icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

gumimaci
30. dec 2010

@elixia
@zuzanockamt
@ladywitch26 nasla som jednu 🙂

ladywitch26
30. dec 2010

@gumimaci tak to ma ozaj super posed 😀

elixia
30. dec 2010

@gumimaci perfektne 😀 a aky je tam velky chlap (ten mensi myslim) 😀

lucia20
30. dec 2010

@gumimaci krasny pampusik. veru, jemu sa musi dobre hackat na tatinkovi. nas tato zase vravi, ze unho mala place lebo nema take vankusiky ako mamina. :D

lucia20
30. dec 2010

@benkovamartina to jak keby si pisala o nasej malej. ona je presne taka ista. vsetko je v pohode ked je v miestnosti mamina. ked ju necham samu, tak sa chvilocku hra a ked ju nebodaj necham s tatom, tak je plac. :D no co, aj katarinka bola taka maminkina, teda aj je. vcera isla svokre, ze tam chce spat a uz o osmej vola, ze chce maminku. :D a co urobila maminka? letela pre svojho pokladika 30km. :D

estterka
30. dec 2010

@zuzanockamt uplne s tebou suhlasim,ze deti s nami este nekyvu.potrebuju nas citim,vsak to je samozrejme. neviem,ako niekto moze o 3-4 mesacnom babatku povedat,ze placom manipuluje s rodicmi.

elixia
30. dec 2010

@gumimaci u nas sa spi skor takto 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
ladywitch26
31. dec 2010

no u nas tato neuspava, chodi domov z prace o pol siedmej, niekedy az o osmej, tak si ho chce uzit v bdelom stave kolko moze. a cez vikendy akurat zaveli, aby som mu ho dala do kocika. on ho nevie obliect.
inak zistujem, ze z mojej dcery veru ziadna princeznicka nebude. ma jedine saty, aj to vzdy pisti, ked jej ich obleciem. ked sme sli na oslavu do susedov, tak si ich strhala kazdu chvilu. a dnes som jej musela nasilim obliect nove tricko, normalne sa aktivne branila. je take dlhsie, pod zadok a ma na spodu dva rady volanikov, tak si asi myslela, ze su to saty. az ked som jej povedala,ze si moze nechat aj teplaky na sebe, tak sa ukludnila.

gumimaci
31. dec 2010

Dobre ranko,
moj chlap si to brucho vypestoval, ked som bola tehotna 🙂 no mne sa stratilo a jemu ostalo. 😀
@stvura Zuzka je fesanda 😵

@elixia krasne, a vyzera naozaj ako santa s tym vypuknutym bruchom 😀
Ondrej sa na fotkach zda velky, pritom az taky nieje. nepatrime ani medzi uplnych drobcov ale v tabulkach patri k priemeru. Moja mama ho videla prvy X ked mal 3 mesiace a aj sa ho bala chytit, bo na fotkach sa jej tiez zdal vacsi 😅
@ladywitch26 no tak to si s nou uzijes, ja som bola uplne taka ista 😀 ked som isla do druhej triedy mama mi usila saty z Burdy 😀 Obliekla mi ich na prvy skolsky den a ja som prerevala cestu do/zo skoly 😅

stvura
Odpoveď bola odstránená
dadka22
31. dec 2010

@ladywitch26 no ja som malého tiež nenechala plakať....spinkal bez plakania.....@zuzanockamt no tak keď je podľa teba dieťa odložené v postieľke( keď tam spinká), lebo na to je tá postieľka, tak potom už neviem....

ladywitch26
31. dec 2010

@gumimaci moj muz si vypestoval brucho pri stanke a ze sa nemam bat, ze kym ho ja zhodim, tak aj on. ani pri fabienovi sa mu to ale nepodarilo. teraz je na rovnej 100ke, cize ma dobrych 15kg nadvahu.no ale stale dobre, lebo ja som odisla do irska prva, moj muz az o9mesiacov neskor a za ten cas ho moja mama vykrmila na 115kg. byval u nasich, chodil na tyzdnovky a tam ho mama nabalila tak,ze traja mali co jest do stredy a ked prisiel, tak to bolo same "papaj stanko, chudacik, zenu mas prec, tak si daj aspon riadny obed. prilozim ti este?"a potom uz par krat musel bezat na pohotovost s tlakom. cholesterol mal 7, no skoro sa prezral na smrt. 😖

