icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

ladywitch26
4. nov 2010

@estterka
@petulka_ mne dali malej dudel sestricky v nemocnici, kym som bola v sprche, ale aj tak mi ho po troch tyzdnoch nechcela. teraz ho ale pre zmenu berie kazdemu dietatu, jej sa to zda smiesne, ze to maju v puse.
malemu som ho ale dala, pretoze mal prirastenu uzdicku pod jazyckom a vraj taketo deticky maju vyssie riziko umrtia na SIDS a prave cumlik ho moze znizit, kedze im ten jazycek nemoze nizsie zapadnut. tu je to dost problem dat to prestrihnut, vyse mesiaca som zhanala lekara,co by to bol ochotny spravit na pockanie a az dnes sme boli na zakroku. ale nezda sa mi, ze by bol maly nejako extra zavisly na dudliku, tak zacneme po dnesnom dni asi s oducanim.

janica81
4. nov 2010

Baby, nebojte sa cumlikov.... nasa malicka ho sice nechce....ale som citala a aj som sa rozpravala,ze cumliky nie su take zle....dokonca su aj poznatky, ze dudlanie cumlika ma pozitivny vplyv na zuby, ich vyvoj a rast.... takze neviem.... 🙂

estterka
4. nov 2010

@janica81 tak presne toto o tych zuboch som napisala babam do temy dakujeme annag a teda je to uplna hovadina...moja mama sa ma s tym snazila presvedcit...ja som si pred porodom myslela,ze jej dam,ale zmenila som nazor
http://dojcenie.wordpress.com/2009/11/29/preco-...

gumimaci
4. nov 2010

no ja kebyze nedam malemu po pichode z porodnice cumlik, tak na mne visí 20 hodin denne 😝 on ma ten saci reflex vyvinuty asi az moc 😅

andullinka
4. nov 2010

@hobit Au , kliestami? ☹ Hmm, tak to mi je luto. Preco museli pouzit klieste? U Dr. Sysaka som bola v jednej poradni, celkom sympatak to bol. Ja som mala Dr. Hammerovu s Dr. Scholtzom.
@luciaj Tak to rada pocujem ze sa to da 😀 Ja si to momentalne vobec neviem predstavit, zeby som mala doma este jedno take 2-3 rocne dieta 🙂

gladiola
4. nov 2010

aj ja si myslim, ze dudel je v pohode, lepsie ako prsty, palec alebo na prsniku vysiet stale. Dudlik das v buducnosti prec a za par dni dieta zabudne, ale co s palcom. Odfaklis?

kitchima
5. nov 2010

@gladiola nie vsetky deti, co nemaju dudlik si cumlu prsteky 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
lunana
5. nov 2010

Naša malá má dudel iba keď to jej vyhovuje 🙂 keď jej ho pchám nasilu, tak ho aj tak vypľuje, takže ona si určuje kedy ho bude mať a kedy nie :D

gladiola
5. nov 2010

@lunana aj moja takisto, len na ukludnenie, inak ho po minute vypluje aj sama

norikk
5. nov 2010

nas si cmulal prsty uz v porodnici,ked nam sestricka priniesla babatka,tak est ena chodbe,ked boli poukladane na tom stole,takboli vsetky sestricky zhrnute kol nich a ja kukam co sa deje a to vsetky kukali na nasho drobca,jak si cmula palec :D..teraz sa samozrejme dudlikujeme,je taky zlaty 😀..ja som dudlikovala do 5 rokov,taze to ma mat po kom :D

gumimaci
5. nov 2010

Keby si Ondrejko dudlal len prsty, on si ako 3dnovy, vopchal celu pasticku do pusiny 😅 tiez vsetci neveriacky kukali 😀

sjusiquatro
5. nov 2010

@ladywitch26 ahoj aj nas caka prestrihnutie ale asi az o mesiac....ake to bolo??plakal velmi a bolo vela krvi??

ladywitch26
5. nov 2010

@sjusiquatro no ziapal riadne, ale ja som zvyknuta, nam tak ziapala stanka kazdy den, ked mala koliky. ale nemyslim,ze ho to moc bolelo, lebo najskor mu tam kvapol doktor umrtvovaci roztok. skor jacal, lebo ja som ho silno drzala a muz mu drzal hlavicku, aby sa nepohol. deticky to celkovo nemaju radi. krvi bolo len par kvapiek, aj to asi viac z dasna, lebo maly sa pohol, tak mu doktor tymi noznickami trosku porezal dasienko.ale akonahle som ho zodvihla potom na ruky, tak sa hned utisil a zacal sa rehotat na muzovi, tak vacsiu traumu z toho som mala asi ja.

