icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

janica81
8. dec 2010

@dadka22 noooo tooo siu na hrazde a tam som este zavesila taku muchu a to ju bavi velmi 🙂
inak my sme jej este nekupili ani jednu, vsetko dostala...aspon neminame 🙂

janica81
8. dec 2010

@sjusiquatro no my byvame sami, ja mam super vztah aj s rodicmi aj svokrovcami, ale byvat by som s nimi uz nechcela...naozaj clovek nema sukromie 🙂

lunana
8. dec 2010

@sjusiquatro Ja bývam u svokrovcov, máme prerobené podkrovie, niekedy by som odtiaľto najradšej vypadla niekam straaaašne ďaleko, ale väčšinou to býva v pohode, len moja svokra je taký typ, že sa strašne chce starať do všetkého, takže väčšinou to je u nás kameň úrazu prečo sa pochytíme. ale ak máte možnosť kúpiť niečo vlastné, tak určite choď do toho, ja by som to už takto neriešila 😒

dadka22
8. dec 2010

@sjusiquatro my bývame sami, ale aj tak nemám pokoj !!!!!! ku mne chodí svokra 2x do týždňa(odkedy máme malého), predtým som ju videla raz za mesiac.... nie je zlá, len ja to nemám rada, tak často... stačilo by raz za 2 týždne, veď aj drobec je ešte malý, tak neviem načo je to dobré toľko chodiť.... a sem tam tresne nejakú sprostosť čo ma tiež neskutočne vytočí....no ale s tebou sa to asi nedá porovnať... ja neviem čo by som robila, keby sme bývali spolu... ale dobre by z toho určite nebolo

gumimaci
8. dec 2010

@sjusiquatro my byvame sami, inak by som bola na prasky 😕

@dadka22 ja som mala to iste, lenze k nam chodila kazdy 2 den moja babka. Vraj mi chcela pomoct, len s tej jej pomoci som bola viac unavena, ako ked som boal s malym sama. Trvalo to 3 tyzdne, musela som razatne spravit STOP. Odula sa, ale o tyzden ju to preslo a uz je to ok. Pride len ked sa dopredu dohodneme a snazi sa zdrziavat komentarov 😀

sjusiquatro
8. dec 2010

@lunana no po vianociach to musime dako vyriesit...asi ten byt....moja svokra je akoze v pohode ale niekedy jaaajjj hroza oduta ako naozaj...ked jej nieco poviem na cigarety...minule som isla s malym za nou dole a akurat prisla z balkona bola fajcit tak som jej povedala ze ideme hore.... ze potom prideme ...ze fajcila si som jej povedala...tak potom prideme a ona sa potom s nami nerozpravala....

dadka22
8. dec 2010

@gumimaci no, už aj ja to mám tak,že tiež najprv zavolá dopredu, kedy môže prísť..aspoň že to, lebo ešte zo začiatku keď som kojila(mali sme s tým dosť problém), nestihala som sa ani najesť, umyť a tak a do toho ešte keď ešte prišli svokrovci, som myslela že explodujem od nervov... potrebovala som spať..... a nie okolo nich poskakovať... kávičku atď....

elixia
8. dec 2010

@estterka ano presne to🙂 tu ich nemaju,mam z domu..tu nemaju vobec cipky,ziadne 😒

@hobit vdaka 🙂

@sjusiquatro ako aj ine baby napisali,ak este to podkrovie nemate prerobene,urcite vlastny byt!! Clovek moze byt aj neviem aky tolerantny,aj tak to obcas poriadne iskri...a urcite uz aj teraz sa obcas pochytite,aj ked to nie je nic vazne,casom by sa to len vystupnovalo...Urcite chodte do vlastneho.
Ja som svokrovcovdoteraz tiez videla tak 2-3 krat do roka a bola som happy..teraz tu uz boli tuzim 3x (ziju a pracuju asi 500km od nas,takze je to viac nez dost 🙂 ) a uz mam dost..lebo pridu vzdy na viac dni,takze to mi treba kazdy den varit pre vsetkych..no nemam na to nervy.Pochytili sme sa s muzom,lebo sa vraj k nam chystaju na Viaoce a ja som povedala,ze ich tu nechcem..ako, keby dosli na 2 hodky,v pohode,ale tym,ze je to tak daleko,pridu aspon na 2 dni..a mne sa teda voobec nechce travit Vianoce tym,ze ich budem obskakovat a pocuvat pri tom svokrine dobre rady. 😖 Tesila som sa na sviatky len s mojimi chlapmi, no neviem ako to dopadne nakoniec.. 😒

elixia
8. dec 2010

No a boli sme na tom ockovani, dve sestricky (ci co to boli) z dvoch stran naraz ho pichli..chuda,tak strasne plakal ☹ teraz spi,uvidime,co bude vecer...

