icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

kitchima
28. okt 2010

@stvura ja mam oboch v posteli 😉 asi 3x za noc papa mala a 4x maly 😀 obcas papaju spolu, tak mam o kojenie menej 😝

@lunana no, uz velka bambulka 😉 moja ma teraz asi 4600g, do porodne ideme ale az o 10 dni, tak uvidime, som zvedava, aky sme uz veliki 🙂 ako casto mate poradnu?

@panki take papanie poznam, to mi syncek robieval. ze zobudil sa o 2 rano, papal do 4, potom do 6 bol este hore. a ked muz o 7 rano vstaval mi vzdy povedal, ale bola super noc, tusim ste ani hore neboli 😀

hobit
28. okt 2010

zazrak, Tobi vydrzal pol hodku v kresilke, dokonca sa usmial na hracky a zaspal tam 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
28. okt 2010

@stvura aj my priberame pekne pozvolna 🙂 3700 porodna, teraz 4200 za 5tt..... obdivujem ako mozu babetka niektore pribrat mesacne cez kilo. to je riadna vaha...

kitchima
28. okt 2010

@stvura my mame poradnu vzdy po mesiaci. porodnu vahu sme mali 2990g a v porodnici este schudla 220g 😒 ale ide nam to pekne hore 🙂 ale kazde babeno pribera inak, hlavne, ze pribera a prospieva. no, si tiez uzijes v noci. mne chodia spat tak o 10-tej, mala papa tak kazde 3 hodiny, patko kazdu 2,5 hodinu. a mala cez den spi max 4 hodiny dokopy. co je nic, lebo minimalne 2 z toho sme vonku a skoro nikdy nespi poobede spolu s patkom 😒

estterka
28. okt 2010

@janica81 no my sme raz pribrali nejakych 750gr za 2 tyzdne myslim 😅 a to sa narodila malinka,tak proste chcela dobehnut.. 😀

lunana
28. okt 2010

@kitchima Každé tri týždne chodíme na poradňu

danulka3
28. okt 2010

Náš sa zobudí 1.krát medzi druhou a treťou hodinou,ale potom už každé 2 hodiny 😒

danulka3
28. okt 2010

@kitchima môj mm tiež ráno,alebo pri druhom kojení poznamená,ako pekne spinkal 😀

danulka3
28. okt 2010

@janica81 aj mne pribral za 3 týždne kilečko,a to som sa bála,že či mám dosť mliečka,proste pri kojení to neustriehneš,dáš,keď si pýta,nevieš,koľko vypije

hobit
28. okt 2010

pisem ako debil...v kresielku = lehatku 🙂
my mame teraz v 7 tyzdnoch o kilo viac ako bola porodna vaha....poradnu mame kazde 2 tyzdne...

luciaj
28. okt 2010

baby, potrebujem poradit so spanim maleho ... zda sa mi, ze sa mu dost pokazilo, neviem preco ale terza uz cez den nespi viac ako pol hodinky bez toho, aby som ho kolisala ... predtym spal ukazkovo, som hotrosku pohojdala a spinkal 2-3 hodinky a teraz sa zobudi do pol hodinky a dalsie spanie je uz len o kolisani, inak je do 10 min. hore 😝

janica81
29. okt 2010

@luciaj nooo asi nam uz deticky cez den nechcu spat...ani nasa mala.....jedine v kociku si schrupne max,2hod....a to je rekord...inak hadzeme 10 min.spanky...

stvura
Odpoveď bola odstránená
miskazv
29. okt 2010

@stvura ahoj..aj my už máme soplíky..a to máme len mesiačik+1deň🙂aj pokašliavame sem-tam☹my malému odsávame soplíky furt keď počujeme akoby už chrčal..my máme takúto odsávačku ako je na obrázku..a sme s ňou dosť spokojní..
len my máme ešte taký problém,že kakáme v poslednej dobe len raz-2x za deň,ale vtedy to aj stojí zato 😅..v poradni nám doka povedala,že to nevadí,že sa môže stať,že nebude kakať aj týždeň..a to čo potom??chúďatko maličké roztrhne☹??a ďalší problém je,že nemáme(myslím)koliky,ani nič podobné,lebo prdkáme,ale keď chceme kakať strašne sa pučíme,akoby bolestivo tískal,ale neplače pritom..a ja už neviem čo..lebo bruško tvrdé nemá..

