icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

stvura
Odpoveď bola odstránená
veve10
21. okt 2010

@zuzanockamt 120ml z kazdeho??? Ved to je podla mna super vela! A ty vravis, ze mas malo mlieka? Moj maly ma mesiac a 2 tyzdne, ked sa narodil mal iba 3060g a 48cm, pred par dnami mal 4350g a 54cm. Tiez stale stresujem, ze mam malo mlieka, ale dokina mi povedala, ze maly pekne pribral a ze ho mat malo nemozem. Ale poviem ti, ze ak by som si odsavala (co uz davno nerobim - maly to zvlada sam 😉 , tak by som odsala tak max 50-60ml z oboch - teda cca 30ml z jedneho. Ako vies, ze mas malo mlieka? Drobec ti nepribera? Inac baby - ako dlho asi ide z prska predne mlieko a po akom case zacne ist zadne? Lebo mna sa stale Dr.pyta, ci maly papa aj zadne, ale ja nemam sancu to vediet - do prsa si nevidim 🙂 Ja som bola v tom, ze kojit (ked kojim z jedneho prsa), tak cca 20min. Minule mi ale moj gyndos povedal, ze nech si maly neurobi z mojho prsa dudel, ze mam kojit tak cca 10-15minut. Som kukala jak puk.

zuzanockamt
21. okt 2010

@veve10 kdeze z kazdeho ... z obidvoch a za cely den, ked vobec nekojim, takze z toho by mi dieta nevyzilo, ked on na kazde krmenie stiahne 120 a ja to mam za cely den

zuzanockamt
21. okt 2010

@veve10 a to ze mam malo mlieka viem podla toho, ze maly ked sa prisaje, tak sice taha, ale vzdy stiahne este celu davku UM a prsia sa mi vobec nenalievaju, nemam ich nikdy tvrde, stale uplne mäkke a nic mi z nich netecie ... som rada, ze za cely den vobec tu jednu davku na krmenie odsajem

veve10
21. okt 2010

@zuzanockamt myslim, ze moj by tiez v pohode po kojeni stiahol dalsie mlieko, len mu ho nedavam. Minuly tyzden som mu dala z flase moje odsate mlieko po kojeni (cca 50ml), lebo som robila pokus, ci mi skor potom zaspi ked sa viac napapa a celkom ochotne to vypil...ale je pravda, ze nie dodna - dal si asi 30-40ml. Ale ked vravis, ze mas makke prsia, tak to beriem.

zuzanockamt
21. okt 2010

@veve10 tak nas, ked je najedeny uz viac nic nechce, to potom vypluva .. takze ja nekojim a maly je prevazne na umelom

myska7
21. okt 2010

Ahojte, ja tiez bojujem s MM, aby sme ho mali co najviac, najviac mi pomaha zasmazkova polievka a cierne pivo. za mesiac sme pribrali skoro kilo 🙂

gladiola
21. okt 2010

@luciaj: v noci mi mala spi 6-7 hodin, cez den dokopy asi 3-4

gladiola
21. okt 2010

@janica81: ahoj, neboj sa Nutrilonu, ja tiez bojujem s malo mliekom, ale vzdy jej davam aj prsnik, Nutrilon dam 150 na obed a 200ml pred spanim, ja radsej zbytocne netrapim malu, par dni mi vrieskala, kym som pochopila, ze nemam dostatok mliecka, okolo siesteho tyzdna nastava laktacna kriza, ked babo zacne velmi prudko rast a dopyt po mliecku je omnoho vacsi

janica81
21. okt 2010

@veve10 no toto aj mne povedali...10 min jedno prso..ze potom uz deti len cmulaju bradavku.... ja tiez stale stresujem ze malo mam mlieka, ked citam ze tu deti za mesiac pribrali kilo.... mi len 500 gr, ale stale odolavam UM, este pockam do dalsej poradne ci priberieme viac a uvidim...

janica81
21. okt 2010

@gladiola preboha 200ml tak to by moja asi nevypila....ona tak 80 ked ju odvazim po krmeni....ale 200 to sa mi zda strasne vela....ak bude nepokojna...mozno potom to budem zvazovat...ale kedze sa budi po 3 hodinach a vzdy nieco potiahne prikrmeniu odolavam....

anetaadam
21. okt 2010

@gladiola to vypije vážne 200ml mlieka?????to mi syn nevypil ani v 2rokoch....riadna papkačka 😉

gladiola
21. okt 2010

@janica81 @anetaadam: po maminke 😉

anetaadam
21. okt 2010

@janica81 my chodime do poradne každe 3 tyždne a pribrali sme prvy krát 500g a o dalšie 3 tyždne 700g, dr. povedal že to úplne stači na dievčatko 🙂

gladiola
21. okt 2010

@janica81 @anetaadam: nasa ma uz asi 4,7 kg, dnes mame presne 6 tyzdnov

anetaadam
21. okt 2010

@gladiola no fakt super,naša tak max.80,ale po 4 hodinovom spánku 😉

janica81
21. okt 2010

@gladiola fakt to je strasne mnozstvo.... kolko Ti pribal drobcek??? za mesiac ked tolko taha???

janica81
21. okt 2010

@anetaadam no my tiez max 80. a kokko ste vy pribrali za mesiac???

anetaadam
21. okt 2010

@gladiola my sme v pondelok mali 4kg a mame mesiac a 2tyždne

janica81
21. okt 2010

@gladiola pekna vaha 🙂

anetaadam
21. okt 2010

@janica81 my chodime každe 3tyždne do poradne prvykrát 500g a teraz 700g

luciaj
21. okt 2010

@janica81 aj moj maly vypije max. 80 ml, ked ho vazim po krmeni a podla mna je to pre mesacne babatko v poriadku 😉 mne 200 ml vypila dcera az ako 2 rocna 😉

janica81
21. okt 2010

@luciaj a vy ste kolko pribrali?

gladiola
21. okt 2010

diki dievcence, ona tolko papa len posledny tyzden, tak este neviem kolko pribrala

luciaj
21. okt 2010

@janica81 za 3 tyzdne kilo ... ale on je chlapec, takze viac pribera 🙂 moja starsia dcerka tiez priberala podstatne menej a teraz je z nej normalna 3rocna kocka, takze nestresuj 😉 ak sa ti zda, ze mala pribera malo, skus sa spojit s nemajou laktacnou poradkynou, ci sa mala dobre prisava a vytiahne si aj zadne mliecko ale na tvojom mieste by som jednoznacne UM odolavala, ak spinka dobre a celkovo sa javi, ze je v poriadku 😉 ja som teda velky zastanca dojcenia bez UM, tak to je moj nazor ... ale kazda maminka vidi, co je pre jej dieta najlepsie 😉

klaudia85
22. okt 2010

Dnes v noci bola naša malá taká nepokojná a keď som na chvíľu prispala, pri jej nohách som našla ležať nášho psa :( Mám na to strašné nervy, náš pes akoby osprostel, odkedy je malá doma, vkuse dotiera.

Ozaj, je možné, aby sa nám sťažovala suseda, že malá plače? Pritom ešte nejak neplakala v noci, iba cez deň a aj to jej vadí. Naša malá najedená, prebalená, ale i tak plačká. Nosím ju na rukách, utišujem, ale i tak...

klaudia85
22. okt 2010

Nás čaká poradňa v pondelok, tak som zvedavá.

A s tou podprsenkou, ja by som sa bála ju nenosiť, že ako by to dopadlo, až dokojím 🙂

janica81
22. okt 2010

Ahojte 🙂

baby ako sa prejavuje kolika? Moja malicka tuto noc 1x bola hore od druhej do teraz aen sa pucila, krcila, skrucala....plakala, spat jej nedalo , 1000x na cicke.....ale pritom si aj poprdkavala.... no proste uzas...doteraz sme mali vzdy klud... ☹
@klaudia85 no presne si vystihla nasu malicku tuto noc....

a tu susedu by som poslala asi do riti...nechapem takychto zakomplexovaných ludi.... ☹

janica81
22. okt 2010

Ahojte 🙂

baby ako sa prejavuje kolika? Moja malicka tuto noc 1x bola hore od druhej do teraz aen sa pucila, krcila, skrucala....plakala, spat jej nedalo , 1000x na cicke.....ale pritom si aj poprdkavala.... no proste uzas...doteraz sme mali vzdy klud... ☹
@klaudia85 no presne si vystihla nasu malicku tuto noc....

a tu susedu by som poslala asi do riti...nechapem takychto zakomplexovaných ludi.... ☹

michaelabj
22. okt 2010

@klaudia85 no na toho psa by som si dala veelky pozor - pes je veľmi vnímavé zviera a určite neosprostel, ale jednoducho žiarli!
Hlavne, ked ste doteraz mali iba jeho a teraz máte dieťa. V tom prípade je pes ako starší súrodenec a mali by ste sa k nemu tak správať - t. j. venovať určite pozornosť aj jemu - inak môže dôjsť k nepríjemnostiam! Hlavne preto, že staršiemu súrodencovi môžeš dohovoriť, ked žiarli, ale psovi nie!!!

A čo sa týka susedy - chápem, že ťa to trápi, že ju rušíte, ale vykašli sa na to. Deti nemajú iný komunikačný prostriedok iba plač - plakať budú a aj musia. Ak sa jej nepáči, tak nech skúsi ona celý deň nerozprávať, nekomunikovať, či to dokáže... alebo nech si dá hlasnejšie telku a hotovo! To ma normálne vie vytočiť takéto niečo... vrrr

gumimaci
22. okt 2010

@klaudia85 ahoj, no to je teda suseda... akoze babatko ma gombik ON/OFF??? my sme ho hladali a nenasli 😀
Co sa psika tyka ako pise michaelabj, ten sa citi odstrceny a dozaduje sa pozornosti. skus pokukat po nete nejake psickarske fora na tuto temu. urciete ich bude dost, kde najdes nejake rady 😉