ladywitch26
31. dec 2010

@stvura tak moj muz tiez stanku uspava, chodi o deviatej, ale tak v 75% pripadov sa uz dolu nevrati, zaspi tiez 😀 ale ju si uzil dost, od pol roka bol pri nej, ked mne skoncila materska a on bol bez roboty. len maleho si velmi este neuzil.
a nam mama tiez kupovala rovnake, lebo ked nieco kupila mne, segra zacala jacat,ze aj ona chce, tak musela kupit aj jej. 😠 a to je medzi nami skoro 2roky rozdiel.

@dadka22 skus to brat z pohladu toho dietata. 9 mesiacov bolo pri mame, jemu logicky nevysvetlis, ze ma lezat a pekne cuskat v postielke, ze na to si mu ju kupila.... niektorym detom sa na to proste zvyka tazsie. a vacsinou co mam odsledovane, tak maju problem deti, ktorych porod bol tazky. prezili traumu pri porode, tak su neiste bez mamy, potrebuju ju mat pri sebe nonstop.

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
31. dec 2010

@dadka22 nema vyznam pokracovat v diskusii, ja to beriem z pohladu dietata, tak ako pisala @ladywitch

zuzanockamt
31. dec 2010

@gumimaci perfektna fotka ... MM este nema taky posed vybudovany zatial 😀

elixia
31. dec 2010

@stvura krasne dievcatko,len sa mi nepodarilo rozlustit,to na tej prvej fotke spi na niekom? 🙂

@ladywitch26 podarena 🙂 Budu ti po stromoch liezt obaja 🙂

@gumimaci no brucho maju obaja statocne 🙂 U nasje to tiez tak,ze na fotkach vyzera vacsi ako je v skutocnosti.

@ladywitch26 ty si nechcela ci nemohla zostat dlhsie na materskej? Ja si neviem predstavit ist spat tak skoro...zostavam doma aspon tych 9 mesiacov a rozmyslam aj o tej neplatenej,aj ked neviem,ci by sme to utiahli 😒
Inak, s tym tazkym porodom to u nas sedi uplne presne 🙂 Kaslat na postielku...

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
ladywitch26
31. dec 2010

@stvura no ja som si 10rokov drzala rovnaku vahu, nemohla som pribrat a ked som prisla do irska, tak hned do roka + 5kg, ale na dovolenke na sr mi vsetci hovorili,ze konecne dobre vyzeram. 😀 pri stanke mi zostali nejake kila, ale nesnazila som sa zhadzovat. no a teraz pri fabienovi som sa uz dostala na povodnu vahu spred 3 rokov. no ale stanka je strasne ziva, ubeham sa pri nich teraz, a mam vela mlieka, aj tym vydavas dost energie, tak spalujem.

ladywitch26
31. dec 2010

@elixia v uk mate matersku dlhsie. tu po pol roku nacupkas do prace, inak mozes rovno na urad prace. ☹ da sa este predlzit o max. 4 mesiace, ale tie uz mas ako neplatene volno. cize ani cent nedostavas. a to pokial ti muz nezaraba nadstandardny prijem, tak nemas sancu vyzit. ale zasa je vyhoda, ze vela zamestnavatelov ti umozni pracovat na skrateny uvazok az do 2 rokov dietata. ja som pracovala len 4 dni do tyzdna od osmej do druhej, takze to nebolo take hrozne. a zostavala mala s nim, takze som sa nebala,ze bude o nu zle postarane. teraz mam zasa super aupairku, bola u mna prve tyzdne pomoct mi, kedze ku koncu tehu som mavala strasne zavrate a muz chodieval aj na par dni prec z prace mimo dom. teraz pride znovu, stanka pojde na doobedie do skolky a fabi bude s aupairkou. asi najlepsie mozne riesenie, kedze tu je bezna prax, ze vsetky deti davaju hned do skolky. ja som nechcela, lebo tam ani spat nedavaju. teraz uz to stanke bude vyhovovat, spat chodi az poobede, to ju dam aj doma potom, ale je velmi spolocenska a ked ideme okolo skolky, tak im sama bucha na okna, nemozem ju odtrhnut odtial, co tam tak chce ist. len este nemaju volne miesto

