icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

zuzanockamt
30. nov 2010

@katrin31 je aj ockovacia latka, ktora sa dava na trikrat - Rotateq, ale zalezi od lekara, pre ktoru sa rozhodne, Rotarix je starsi

leomami
30. nov 2010

@stvura ja som to očkovanie včera trochu študovala,takže by to nemalo hnisať na tom pliecku,vraj sa to má zahojiť na takú jazvičku,a ak sa to zle pichne,tak vtedy sa to zkomplikuje-zdurené uzliny v podpazuší a tak...ja sa teda na to opýtam dr.predtým,ako ho budú očkovať,už som o tom počula veeela,vela negatívnych ohlasov...☹

dadka22
30. nov 2010

@stvura ďakujem. musím ísť vybrať letáky, lebo ich máme tuším ešte od nedele vonku.

zuzanockamt
30. nov 2010

ste sa bavili o ockovani proti TBC, tak nasmu malemu to vobec nehnisalo, len tam mal a ma stale taky cerveny fliacik

dadka22
30. nov 2010

@leomami tešíme sa 😖

leomami
30. nov 2010

@zuzanockamt áno oTBC,mali sme s tým problém aj so stredným synom,ten nemal reakciu žiadnu,ale drobec má až príliš silnú,normálne to mal až navreté a dva krát mu to už prasklo...☹

dadka22
30. nov 2010

dnes akosi aj slniečko vonku vykúka... 🙂 vyzerá to tak, že by sa mohlo ísť aj von. to bude zase kriku kým sa poobliekame. škoda, že nie je leto.
všetky deti sa neradi obliekajú?

zuzanockamt
30. nov 2010

@dadka22 nas tiez reve ako tur, ked ho obliekam, ale tak musime to prezit ... my sme boli aj vcera vonku, ja sa snazim chodit v kazdom pocasi ... dnes je ale dost chladno tak pojdem v kociku, dufam, ze to prezijem na tych chodnikoch 😝

dadka22
30. nov 2010

@zuzanockamt no ja som si dala tak, že každý druhý deň, ale keď je vonku škaredo, tak nejdeme. a vy chodíte von aj bez kočíka?

zuzanockamt
30. nov 2010

@dadka22 ja sa snazim kazdy den chodit ... v kociku chodi len ked ideme s MM, aby si aj on uzil kocikovanie 😀 ... no a teraz ked je takto chladno a kym je malicky, tak tiez pojde v kociku, lebo nechcem, aby dychal priamo taky studeny vzduch, sice nic z kocika neuvidi, ale tak co uz ... vcera pekne kukal na snehove vlocky zo satky, som myslela, ze zacne mrncat, ked mu to padalo na nos, ale spokojny bol 😀 ... no a potom som uz vytiahla dazdnik a mal po zabave 😀

leomami
30. nov 2010

@dadka22 ahoj...aj u nás svieti slniečko..ale je -3stupne...aj my plačeme,keď sa obliekame,aj včera keď sme išli od dr...

dadka22
30. nov 2010

@zuzanockamt jáááj ... my chodíme stále v kočiariku a vlastne vtedy, keď už by mal spať, takže vonku stále spinkáme.
my šatku nemáme, ale klokanku a asi ju už aj vytiahnem, lebo to nie je zlý nápad ísť takto von.
mne to prišlo, že je ešte maličký na klokanku. no uvidíme..

zuzanockamt
30. nov 2010

@dadka22 na klokanku je to este asi skoro, mne sa klokanka velmi nepozdava, aj ked mam tiez jednu doma, ale asi nevyuzijem

dadka22
30. nov 2010

@leomami no veď to už tak bude chladno, čo už spravíme... mne sa veľmi nechce v tej zime prechádzať, ale keď treba ..
tiež sa aj bojím či nie je malému zima, či som ho dosť obliekla.... alebo či nie zas príliš 😕

