icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

leomami
20. dec 2010

@dadka22 ahoj..tak dnes aj včera už negrckal...😉 myslím,že to ozaj mohla byť aj nejaká reakcia na to očkovanie...

dadka22
20. dec 2010

no tak ja som čítala, že sa odporúča začať skôr kvôli imunite, šťavičky hipp od ukončeného 9. týždňa a ovocie hipp od 12. týždňa a to už máme... a nedávam mu preboha toho neviem koľko... tej šťavičky 1-2 lyžičky, miesto čajíku a výživu keď spapá jednu lyžičku tak veľa, to je len také olizovanie...tak si myslím, že mu to určite neuškodí...a určite to nerobím kvôli cene mlieka...

benkovamartina
20. dec 2010

@dadka22 každá mamička si rozumie najlepšie a určite chceme všetky pre detičky len to najlepšie. Naše maminy nám dávali štaviky od 6 týždna a sme tu.
My dávame len umelé mliečko a sem tam si cucneme prsíčko ale kedže ho všetko duje abolí ho brušku, mliečka málinko. My počkáme asi na ukončený 4 mesiac a tiež začneme dávať štavičky ale ručne robené doma, jablko vyšťavím a dám jednu lyžičku, mrkvičku po 3-4 dnoch atd.

zuzanockamt
20. dec 2010

baby, ale ved ovocie sa dava az od siesteho mesiaca a ma sa davat najskor uvarene a az potom surove - teda stava tiez az potom a zacina sa so zeleninou

ladywitch26
20. dec 2010

no ja neviem, ale mne sa tie ovocne stavy zdaju dost sladke. ono sa vlastne aj preto odporuca zacat so zeleninou, nech si dieta navykne na jej chut, lebo ked ho od zaciatku naucite na sladucke ovocie, tak sa vam uz na taku brokolicku vydlabne 😉
ja som pri stanke zacala so zemiakom, popucila som ho a zmiesala s mm, takze z toho mala cosi ako zemiakovu kasu a strasne jej chutila. az po 3 dnoch som jej do toho pridala aj kusok mrkvy. ovocie som jej dala az po nejakom mesiaci, to mala akurat pol roka. a doteraz je pre nu najlepsi obed varena zelenina, uplne jedno, co je k nej, hlavne aby jej bolo vela. 😀

janica81
20. dec 2010

Dobry vecer 🙂

no ja by som tiez tak skoro nedavala ovocne stavy....najprv by som zacala varenou stravou.... predsa len traviaca sustava este nie je dokonale vyvinuta a z ovocia sa musi popasovat so zlozitymi cukrami..... no ale kazda mamicka vie co je najlepsie.... my pekne pockame az na 6.mesiac 🙂

leomami
20. dec 2010

@zuzanockamt áno,má sa dať prvá zelenina kvôli tomu,že ovocie je sladké a aby potom bábo neodmietalo zeleninku...moji starší chalani tiež papali prvé ovocie a šťavy a v pohode...to je tak,že stále sa to mení a vždy prídu nové teórie...😉

dadka22
20. dec 2010

@zuzanockamt no ovocie čo máme je od 4. mesiaca, nie od 6.m... a tiež to netreba brať zas až tak vážne to tabulkovanie, že toto vtedy hej alebo nie...

zuzanockamt
20. dec 2010

@dadka22 no je to mozne, ale ja zacnem s mrkvou varenou nad parou a zriedim s UM, potom zemiak a ovocie az po polroku

dadka22
20. dec 2010

@benkovamartina to je presne pravda s tým čo nám dávali naše maminy... moja tvrdí ževraj mi dávala krupicu už od 1. mesiaca a som tu a bez nejakých žalúdočných problémov....

