♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
caute
ach jaj, ja musim ist dnes po troch tyznoch poobede do robotky, sa bojim, ci to zvladnem
v poslednom case max. postel a cesta k lekarovi, tak mi drzte palceky
macu - ja planujem na obed krupicovu kasu 🙂
ja este obed neplanujem, nedavno som natlacila vianocku na ranajky ..... a rozmyslam, ci mi sadla 🙂 to je strasne s tymi nasimi tehotnými bruškami - teda ako u koho 🙂
Ja len teraz ranajkujem cerealie s jahodovym jogurtom... 😀 😀
Jika drzim palce aby si to vydrzala a nevolnosti ta obisli.ja si krupicu robievam ako dezert poobede 🙂
no ja neviem ale aj ked mi byva stale zle,som neustale hladna,uz ochvilku musim obedovat a to som zjedla roztek s pomaz a jogurt s piskotami a hrozno.uz mam krce.
Ja nedokazem vela jest ja len zobkam kazdé dve hodiny. A este som nepribrala ani gram. 😉
to mas super,ja som uz kilo pribrala,som nikdy nemala tolko ako teraz 🙂
čaute baby,
ja mám za sebo dosť ťažkú noc ☹ som sa koza včera najedla - nahltala kapusty, 2 plnočizné tanier za sebou a večer to prišlo, pichalo ma takmer všade, nedalo sa mi ležať ani tak ani tak....tak som chodila celú noc po izbe a len som vzdychala od toho, ako mi bolo ťažko.
a to musím byť dnes v robote do 18.hod.
no čo už, aspoň som sa poučila, že s kapustou opatrne a za vlastnú pahltnosť sa kruto platí 😝
dúfam, že vy sa máte lepšie...pekný dník vám želám!
u mna sa stale drzi minus 6 kil, ved ich nemam ako nabrat, obcas sa mi podari normalne najest, obcas to vylezie von ... ale už mi to pomaly ale iste lezie na nervy, ved to už trva tri tyzdne a stale rovnako .... ja viem, nemam sa co stazovat, je to cena za bublinku 🙂
Fuu no to riadne nafukuje aj bez tehu... 😅 Ja sa mam dnes super, zatial. 😉
vranka, tak to vazne nebol dobry napad ..... 🙂 ja som kapustu mesiac ani nevidela a to ju vyslovene milujem.... ach jaj
no ved to johanka a mywiel, ja by som dokazala za kupustu nazíjať ☹
ale čo už, asi si budem musieť počkať nejaký ten rok 😉
Akoze kysla kapusta je fajn je v nej vela vitaminu C a chrani tym padom organizmus proti nakazam, ale vsetko s mierou. 😉
mywiel to viem, že je to vitamínová bomba, ale pri mojom vlčom hlade, keď mi niečo zavonia ťažko myslieť nato, že všetko s mierou..ja bud alebo....takže si vyberám, že sa budem kapuste vyhýbať
No ja vlci hlad mam tiez ale po par sustach uz proste zaludok nepusti. 😅 Preto zobkam, a aspon takto mi nie je tak zle kazdé dve hodky nieco malé, pomaranc, caj, krajec chleba s paradajkou a tak. 😀
ja tiez tak papam, kazde dve hodinky nieco, tak si teraz pripravujem veci do robotky, aby som do 20.00 nezomrela od hadu 😉
a stale sa drzim na - 4 a 1/2kg
ja som zatiaľ +2 kg, ale sestra ma upokojila, že je to ok, že by sa malo priberať každý mesiac 1 kg 🙂
tak zatiaľ pohoda, len dúfam, že nám to takto vydrží....
moja mamina napr. pribrala 5 kg pri bratovi a on sám vážil 4 kg...mohli by sme to mať v rodine 😀
Pekna sala na porod s vanou ze? 😅 Je to sukromna klinika na ktoru nemam poistku takze nehrozi ale pekna. 😀 http://www.clinique-des-tilleuls.ch/fr/maternit...
inac, mywiel, ty pises, ze jedavas pomarance, ja mam tolko kyseliny, ze pomaranc nemozem ani citit, ked som to skusala, hned vyliezol späť .... z ovocia len banany (tych jem tolko, ze z bublinky bude asi opička) a jablka ...
