icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

elixia
13. jan 2011

@evka0003 aj si jej nieco dala? Ja som dala malemu homeopaticky cipok,ale ci zabral...nastastie aspon v noci spinkal a aj teraz uz vyzera byt ok. Skus tie cipky,uskodit jej urcite nemozu.

amunet
13. jan 2011

Ahoj, sice neprispievam ale vas citam, tak napisem nieco aj ja. V utorok sme boli na poradni vazime v 4m 7200g 😅
boli sme ockovny, maly mal len zvisenu teplotku 37,5 vcera cely den dnes zatial nema. Paseme koniky ukazkovo prevraciame sa zatial len nabok. Ale uz sa hrame krasne s hrackami. Sme cisto kojeny a spinkame skoro celu noc okrem bunenia na kojenie. 😵 Cez den spinka po kazdom jedle ale len pol hodinku max hodinku. Je vesely stale usmiaty, rad sa pestuje v polosede na mojich kolenach sa uz pritahuje do sedu aj si sadne, ale to este nemoze, tak ho hned o seba opriem, samozrejme ze sa hneva 😀

estterka
13. jan 2011

@elixia neviem to presne,resp.neviem sa vyjadrit presne,ale ked dieta tak nahle place po ockovani,tak je to preto,ze sa nieco narusa v mozgu a moze sa to opakovat aj niekolko dni po ockovani. my neockujeme 😵

elixia
13. jan 2011

@brulka no tu TBC neockuju....
O com je ta kniha aspon tak v skratke ked mozes? Nas maly je totiz nespavec,takze sa chytam kazdej slamky,ktora by ho naucila spat 😀 Mam tu knihu Kazde dieta sa vie naucit spat,ale ta je az od pol roka a navyse mi pride dost brutalna,neviem ci sa na to dam..
Jaaaj,ani nevies ako ti je dobre,ked ti mala tak dobre spinka 🙂

sjusiquatro
13. jan 2011

my mame dnes 4 mesiaciky bozee ale ten cas leti........ 🙂

elixia
13. jan 2011

@estterka ani mi nevrav,ze sa to este moze zopakovat..brrr,stacilo mi vcera,chudatko moje. Vy neockujete vobec ci ako? Tu by som to asi tiez mohla odmietnut,no ale kedze sa chceme vratit na SK a tam je ockovanie povinne,velmi by som nevyhrala...

estterka
13. jan 2011

@elixia da sa odmietnut aj na slovensku.zacali sme ockovat,ale zacala som sa o to viac zaujimat a prestali sme 😉 mam panicku hrozu z toho,co to moze sposobit.

aninka30
13. jan 2011

@brulka wau tak si mi vlastne odpovedala dva krat aj ked ta druha odpoved ohladom zaspavanie nepatrila mne :D tiez mame tento "problem" maly zaspava len na rukach hlavne vecer je to horor - to ma ale nastastie manzel na starosti, mne sa ho cez den podari uspat v kociku prip. par krat s nim prejdem po byte na rukach a je to, ale vecer - hodinovy ritual... 🙄 sme si hovorili s muzom ze ho to musime odnaucit - najdem si tu knihu co spominas... 🙂

aninka30
13. jan 2011

@estterka ahoj my mame za sebou prve ockovanie a tiez som mala z toho panicky strach...nastastie klop klop klop to preslo "len" s vysenou teplotou, na par dni mal zmeneny rezim (tj. zas sa budieval s placom v noci a aj cez den bol nepokojny) trvalo to asi 4 dni a teraz sa zda ze je vsetko tak ako predtym 😵

estterka
13. jan 2011

@aninka30 ja som mala namysli ovela vaznejsie vedlejsia ucinky ockovania ☹ ale to je cisto moj nazor,kazdy si to musi sam zvazit.

amunet
13. jan 2011

my tiez zaspavame na rukach, niekedy na fitlopte, je to super lebo hned zaspi.
a to sme my 😵 😵

aninka30
13. jan 2011

@estterka ja viem co mas na mysli...dokonca v rodine mame taky pripad ked sa po ockovani (ja si neopovazim tvrdit ze to bolo sposobene tym ale nikdo to ani nemoze vyvratit) zo zdraveho bejby stal autista :/ preto som napisala ze som rada ze prve ockovanie nam prinieslo len vyssie spomenute reakcie...

elixia
13. jan 2011

@aninka30 autizmus je trizomia 21.chromozomu a to je vrodena porucha,nemoze k tomu dost post natal...

elixia
13. jan 2011

@amunet krasna fotka,boli ste sa fotit v studiu?

