♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Ahojte 🙂 Tak ani na mna spln nezabral. Ale uz zacinam stresovat, zajtra presedim asi cely den na zachode 😀 A v pondelok mame velky den... 😒
Ja som si vo stvrtok navarila kapustnicu, riadne som sa este najedla 2 dni, lebo kapusta sa tiez nesmie pri kojeni. Este si posledne dni uzivam, co sa jedla tyka. Dnes som si spomenula, ze ani arasidy v cokolade nebudem moct, tak som si kupila par balikov 😀
Co sa tyka autosedacky, suhlasim so -zuzu, ved tie babatka su take napchate v tom bruchu, oni su zvyknute byt v takej polohe, preto tie sedacky take aj vyrabaju. Ja by som v ziadnom pripade neriskovala bez autosedacky v aute. Ale naopak nie som zastancom tych satiek, neviem preco by som mala krpca stale nosit po byte so sebou a zbytocne si zatazovat chrbat 😒
Ani u nas spln nezabral, ale do dalsieho necakam 😀
@lucialen to je dobre s tym jedlom, to zrejme kazda z nas robi,este si naposledy dopriat 🙂
Autosedacka urcite ano, ako pisala gumimaci, vy mozete davat pozor ale staci nejaky tazky frajer za vami a ...
@lucialen spravne uviazana satka by nemala zatazovat chrbat a po byte nosit babo zrejme budeme tak ci tak hlavne na zaciatku,kym sa naucime co (ne)papat aby ich neboleli bruska....mne sa to zda lepsie ako na rukach.Tiez sa v satke babatko ukludni, citi ta cely cas...ale ved casom sa uvidi, mozno nic nebudes potrebovat a mozno zistis aka je to super vec 🙂
@elixia tiez si hovorim, nikdy nehovor nikdy. Ta satka sa mi zda este ako tak pohodlna pre babo, ale tie nosice sa mi vobec nezdaju. Ked si spomeniem, ako v tom v UK tie blaznive anglicanky nosili malinke babatka a este im hole nozicky z toho vyseli, tak mi aj zimomriavky behaju po chrbte. Nejako sa mi to vrilo do pamati a mam k tomu odpor 😒
@stvura ja som mala 1. termin 18.9. a 2. termin 24.9., takze prenasat budem "len" 3 dni. U nas vacsinou nenechavaju prenasat, ak termin vyjde na vikend tak objednaju na pondelok, ale zalezi ci uz si otvorena, porodne cesty pripravene a tak. No moj doki mal minuly tyzden dovolenku, chcel mi vyvolat este predtym ale maly sa este nechystal a teraz ho uz musia vyvolat
Mne povedali, ze kapustu nie, kvoli zduvaniu. Oriesky tiez nejem na kila, len v cokolade. Ale nechcem sa zase vsetkemu vyhybat, aby maly nebol zbytocne precitliveny. Ved ked mu nieco nesadne, tak si to od neho vyzeriem a hned to vysadim 🙂
Ja si dávam bystrinku, na chvíľku mi vždy pomôže. A s tým jedlom počas kojenia... Veď hádam aj schudnem z toho, veď pomaly nič si nebudem môcť dať... A bez mlieka si to predstaviť teda neviem a iné druhy, ako kravské, to u mňa nehrozí.
@lucialen no to mas pravdu, ked vidim tie deticky visiet v kadejakych klokankach,mam dost. Ked uz nosic, urcite ergonimicky, ja planujem Beco,ale najskor vyskusame satku. Nosic hlavne kvoli manzelovi, satkovat zasadne odmieta 😀 Prave sme sa vratili z mesta, je uz take jesenne pocasie tu,fuka dost studeny vietor a oni vsetci jak na plazi - kratke nohavice, slapky,tricko..obcas vidis,ze detom v kociku sople az po zem visia, no ale ziaden problem,ved treba od mala otuzovat,nie 😀 😀
Inak, ako ste sa bavili o tych prechadzkach, tak tu si ani s tym tazku hlavu nerobia, s pardnovym babatkom v pohode do nakupneho centra ci McDonaldu 😉
@elixia ved v uk sa chodi s detmi na prechadzky do nakup. centra, aby sa mamicky vysantili, tam aspon deti neprechladnu 😀 A ked si spomeniem ako take malicke deti tlacili do seba hranolky a hambrurgery, fuuj 😝 To tiez moje deti tak lahko neuvidia 😀 No jasne a tie sople, deti vrieskaju a mamicky veselo kecaju 😒 😀
@petulka_ joj moja citila som sa podobne ako ty...ratala som len dni kedy to už pride.bolo mi hrozne všetko ma bolelo...všetko sme praktizovali....teda myslim tepla sprcha,škorica,pohyb,sex.a stale nič.bala som sa že budem ešte prenašat...a poviem ti moja psychika bola no tom fakt dost zle.ale ked som si povedala stop!budem pokojna,ved raz to pride..tak fakt to prišlo.a predstav si že na termin.tak moja.....vydrž a fakt možeš aj prenašat aj 4 🙂 dni a to máš ešte aj tyžden nato aby si si to užila s malinkym v brušku.