elixia
31. dec 2010

@ladywitch26 aha,ja som si myslela,ze materska je tam rovnako dlha ako tu..no tu si mozes vziat 3 mesiace neplatenej,no je to fakt o drzku,ked mate len normalny prijem. U nas som s prijmom bola lepsie ja,ved preto sme sem aj prisli,takze z muzovho platu iba velmi nevyjdeme. Tiez to zrejme poriesime aupairkou,kedze jasle tu stoja na mesiac tolko,co zarobi moj muz ☹ A ani sa mi nepaci predstava dat take male dieta do cudzieho prostredia k cudzim ludom...ked uz musi s niekym cudzim zostat,tak aspon doma,kde to pozna.

ladywitch26
31. dec 2010

@elixia len si tu aupairku dobre over. co som mala prvu, tak ta bola absolutne nemozna. so stankou sa ani zahrat nevedela, jedine ze jej vopchala mobil do ruky, pustila hudbu a to bolo vsetko. ani knizky spolu necitali, ani stavebnice nestavali, proste totalne nevedela, co s malym dietatom. akurat,ze mi tu zbalila kamosa, zistila,ze dobre zaraba, tak sa nanho nalepila. typicka zlatokopka. teraz mam druhu,co sa starala sesternici o syna kedysi, medzitym zvladla doma susede opatrovat dvojicky a teraz ju mam dobre preverenu aj pri stanke. baba ma len 20 rokov, ale bez problemov by som jej nechala aj fabiena, okrem dojcenia zvladne vsetko tak ako ja.

elixia
31. dec 2010

@ladywitch26 no ved presne toho sa bojim,ze len tak na blind niekoho vziat...Kolegyna ma uz tusim stvrtu aupairku a zatial mali v podstate stastie na vsetky a to vyberali len z inzeratov..

hobit
31. dec 2010

@janica81
@elixia nas je presne taky isty, vzdy musi mat niekoho pri sebe, sam spi len v kociku a v noci ked ho vecer uspime, a neucila som ho to, od zaciatku som sa snazila prave o opak, ale najprv nas trapilo brusko a to nevrestal len ked bol na rukach a uz to islo...a mozno ajnpreto, ze mal taky blby start do zivota to vyzaduje, ja neviem, ale on vyslovene potrebuje ludske teplo citit, zavrta sa az niekde pod pazuchu a tak je najspokojnejsi...a nemienim mu to odopierat, ved mam len jeho tak preco by som mu to nedopriala? aj tak to uz dlho trvat nebude a bude taky zvedavy a pohublivy, ze to prestane vyzadovat...
@zuzanockamt uplny suhlas s tym co si napisala, u nas je to presne to iste 😉

hobit
31. dec 2010

@gumimaci tak to je super🙂 ten vas maly je hrozne zlaty
@elixia toto je tiez dobre 🙂
@stvura aka je krasna 🙂
@ladywitch26 toto potvrdzuje moju teoriu, my sme mali velmi zly porod a preto je na mne stale maly zaveseny, som si iste, ze je to preto

elixia
31. dec 2010

@hobit presne toto iste u nas,absolutny suhlas 🙂 ja zboznujem s nim spat a citi jeho babatkovsku vonu 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
ladywitch26
31. dec 2010

@stvura no ja som mala aj tu prvu aupairku zo sr. nie vzdy je to vyhra. a ak mozem odporucit, tak radsej babu z dediny, ako z velkomesta. tato druha az plakala, ked odchadzala od nas, lebo este nevedela, ci nie na stalo. ak by muz nemal teraz robotu, tak by sme ju uz nepotrebovali.
a s robotou je to teraz biedne tu. kompletne padol cely trh s nehnutelnostami, do bank museli naliat miliardy, tak s tym slo vsetko teraz. zo 4% nezamestnanosti sa to v priebehu roka vysplhalo na 13%