♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@sjusiquatro vodu mu davaj len dojcensku (lucka, mama via, drobcek, koritnica) a prevarat musis len perlivu... neperlive dojcenske vody nemusis...
Tak naša malá ešte stále dosť kaká, cca 5 plienok za deň zakaká. Je to normálne, či už by mala menej?
@danulka3 nie nie... na pripravu mliecka su prave urcene tieto dojcenske vody (znacky kt. som uz spominala) vodu prevar (bud v hrnceku na sporaku alebo v rychlovarnej kanvici) a zalej nou mliecko... to teda s bublinkovou...ale su aj vody nebublinkove (ruzova mama via, ruzova lucka) kt. sa prevarat nemusia, tie len zohrejes na pozadovanu teplotu... skusa sa to myslim na opacnej strane zapastia...
aj Jozko kaka takmer do kazdej plienky, peknu zltu prazenicku, takze urcite je to v poriadku ... ale viem, ze niektore dojcene deti nekakaju aj niekolko dni 😉
ako dlho pred vecernym kupanim su vase deticky hore? lebo mne sa stava, ze mi maly zadrieme pol hodky pred kupanim a potom po kupani samozrejme nechce zaspat na noc 😒
rektalnu rurku odporucam, pri dcere som dost pouzivala, mala problemy s kakanim.
tak mi sa zasa trápime s mliečkom,zdá sa že ho mám málo,Kubko zopár krát potiahne a potom sa len zlostí asi mu netečie mliečko a to som si povedala,že si cez deň naodsávam,aby som mohla večer dokŕmiť MM a nie UM.
ahojte, dnes sme mali 1x narocnu noc....malicka bola hore o jednej, len sa pucila, mrncala, visela na cicke...ale po 5 min zaspala, ked som ju zlozilla tak zase hore.... no az do rana....
a potom sme isli na nozicky...klbiky mame ako z ucebnice a uz nmusime balit siroko... 😉
@janica81 Nie nekázala,ale čo som mala robiť,keď mliečka nebolo a malý plakal a plakal,preto som si povedala,že dnes cez deň naodsávam a večer dokŕmim MM,lenže som odsala (len 20ml) a vtom sa malý zobudil tak som ho priložila,začal ťahať,ale potiahol asi len 5x a potom sa strašne zlostil,vrtel a bradavku mi naťahoval. Teraz som ho ponosila na rukách, 2x prdol a spí.
Tak mi už máme 4kg paráda,z pôrodnej váhy 2800g,celkom slušne.Naša tiež nekaka aj 3 dni,ale už sa potom len pučí a bolí bruško tak sa potrápi a zas kľud na 3 dni...ešte sme dneska uška prepichovali ☹
ahojte...po tyzdni opat tu, boli sme na navsteve u starych rodicov, maleho mi tam akurat tak krasne rozmaznali, takze z anjelika sa postupne stava certik, ktory by sa stale nosil na rukach, inak place a to bud od hladu, alebo preto, ze ho boli brusko, alebo preto, ze sa mu vracia mliecko a asi ho to pali...inak mame uz tiez 4 kg a tie vyrazke na tvaricke este ani nam nezmizli...
baby tie co kojite, este sa velmi obmedzujete v jedeni alebo uz zacinate skusat vsetko?
aj vasi drobci su taki zamrznuti stale? nas Tobi ma stale studene rucicky aj nozicky, ja uz neviem co mu mam obliekat, vacsinou ho zohreje len telesne teplo, je to normalne?
@gumimaci aj kapustu a strukoviny?
@hobit moj je tiez taky ladovy muzik, ked nie je po krk prikryty, tak ma studene ruky ale aj nostek a licka. no a najvacsi problem mam, ako ho obliekat von ... dnes mal na sebe body, dupacky, svetrik, bol v perinke a prikryty dekou a na kociku nanoznik a bol uplne studeny, stale sa budil a poriadne tuho zaspal, az ked sme prisli domov a zohrial sa 😒
davate detom uz na von fusak?
dajte mi tip na veceru ... ja uz neviem, co mam pripravovat - varit 😒

@jajus101 ja som mala taky vecer prave dnes.. a uz par krat pred tym. Nejedol pred tym dve hodiny, okupali sme ho a ze ideme spat. Zacal strasne rycat, a ked som mu dala prsnik, tak len blaznivo mykal hlavou zo strany na stranu a rychlo dycha.. ale ked ho odtiahnem, tak je to este horsie. Potom nakoniec zacal pit a zaspinkal, ale niekedy mi z toho preskakuje. Neviem ci mu nedavam vela, ci je vobec hladny. A ako rychlo to pride, tak to aj odide, ale je to strasny plac a netusim preco.