janica81
20. dec 2010

jaj babule....ja zatial nedam nic...este mi vyhovuje ze nic nemusim varit, tlacit, odstavovat....vytrcim cicku a je obed 🙂

leomami
20. dec 2010

@dadka22 tak to s tou krupicou,to aj mne dávala mamina...😉 dokonca svokra dávala deťom kravské mlieko a od 3.mesiaca slepačiu polievku...😎 a môj ocino "potajomky"nakŕmil môjho najstaršieho kapustnicou keď mal asi 7.mesiacov...:-@

estterka
20. dec 2010

@janica81 presne,nevidim dovod sa ponahlat,ja zacnem s prikrmmi az pred 7 mesiacom.ja si vychutnavam toto obdobie,ked nemusim mysliet na to,co pre malu urobit,len mliecko potrebuje 😉

@dadka22 podla mna to len nema vyznam takto skoro mu tak velmi zatazovat travenie,ale ty si mama,ty vies.

dadka22
20. dec 2010

@estterka nemyslím si že je to zaťažovanie....

dadka22
20. dec 2010

@janica81 🙂 🙂 🙂

ladywitch26
20. dec 2010

@janica81 uplne suhlasim. keby mi este aj dnes stanka chcela mlieko, tak to uvitam, aby som nemusela varit pre nu 😀 neviem, kam sa ponahlate baby.

estterka
20. dec 2010

@dadka22 a co ti na to povedala lekarka?

dadka22
20. dec 2010

@estterka k lekárke ideme až 30.12., ale či sa jej na to budem pýtať neviem

benkovamartina
20. dec 2010

Mne tiež úplne vyhovuje, že dáme UM a je vybavené ale nepáči sa mi, že je to predca len umelina, mi to pripadá ako srvátka,čo starký dával prasiatka aby rýchlo rástli!
Preto my rozmýšlame nad príkrmom.
Ale baby poviem Vám, že u nás jedna dávala od 2-3 mesiaca postupne všetko a ked mala malá 6 mesiacov napchala ju aj strukovinami, paštékami, no proste všetko už jedla. Teraz ako skoro 3 ročná sa trápi nad alergiou na cistrusové plody a všetko ovocie čo u nás nerastie a najnovšie sú na bezlepkovej strave, lebo má celiakliu. Viem čo to je, z vlastnej skúsenosti ale mne sa nakoniec nepotvrdila. Takže všetko dva krát zvážiť radčej.

dadka22
21. dec 2010

@benkovamartina preboha, no tak to zas takto nie...

sjusiquatro
21. dec 2010

Aj my sa iba kojime a je to fakt najlepsie....dufam ze nam to vydrzi do toho 6 mesiaca a potom zacneme...s mrkvickou....

dadka22
21. dec 2010

tak ste ma prestrašili, že od včera len študujem či mám dávať tú šťavičku alebo nie...niektorí pediatri radia že áno, iný zas nie.... tak som sa rozhodla, že s tým ešte asi trošku počkám....alebo mu to dám len nejako raz za týždeň... no uvidím...

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
dadka22
21. dec 2010

@stvura dcéra je úplne zdravá( klop, klop), k lekárke ideme možno 1-2 x do roka aj to len s prechladnutím... len ja si to už nepamätám kedy som pri nej s čím začínala...ale keď som počúvala svoju maminu, tak určite so všetkým a skoro 🙂...keď tie názory sú také odlišné.. asi je najlepšie nič nečítať na tom internete..

stvura
Odpoveď bola odstránená
dadka22
21. dec 2010

@stvura tiež som rozmýšľala, že nie je dobre začať ani veľmi skoro, ale zas ani neskoro...takže z tých všetkých odporúčaní je podľa mňa najlepšie vybrať taký ten stred...a prečo si bola vegetariánka, keď ti to nerobilo dobre?

janica81
21. dec 2010

@stvura 🙂 ani ja nedavam ani caj ani vodu...len cicku 🙂 a ked nahodou uz nie je mliecko tak jednu flasu UM... 🙂

hobit
21. dec 2010

@janica81 my tiez len cicikujeme 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená