icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

stvura
Odpoveď bola odstránená
petulka_
24. sep 2010

@klaudia85 nie je to nic zlozite..len je treba zaregistrovat si kreditku cez paypal, to je trosku zlozitejsie, ale tiez to nie je ziadna veda 😉
baby, tak este ktore ste 2v1? 😀 ten vcerajsi spln na mna teda nezabral 😠

lu
24. sep 2010

@petulka_ na mna tiez velmi nezabral, akurat sa citim divne- bolia ma klby a krize a lezie na mna asi chripka 🙄 tak neviem ako by som rodila s upchatym nosom... neviete poradit nejaky recept co rychlo zaberie?

elixia
24. sep 2010

@petulka_ aj my sa hlasime 2in1 😀

@lu skus zazvorovy caj, zazvor navyse aj moze podporit vznik kontrakcii...

lu
24. sep 2010

@elixia skusim

klaudia85
24. sep 2010

@lenkama Jéééj, aj som si myslela, že už máš asi odrodené, keď si sa tak odmlčala. Gratulujem 🙂 🙂 🙂 V koľkom týždni sa presne narodil? A išiel normálne? Ako to na teba došlo? Boli ste na nadštandarde? 🙂

janica81
24. sep 2010

Ahojte maminky 🙂

my sme už od včera doma, aklimatizovali sme sa podla mna super, mala je uzasna aj doma... papka, spinka neplace... schrupne si aj 4- 4,5 hodinky, pri kupani sa smeje... takze zatial idealne babo...

idem sa Vas opýtať... aké ovocie moyem pri kojeni??? vselico som pocula, citala... ale idem sa poradit s Vami... ja som zavisla na ovoci a uz mi riadne chyba... Broskyne?? Nektarinky?? co Vy nato???

ozaj kedy pojdete, alebo ste isli na prvu prechadzku von???
🙂
pripajam par fotos 🙂

klaudia85
24. sep 2010

@janica81 Nádherná je maličká 🙂 A keď ešte aj taká dobrá je doma, čo viac si môžeš priať?! 🙂

@stvura no tak to si neviem ani predstaviť zatiaľ, lebo fakt človek má dosť sám so sebou teraz. Ale tak možno to aj ja raz vyskúšam, chcela by som ešte jedno, ak toto dopadne v poriadku.

@petulka_ no to sa ti povie, keď to už vieš 🙂 Ale tak možno raz vyskúšam, ale teraz radšej nie, nech nepomíňam posledné zásoby 🙂

A na mňa ten spln tiež nejak nezapôsobil. I keď necítim sa už bohvieako, ale to s tým asi nič nemá. Ktovie.

klaudia85
24. sep 2010

A dnes som čítala, že prvá prechádzka v lete po pár dňoch a v zime po 1-2 týždňoch... No neviem.

janica81
24. sep 2010

@klaudia85 zda sa Ti tá prechádzka skoro??

ja som dnes malicku 5-dnovu zobrala aspon na 5 minut von v zavinovacke... na rukach..trosku som ju nechala na slniecku, nech sa opáli... 🙂

a este jedna otazka.... ked idete autom...mate deticky v autosedacke??? juj mne sa tam v tom vajicku zdaju strasne skrcení... ☹... zavinovacka sa mi paci viac 🙂 ale asi sa to musi len vo vajicku....

petulka_
24. sep 2010

@klaudia85 ked to niekedy budes chciet vyskusat a nebudes nieco vediet, tak ti rada poradim 😉
@janica81 nadherne babatko, gratulujem 😉 kedy sa malicka narodila? a aky si mala porod? 🙂

janica81
24. sep 2010

@petulka_ narodila sa v nedelu o pol stvrtej...
porod??? super... naozaj...z nuly do finale za 2,5 hodiny... na koze som bola 15 minut... akurat ze malicka bola velka a rychla... tak ma trosku doriadila... doktor ma musel hodinu sit....este ze ma stihol nastrihnut...lebo povedal ze keby nie...tak ma musi sit pod narkozou...ale inak uz je to fajn...len trosku to citim...nie je to nejake brutalne
vravim kvoli malickej sa da vsetko vydrzat 🙂

petulka_
24. sep 2010

@janica81 jeeej, tak to je super 😉 a ako ti zacal porod?tie kontrakcie?boli to take menstruacne bolesti?a tvrdnutie bruska?
prepac tie otazky, ale ja vobec netusim, ake to ma byt a preto sa stale pozorujem 😅

janica81
24. sep 2010

@petulka_ no ja Ti asi nepomozem... lbo ja som tiez ziadne velke bolesti nemala... ani vda mi neotiekla... len ma cely den pobolievalo brusko...ko ked mas vetry zastavene...vecer to neprechadzalo,tak som si v noci povedala idem sa dat pozriet... a az na zazname mi povedali ze to su uz kotrakcie...este hodinu nic strasne...potom trosku pridali... a asi 10 min .pred tym ako som sla na salu tak to bolelo dost...aa na koze to bolo na 5 zatlaceni za 15 min..takze naozaj fajn
🙂

petulka_
24. sep 2010

@janica81 mna tak vcera vecer pobolievalo a dnes cely den..presne ako ked mam vetry zastavene..a este ma obcas picha v krizoch, ale to pobolievanie brucha je sustavne..nemam to v intervaloch, takze asi este nic ☹ len nechapem z coho mam tie vetry zastavene, lebo som nic take nejedla 😒
aj ja si prajem taky porod 😀

janica81
24. sep 2010

@petulka_ no vsak ja som tie bolesti tiez nemala v intervaloch...len sustavna bolest cely den... nic hrozne ..ale stale.. 🙂 a potom kontrakcie mi az v nemocke zachytili 🙂 a presne druha vec bolo, ze som nemala mat z coho vetry 🙂

hobit
24. sep 2010

@janica81 gratulujem, zlatucka 🙂...my sme boli von ked mal maly 11 dni, ale v nemocnici sme boli 7 dni, inak by sme asi isli aj skor...mne sa tiez nepaci aky je strateny v autosedacke, ale predsa len to je najbezpecnejsie pre krpcov..a s tym ovocim si nie som ani ja ista, zatial som skusala len jablka bez supky, slivky a banan...

