icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

estterka
18. dec 2010

@benkovamartina vies co,mne ked povedali,ze tpo bude sekcia,tak hned povedali aj,ze sa nemusim nic bat,dalsie mozem porodit normalne.a poznam tu take pripady.

benkovamartina
18. dec 2010

No ja už ale normálne nechcem! Ja chcem plánovanú sekciu . Prežila som si obe, najprv 9,5 hodiny konktrakciíí každé dve minuty a potom bol cisársky pre mna vykúpením!

estterka
18. dec 2010

@benkovamartina viem,ze v zamkoch sa v poslednej dobe da vybavit sekcia bez problemov,ak budes chciet rodit tak.

benkovamartina
18. dec 2010

No u mna to bol velký problém, nedalo sa to vybaviť vobec a nehambím sa povedať, že snaha priplatiť si bola!
Báli sme sa, lebo dvoch anjeličkov máme už v nebíčku, potratila som vždy do 12 týždna a nemávala som ovuláciu, preto je Matúško náš velký zázrak a strach bol, lebo bol velký od začiatku, strach aj z ťahania klieštami atd.

elixia
19. dec 2010

@estterka no veruze,tu je to take divne,az prilis natural niekedy,oni nic nepouzivaju...

@benkovamartina ako sa vam ho potom podarilo utisit? Noja som rodila cisarskym,ale nepytala som sa...podla mna zalezi aj na tom,po akej dlhej dobe bude druhe tehu a aj aky bol porod,ako sa hojila rana.....ty uz hned chces druhe babo?

ladywitch26
19. dec 2010

@benkovamartina toto nepochopim, preco ti slovenski masiari niektori nechaju zenu trapit sa tak dlho. ja som sice tiez rodila 16hodin, ale zakazdym dobehla sestricka, ci nechcem nieco na utisenie. a epiduralku si nechcela? tu ju daju automaticky na poziadanie a je zadarmo.
inak druheho porodu sa neboj, maly bol od zaciatku kontrakcii na svete za 7 a pol hodiny. z toho dve hodky som prespala. 😀 bola som este na prijme strasne unavena, ale nemali este izbu pre mna pripravenu, tak som bola v cakarni a tam som spala. ked ma zbadala sestricka, tak ma poslali na izbu,ze mi daju injekciu na spanie, ze spomali aj kontrakcie, a budem si moct aspon chvilu pospat a nacerpat sily na porod. 9 hodin by ma urcite nenechali trapit. ja by som dopriala chlapovi doktorovi aspon raz zazit taku bolest, ako zaziva zena pri porode a hned by sa aj inak spravali k mamickam 😠

elixia
19. dec 2010

@ladywitch26 no mna tu nechali 27 hodin,kym konecne urobili sekciu...ziadala som ju uz po 12 hodinach,ale oni ani pocut..potiahli to maximalne ako im to nejaka ich blba policy dovolovala...

benkovamartina
19. dec 2010

@elixia nechceme hned ale určite do 3 rokov chceme dalšie. Nemožme hned aj keby chceme lebo s Matúškom som prvých 13 týždnov preležala ale tak, že som išla len na WC a v chladničke som mala porcie jedla kým neprišiel manžel s práce, potom ma obskakoval. varil a všetko ohladne domácnosti robil on.
Po 13 týždni som pomalinky pridávala, najprv som sa len prešla po byte atd.
Takže ak by PánBožko dal, chceli by sme, že Matúško pojde do školky a potom druhé ale viete ako to býva, v školke dlho nebude a bude chorí doma so mnou ako sestrin. Viac je doma ako v školke.

benkovamartina
19. dec 2010

@ladywitch26 na bolesť mi nechceli dať nič a pozerali po mne akoby som to hrala, že to až tak bolieť nemože! Na epidurálku treba mať u nás prípravu.

benkovamartina
19. dec 2010

Baby, nám dnes pred kúpaním praskol vriedok čo sme mali z porodnice štepenie na pleci. Vytieklo z toho dosť hnisu ale pediatrička hovorila, že to može byť ale aj tak sa Vás pýtam čo s tým? Dakujem

krtica11
19. dec 2010

@benkovamartina ahoj mne radila doktorka keby to nahodou praklo tak to jemne vyčistiť tym tanin alkoholom ktorým som aj čistila pupok pokial mu neodpadol.

leomami
19. dec 2010

@benkovamartina aj môjmu to prasklo(asi pred 3. týždňami) ale v noci a tiež mu z tade vytieklo veľa hnisu...dr. mi to kázala vyčistiť liehom alebo repíkom...😉 a potom sa mu to zasušilo,ale taký červený pupáčik tam má stále...

