icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

danabel
30. dec 2010

@ladywitch26 už to riešim s annag, ale nie cez koníka, lebo do tej témy nestíha chodiť, tak som sa obrátila na ňu cez jej stránku o dojčení. Zatiaľ ale nemám žiadne úspechy, stále sa mi nedarí zbaviť sa klobúčikov ☹

panki
30. dec 2010

@ladywitch26 trvá to už tri týždne a tiež som to riešila s annag cez jej stránku....ale nič nepomohlo

ladywitch26
30. dec 2010

@panki tak ked to inak nejde, dopraj malej, kolko mas svojho a dalej sa netrap. niektore mamicky nekoja ani tolko.

stvura
Odpoveď bola odstránená
ladywitch26
30. dec 2010

@stvura vsak ja netvrdim, ze je to pravidlo, ale byva to tak. aj ja poznam detsku lekarku, co este ja aj moj muz sme ku nej chodili, a ta tiez dost studuje nove veci. ale napr. nesuhlasila, ked som jej povedala,ze malej odsavam sopliky odsavackou na vysavac. ze to skodi sliznici, ze je to strasne velky podtlak. a pritom som vyskusala aj balonikovu aj vysavacovu na sebe a teda balonikovu by som na dietati nepouzila. to bola ina bolest. 😖 s vysavacom je to super, dokonca stanka si sama ide vysavac zapnut, ked ma nadchu teraz.

gumimaci
30. dec 2010

Ahojte,
ono je to s tymi liekmi aj tak, ze neboli v tehotenstve a dojceni testovane. TAkze sa nevie ake mozu vyvolat nasledky.
Ale ako pise @ladywitch je to biznis,najma prakticki lekari predpisuju lieky na zaklade toho, co od danej farmaceutickkej spolocnosti na oplatku dostanu. 😔

ladywitch26
30. dec 2010

@gumimaci vsak to je jasne, lebo testy na tehotnych nikto robit nebude. no ale je ine, ked ti doktorka predpise pripravok na kyselinu v zaludku, ktory ti prakticky nema ako skodit, a ked ti predpise kortikoidy. moja stanka ich brala tri dni, a co to s nou robilo, tak uz ich nechcem v zivote vidiet. je to pekne svinstvo.

benkovamartina
30. dec 2010

Baby, aj Vaše bábatká tak slintajú? posledný týžden je to až moc, musíme mať podbradník, inak sme mokrý a ked ho máme na pleci, cucá nám plece.

ladywitch26
30. dec 2010

@benkovamartina zlaty je 🙂 a super gate mate, sa mi pacia. inak slintanie je normalne, niektorym uz pomaly aj prve zuby pojdu.

benkovamartina
30. dec 2010

@ladywitch26 Dakujeme za pochavlu. Nemá rád takéto oblečká,a si sa v tom necíti dobre ale ked ideme n návštevu niekam, tak ho do toho navlečiem. Najradčej má body a overali, kde ho nič neťahá a netlačí.

Baby, moja lekárka má dve deti 4 roky a 6 rokov. Teda mladá ale so s nou velmi spokojná. Ale odporučila mi knihu "Každé dieťa sa dá naučiť spať..." že jej to fungovala pri oboch deťoch a velmi pomohlo ale mne sa tá kniha nie a nie zapáčiť. Teda to s nou nesúhalsím .

stvura
Odpoveď bola odstránená
ladywitch26
30. dec 2010

@benkovamartina stanka mala tiez najradsej len overaliky, lebo kazde jedny gate ju tlacili na brusku. fabien az take brusko nema, ale tiez mu radsej o dve cisla vacsi gate obleciem, aby ho brusko netlacilo. pre deti su tie overaly najpohodlnejsie.
inak tu knihu mam stiahnutu, vsetky majovky sme ju citali. u niekoho zabrala, u niekoho nie. ja som skusala pri stanke tyzden. zaspala, ale ten jakot na zaciatku... tak som si povedala,ze radsej ju budem uspavat ako dovtedy, cize hojdanim na fitlopte. tak mi zaspala vzdy max. do 10 minut. az do nejakeho 30tt som ju tak uspavala, potom mi to uz robilo problemy, lebo spalnu mame na poschodi a vlacit vtedy uz rocne dieta, 11 kilove hore schodmi, to uz bolo na mna dost. tak som ju jeden den len tak polozila do postielky, lahla som si k nej a zaspala bez problemov. sice prve dni najskor pol hodinu vymyslala, ale teraz vacsinou zaspi do 10minut. sama este nevie, ale zatial to neriesim. a fabien zaspi ani neviem ako.dam ho do postielky, ked si zacne suchat oci, pohladkam ho po licku, zavrie oci a spi. uvidime, ci mu to zostane aj ked bude starsi.

ladywitch26
30. dec 2010

@stvura dostala tabletky s kortikoidmi, mala rozsiahly zapal dolnych dychacich ciest, zacala sa mi v noci dusit. tak nam doktor dal k antibiotikam aj kortikoidy proti zapalu. cosi podobne, ako co maju astmatici v spreji, len silnejsie. na prve tri dni, kym zacnu antibiotika poriadne zaberat.
inak ja neviem, ani jeden mi nemal problem sam zaspat v postielke. nakrmim, prelozim do postielky a spime. stanka dokonca vyslovene nechce spat s nami v posteli.

zuzanockamt
30. dec 2010

@ladywitch26 to je co za knihu?

ladywitch26
30. dec 2010

@zuzanockamt v skratke, ze od 6. mesiaca mozes naucit dieta spat tak, ze ho proste vlozis do postielky a odides. prides za 5.minut, aby si nemyslelo, ze si ho opustila, ale nevezmes ho na ruky, len mu povies, aby spinkalo a zasa odides. a postupne predlzujes intervaly, az kym nezaspi. jasne, ze prvy den moze jacat aj pol hodinu v kuse. vacsinou od vycerpania deti zaspia, ale niektore su vytrvale. dalsi den zacnes pri intervale 6 minut atd, kym dieta same nezvladne zaspavanie. na niektore deti to zabera, zaspia rychlo aj bez mamy, ale ja som to vzdala skor ako za tyzden. mne to za tie ziapoty nestalo.

zuzanockamt
30. dec 2010

@ladywitch26 no skusim pogooglit a mozno si zadovazim, uvidime, ci sa Jurkovi to spanie zlepsi aj samo alebo bude stale len na rukach

ladywitch26
30. dec 2010

@zuzanockamt no tak podla mna tvoj jurko je ten pripad, u ktoreho to fungovat nebude. ten link, co si hodila...tam na konci pozeram,co pisali mamicky, ktorym to nefungovalo. neviem, ja som skusila, ale mne sa to zdalo dost drasticke nechat ju tolko ziapat.

zuzanockamt
30. dec 2010

@ladywitch26 ved to, ze ak mi bude ziapat, tak ho tiez nenecham

ladywitch26
30. dec 2010

@zuzanockamt podla mna su deti, ktore mamu nejako extra nepotrebuju pri zaspavani, lebo vedia,ze je tam, ale niektore nezaspia. napr. ked ju teraz chodim uspavat, tak spi do 5 minut vacsinou. lebo beriem hore aj fabiena a mysli si, ze tam budem spat stale s nou. ked idem len sama, ze je muz doma a necham mu maleho dolu, tak si stanka uvedomi, ze sa k fabienovi vratim po chvili, a aj to uspavanie jej dlhsie trva.
inak postielku mam hned vedla mna pri posteli, cize obidvoch som mala prakticky 30cm od seba a nemam nejako tvrdy spanok, takze aj ked sa v noci len zamrvili, hned som ich pohladkala po licku a spali dalej. asi mali pocit, ze som stale s nimi, tak spali kludne celu noc.
a co sledujem posledny tyzden, tak ked stanka spi cez den, tak potrebuje trochu hluku. ona sa casto budi, ale hned zasa zaspi. tak si najnovsie pustam digestor v kuchyni. akonahle ho vypnem, tak je hore. kym huci, tak si asi uvedomi, ze som dolu v kuchyni, ze nie je sama v dome, tak je spokojna