klaudia85
24. sep 2010

@janica81 Nie, nezdá sa mi to skoro, ved načo zbytočne odkladať pobyt vonku a zvlášť, keď teraz vám akurát také pekné počasie vyšlo 🙂

@petulka_ tak viem, na koho sa obrátiť, keby niečo. Ďakujem 😉

lucialen
24. sep 2010

@janica81 ty uz to mas za sebou? 😕 Gratulujem 😵 😵

gumimaci
25. sep 2010

@janica81 My sme isli s malym von, ked mal asi 10dni... inak malinke babatko na priame slnko velmi nedavaj 😉
Ani mne sa tie vajicka nepacia, ale je to bezecnejsie ako ho drzat v zavinovackke. Vy si mozte davat pozor, ale nikdy nevies ako su na tom ostatni soferi 😔

zuzuz1
25. sep 2010

ahojte maminy... po dlllhom case mi maly dovolil sadnut za net...aj to tu dlho nepobudnem bo hladna som ako vlk... 🙂
@janica81 nechhcem byt najmudrejsia, ale momentalne som nabyta infoskami od laktacnej poradkyne tak sa ozyvam... predstav si to malinke bolo 9 mesiacov v ovela horsej polohe ako ked je vo vajicku...tiez som bola proti...a nosit ho v satke v koliske? ani pocut som o tom nechcela...az ked mi ukazala ako sa vie maly skludnit tak som sa nechala presvedcit...okrem toho kym je takyto malicky na dlhe cesty s nim asi nebudete chodit... a tych par minut vo vajci pretrpis (skor ty ako malicka)
co sa tyka ovocia ja tiez zijem len na supanom (!) jablcku a supanom odkostkovanom(!!) hrozne... ale aj hrusky mozme, vraj aj broskyne ale to sa mi nezda a banany... exotickym by sme sa mali vyhnut... ananas, kivy, mango a pod. neskor hej po malych sustach... terza este nie...
a na prechadzku sme vybehli uz tyzden po narodeni... aj to len v zavinacke v kociku pred doom na 15 minut... a pravda co tu niekto spominal...male babetka slnit ale len za sklom (daj ju pod okno aby na nu svietilo) nie na priame slnko to moze uskodit... a ked budes mat pocit ze je pripravena na spacir najprv ju oblec a otvor pri nej okno... nech si zvykne na cerstvy vzduch... my sme to neurobili a preve 3 vychadzky sme si komplet preplakali... dobre koncim bo fakt sa tu vytahujem ako keby som zjedla mudru kasu 🙂 drzim palce nech jej vydrzi to krasne spravanie 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
majjjka24
25. sep 2010

tak dnes je to uz 1den co prenasam... ☹ tak by som už chcela mať maličkého v náručí a jemu sa stále nechce von... včera večer ma aj depka chytila... takmer všetky čo mali termín ako ja, majú už svoje detičky doma a ja mam to moje stale v brusku..

klaudia85
25. sep 2010

Dnes sa mi snívalo, že malé som už porodila a nič ma po pôrode nebolelo, dokonca som šla hneď domov a nechcela som sa vrátiť do nemocnice... No zo skúsenosti - väčšinou sa mi sníva opak pravdy, tak sa mám asi na čo tešiť! 😒

Čo sa vlastne môže jesť zo začiatku, keď kojíte? Jablká a ešte ... ?

petulka_
25. sep 2010

mne sa uz cely tyzden sniva, ze rodim 😀
uz aj ja by som chcela rozoberat take veci, ze co mozem jest a co nie kvoli kojeniu...nez sa stale len pozorovat, kde ma co pichne a kde ma zaboli a ci uz to na mna ide 😒 uz mi z toho sibe 😖
a stale sa citim rovnako..stale ma pobolieva brucho, ako keby ma naduvalo..alebo ako by som mala nejake traviace tazkosti, take divne to je..a pritom mi travi dobre..
doma mame akurat hody, takze mame pecenu kacku, lokse,kacaciu pecienku, rezne, zemiakovy salat, strasne vela zakuskov, ale ja by som to hned vymenila za nemocnicnu stravu, len aby som uz mohla drzat v naruci mojho Alexika 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
petulka_
25. sep 2010

@stvura to som ani netusila, ze tolko veci nebudem moct jest 😲 tak to sa este musim poriadne najest, kym este mozem 🙂 mne nic neopuchalo pocas tehotenstva, tak hadam s tym nebudem mat problem ani potom...
a to palenie zahy mam aj ja..a to uplne zo vsetkeho..dokonca aj ked pijem normalnu vodu z vodovodu..takze pijem len Lucku..mne na to pomaha banan, ale z toho ma potom zapeka 😒 a vraj je dobra aj lyzicka horcice, to som neskusala, ale mamina hovorila, ze jej to pomaha 🙂 a pomaha mi aj mlieko, ale to len kratkodobo, potom to znova pride ☹

lu
25. sep 2010

@stvura ja som si davala gastrotuss ked som mala problemy- ten je pre tehotne aj deticky. v lekarni som kupila na skusku par sackov. mozno ti pomoze. je ale hnusne sladky...

stvura
Odpoveď bola odstránená