icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

elixia
24. nov 2010

@gumimaci jaaaj,to mas super,co by som ja za to dala 😀 My sme najprv mali problem ho vobec uspat,ale potom uz spal celkom dobre,v noci sa len napapal a spal dalej..teraz zas, uspime ho ovela lepsie a rychlejsie,ale po hodine a pol sa zobudi a koniec noci..ja to nechapem,asi aby sme sa nenudili 😖
Cez den sa ho snazim nechat spat maximalne 4-4,5hodiny...tvoj ako spava cez den?

gumimaci
24. nov 2010

@elixia No spi hlavne doobeda Ale to s prestavkami), a v kociku ked ideme von. Od takej jednej druhej uz j hore az do piatej, potom podrime hodinku zas je hore 2-3 hodiny a potom zaspi tak ako som pisala ..

zabkaevka
24. nov 2010

ahooooj kočky. Tak pridávam sa k vám aj ja, aj ke´d som tu sem tam prispievala aj počas tehotenstva. Moja kukulienka Kristínka má dnes 2 mesiace a 2 dni. Vydím že podobné scenáre s papaním a spinkaním sa odohrávajú aj u vás. Moja cez deň tiež málo spinká a papá dosť často, každé 2-3 hodinky (od konca jedného do začiatku druhého kojenia počítam) a v noci je to lepšie, od tej 8-9ej vydrží do tej 12-1-niekedy 2ej, a potom keždé 3 hodinky. V noci spinká pretože sa pri papaní upokojí a zaspí, už ju nebudú v noci na grganie, čo som predtým robila a tak som ju zbytočne budila, a potom nechcela zaspať, tak mi jedna kamoška povedala že v noci nemusí stále gragať. Ale cez deň stále ju dájm gragať aj keby zaspala pri didinke. Ale nepapá dlho tak max 10 min, aj to prvých 5 min ťahá a potom cumlííka. Ale cumlík alebo fľašu nechce.
Tak ale myslím a dúfam, že s blížiacim sa 3 mesiacom sa to papanie bude naťahovať, teda že dlhšie vydrží.
Noo držkajme sa, veľa sily nám prajem, aby sme s úsmevom zládali tieto milé povinnosti 🙂

janica81
25. nov 2010

Ahojte maminky🙂

ako sa mate,??? my sme dnes boli u ocnej... ☹ stale jej slzieva ocko a rano tam ma zaschnutu zelenu skamru... ☹ tak nam povedala ze zapaleny kanalik...ideme 2 tt liecit (masaz+kvapky) a uvidime...brali aj vyter..hadam sa vyhneme preplachovaniu kanalika...chudatko

a inak ako babetka?? uz dvihaju riadne hlavicku ked su na brusku??

stanka02
25. nov 2010

@janica81 tie upchate kanaliky mal aj moj drobec, trvalo nam to dobre 2 tt, no preslo to, velmi je dolezite to masirovanie kanalikov. Vraj je to len to, ze taketo babenka, tie kanaliky nemaju uplne vyvinute, tak sa to upcha. Drzim palceky, aby Vam to cim skor preslo.
Hlavicku si zatial dvihne iba ked chce, musi ho nieco zaujat, v opacnom pripade kasle na to.

panki
26. nov 2010

Baby, mne malá od utorka nekakala-stalo sa vám to niektorej? Sice viem, že kojené deti nemusia kakať niekoľko dni, ale aj tak ma to štve, lebo doteraz kakala aj 2-krát za deň. Ona sa síce tvári, že je všetko o.k. a vôbec nevyzerá že by ju to trápilo-poprdkáva bez problémov, ale mne sa to moc nezdá - veď keď je príjem musí byť aj výdaj, nie? teplomer vôbec nepomohol.

stvura
Odpoveď bola odstránená
dadka22
26. nov 2010

@zuzanockamt Ahojte, teraz píšem prvýkrát, doteraz som Vás len čítala, ale chcem sa podeliť so svojou skúsenosťou.
My sme tiež od narodenia strašne zle zaspávali,stále sme plakali,pomáhalo len nosenie na rukách, potom sme sa uspávali vo vajíčku, lebo už som nevládala ho nosiť. Trošku sa to zlepšilo keď sme prešli na UM.
Potom sme kúpili kolotoč, ten mu pustím pred spaním bez hudby, tak sa v postielke trošku s tými hračkami porozpráva, posmeje sa a zaspí. A samozrejme musím vystihnúť čas kedy je už unavený( zhruba po hodine a pol, odkedy vstane), lebo keď ho tam dám skôr, tak plače.

hobit
26. nov 2010

@stvura my sme pribrali necele 2 kila a mame uz 11 tyzdnov takze sme na tom podobne 🙂

lunana
26. nov 2010

Baby kupujete niečo detičkám na Vianoce? Ak hej, tak čo? Ja by som malinkej chcela niečo kúpiť, ale neviem čo 🙄 keďže oblečenia má kopec

stvura
Odpoveď bola odstránená
dadka22
26. nov 2010

@stvura My máme žirafu od fisher price no a nášmu sa to tak páči, usmieva sa jedna radosť. My sa v noci napapáme, odgrgneme, dám ho do postieľky a vypnem svetlo. Niekedy spí hneď, niekedy si trošku pomrnčí a zaspí.
Ale tiež sme predtým zaspávali, tak ako vy. Len potom už pri papaní nezaspával. Ale v noci som sa vždy snažila neuspávať ho na rukách. Samozrejme nie vždy to išlo, ale naučili sme sa.