kitchima
5. nov 2010

tak uz sme doma z poradne. zajtra mame 2 mesiaciky 😉 takze pri narodeni 2990g, 48 cm. z porodnice domov sme prisli s vahou 2770g. a dnes mame 4850g a 58cm 🙂

hobit
5. nov 2010

tak mame za sebou to sono...nic mu tam nastastie nenasiel tak cakame dalej a mame 2-3 dni odsavat a prevarat mliecko, vraj to zvykne pomoct na tu blbu zltacku...a 16. znovu na krv ☹
@andullinka no maly sa tam niekde zastavil a uz nechcel ist dalej...ja som zas bola v poradni u Dr. Hammerovej, zdala sa mi fajn...
@lunana presne aj nas, nasilu mu ho nedam, hned ho vypluva
@gumimaci 😀

andelik8
5. nov 2010

ja som tiez musela zaviest dudel uz v porodnici, lebo nasa babika presne vedela na co je palcek dobry... 😀 radsej dudel ako palec. Sesterkina dcerka mala tak vydudlovany palcek, ze ma uplne iny tvar ako ten na druhej ruke 😖

norikk
6. nov 2010

ahojte,co tu nikto neni??? asi mate na sobotu ine plany,ako sediet za kompom co? 😀 moj manzel siel so svokrom reklamovat kociar ☹....toci nam furt dolava,tak som zvedava,ci vratia money

hobit
6. nov 2010

@norikk a aky je to kocik?

kitchima
6. nov 2010

ja som inak dudlik malej dala, taky pekny ruzovy 😀 ale ju z toho nejak napina na zvracanie.
@norikk no presne, dnes je tak kraaaasne. ale teraz mi deturence hajaju 😀

norikk
6. nov 2010

@hobit Proteam lux patch edition,bolnajlacnejsi,zdal sa nam byt pekny,takze uzvieme,preco bol taky lacny.....

sjusiquatro
6. nov 2010

aj vam ten cas tak rýchlo leti....nedavno sme nakupovali vecicky do vybavicky pre nase ratolesti a uz ich mame pri sebe a sledujeme ako mam krasne rastu 🙂 🙂 🙂

petulka_
6. nov 2010

@gumimaci to aj nas Alex..v porodnici, hned ako mi ho prvy krat priviezli, mal celu pasticku v ustach a vydaval pritom take smiesne zvuky 😀 ale to preto, lebo bol strasne hladny 🙂

klaudia85
6. nov 2010

Ahojte, mám otázočku ohľadne cumlíka.. Dávate cumlík vašim bábätkám? My sme kúpili včera cumlík, ktorý nevypľúva, dnes má cumlík skoro celý deň a mám pocit, že je z toho zmätená, lebo keď ju dojčím, tak sa pri tom tak čudne hýbe akoby sa nevedela prisať :(
Čo ak už nebude chcieť, aby som ju dojčila??? Mlieka je dosť, dalo by sa to riešiť tým, že by som mlieko stále iba odsávala a dávala jej ho z fľašky alebo to by sa mi už mlieko prestalo tvoriť???? :( Toto beriem ako krajný prípad. Mám ten cumlík prestať dávať? Bez cumlíka je to fakt hrozne uplakané bábo a s ním je ako anjelik zatiaľ. Poraďte prosím, ako je to u vás.

ladywitch26
6. nov 2010

@klaudia85 v tom krajnom pripade, ak by si stale odsavala, tak sa mlieko neprestane tvorit. ja som odsavala do 7.mesiaca, dcera bola na flaske od 3.tyzdna a vylucne len na materskom mlieku. a potiahla by hadam aj dlhsie, ale znova som otehotnela a vplyvom hormonov sa zmenila chut mlieka, zacala mi ho odmietat.

norikk
6. nov 2010

v ziadnom pripade neprechadzaj na flasu, nas maly ma cumelod porodnice a v pohode ho kojim....pri kojeni sa mozno tak cudne hybe,lebo sa hneva,ked sa nechce spustit mliecko....mneto robi poslednetri dnimojmaly vecer,kedjepo kupani,papal by odusu 😀

danulka3
6. nov 2010

@klaudia85 Aj my máme cumlík a v pohode kojíme

lu
7. nov 2010

@klaudia85 ja davam cumel len ked uz ine nepomaha, takze malo hlavne vecer. mali sme krizu a malemu som davala MM z flase a kojime normalne dalej- i ked musim povedat ze mame speci flase kde sa cumel podoba prsniku . 🙂

klaudia85
7. nov 2010

@ladywitch26
@norikk
@danulka3
@lu

ďakujem za rady, dúfam to pekne zvládneme ďalej, v noci papala v pohode, tak dúfam to potiahneme čo najďalej 🙂

stanka02
7. nov 2010

Ja davam malemu cumlik ked sme niekde vonku, alebo v aute, aby vydrzal domov. No bavi ho to max 20 minut, potom ho nechce. Prsnik neodmieta, praveze po cumliku taha trosku viac.