klaudia85
8. dec 2010

Ahojte, môžte mi prosím poradiť?

Malá za posledné tri týždne veľmi málo pribrala, iba 260g, papá iba 4-7minút a koniec, z druhého prsníka už potom vôbec nechce. Potom si pýta jesť až za 2-3hodiny. Dosť plakáva, utíšiť ju vie väčšinou iba cumlík. Doktorka mi kázala, aby som si po kojení odsala mlieko a zistila, koľko odsajem. Musím si kúpiť kvôli tomu odsávačku, ale neviem, či by mi stačila aj manuálna od Aventu, alebo musím kupovať elektrickú.

Nemáte niektorá podobný problém s papaním ako my?

sjusiquatro
8. dec 2010

@klaudia85 ja mam elektricku Medela nini elektric a je dobra stoji okolo 70e...len prilozis a je...v porodnici mali tu avent manualnu a to mi vobec neslo s nou....pri manualnej by som prisla asi o ruku a s papanim nemame problemy...musim zaklopat

leomami
8. dec 2010

@klaudia85 ahoj..toto isté mala aj moja sestra s malou..pribrala len 250gza 3týždne..a papala iba 3až 5minút a dosť..sestra to riešila tak,že nakojila,potom si odsala a dala to ešte dopiť malej z flaše..trvalo to asi dva týždne a potom sa to upravilo..a stále kojí a malá má už 7mesiacov.neviem,či som ti poradila,ale držím palce...🙂

klaudia85
8. dec 2010

@sjusiquatro tak asi predsa len tú elektrickú.. Ja som skúšala manuálnu Chicco, ale tiež mi to s ňou vôbec nešlo, tak som ju vyšmarila do koša :(

@leomami jasné, že si pomohla.. Nám pediatrička kázala odsať a skúsiť jej to dať zo striekačky, ale z nej to tiež nechce. Tak asi skúsime predsalen tú fľašu.

Ďakujem vám.

benkovamartina
8. dec 2010

Ja som pred tým velmi rada chodila svokrovcom, už tretí rok bývame sami ale odkedy máme malého nelúbim tam chodiť, vytáča ma asi všetko. Hlavne svokor, búcha, dá nahlas televízor a všetko vie odovodniť, ked ho upozorním, že malý sa mikol alebo spí. Odvovodní to tak, že nech sa učí na hluk, nech sa vyreve bude lepšie spať atd. Ide ma poraziť.

hobit
8. dec 2010

@elixia no ja to zajtra navrhnem asi, ze nech mu to pichnu naraz, to sa mi zda lepsie ako postupne...hlavne, ze to mate za sebou
@klaudia85 ja mam manualnu Medelu a myslim, ze to staci, da sa s tym odsavat, aj ked v porodnici sme mali elektricku a to bola parada, to islo same 😉 ...my tiez vela nepriberame, zajtra nas budu vazit tak uvidime

benkovamartina
8. dec 2010

@klaudia85
Náš malý ťahal dosť ale aj tak bol nespokojný a plakával. Odsávačku máme z Tesca do 10 euro- manuálna. Mne odporučili manuálnu aby som si mohla regulovať silu tlakua le neviem ako funguje tá elektrická.
Malý síce priberal ale nedalo nám to, začali sme prikrmovať a teraz sa kojíme len v noci. A máme doma ako tak spokojné bábatko. Len málo spinká. Pol hodinku a hodinu je hore.

janica81
8. dec 2010

@klaudia85 nooo my mame z Aventu manualnu a je velmi sikovna, rychlo to s nou ide !! Nasa Nela tiez teraz papa tak 5 minut, ale zato pribera riadne, uz ma 6200 gr... a po kupani ale davam 1 flasku Nutrilonu, sice stiahne tak 50-60 ale mam istotu ze pred spanim je dobre napapana...-

klaudia85
8. dec 2010

@hobit tak daj vedieť ako ste dopadli, lebo ja som už v koncoch, zajtra musíme sledovať, koľko ťažkých plienok má, nejak som to doteraz neriešila, zdalo sa mi, že dosť, ale nepočítala som to na kusy.

