♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@ochechulka my máme 3 mesiace a vypijeme cez deň 170ml a posledné večerné papanie okolo 7.00 - 7.30 hod vypije 200ml... takže ak plače kľudne jej môžeš dať viac...čaj nemusíš dávať keď aj kojíš... my sme len na UM a vôbec nepijeme ani čaj ani vodu.. len mlieko
@ochechulka ja tiež kojím,ale aj dokrmujem...ja dávam tiež tak 90ml ,1-2 krát denne,ale tiež sa mi stalo,že plače,keď mu vyberiem flašu,tak mu hneď strčím prso a väčšinou ešte poťahá a ukludní sa...😉 ale ak by mal málo,určite mu dám aj 120ml...😉
@ochechulka ahoj 🙂
tak urcite jej daj viac...ja tiez prikrmujem 1 x vecer po kupani...na Tvojom mieste by som jej spravila o piatej aspon 150 a nechala ju papat kym sama nevypluje cumlik, vtedy bude mat dost! a o siedmej by som este spravila 90 a to iste, kym sama vypluje cumlik...nasa mala niekedy stiahne len 40 ml a spi a niekedy aj 120 ml....takze ona zje tolko kolko potrebuje.... 🙂
@benkovamartina ja by som urcite nemiesala...naco??? vsak davaj to mliecko co Vam chuti....
@benkovamartina na ovocie ma cas az od polroka - a ma sa davat na zaciatku varene ovocie a nie stava z cerstveho, radsej mu mohla dat mrkvu ... a nema este ani tri mesiace ... ja zacinam s mrkvou az od 4-teho mesiaca, lebo je nekojeny
@zuzanockamt
Ja viem tak, že sa majú začať dávať štavičky z ovocia aby sa mu trávenie naučila aj na iné ako len an mliečko, preto sme začali jablčko a mrkvu začneme a týžden dva. Dnes jedol ako keby mu nedávam celé dni jesť. Pekne mi otvára ústočká ked poviem HAM , ako rýchlo sa tie detúrence učia.
@benkovamartina ovocie sa ako prve davalo kedysi davno, teraz sa zacina so zeleninou, aby sa dieta hned nenaucilo na sladku chut
neviem,preco sa s prikrmom tak ponahlate 😕
@benkovamartina zuzka ma pravdu, skus pohladat na nete nieco o prikrmoch napr. http://zena.atlas.sk/prve-prikrmy-kedy-zacat/de... , aj tu na konikovi je taka tema. Nie vsetko co sa robilo pred 30 rokmi je osvedcene a dobre. Skus a poradit aj s pediatrom, kedy a s cim najlepsie zacat.
@estterka asi preto lebo jedna babka povedala... je to ostatne kazdeho osobna vec. 😔
@estterka mas pravdu, ked mas mliecko len koj co najviac, urcite jej to len prospeje 🙂
@janica81 Pár strán dozadu tu niekto písal, že iné UM sa má zavádzať postupne po dávkach, nie vysadiť jedno a dávať už len druhé. My sme to tak spravili aby sa mu to nepomiešalo, ked sme prechádzali na iné UM.
@benkovamartina no neviem, dietatu sa vsetko do pol roka ma vyvarat a ty mu chces dat cerstvu stavicku z ovocia? 😕 ono ti bude papat vsetko, moj papa z lyzicky aj nenormalne kysly vitamin C, ked mu dam. este sa nevie branit, ked mu cosi davas do pusy, nie je to tym, ze je taky inteligentny a sikovny, ze uz papa vsetko...
@estterka ja som pri stanke zacala s prikrmami, ked mala 5 mesiacov a tyzden. aj to som zacala zemiakom, lebo kamoskin syn napr po mrkve velmi prdel a bolelo ho brusko. nie kazdemu dietatu akurat ta mrkva sadne. no a ked kojis, tak je dobre si odstriekat trosku a primiesat to do tej kase. bude mu znamejsia chut.
@leomami ahoj, pises, ze kojis a aj 2x denne dokrmujes UM a nebojis sa ze ti odide mlieko? Lebo ja uz nad tym tiez rozmyslam, malej je moje mlieko asi malo, lebo nam velmi pomaly pribera a od 16 tyzdnov chcem zacat s prikrmami kvôli refluxu. Ale bojim sa, ze mi odide mlieko uplne, ked zacnem davat pravidelne UM.
