacia tam to trosku dlhsie trva kym ste uplne fit na nohach 😉 . tak snad sa vam tomu podari vyhnut 😵

brulka
26. aug 2010
zuzanockamt
26. aug 2010

@brulka no nas maly je teda absolutne mimotabulkovy 😀 ... neviem sice kolko vazi teraz, ale v 30 tt mal 1980 gramov

gladiola
26. aug 2010

@brulka @panki: no, dufam, ze nam tie maternice klesnu, ked su nase babatka tak pekne otocene, Dr. Petrova, panki, takze Ty si len o tri dni popredu, jestli se nepletu, hihihi

panki
26. aug 2010

@gladiola ano iba o tri dni - možno sa stretneme 🙂 ja od začiatku hovorím že to bude 6.9. neviem síce prečo tento dátum, ale tak to mám stále v hlave. tak uvidím - dúfam že sa mýlim a bude to čo najskôr 🙂 Dr. Petrova tú nepoznám, iba meno poznám. To je nejaká mladá alebo staršia?

gladiola
26. aug 2010

@panki: chuda, vysoka, blond, dlhsie vlasy v drdole, asi 50 rokov? ja neviem vooobec kedy to pride, oficialny termin 10., ale stale mam babo vacsie a furt UZV ukazuje termin dodania 28.8, alebo 1.9., ty mas Otapkovu zazmluvnenu, ze? dobre si pamatam? myslis, ze bude frmol, ked budeme tlacit my?

panki
26. aug 2010

@gladiola ano Oťapkovú. ja dúfam že sa tomu frmolu vyhnem, ale ti poviem pravdu že toho sa bojím asi najviac. nebude nič príjmené keď ma po pôrode šupnú na 10. posch.

lucialen
26. aug 2010

Caute 🙂
Gratulujem vsetkym novym mamickam, nech ste zdrave aj s babatkami 😵 😵
No podla tej tabulky o vahe, sme aj my uplne mimotabulkovy, naposledy utz 28+5tt, teda 29tt 1500g 😲 Presne tak aj doki povedal, ze zodpovedame 30+5tt, ale termin mi dopredu neposunul 😒

gladiola
26. aug 2010

@panki: tak moje obavy su: ze by som nebola s mimcom, sproste sestricky, nerozkojenie sa a sitie

anetaadam
26. aug 2010

Tak ja mam opačny problém,už to vypada na pôrod ale ešte len 37 týžden,tak to chcu udržať do 38,uvidime

gladiola
26. aug 2010

@anetaadam: drzim palec, prikriz nohy, mozno to pomoze 😉

andelik8
26. aug 2010

@gladiolao prvych dvoch sa mi dnes snivalo 😀 Ze mi malu hned po porode vzali a sestricky ma za nou nechceli pustit, pretoze som vraj neschopna sa o nu postarat... a ze ju uvidim az o 10 dni

anetaadam
26. aug 2010

@gladiola No keby sme do pondelka vydržali,tak je to ok

silvia87
26. aug 2010

no tak sme zas doma ,na poradni bolo vsetko ok,ale uz som cakala ze my dr.povie ze sa to uz coskoro zacne a nic,uz by som malu chcela mat prisebe...

brulka
26. aug 2010

babule ta tabulka je len taky statisticky priemer. deticky mozu byt aj vacsie aj mensie. zale od toho ako velki su rodicia. nasa malicka bola podla UTZ vzdy o tyzden a neskor o dva vacsia. tyzden pred cisarskym mi robili ultrazvuk a mala podla neho 2800 gr a vidis po porode sa zistilo ze bola predsa len mensia a mala len tych cca 2500. schudnut urcite neschudla. @lucialen nasa mala v 29 tt mala 1560 gr, 34 tt mala uz 2450 gr a ja som sa pri tych jej vahovych prirastkoch normalne bala ze ked budeme rodit na termin bude mat 4 kg a ze ju nevytlacim, ze to bude male SUMO 😀 😀 😀 .

no a vidite bola o dost mensia ako tvrdili lekari. takze UTZ je len orientacne a treba to brat s rezervou 500 gr hore dolu.

@zuzanockamt maly moze byt sumo a moze byt aj mensi 😉 ved nam das vediet ked porodis.

lucialen
26. aug 2010

@brulka Ved aj ja sa bojim,ze porodim maleho sumo s velkou hlavickou 😀 Teda stale tak pocitam, ze ak sa narodi v 40tt, tak nebude mat menej ako 4kg 🙂

gladiola
26. aug 2010

@andelik8: fuuuha. 10 dni, to si fakt musela nieco poriadne v tom sne vyviest 😉