@benkovamartina možno som tou manuálnou zle odsávala alebo mám fakt málo mlieka, keď mi to nešlo.. Ozaj neviem.

Najviac sa bojím, že vyhodím 100eur na elektrickú a nakoniec bude fakt problém, že mám máličko mlieka a aj tak budeme musieť prejsť na umelú výživu.

A ktoré ste na UM, viete mi povedať, aké sú mesačné výdavky naň?

klaudia85
8. dec 2010

@janica81 a naša má len 4310 tuším.. To je aký rozdiel. Kiež by aj ona priberala viac ☹ Tak teraz fakt váham.. Asi keď bude mlieko, malo by ísť aj tou manuálnou.

zuzanockamt
8. dec 2010

@klaudia85 ja kupujem Bebu, nas je len na UM a mesacne to vychadza asi okolo 70 €, mozno aj viac, ja uz spotrebu nesledujem ... asi pred mesiacom minul cca 6 krabic mesacne a jedna 600 gramova stoji od 9,96 do 10,45 €, zalezi od obchodu/lekarne

zuzanockamt
8. dec 2010

@klaudia85 ak mas mlieko odsajes aj manualnou, ja som mala manualnu a som sa natrapila kym cosi bolo, ku koncu som uz za 24 hodin odsala ledva 30 - 40 ml

janica81
8. dec 2010

@klaudia85 ja som sa takto trapila pred mesiacom, neodsala som ani ml...ale potom som dala po kupani jednu flasu UM, prestala saom sa zatazovat s mnozstvami, proste som s povedala ked bude malo dam UM a odvtedy mam pokoj a krasne sa kojime...proste asi som uvolnila psychiku a zrazu mame den aj bez UM, niekedy dam zase 2x...v pohode taha, aj z cicky, flasa ju nedomylila 🙂

dadka22
8. dec 2010

@elixia no to je dosť blbé, aby si ty obskakovala svokrovcov, keď máš malé bábo.. nemalo by to byť naopak?
a ešte keď nespinkáte bohvieako..

klaudia85
8. dec 2010

@zuzanockamt
@janica81 fakt ďakujem, skúsim na začiatok tú Aventku Issis a uvidíme. Fľaše máte tiež Avent? Tie by mali byť v pohode, nie?

zuzanockamt
8. dec 2010

@klaudia85 ja pouzivam flasky Avent

dadka22
8. dec 2010

@klaudia85 my dávame nutrilon, jeden stojí 15 eur 800g balenie a vydrží nám týždeň. ale ved keby bola hladná tak by plakala nie...aspoň môj malý stále plakal a keď sme prešli na UM bol pokoj

janica81
8. dec 2010

@klaudia85 ano vsetko Avent

dadka22
8. dec 2010

@klaudia85 ja mám fľaše canpol babies, ale myslím že je to jedno, hlavne nech je cumlík s malou dierkou, aby jej nešlo veľa mlieka.

zuzanockamt
8. dec 2010

@dadka22 dierky su urobene podla veku a na avente je super, ze ma ten cumlik siroky, takze sa pekne prisaje a nenahlta sa tolko vzduchu, ja teraz pouzivam cumlik 1m+ ale uz mam kupene aj 3m+ a na buduci tyzden vymenim

dadka22
8. dec 2010

@zuzanockamt no neviem aké sú avent, ale my máme tiež dobrý široký cumlík.... ževraj protikolikový písali..ja som fľašu nejako neriešila, myslím že je to fakt jedno...niekedy sa mi zdá, že je to všetko veľmi prehnané...predtým neboli takéto výmysly a bolo dobre.... a prosím ťa, to aký je rozdiel medzi 1m+ a 3m+, veď je to smiešne