icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

estterka
8. jan 2011

@hobit davaju sa aj ATB,ja by so to isla ukazat lekarovi..ale sprcha,tepla na to miesto,aj vzadu medzi lopatky.zohriat tvaroh alebo lekvar(dobre drzia teplo) v mikrovlnke,nepopalit sa,lebo je to rychlo horuce a natriet na prsnik(nie na bradavku!!),obalit sackom a nechat zohrievat.aj ten kapustovy list mozes vyskusat.precitaj si
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/02/upchat...

mas tam aj popisane,ako s tym dojcit,drzim palce! ja bojujem s mykozou uz snad cely cas,teraz cakam na specialnu masticku z domu,lebo tu mi nikto nepomoze s tym 😠 😠

estterka
8. jan 2011

@hobit nepodcenuj to,cim skor to treba zacat riesit,lebo sa to bude len zhorsovat ked to nechas tak.

hilaris
8. jan 2011

@hobit paralen mozes urcite a na prsnik si davaj studeny obklad a mliecko von.. nech Tobinko papka. Co nespapka to odsaj nech sa ti to tam "nekazi" 😀 (ono sa nekazi ale bude tebe lepsie)
teply obklad je na spustenie mliecka ak je tam zatvrdle a nechce von, na zapal by sa mal davat studeny. ja ale nie som odbornik no v porodnici nam vraveli ze teple nedavat urcite... skus zavolat nejakej laktacnej

estterka
8. jan 2011

@hilaris teply obklad,mliecko sa musi uvolnit a dostat von a preto treba prsnik drzat v teple 😉

estterka
8. jan 2011

@hilaris resp,pred dojcenim vzdy teplo,a po dojceni na ulavenie moze byt chladny.

hilaris
8. jan 2011

@estterka doplnila som komentar. odklepla som to omylom skor nez som chcela

estterka
8. jan 2011

@hilaris 😀 😉

hobit
8. jan 2011

@estterka
@hilaris dakujem

estterka
8. jan 2011

@hobit ale fakt je dobra rada,hned si najst na mamila.sk laktacnu a zavolat a popytat sa.odbornik je odbornik.ja som v spanielsku,ale tiez som uz s jednou laktacnou z domu volala 😉

mona777
8. jan 2011

@hobit najlepšie na zapálený prsník je tvaroch - ale ten jemný - natri si ho celý a musíš ho mať aspon 2 hodiny na prse - ten pomáhal najviac mne. A od kedy mas prsník zapálený? a paralen možes zjest na teplotu

mona777
8. jan 2011

@estterka a používala si už tú mastičku od laktačných poradkýn? trojzložková

estterka
8. jan 2011

@mona777 prave je na ceste,mama doleti buduci tyzden a donesie 🙂

ladywitch26
8. jan 2011

@hobit na zapal odporucam obklad z kapusty. treba ju drzat v chladnicke a ked si ho prikladas, tak sa poriadne nadychni....trosku ti to vyrazi dych 😀 ale zabera a nezababres sa s tym tak ako napr. s tvarohom 😉 . a treba to poriadne odsat, resp. odstriekat. do poslednej kvapky. vacsinou to do 24hodin ustupi, len musis poriadne vyprazdnit.

mona777
8. jan 2011

@estterka pozerám, že si z daleka 🙂 ale to si si mala objednať aspon tri balenia. Vraj táto mastička všetkým pomohla - stačila im jedna tuba. No ja mam už 4 tubu a asi až teraz pomohla - lenže ja som už aj po druhom abscese za jeden mesiac - december a cez vianoce mi zhnisal prvý znova a teraz sa mi zdá že mi začína znova - lebo ma to páli. Takže ja som asi zlý príklad liečby tou mastičkou 😝 a už nekojim - lebo ma malý odmieta už mesiac - len odsávam

hobit
8. jan 2011

@mona777
@ladywitch26 dnes rano ma zacal boliet, tvaroh ani kapustu nemam, zajtra to skusim, zatial si davam vinovy a liehovy obklad a na teplotu som si dala ten panadol
dakujem vsetkym za rady

ladywitch26
8. jan 2011

@hobit najhlavnejsie je odsavat. zapaluje sa ti neodsate zadne mliecko. pokial tam bude to, tak sa to bude len zhorsovat

kubik1
8. jan 2011

@hobit pridavam sa k debate, tiez mam septembrove dietatko. Ja som mala zapalene prsniky pri oboch chlapcoch a osvedceny recept je aj paradajka - nakrajat na kolieska a prilozit na zapalene miesto na prsniku.

hobit
9. jan 2011

@ladywitch26
@kubik1
@estterka tak sa zda, ze som to zvladla, horucku uz nemam, ani bolest uz nie je taka hrozna...co som neodsala, odstriekala som v horucej sprche, asi pomohlo 🙂

elixia
11. jan 2011

Halooo,kde ste vsetky????