@estterka prave vcera o tom bola debata v telke...ze ked odmietnes,je to vlastne protizakonne konanie,lebo ockovanie u nas je povinne...budu ta nahanat z uradu verejneho zdravotnictva..len som uz nepocula,kam to az moze zajst,lebo sme museli ist von 🙂 Ale je to jedno, ako pises,je to kazdeho osobne rozhodnutie...

estterka
13. jan 2011

@elixia skus si pozriet temu odmietnutie povinneho ockovania,je vela deti na slovensku,ktore nie su zaockovane 😉

amunet
13. jan 2011

@elixia nie, fotim si decka sama doma

ak by ste bola niektora zvedava napiste do posty poslem link 😉

elixia
13. jan 2011

@estterka v pohode,ja to respektujem,ak sa niekto rozhodne odmietnut ockovanie...a myslim si,ze by to mala byt volba rodicov,ci ockovat alebo nie..

brulka
13. jan 2011

@elixia @aninka30 skusim zhrnut zakladne pravidla dobreho spanku 😉

1. dolezite su ritualy. nieco co sa opakuje kazdy vecer pred spankom - napr kupel a potom masaz, alebo nejaka spolocna hra lietanie s ocinom kady podla seba
2. je velmi dolezite odniest dietatko do postielky bdele a nie rovno od prsnika uz napriklad spiace. lebo dietatko chce na zaspanie vzdy rovnake podmienky. si predstav ze papkas u maminky na prsku, v teplucku odnesu ta bez tvojho vedomia do postielky do tmy a sa tam v noci zobudis tak si vydeseny ze co sa to stalo, kde je mama kde je mliecko. to je pre dieta sok. ono ma vediet ze ked ho ulozis do postielky ide sa spinkat a ze ked bude potrebovat maminku ze ty prides, ale ze tam bude inac same spinkat
3. pripravit izbicku na spanie, stlmit svetla, eliminovat hluky
4. ulozit dietatko do postielky vcas aby sa nevyplavil do obehu kortizol, ktory dietatku uz vobec nedovoli zaspat lebo je prislis rozrusene ... (toto bol napr nas roblem ze sme neskoro ukladali sme presvihli spravny moment a bolo po spani. mne mala spavala predtym tak 5-6 hod v noci a cez den tiez malo tak cca 3 hodinky dokopy) odkedy spi v noci 11 hodin tak aj cez den spi viac tak cca 4-5 hodin si pospi aj cez den. sa to naozaj zlepsilo a stacilo len posunut uspavanie z 22.00 hod na 19.00 hod 😉
5. zlodej nocneho spanku je aj krmenie. v knizke sa pise ze od 5 mesiacov a od 7kg by malo dietatko moct prespat uz celu noc bez jedla. cela noc je 10,5 - 11 hod spanku. pisu tam aj ako odstavit babo od papania. ze bud krmis ked ides ty spat, cize zobudis nakrmis. alebo zobudis hodinu predtym ako sa v noci budieva samo dieta. eliminujes vsetky rusive momenty, napr prebalovanie ak nie je nutne neprebalujes, snazis sa co najmenej zobudit a nakrmis a das znovu spinkat. to vraj preto budis aby to nebolo tak ze i babo mysli ze vzdy ked sa v noci zobudi a mrnkne dostane mlieko. aby si nezvyklo na uspokojovanie mliekom. lebo casto deticky sa budia len tak aby sa pomazlili na prsniku v noci, ze uz vlastne ani skoro nic nevytiahnu nezjedia, ze je to len zvyk. zato treba budit a dat jest aby si uspokojila hlad nie aby si mu opat zarucila zaspavanie s mlieckom. zaspavat treba bez mliecka !!!

