icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

elixia
10. nov 2010

Rozmyslali ste niekto o vnutromaternicovom teliesku,ale nie tom hormonalnom..neviem pod akym nazvom je na SK, ale asi viete,co myslim 😉 Ja uz nechcem ziadnu hormonalnu a toto mi vychadza ako jedina moznost...dalsie babo tak skoro neplanujeme,tak aj preto..

@katrin31 to kde si vzala take spave dieta? Aj ja chceem 🙂 Poziciam ti mojho na den,ked sa nudis 😀

danulka3
10. nov 2010

to som chcela aj ja,ale nikto ma neupozornil,že po dvoch cisárskych sa to nedá

stvura
Odpoveď bola odstránená
elixia
10. nov 2010

@danulka3 myslis to teliesko? A preco nie?

@stvura ako mam rozumiet tym podnetom? Ako to robis? Ostatne veci v podstate dodrziavame, nosime a hojdame ho stale,kedze nikde byt nechce,prsnik sa mu snazim vzdy ponuknut jeden na kazde papanie... Mne ide hlavne o vecer,ako ho naucit zaspavat aspon o 2 hodiny skor..ved o jednej to uz aj ja som viac nez k.o.

ladywitch26
10. nov 2010

@stvura ja som tiez mala podobny problem. ale ja som mala zasa vela mlieka, takze on sa chudacik k tomu zadnemu mlieku ani nemal sancu dostat. napapal sa a dost grckal a zasadne v noci aj hodinu stikutal. tiez som konzultovala s laktacnou a teraz uz mi pekne spinka aj 5-6hodin v noci.len musim odsavat akoro polku prsnika pred kojenim

chrenkovae
10. nov 2010

@ladywitch26 dufam že neruši pridam sa k teme tiež si musim odsavať v noci prsnik aj dva krat lebo mi už prespi celu noc a kym sa zobudi mlieka mam až až a keby z neho hned malinka začala piť tak strašne hlta mlieko a potom len grcka chudatko

estterka
10. nov 2010

no nasa cez den uz pomenej spinka 😒 ale zas sa nemozem stazovat,lebo v noci spinkame od 11-tej do takej siedmej...a potom sa napapa a spi dalej do cca 11-tej..a cez den si teraz vyzaduje non-stop pozornost,uz sa jej nechce len tak lezat alebo sediet v kresielke,vsetko chce vidiet a hrat sa-lenze este nevie,ze ma ruky,takze nevie,ze moze veci chytit,tak jej ich musim drzat ja...

chrenkovae
10. nov 2010

@estterka ani ta moja cez den nechce spinkať tiež chce aby sme sa s nou hrali rozpravali sa s nou potvorka malinka ale nevadi hlavne že mi celu noc pekne spinka 🙂

ladywitch26
10. nov 2010

@chrenkovae mne poradila laktacna odsat pred kojenim a nakrmit z jedneho prsnika aj 2,3x po sebe. ten druhy nechat tak, az kym to uz nemozes vydrzat. a potom ich vymenis. tym sa znizi tvorba mlieka.jasne,ze nie hned, trva to zhruba tyzden. este kazdych 12hodin musis odstriekat uplne vsetko, aby sa zasa nezapalovali, s tym som mala problem pred par dnami. vynechal jedno kojenie v noci a uz bol problem. po troch dnoch zapal ako svina. 😖
inak ja som doteraz nemohla znizovat tvorbu mlieka, lebo zasa sme mali iny problem. mal prirasteny jazycek takou blankou a kvoli tomu sa zle prisaval, nevedel poriadne tahat a aj mna to uz riadne bolelo. ale pred par dnami nam to konecne prestrihli, tak uz to bude dobre.

chrenkovae
10. nov 2010

@ladywitch26 dakujem za radu super budem vedeť.juj chudatko a neboli ho to ked papa

ladywitch26
10. nov 2010

@chrenkovae jeho nebolelo ani to strihanie.len to boli boje pri kojeni, jedoval sa, zle sa mu papalo, plac, potom z toho grcal.... ☹ teraz je v pohode

stvura
Odpoveď bola odstránená
chrenkovae
11. nov 2010

@ladywitch26 tak je to potom dobre ked už je to v pohode 🙂

klaudia85
11. nov 2010

@stvura Tak my dve si ešte asi dosť dlho počkáme, kým pospia v noci 5hodín... A keď čítam, že niektoré aj celú noc prespinkajú... O tom môžem snívať, ale čo už, veď som doma na to 🙂

klaudia85
11. nov 2010

Ja som len 3-4 dni dozadu od pôrodu prestala krvácať, tak dúfam to neboli krámy, lebo neviem, aké by mali byť po pôrode.