dadka22
11. jan 2011

@elixia 🙂 my sme už tuuuu...nebola som tu hádam aj tri dni.... malý bol nejaký zlý, nespali sme ani v noci ani cez deň bohvieako...taže nebol čas tu písať... a mali sme aj tichú domácnosť, takže MM okupoval PC 😀 😀 😀 ... myslela som na teba aj na všetky ktorým detičky nespia veľmi dobre... ja by som sa asi zbláznila...u násto boli len 2 dni a maximálne ma to vyčerpalo ☹

janica81
11. jan 2011

@elixia tu som...nejako to tu vymizlo ☹

ako sa mate??? co nove??? zubky nic??

lunana
11. jan 2011

@elixia naše zúbky zatiaľ nič, teraz to nejak ustalo, tak uvidíme, kedy nám vybehnú 😀
baby ako uspávate večer detičky? Pretože naša večer ani za nič nechce zaspať, cez deň zaspí aj sama, ale večer ju musíme uspávať, buď zaspí keď ju kojím, alebo ju musíme hojdať v lehátku alebo vo vajíčku. Zaspávajú vaše detičky samé?

dadka22
11. jan 2011

@lunana náš zaspáva sám, ale veru teraz sme mali dva dni čo nie a nie spať... už som ho aj na rukách uspávala...ale už je to OK... niekedy keď si v postielke mrnčí tak ho v nej trošku pokývem...

leomami
11. jan 2011

Čaute baby..jááááj to mi hovorte,mne malý nespí už 3dni poriadne ani v noci...😢 a plače,musíme ho uspávať na rukách...a ešte je aj chorý,teda zahlienený a kašle...😢 neviem,ale toto je asi najhoršie obdobie čo máme...neviem,či mu nejdu zuby,pretože normálne mi hryzie prso a aj všetko okolo a ešte sa pritom tak smiešne trasie...inak,len sa sťažujem,ale už fakt som už hotová...

majjjka24
11. jan 2011

@lunana nas drobec posledny tyzden vecer nie a nie zaspat, nanosim sa ho na rukach, zaspi, vlozim do postielky a otvori oci a zasa hojdat... ☹ predtym som ho po papani vlozila do postielky a tichucko lezkal a obzeral sa kym nezaspal.. Ale v poslednom čase je aj dosť nervózny a neustále si hryzie prsteky na rukach a ked mu ich vyberiem spusti krik, neviem, ci sa nam pomalicky neprerezavaju zubky, ale dasienka ma zatial nezmenene, tak uvidime..

majjjka24
11. jan 2011

@leomami my mame presne to iste a tiez mame taku zacinajucu nadchu, hlieniky este nejdu, ale uz nam to tam chrapci.. ☹ a ten krik pred spanim je u nas posledny tyzden...

elixia
11. jan 2011

@dadka22 sranda ked to nespi co? 🙂

@janica81 po zubkoch ani stopy,ale vsetko statocne pchame do pusy 🙂 a vy?

@lunana kdeze sam..uspavame zassadne na rukach,cez den mi aj tak spi..teda iba tak,ak chcem aby nieco pospal..a vecer uspavame tiez na rukach... 🙂

Neviem,ci pamatate,pred casom som sa pytala,ci sa vase deticky nejako zmenili po 3 mesiacoch..moje prosby asi boli vyslysane,lebo posledne dni je akysi lepsi (klop klop klop 🙂 ),neplace tolko..a aj spanie sa zlepsilo...teda nie ze by nejako extra vela spal zase 🙂 Ale nasli sme sposob,ako aspon nieco v noci pospi..konecne spi aspon u nas v posteli,sice nie idealne riesenie,no doteraz ani tam nechcel spat,takze som happy ze voobec niekde spi 😀 Takze uz spavam viac ako 4 hodiny v noci 😀 😀

leomami
11. jan 2011

@majjjka24 no ja som ho už musela uspávať večer v kočíku,čo sa nemohol uložiť...a tie hlieny aj nám tak chrapčia,že sa bojím v noci spať...😢 a dr. povedala,že nemá nález,tak mu dala len fenorin na rozpustenie hlienov a spiropent...

leomami
11. jan 2011

@dadka22 ahoj..čítam,že ste na tom rovnako...😢 a ja že už bude super,čím budú starší...a povedala som dr.že straaašne grckal po očkovaní a ona na mňa kukala,jak keby som z Marsu...😎 a mala tam pacientku s ovčími kiahňami,takže sa teším,keď to dostane...

hobit
11. jan 2011

my mame hrozne spanie tiez...cez den tak 3x20 min. na rukach ak nahodou nejdeme von, ak ideme tak aspon vtedy si pospi 2-3 hodky...vecer zaspavame uz pomaly o 22hej po dlhom usili, okupe sa, napapa sa horko-tazko, lebo u nas aj normalne sa najest je problem a potom sa zacne hnevat, na rukach vypinat, musim ho polozit a hrat sa s nim ay kym nie je taky unaveny, ze konecne na rukach odpadne...o tom, ze by zaspal sam niekde polozeny ani nesnivam...