baby a kedy je dalsi spln? 😀
Je to večnosť už...
tak to teda je vecnost..kazde rano, ked vstavam, tak si hovorim - dnes to uz urcite pride..a vecer, ked zaspavam, tak - zasa nic ☹ ja to vidim na ten dalsi spln, alebo ze by vianoce? 😀
Ahojte mamičky....
chcem sa opýtať, ako si ošetrujete zničené bradavky?? nejaky zaruceny recept???
a čo cumlík, používate??? dávate bábetkám už???
juj ja sa pri kojení vždy tak spotím ako myš, tie hormóny to je katastrofa
@janica81 ahoj,ja som používala bepanthen a to som mala bradavky až krvavé,nesprávne som prikladala bábätko..Dosť dlho som sa s tým trápila,ale teraz už je v pohode,bradavky si musia zvyknúť.
Som rada,že sa tu ozývajú už aj mamičky,aspoň budem mať s kým konzultovať problémy okolo bábätiek.
@janica81 aj ja mam bepanthen, ale davala som si ho len ked maly este malo papal a musela som odsavat...inak je vraj najlepsie potriet len mlieckom a nechat uschnut...ja som malemu cumlik dala a neprotestoval, asi to fakt tych krpcov ukludnuje a na kojenie to nema ziadny vplyv
...ja sa tiez potim ako debil, hlavne v noci, dufam, ze to postupne prejde, lebo to je katarstrofa 🙂
@hobit to potenie je v noci katastrofa....zaspím ako drevo a zobudím sa mokrá ako myš..neviem dokedy o bude trvať ale spotreba pyzám je veľka.. 🙂
@danulka3 no však aj ja som rada, že sú tu aj mamičky čo majú po...už za chvilku skoro vsetky, rada sa tu opytam, potom ma clovek naozaj z coho vyberat, co sa tyka rad a ked sa zhoduju som si aspon ista, ze to je osvedcena rada 🙂
a este ten bepanthen ste zmyvali??? ja ho mam doma, ale este som ho nepouzila..zatial sa to da vydrzat... 🙂
Mne v lekárni na bradavky odporučili bórovú masť a zmývať to bórovou vodou, fakt pomáha, lebo bradavky nebolia keď sa malá prisaje.
ja som ináč mala bradavky také boľavé,že som až plakávala pri kojení,teraz,musím si zaklopať,je to už ok.Ale bola som zúfala,dokonca som večer o 8.hodine volala laktačnú poradkyňu.Našťastie mala cestu okolo,tak sa stavila.Vysvetlila mi princíp správneho prikladania,a potom sa to už len zlepšovalo.My máme zasa problém,že musím často kojiť,dakedy aj každú hodinu.Nevieme nájsť nejaký pravidelný režim.Prvé 2 týždne to bolo úplne super,papal každé 2 a pol hodiny a potom spal.Teraz sa nám režim kazí.Dosť často je na rukách,keď nechcem,aby plakal.Ale vraj sa tieto obdobia striedajú,tak snáď sa to zas otočí.

mne vyslo podla kyvadla, ze som mala rodit vcera 🙂 a ocino, ked to skusal, tak jemu vyslo, ze mam porodit dnes, tak som zvedava, ci to aspon jemu vyjde 😀 ale uz mam taku naladu, ze mi to pripada, ze asi nikdy neporodim.. ☹ a to mam termin az 30.9. a ked si predstavim, ze este mozem prenasta 😢