klaudia85
11. nov 2010

A ešte niečo ma napadá... Keď raz klesne produkcia mlieka, už sa nezvýši? Niektoré, čo píšete, že máte nedostatok mliečka... To sa už neupraví?

danulka3
11. nov 2010

častým prikladaním a odsávaním sa upraví,ja ja som mala ten problém,že večer už mliečko nebolo,bola som nútená dávať Bebu,ale teraz mám mliečko (musím si zaklopať) už aj večer.Asi sme prekonali laktačnú krízu.

stvura
Odpoveď bola odstránená
katrin31
11. nov 2010

@elixia mne tiez nechcel spavat, stalo sa ze aj cely den bol hore ale videla som ze je strasne unaveny ale nevedel zaspat, no a preto som skusala rozne sposoby ako ho uspat, az som prisla na jeden co nam zabera..obleciem ho ako vonku, dam ho do kocika, do jeho detskej, a otvorim na neho okno..zaspi sam za par minut a takto mi spinka aj 4 hod.a vidim na nom ze odkedy si takto pospinka je kludny, zlaty, usmievavy, spokojny..a ani vecer sa netrapime so zaspavanim..dam mu papat a vacsinou zaspi sam v postielke..dufam,ze mu to dlho vydrzi

katrin31
11. nov 2010

@katrin31 myslela som samozrejme to zaspavanie vecer..cez den by mohol byt aj dlhsie hore..🙂

lunana
11. nov 2010

Naša malá spí, ako sa jej zachce, včera po dlhom čase zaspala skôr ako o jedenástej, normálne som sa čudovala 🙂 a teraz ráno sa ledva zobudila a už spí zase, napapala sa, trošku pokukala, usmiala sa na mňa a zaspala 😀

hobit
11. nov 2010

@zuzanockamt tak zase take idealne to nie je, on sa vyreve cez den kvoli brusku a to ho musim stale nosit, cely den...
@janica81 a aky super uspesny postup, ze?🙂
@gladiola ja este nie
@katrin31 tak dalsia do partie 🙂...akurat, ze ty to mas aj cez den teda...Tobi tiez vela pospava cez den, ale len na rukach alebo von v kociku 😉

katrin31
11. nov 2010

@hobit a neskusala si ho dat k oknu? aj nas spaval iba vonku ale ked prsalo tak som vyskusala a teraz mi tak zaspi sam a za par minut..

elixia
11. nov 2010

@katrin31 no Risko tiez najlepsie vonku v kociku spi..ale v iducom,akonahle sa na dlhsie zastavime,uz je hore..ale s tym oknom to nie je zly napad 🙂 Ja ho zvyknem nechavat v chodbe pri otvorenych dverach,ked este spi po navrate z prechadzky..

ladywitch26
11. nov 2010

@stvura no ja mam tiez stravnicku, ale ona bola od zaciatku na flaskach, lebo sa nevedela prisat. aj pri nej som mala nadprodukciu, doslova jej to striekalo a ona nechcela papat. len vtedy ma nenapadlo konzultovat to s laktacnou, tak som nevedela, kvoli comu nechce. nakoniec som 7 mesiacov odstriekavala a krmila z flasky. a potom sa zadaril fabien, zmenila sa chut mlieka a uz mi ho do ust nedala.

katrin31
11. nov 2010

@elixia ja na neho otvorim normalne okno a dam ho velmi blizko k oknu, a ked zaspi tak okno privriem a spinka..a keby ste videli ako tvrdo a sladko spinka 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
lunana
11. nov 2010

@stvura nie je vibračné, je iba polohovateľné a dá sa hojdať...

klaudia85
11. nov 2010

@stvura ale stojí to za to 🙂 i keď nepohnevala by som sa, kebyže už fakt prespinká noc. Som uvažovala, či aj ja nemám nedostatok, ale to by asi plakávala, kebyže ho mám málo. Teda dúfam, že to tak je.

@lunana aká zlatučká je v tom kresielku 🙂)) a vlasatá, naša ešte iba také páperie na hlave, takmer tie vlásky ani nevidno. Aj tej našej sa v kresielku hrozne páči, my máme také, čo aj vibruje, ale to vibrovanie je podľa mňa úplne zbytočné, lebo tú našu baví hlavne to, že sa tam pohojdáva 🙂 Aj teraz v ňom zaspinkala, i keď ten jej spánok väčšinou trvá iba chvíľku 🙂

Vaše bábätká sa už tak usmievajú? Naša sa síce usmieva, ale myslím si, že to jej len tak pracuje mimika, keď zaspinkáva a tak.. Ale viete už detičky rozosmiať aj vy?

ladywitch26
11. nov 2010

@klaudia85 deti sa zacnu vedome usmievat v 6 - 8.tyzdni, chvilu pockaj, aj tvoja sa uz bude coskoro 😉