@ladywitch26 ja som uz rozmyslala,ze sa mi paci,ako si to urobila a zacnem so zemiakom a zmiesam ho s MM,podla mna je to dobry napad.a potom mrkva.
@danabel preco sa neporadis s laktacnou?
@danabel reflux je najhorsi medzi 3-4 mesiacom, potom vacsinou uplne vymizne. pockaj este zo dva tyzdne a mala bude na tom ovela lepsie. mne mali obidve deti reflux, ale od 4.mesiaca sa to vyrazne zlepsilo. prakticky len nedavno som zacala davat fabiena na brusko, predtym nehrozilo, on vygrckaval aj 3 hodiny po jedle. teraz uz ovela menej.
@estterka stanke som tak spravila, prvy den spratala 5 lyziciek, druhy den 8 a na treti den uz v pohode polku poharika. na 4. den som jej k zemiaku pridala aj mrkvicku a dva tyzdne nato uz jedla skoro kazdu zeleninku. fabiena som chcela kojit az do zaciatku 7.mesiaca, ale zaciatkom februara uz zacnem aj so zeleninkou na obed. nech si postupne navykne, lebo 24.februara mi konci materska. budem mat narok len na jednu prestavku, takze ho nakojim rano, potom pridem okolo desiatej a o jednej ho bude musiet nakrmit aupairka zeleninkou.
@ladywitch26 No to by si sa čudovala ako náš malý vie povedať nie a brániť sa čo nechce dať do pusiny, po asi dvoch lyžičkách hovorí rázne nie kvapkám na kašel! proste mi neotvorí pusinku! Ako ked nechce dudulu! ešte si aj peri pritlačí o seba čo najviac. Asi každé mimi inak, nemožeš porovnávať, tak to nefunguje.
@benkovamartina a ake kvapky na kasel mu davas? co viem, tak vacsina kvapiek je od 2 rokov az, zopar sa moze uz od roka, ale nepoznam nic pre take male mimina
@danabel aj ja rozmýšľam začať zo zeleninkou asi tak o mesiac, určite nebudem čakať do ukončeného 6.mesiaca ako je to napísané v knižkách. Tiež máme ten hnusný reflux....ešte aj s pridruženým dusením sa....a keď začnem prikrmovať trochu sa obávam aby sa jej to dusenie nezhoršilo tým že sa jej to bude ťažšie grckať, ale dúfam že jej to už zostane v brušku keď to bude mať husté. 😒
@panki o mesiac uz reflux nebude mat, alebo len minimalny. mne mali obidvaja velmi silny reflux, do 3. mesiaca v podstate poloha na brusku nehrozila, oni grcali aj 3 hodiny po jedle. ale po 4. mesiaci zrazu nic.
inak ja som pri stanke zacala tiez tak tyzden po 5.mesiaci, aj ked bola plne kojena. ked sme pred nou s muzom jedli, tak otvarala pusinku a az slintala, co by si tiez dala. 😀 tak som jej zacala davat 1x denne zeleninku, ale oni toho aj tak vela nespapaju a do hodiny nato si aj tak potrebovala este mliecka zapit, tak si nerob velke nadeje, ze to babo zasyti nadlho. a potom som jej pridala aj ryzove kasicky, ale materske mliecko som jej do nich pridavala.
@ladywitch26 no neviem - v okolí čo poznám detičky z refluxom...začal ustupovať až okolo siedmeho - ôsmeho mesiaca. v treťom- štvrtom reflux vrcholí. A samozrejme mi je úplne jasné, že na začiatok nezje celý zemiak, práve preto začnem skôr aby si pomaličky zvykala, keďže aj s MM je to u mňa také-všelijaké a ani laktačné poradkyne nevedia pomôcť. 😒
@panki tak stanka si tiez obcas grcla aj po 4.mesiaci, ale to uz som nebrala tragicky, nebolo to po kazdom jedle. u deti je to normalne.
@panki Aj ja mám problém s mm a tiež žiadne laktačné poradkyne naokolo. Náš problém je v tom, že som prišla z pôrodnice domov na fľaši, lebo mi neprišlo mlieko a potom sa už nevedela prisať len s klobúčikom. Teraz sa ich neviem zbaviť.Ja som si mlieko odsávala a tak sa mi podarilo ho spustiť, ale teraz je jej to nejak málo a ešte aj z toho vyzvracia a málo priberá, tak preto chcem tiež začať od 16 týždňov so zeleninou. Doktorka i povedala, že v pohode.
