♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@gladiola ked ti mala tak pekne v noci spinka, kolko spinka cez den?
my sme boli dnes na poradni, tak mame 4250 g, takze za 3 tt pribral 900 g 🙂
@panki ja by som prikrmovala len v pripade, ze by som mala MM skutocne malo, ale to je kazdeho osobna vec 😉
a pridavame sa ku kolikovym detickam ... vecerne place hodinku - dve, no na nervy, lebo ten plac potom budi starsiu dceru, tak mame doma veselo 😠 😠 😠
baby a mavate v noci podprdu??
@hobit nam tiez doktorka hovorila este ked bol v brusku, podla sona, ze bude chudy dlhan 🙂 zatial to tak je, tak uvidime.
A kocurik sa k vam este vrati? co konkretne robil? my sme uplne v pohode, ja mam skor pocit, ze mu maly Ondrej leze na nervy tak radsej sa nezdrzuje v jeho blizkosti, ked maly place. Asi si mysli, ze je taka dlhsia otravna navsteva, ktoru pretrpi ... 😅 😀
@sjusiquatro ja musi mat, mne uplne tecie mlieko ked ju dam dole
@sjusiquatro aj ja mam v noci podprsenku aj s tamponmi, bo ked sa mi nalievaju prsniky, tak teciem jak vodovodny kohutik 😝
Ahojte 🙂
no my sme boli v utorok v poradni, za 1 mesiac sme pribrali 500gr, doktorka povedala,ze staci.......takze bojujeme s kojenim...do najblizseej poradne este ziadne UM.....sice sme tolko nepribrali ako vacsina Z vasich deticiek,ale hadam staci.....tvaricka a vyrazky sa pomalicky zlepsuju...tak som rada...
Chcem sa opytat..uz chodite detickami aj medzi viac ludi...nakupy ...a pod.?
Vozite ich vo vajicku? Nasej Nelke sa tam nejako nepaci........
@janica81 ja chodím, teda bola som zatiaľ raz v tescu keď sme išli z nožičiek, keďže som s ňou bola sama a potrebovala som spraviť väčší nákup...vozíme sa vo vajíčku, malej sa tam celkom páči, v aute tam dokáže spať aj dve hodiny 🙂
Inak tú podprsenku na noc musím mať aj ja, lebo tiež mi mlieko tečie potokom v noci 😀
Aj mi chodíme na nákupy a malého máme vo vajíčku,vybrali sme tú novorodeneckú vložku,lebo tam už bol natlačený.
Ináč ja podprdu nenosím ani cez deň,keď som doma,mne mliečko tečie maximálne v noci,ale na začiatku to bol brutál,stále som sa musela prezliekať,lebo tričko bolo za chvíľku mokré 😝
snážime sa mliečko trošku "rozchodiť",ale moc sa nedarí,stále má málo,tak večer sme dali najprv odsaté mliečko(40ml) a potom vypil ešte 60ml BEBY.A spinkal do 3.30,tak som sa trošku vyspala.Uvidíme ako to bude dnes s tým mliečkom,snáď lepšie,nechcela by som prejsť na UM úplne. ☹
@gumimaci a myslis, ze aj sterilizacia ho trochu skludni?
@janica81 ja chodim medzi ludi, ved by som nic nevybavila inak a tatino nemoze furt okolo nas skakat, ale tak normalne. nie sa prechadzat do obchodaku samozrejme....my sa vo vajicku nevozime, mne sa tam Tobi zda stale taky skrceny, ako keby bol este malicky do toho, vo vanicke mu je urcite lepsie a aj vidim, ze tam pokojnejsie spinka...
baby, mne sa par krat zazdalo, ze nasmu malemu trosku ubehlo ocko..ako keby zaskulil 😒 zatial som to videla asi 3 - 4 krat..vzdy ked sa na nieco ako keby sustredil..na nete som citala, ze do 5.mesiacov by to malo zmiznut..ze novorodenci nemaju take vytrenovane ocne svaly a preto sa to obcas stane..ale aj tak sa strasne bojim, aby neskulil ☹ vsimli ste si nieco take aj na vasich babatkach?
@petulka_ aj nášmu dosť často zabiehajú očká,myslím,že to všetkým bábätkam,ešte to tak nevedia ovládať a pamätám si to aj pri staršej,a teraz neškúli
@janica81 a ako bojujete,ja už ich mám teraz také vyšťavené.Ja som kúpila Avent fľašu,antikolikovú,tam je taká malá dierka,že má čo robiť,aby si vytiahol a je tak tvarovaná,že si cumeľ uchopí ako keď sa prisaje na prsník
@janica81 - ja musim koli zdr. probl. odsavat a minulu sobotu sme isli na navstevu a ja som si zabudla doma jeden diel odsavacky, cize bola nefunkcna :( a kedze som mala plne prsia, bolo treba odsat tak som si po mesiaci dala malu k prsu a cuduj sa - ona sa bez problemov pricucla a tahala ako diva 🙂
@danulka3 jaj myslim obrazne...zatial nedokrmujem...ale stale sa bojim ze mam malo mliecka....pribrali sme 500gr za mesiac...ale co tu citam skoro kazdy kilo....
pijem caje na podporu, vineu, tekutin hektolitre..... a dufam ze jej staci.....ked je hore aj 4 hodiny, po hodine si pyta cicku...som vytahana a vyzmykana....ale zatial Nutrilon len v skrini
@petulka_ nestresuj, mne dcera zaskuli este aj teraz niekedy. co si pamatam, tak aj sestre obcas ubehlo ocko este ako dvojrocnej. teraz ma 18 a je v pohode.
Dievky,
ako často Vám jedia Vaše mesačné bábätká? My cez deň jeme každé 2 hodiny! A to nekojím, sme na umelom mlieku - vytiahne 80-90ml, trochu pokuká, trochu pospí a o 2 hod už zasa jačí o dušu, lebo je hladný...
A večer k tomu koliky...
Predlžiť sa mi to nedarí, iba ked ho rozbalím a necham kopkať tak vydrží nejakých 15 minút...
Ako je to u Vás?
@gumimaci ako si spokojná s lehátkom? to je Fisher-price, ak dobre vidím... tiež nad ním uvažujem, ale mala som dojem, že sa nedá polohovať úplne na ležato a že je skôr už pre väčšie deti, ktoré môžu sedieť, alebo aspoň v byť v pololeže...
Je to ležanie v pohode?
Ďakujem
@michaelabj ahoj, lehatko je super, ono uplne lezato neni dobre aby bolo,ale je to trochu hlboke, tak pod maleho davam poskladanu deku, a potom sa to viac vyrovna 😉
@janica81 neboj sa, aj ked das flasu, tak sa chyti zase na prsnik pokial jej bude tiect ... nas maly by sa uz teraz aj konecne chytil, len ja mam velmi mali mlieka, tak je prevazne na UM ... ale obcas ho prilozim, nech aspon cosi vytiahne, ale vzdy ma potom este UM a samozrejme aj odsavam ... ale za den sa mi podari odsat tak 120 ml z oboch