janica81
26. nov 2010

@panki nooo my sme tiez kakali aj 2 x za den...a posledny tyzden raz za 3 - 4 dni.... ale tiez je spokojna... niekde som citala, ze ked ne´kakaju kojene deti, znamena ze vsetko spotrebuju a vtedy velmi rastu.... a verim tomu, lebo my sme za tyzden vyradili 4 dupacky....takze vsetko ide a spotrebu 🙂 ziadny odpad 🙂)
@lunana ja tiez este nemam nic kupene...ale kupim asi len nejaku hracku a chcem teplucku deku... a co mi pochybi...na oblecenie tiez nic...mame dost!!

leomami
26. nov 2010

@stvura ahoj..tak dúfam,že ste už úplne zdraví..🙂 a z tou váhou si nelám hlavu,je to aj o génoch aj moji starší chalani boli takí tučkovia a tento najmladší sa mi zdá,že bude skôr dlhý(máme síce5400g)a čo tak tu čítam,niektoré bábenka tu majú 6-7kíl😉 ale hlavne nech sú spokojní a zdraví...

leomami
26. nov 2010

@stvura a inak aj môj malý dosť kaká,aj 5 krát za deň...a chcem mu požičať kolotoč od sestry,len mám pochybnosti,či ho to zaujme...a na vianoce mu chceme kúpiť tú hviezdičku-projektor od fisher price,vraj je to super..🙂 nemá to tu niekto a zaujíma to vaše bábo?

leomami
26. nov 2010

@dadka22 ahoj..môžem sa opýtať,akú hračku žirafu to máte?..ináč pozerala som dala si krásne netradičné meno malému..🙂mne sa vždy páčili také netradičné...

gumimaci
26. nov 2010

@hobit aj my sme pribrali 2kila od porodu 🙂

@stvura fakt si nerob s tou vahou starosti, ak neplakava od hladu.

@leomami nemam, ale tiez nad tym romyslam. len muz zas povie, ze dalsiu hovadinu kupujem.. 😝 kolotoc som mala slubeny, ale nakoniec sme ho nedostali, tak som ho objednala. snad v pondelok pride 🙂

krtica11
26. nov 2010

ahojte baby chcem sa spýtať malý ma 10 tyždnou a doktorka mi hovorila že teraz s vychazdkami opatrne velke rozdieli teplot dnu a von ako je to u vas?chodite von a na ako dlho?

leomami
26. nov 2010

@gumimaci ahoj..veď to aj mne povie že máme plný dom hračiek...ale tak s tou hviezdičkou by sa zahral aj neskôr...a kolotoč si požičiam,ten má sestra a jej malú to už nebaví..tak aspoň hračky "podedíme"🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
gumimaci
26. nov 2010

@krtica11 ja to robim tak, ze nez idem von a ked pridem z vonku tak maly je este v kociku, len pri otvorenych dverach. tak to potom neni taky teplotny sok... 🙂 ja mam tu vyhodu, ze on je ako babika, ked ho polozim, do kocika tak zavre oci a spi 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
dadka22
26. nov 2010

@leomami ahoj ... ďakujem, pozerám, že aj vy máte také netradičné všetky. Pekné... Mne sa tiež najprv páčil, ten čo premieta niečo na stenu, len to bolo príliš drahé, tak sme kúpili žirafu. Nájdeš ju tu : http://www.nakup.sk/fisher-price-kolotoc-nad-po.... Som s tým spokojná.

leomami
26. nov 2010

@dadka22 ďakujem...ten žirafkový vyzerá super a nie je až taký drahý...môžem sa opýtať kedy sa tvoj malý narodil?🙂

dadka22
26. nov 2010

@leomami jasné že môžeš, 25.9., prečo? Pozerala som tú hviezdičku čo chceš kúpiť, ja som si myslela, že je to kolotoč.

leomami
26. nov 2010

@dadka môj sa narodil 22.9.som pozerala,že obidvaja majú 2mesiace tak preto som sa pýtala...kolotoč nebudem kupovať,sestra nám požičia,ale rozmýšlam nad hviezdičkou,vraj to aj hrá,premieta...😉majú to v dráčiku za cca.24eur...

leomami
26. nov 2010

@dadka22 a inak ja mám narodky 26.9. a malého som si chcela dať k narodkám🙂 on sa však ponáhlal o 4dni skôr...

dadka22
26. nov 2010

@leomami vyzerá celkom dobre tá hviezdička a nie je ani drahá. dobrý darček pod stromček 🙂
tiež som pozerala, že majú obidvaja 2 mesiace. to by bolo super keby sa malý narodil toho 26.9., no ale ...... 🙂

sjusiquatro
26. nov 2010

ahojte my rozmyslame kupit stolicku na jedenie....tak uvidime....

janica81
26. nov 2010

@leomami ahoj...my mame presne ten s premietackou...mala je z neho uplne paf...kazdy vecer ju dam driemajucu do postiely...zapnem...cuduje sa...smeje sa ...a zaspi ani neviem ako...fascinuju ju tie hviezdicky co chodia po sstene 🙂
@krtica11 my sme v kociku aj 4 hodiny...malicka buva naobliekana a ja to nejako musim vydrzat -)