elixia
19. dec 2010

@benkovamartina no to muselo byt drsne, 13 tyzdnov takto lezat...ale zas,co by clovek neurobil pre zdrave babatko nie? My planujeme dalsie tiez az tak,ked Risko pojde do skolky,chcem si ho uzit a potom aj to druhe..aby som nebehala len medzi prebalovanim a krmenim raz jedneho,raz druheho 🙂

janica81
19. dec 2010

@benkovamartina aj nam to viackrat prasklo..niejako som to neosetrovala...vzdy to pekne zase zaschlo...

andullinka
19. dec 2010

@benkovamartina aj nam to prasklo a doktorka nas s tym poslala na plucne aby ten hnis vycistili... Teraz to ma uz celkom pekne, ale v januari ideme este na kontrolu.

benkovamartina
20. dec 2010

Nás čaká v stredu ešte kardiologia, poslala nás tam obvodná potom, čo som jej povedala, že sa mi zdalo, že mi prestal dva krát počas dojčenia dýchať. Kojila som a malý zaspinkala le držala som ho ešte v náručí, dosť nahlas dýchal a zrazu nič, možno len začal džchať potichu ale začala som s ním trochu triasť a ohlasovať ho, v tom vypleštil oči, odgrgol si riadne a nadýchol sa ako ked sa vynárate z vody. Preto radčej ideme.

janulienka48
20. dec 2010

Caute baby mozem sa k vam pridat aj ja mam 3 mesacneho synceka a 3 rocnu dcerku.....

janulienka48
20. dec 2010

My sme tiez mali take rameno a prasklo nam to niekolko krat a nicim som to necistila a uz sa to stiahlo a je vysusilo sa to... ale pri dcerke sme to chodili do pol roka vytlacat na plucne....

dadka22
20. dec 2010

@gumimaci no vieš čo, že ako nad tým rozmýšľam tak iné je to asi len v tom, že som staršia a tým si to viac užívam...neviem to asi ani nedá porovnávať

dadka22
20. dec 2010

@leomami no ako vyzerá u vás to grckanie?... skôr som nenapísala, lebo už je manžel doma a dostať sa na PC je zas o niečo tažšie 🙂

benkovamartina
20. dec 2010

chcem sa spýtať či počítate lunárne týždne alebo podla kalendára týždne? lebo náš malý má v sobotu 12 týždnov- čiže 3 mesiace skončené ale podla kalnedára až 2. januáru mu bude 3 mesiace.
Podla čoho sa riadiť ak je na potravinách napísané- od ukončeného 3 mesiaca alebo ukončeného 20 týždna atd.Dakujem

estterka
20. dec 2010

@benkovamartina chces jej uz davat nieco ine ako mliecko?

ladywitch26
20. dec 2010

@benkovamartina no ja neviem, ale ja osobne by som okrem mlieka nedavala do ukonceneho 4.mesiaca nic.

ladywitch26
20. dec 2010

@benkovamartina a mesiac sa rata kalendarny, to len v tehu sa rataju inak mesiace.

dadka22
20. dec 2010

@benkovamartina vek dieťaťa sa ráta normálne podľa kalendára... my už dávame šťavičky a už aj výživku, tak jednu-dve lyžičky... čítala som, že u nekojených detí sa odporúča začať skôr ako od 4. mesiaca, tak dávame a chutííí....ale tak vy máte ešte čas, keď sa kojíte

estterka
20. dec 2010

@dadka22 ale vsak tvoj maly nema ani tri mesiace.si si ista,ze ma pripravene travenie na nieco ine ako mliecko?

zuzanockamt
20. dec 2010

@dadka22 ty davas ani nie trojmesacnemu dietatu vyzivu????? ... ved kazda odborna literatura hovori, ze u nekojenych deti sa ma zacat az od 5. mesiaca!!!!! ... ja mam doma tiez nekojene dieta, ale urcite nezacnem skor ... od ukonceneho 4.mesiaca mu zacnem davat vecer kasu, ktora je urcena pre deti od 4. mesiaca ... ale este som nevidela nikde ziadnu detsku stravu vhodnu od ukonceneho 2. mesiaca, kam spada tvoje dieta

ladywitch26
20. dec 2010

@dadka22 o tom,ze to malemu chuti, nepochybujem. ale co mu to spravi s traviacimi organmi, o tom pomlcim. ono sa uvadza na vyzivach, ze od 4.mesiaca, ale mysli sa ukonceneho, cize sa ma zacat prakticky od zacatia 5.mesiaca. tvoj maly nema ukonceny ani len 2.mesiac.co ti na toto hovori tvoja pediatricka?

janulienka48
20. dec 2010

Tak kocky ak sa moze pridat ja som pri malej zacala podotykam nebola kojena od ukonceneho 4 mesiaca a co to s nou robilo ani nehovorim vyhadzala sa bolesti plac atd. urcite take 2 mesacne babatko ma co robit s umelym mliekom kedze je tazsie stravitelne a nie s inou stravou....tak ako pise ladywitch odzrkadli sa to na traviacich organov...

stvura
Odpoveď bola odstránená