dadka22
30. dec 2010

@benkovamartina niekto si myslí, že je to skoro, niekto nie....ja si myslím, že je to tvoja vec, čo dáš dieťaťu a kedy a @ladywitch26 tebe sa to hovorí keď kojíš, keby sme kojili, tak určite neriešime žiadne šťavy a pod...neviem prečo sa tu stále len dookola opakuje že máte čas a pod...
@zuzanockamt či sa začne s ovocím alebo zeleninou je to jedno.. každé dieťa je aj zeleninu aj ovocie.. a myslím že ti to už niekto písal, že začal dávať prvé ovocie a so zeleninou nie je žiaden problém...

ladywitch26
30. dec 2010

@dadka22 no mne sa to moze hovorit teraz, ked kojim fabiena, ale stanku som nekojila a aj tak som cakala az po 5.mesiaci. a darmo si myslis, ze usetris teraz, ked nebudes musiet tolko mlieka kupovat. ked ti dieta bude alergik alebo nebodaj celiatik, tak ta to vyjde 100x viac. a ovocie a zeleninu by som netvrdila,ze je jedno. v zelenine nie je cukor a kazdy odbornik ti povie,ze zelenina je vhodnejsia nez ovocie.

zuzanockamt
30. dec 2010

@dadka22 moj syn je na UM od 2.tyzdna, ale nic okrem mlieka este nemal a pockam az ked dovrsi 4-ty mesiac ... fakt sa nie je kam ponahlat ... a cakala by som az do 5-teho mesiaca, ale on ma dost velku spotrebu a je celkovo velky, tak zacnem uz po tom 4-tom

elixia
30. dec 2010

@zuzanockamt ta kniha sa da stiahnut z netu,ak nenajdes,mozem ti poslat 🙂

Ja som si ju stiahla v velkou nadejou,ze nam konecne nieco pomoze...ale nemam na to 'gule' nechat ho revat, ved on este len zamrnci a my uz skaceme obaja k nemu..asi nie najlepsie riesenie,ale inak sa mi neda 😒

@stvura co uzitocne je v tej knizke pre miminka? Idem pogooglit,ci je aj na nete...

lunana
30. dec 2010

@elixia poslala by si aj mne tú knihu? chcela by som skúsiť, či by to na malú platilo, lebo väčšinou zaspáva iba na prsku, hlavne večer, cez deň zaspí aj sama v lehátku, ale večer nie a nie zaspať
😒

ladywitch26
30. dec 2010

inak este na upresnenie, ja mam dovod sa ponahlat, kedze od 6.teho mesiaca musim do prace. ale ak sa nebude inak, tak aj cez 15minutovu prestavku dobehnem domov maleho nadojcit. mam aspon to stastie, ze sa napapa v priebehu 5 minut a byvam 100 metrov od prace.
ale vy tu vsetky budete par rokov s detmi, tak fakt neviem,kam sa ponahlate

elixia
30. dec 2010

@ladywitch26 ja si ani len predstavit neviem,ze dam Riska do postielky,pohladkam a on sam zaspi....u nas nemozne 😀 Skusala som,chvilu tam pobudne, popozera, pokeca s kolotocom,ale po case sa asi zbada kde je a ze je tam sam a ten reeeeev 😀

zuzanockamt
30. dec 2010

@elixia vdaka, uz som to stiahla 🙂

ladywitch26
30. dec 2010

@elixia
@lunana baby, ale to sa odporuca riesit az po 6.mesiaci najskor. vsak to nejde len tak nechat mimino jacat, kym same nezaspi. tam su skor rady pre vacsie deti, ktore vymyslaju, lozia rodicom do postele z vlastnej izby atd.

elixia
30. dec 2010

@lunana jasne, posli mail do IP,snad to pojde poslat...ale pisu tam,ze s tym zacat az od 6 mesiacov..ale su tak aj nejake rady co robit,kym je babo este malinke...nam sa nic z toho nepodarilo,zaspavame nadalej najskor o 11, ked sa zadari ako vcera,tak aj o pol jednej 😀

elixia
30. dec 2010

@ladywitch26 ved vieeem,som citala 😀