stvura
Odpoveď bola odstránená
lunana
29. okt 2010

@luciaj naša malá zaručene zaspí, keď ju povozíme v aute alebo v kočíku, inak cez deň ten spánok tiež nie je nič moc, málokedy zaspí doma na viac ako pol hodinu - hodinu, takže to asi všetky majú teraz taký režim

janica81
29. okt 2010

@miskazv no my mame to iste....ale kakame raz za den...popradkavame...brusko makke...ale tlacime tiez nonstop...sa puci..cela je cervena...

miskazv
29. okt 2010

@janica81 no presne..presne..a je to normálne..??lebo my sme niekedy až fialový,nie červený,od samého pučenia sa..moje chúďatko malinké..sa dopučí dačo

janica81
29. okt 2010

no ja si myslim ze to je ok...oni sa nehybu kedze lezia...je tazke nieco potlacit...my sa tlacime aj cely den a vykaka sa vecer...uz som si zvykla...neplace...niekedy zamrnci asi co sa spuci... 🙂 kojis??? len?? ci aj dokrmujes??

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
29. okt 2010

@stvura aj my sme tak do 5tt a od vtedy len 1x za den... 🙂

estterka
29. okt 2010

no nam z toho pucenia pruh vysiel.. 😒

estterka
29. okt 2010

@miskazv neplace ti ked nou opdsavas? niekto spominal,ze to vyskusal na sebe a ze je to dobra bolest tieto odsavacky,ale no neviem..my odsavame vysavacom,ale nic nejde von tak ci tak,nema to v nosteku a uz sa trapime tyzdne a nic.. 😖
@stvura neodsajes..aspon ja tiez neodsajem nic..mala to ma medzi nosom a hrdlom a to proste nevyjde..chodime s nou furt na kontrolu,kontrolovat ci sa to nezhorsuje a mame nejake homeopaticke cipky,ktore zatial nezabrali a to je vsetko..cez den este ako tak,ale v noci sa jej zle spi,chudatko sa budi aj keby spat chcela,lebo jej to zteka do hrdla a drazdi ju to tam..zevraj taketo deti to musia vygrckat alebo vykakat,lebo vykaslat nevedia..a to u ans ani zima nie je na prechladnutie,tieto dni mame 33-35 stupnov 😠

gumimaci
29. okt 2010

@estterka Mala Hannah sa dost natrapila uz 😒 mate sice teplo (zavidim strasne moc) ale nemoze byt na tom horsie s imunitou, kedze sa narodila trosicku skor?

estterka
29. okt 2010

@gumimaci alebo skor kvoly tomu,ze hned antibiotika 10 dni brala..aj to rozhadze organizmus podla mna..a ani nehovor,vies ako ma to trapi cele? tak som nechcela,aby mala brala lieky,co najdlhsie..a hlavne,ze kojene deti maju protilatky..tak to mam potom velmi divne mlieko bez protilatok..

janica81
29. okt 2010

@estterka ja kojim,snazim sa aj ked mliecka nemam velmi vela....ale poviem Ti, ze poznam vela deti na UM vychovaných a su zdravsie ako kojene...robim s detmi...mame tenis.skolu, spolu 150 deti a prikladov mam az az....najlepsia kamaratka poctivo kojila...2,5 roka a jej malicka ma problemy so stitnou zlazou, celiakiu, casto je chora...a kopa deti na UM ani nevieme,ze by boli chori...ja som tiez na UM vychovana a som zdrava ako repa..malo strasne malo byvam chora......

zuzanockamt
29. okt 2010

@estterka nie je to len o materskom mlieku 😉 ... preto ja nemam absolutne vycitky, ze nekojim, pretoze viem, ze aj dieta na UM je uplne v pohode a zdrave 🙂 ... bolo to tak pred 30-mi rokmi a je to tak aj teraz

stvura
Odpoveď bola odstránená
estterka
29. okt 2010

@janica81
@zuzanockamt ale zas v nemocnici mi povedali,ze najlepsie co pre malu mozem urobit po tom vsetkom je kojit..jej tie antibiotika uskodili podla mna..to aj dospely organizmus rozhadze,nieto niekolko-dnove babatko..nad takym ani neuvazujem,dat jej UM,ale bola by som samozrejme rada,keby je uz v poriadku..pokoj a trpezlivost,ako povedala lekarka..