@danabel nasa bola 15 dni na flasi po naradeni,moje odsate mlieko,ale nedovolili mi len dojcit,prisli sme domov a od prveho dna sa prisavala,urcite,ze som ju stale prikladala,nech si zvykne.ale ja som bola rozhodnuta od prvej chvile,ze budem dojcit a aj v nemocnici som si stae hovorila,ze prideme domov,odhodime flasu a vsetko bude ok 🙂 ja som nepripustila inu moznost a funguje to doteraz. mame cez 8 kil uz 😀
@ladywitch26 Ty zase nerob zo mamu harpiu! Kvapky na kašel mu dala lekárka a ked mu ich dala tak určite vedela prečo mu ich dáva!
@danabel ja som zase od začiatku až do troch mesicov kojila úplne bez problémov, malá nebola prikrmovaná ani v pôrodnici...hneď od začiatku bola len na MM. Ale posledný mesiac nastal zlom a mlieka je jednoducho málo.... malú stále prikladám,odsávam - aby som zvýšila produkciu...pijem čaje, feniklové kvapky, homeopatiká......prisatie je správne - všetko je vraj správne a ja mám mlieka málo a ešte z toho mála veľa vygrcká ako Ty hovoríš a potom priberie 280g za mesiac. 😒 celé zle
@benkovamartina no len aby,ja by som tiez nedavala tak malemu dietatu hned lieky,vies,nie vsetky lieky ucinkuju tak ako maju.je to biznis pharma firiem,ako vsetko ostatne,bohuzial.mne tu lekar dal na kasel kvapky,druha lekarka skoro odpadla,ked to videla.dostali sme aj sirup na kasel z ktoreho sa vyklulo,ze deti do 1 roku ho nemozu brat.presne takto nas vychovava spolocnost,od malicka lieky do seba davkovat.len chcem povedat,ze obcas treba pocuvat aj svoj zdravy rozum a neverit slepo ani lekarom.
@benkovamartina lieky,ako ked sa da aj ine riesenie najst.nasa brala antibiotika hned po narodeni,ale to jej islo o zivot,tak to jej jasne,hoci ma to strasne mrzelo,lebo antibiotika rozhadzu aj dospeleho,nie take male dieta.
@danabel a neskusala si napisat annag do temy dakujeme annag? ja tu tiez nemam ziadne laktacne, ale mne velmi pomohla aj cez IP. keby nebolo jej, tak ju davno nekojim. dokonca by sme ani nevedeli, ze fabien potrebuje mensi chirurgicky zakrok, aby bol schopny prisat sa.
@benkovamartina nerobim z teba harpiu, len ako uz poznamenala @estterka , je to pre nich biznis. kamoske, co bola v 10tt tiez lekarka predpisala lieky, ked prisla domov, tak si vsimla pribalovy letak, ze vyslovene zakazane v tehu. tak sla ku nej znova, dala jej ine a do letaka sa uz nepozrela. bohuzial, tiez boli nevhodne pre tehotne a ona o 4 dni nato o babo prisla. niektori lekari sa absolutne nedovzdelavaju, hlavne tie starsie rocniky. co bolo pred 20timi rokmi, to budu odporucat este aj dnes. ved co, vsak ked to tie deti predtym prezili, tak to preziju aj tie dnesne,ze? a potom mas pomaly v kazdej rodine niekoho, kto ma rakovinu. pred 30timi rokmi sa aj azbest daval do kazdej budovy ako super vec a dnes robi muz vo firme, kde ho likviduju, lebo sa po case zistilo, ze je rakovinotvorny. nie kazda vec, co bola odporucana kedysi, je dobra dodnes. nemas sa kam ponahlat ani so stavami. radsej pockat, aj keby sa malo neskor ukazat, ze to ozaj neskodi, ako keby si si o 2,3 ci viac rokov mala vycitat, ze tvoje dieta ma alergie, celiakiu a co ja viem co este...
@panki a ako dlho to trva,ze mas malo mlieka? lebo ono sa zvykne dotvorit, ale trva to minimalne tyzden, bohuzial... skus sa tiez skontaktovat s annag

@benkovamartina a načo to chceš takto miešať?... veď si vyber jedno a to mu dávaj aj cez deň aj na noc...