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
30. nov 2010

@stvura prvu davku uz dostal - 22.11., druhu davku dostane 22.12. a to povinne ockovanie pojde potom v januari ... rotarix sa moze podat najskor po 8 tyzdnoch od TBC a medzi jednotlivymi davkami musi byt odstup aspon 4 tyzdne ... musi sa to stihnut do 27 tyzdna veku dietata a idealne je to do 16-teho tyzdna

dadka22
30. nov 2010

@zuzanockamt musím ju pozrieť, lebo my sme ju dostali, dala som ju do skrine, ani som na ňu nepozerala.
vyberiem, vyskúšame a uvidíme.... 🙂

zuzanockamt
30. nov 2010

@dadka22 ak ti uz drzi hlavu, tak v pohode mozes, ale bude mu v nej vonku zima

sjusiquatro
30. nov 2010

ahojte....baby co je dobre na supinky na hlavicke??ten saliciovy olej ci nieco ine???

ladywitch26
30. nov 2010

@sjusiquatro ja som stanke skusala vsetko mozne a vobec nic nepomohlo. vycesavala som kefkou, to trosku slo dolu, ale nezmizlo. a potom som sa na to uplne vykaslala a nejako okolo roka jej to same zmizlo aj bez kadejakych chemikalii. postupne sa to stracalo. fabien ma tiez a nejdem ani kremovat. cez tie vlasky mu to aj tak vidno len zblizka.

emily76
30. nov 2010

sjusi... my sme na tie supinky davali obycajny detsky olejcek. naolejuj poriadne miesta, kde su supinky, nechaj chvilu tak.. mozes aj dlhsie.. a potom bud s kefkou alebo uteracikom optrne povycesavaj... alebo pri kupani potom jemne so zinkou povytieraj.. malo by to pustit. 😉

sjusiquatro
30. nov 2010

@emily76 zatial to nema velmi tiez to vydno len z blizka...skusim ten detsky olejcek moze byt aviril??

danabel
30. nov 2010

Ahojte, my chodíme vonku 2x denne, lebo nám dnuka nezaspí - teda zaspí, ale len na mne a to sa nesmiem ani pohnúť a aj to tak na desať min. a už je koniec spánku. Akurát teraz ideme, po cca 45 min. sa vrátime dnu a potom spí ešte dve hodky. A potom chodíme ešte okolo pol piatej asi na 30-40 min. - toľko trvá ten druhý spánok.
....myslíte, že už môžem obliecť zimný overal - taký hrubý zateplený?

emily76
30. nov 2010

sjusi moze, hocijaky... a je prave lepsie to robit, kym toho nema vela.. nasi uz maju riadne haro a neda sa to poriadne ani namazat, ani vycesat.. ked boli malinky, mali hlavky ciste... a teraz neposedia chvilku.. a vsetko chcu robit cama a cam.. 😀 😀

danabel, ja myslim, ze mozes.. vsak malu este supnes do fusaka, prikryjes deckou a zima by jej nemala byt. Lahko vyskusas na hrudniku alebo na chrbatiku.. ruky ani licka nemusis skusat.. 😉

sjusiquatro
30. nov 2010

@emily76 no ved preto sa pytam aby som sa mu to nerozsirilo tak to chcem cim skor dat prec... 🙂 dakujem za rady

krtica11
30. nov 2010

sjusiguatro ja mam tem isty problem mažem olejom a snažim sa vyčesavať ale nič zatial nam to moc neschadza lebo tie kefy na vlasky su velmi mekke ☹

dadka22
30. nov 2010

@sjusiquatro nám pomohol sudokrem a calciová masť

elixia
30. nov 2010

@dadka22 to myslis na tie supinky? my mame az take hnusne chrasty,nielen supinky,viete poradit co s tym? Zacalo to vtedy,ked mu zacali vypadavat vlasky a mam pocit ze sa tol en zhorsuje...

dadka22
30. nov 2010

no presne na tie chrasty nám to pomohlo. Chrasty sme mali vpredu v kútikoch, takže tam som to natierala. máme to aj vzadu, ale nie až tie chrasty, len šupinky, tak zatiaľ som na nich nedala nič, lebo máme dosť vláskov a to by som musela natrieť pol hlavy, ale akurát som to pozerala a asi budem musieť.

dadka22
30. nov 2010

Inak neviete z čoho to je? Ja som našla na internete, ževraj to majú prenášané deti, ale či je to pravda.....