Ja som kyselinu nemala nikdy ani pri prvom tehu. Vsetky kamosky sa stazovali na kyselinu ze musia spat na vankusoch zvysenych a ja ani raz. 😅
niekto sa ma 🙂 ako takto v spanku, vankuse nepotrebujem, len pri jedeni si davam pozor, lebo ak by som blinkala, tak je to niečo desné, ak ide von kyselina, to je potom take zacyklene, lebo z tej kyseliny a tej hnusnej chuti v puse a hrdle ma napina opakovane a to potom nemozem prestat ..... no, to je tema ... ale akosi si zvykam, ze to patri k tomu .....
Ja som mala tehotenstvo pohodové nikdy som nezvracala ani raz len také dva mesiace na zac. mi bolo zle vkuse inac celé tehu bolo super, normalne som sa neponahlala ani rodit a vytesovala sa z bruska. 🙂
johanka - ja som toto mala vcera - von isla len kyselina, ja som mala potom celu traviacu ruru rozleptanu, tak snad dnes bude lepsi dnik
ja z ovocia zvladam pomarance, hrozno a pomelo
Nie som si ista ale asi pomaha na to mlieko. 😅
ja sa už, hoky, tak tesim na to obdobie, kedy sa budem "vytešovať z bruška" .... kedy mi nebude tak zle a budem si moct vychutnať, že som tehu a že cakame malicke - ako samozrejme, tešim sa aj teraz, ale chapete ake to je, stale sa kontrolujem, nasi doma, rodicia a manžel sa tiež viac sustredia na to, ze ako mi je, a co mam jest, a že ci som jedla a kolko krat blinkala, že ten samotný fakt, že cakame babätko, je už ako samozrejmosť a dôraz je na to, že ako mi je ... a to som nechcela, byť ja taky stredobod pozornosti .... no ale vyšlo to tak. ...
a proste, ked už mi bude dobre, už sa budem môcť sustrediť na maličké, na to, že co si kupim nove na oblečenie (teraz koli chudnutiu este nemusim), a budem premyslat, co by potreboval drobček a také .... a budeme si s manželom vychutnavať to spolu .....
jika aj ja mozem hrozno a pomarance,mi chutia a stravi v poho.no ja na rozdiel od teba nevraciam a probrala som kilo ale tie nevolnosti su stale.no sice momentalne mi je fajn som sa napapala,tak behnem aspon rychlo umyt riad a kuchynu kym mozem.
johanka pre bublinku vsetko,ked mi nieje chvilu zle,tak sa aj zacinam bat,ci sa nieco nestalo,na jednej strane nie som rada,ze mi je zle ale na druhej tak podvedomky si to prajem zatial,nech viem ze baby je ok.esteze som od zaciatku tehu doma,si to neviem predstavit pracovat.aj ked financie chybat budu.setrime na svatbu uz teraz 🙂
ja som doma na PN 4. týžden, ale tiež uz kombinujem, ako vziať aspon trocha dovolenku, a potom do prace hned ako sa bude dať (a už mi to aj trocha chyba, pohybujem sa v super kolektive a ked som teraz doma, je to take divne) - našťastie nešetrime ani na svadbu, to sme mali pred 1 1/2 rokom, bytik mame vlastný (moji snom je domcek, ale to musi teraz samozrejme pockať), takže aj ked pojdem dole s platom, tak na maličke verim bude dost, neplatila som si dobrovolne poistenie, takže budeme si musiet vystačiť s normálnou 55% PN a materskou ....no ved uvidime .....
no my to teda nemame bohvie co,2 uvery,na byt na auto,plus nepracujem,takze podpora a platim so dobrovolne NP takze aspon pol roka najvyssia materska bude ale este svatba nam zozerie kopec penazi,no pri vsetkej skromnosti sme ☹
no kedze ja este studujem a robotky len take popri, tak ta materska bude tiez len minimum ☹ a vsetky tie vydavky co nas cakaju - potrebujeme sa prestahovat do väcsieho, nove auto, cela ta vybava pre malicke, nooo bude to zaujimave 😅 ale budeme to musiet zvladnut, ved malicke je planovane 🙂
ja sa uz pomaly zacinam zaoberat clankami o dvojjazycnej vychove - no budeme to mat vesele 😀

Ahojko, fotené rano... 😝 https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vRefer...