jaj a o tom odstavovani je tam toho viac aj vzorovy denny rezim spanky a bdenia pre rozne vekove kategorie ...

ale mozno to pre niektore maminy bude brutalne, lebo bez placu dieta nic neodnaucis ... to pisu hned na prvej stranke. ja som s tym zacala skoro takze moja dcerka este nemala vyvinuty silny ritual uspavania na rukach. som ju ulozila a jasne ze zacala mrnkat. sla som tam az po nejakej dobe (v knizke tusim pisu 5 min) a potom za dalsich 10 atd. a ze dietatko treba nechat aj plackat ... moja si rychlo zvykla a bolo to skoro uplne bez placu, v tom som mala stastie. a pisu v tej knizek ze sa to da naucit za 5 dni 😀. tak neviem ci kazdy ma na to nervy nechat dieta aj poplakat 🙂 😉 😵

ale fungovat to funguje a teraz mi zaspava sama aj cez den aj v noci vzdy ju chodim iba raz pozriet pohladkam nasadim vypluty cumel a na druhy alebo najviac treti krat ked tam pridem uz sladko spinka. ja jej vzdy pustim kolotocik (v knizke pisu ze eee ze kolotoc ano ale ked sa ma spat ze vynut .. toto nedodrzujem) malu to chvilku zabavi a potom rychlejsie zaspinka.

ufff toto je asi najdlhsi prispevok aky som kedy napisala 😀

brulka
13. jan 2011

@amunet naaaadherny chlapcek 😵 😵 😵 😵 a perfektna foto 😉

brulka
13. jan 2011

@dadka22 ja inac presne viem podla umrncanosti ze je dcerka zrela ist do postielky, takze ja ju tam davam presne taku a predtym nenosim na rukach. to ho asi davas velmi neskoro spat ked je uz prilis rozmrzely. mala by si skusit vsimnut si este skorsie signaly ze sa blizi unava, ked si trie ocka, mrnka, alebo pozera doblba 😉 a dat ho do postielky skor. moja vydrzi tak dve hodky hore a uz je potom unavena 🙂. ale kazde dietatko je ine, tak si musis odsledovat, ale si ymslim ze je to isto tym ze je presvihnuty cas.

elixia
13. jan 2011

@brulka vdaka moja 🙂 No zrejme je to nieco podobne (ak nie to iste) ako v tej mojej knihe..zatial som sa na to este neodhodlala...ja sa bojim,ze on jednoducho plakat neprestane,nech tam bude akokolvek dlho..on ma totiz akusi hrozu z tej postielky 😒

lu
13. jan 2011

@brulka
Ahoj, my mame taky problem, ze si vsimame signaly unavy, to je cca o 20:00, dame ho spat (zatial spi s nami v posteli) ale vydrzi mu tento spanok tak hodinku a potom sa zase zobudi culy a cele uspavanie moze zacat nanavo. Takze v skutocnosti potom zaspi okolo 22:00-23:00-co by si nam poradila? Aku knizku si citala?Diky za odpoved.

kitchima
13. jan 2011

Ahojte, my sme este stale chorucki.. musia nam aj odlozit ockovanie.. uz som zufala, mliecko ju nanovo zahlienuje a ziadny posun vpred nevidim. Tusim sa to iba zhorsuje 😒

brulka
13. jan 2011

a mate kolotocik a nejake obrazky na stene pri postielke? moja miluje obrazky co som jej namalovala na stenu a aj ten kolotocik zboznuje, sa jej tam otacaju medvede a hra jej tichucko hudba. ja mam pocit ze ked ju odnesiem ospalu do postielky tak chvilku sa zamestna divanim a pocuvanim a potom niekedy mrnci, tak idem pohladkam ju par krat po hlavke a odidem aj ked mrnci dalej, chvilku ju necham a ona potom zaspinka.

nemaj z toho strach deticky niekedy placu a chcu si overit ze naozaj niekto pride. ja neviem kamoska si presla tou knizkou a absolvovali aj ten plac tie prve dva dni ale potom zrazu akoby useklo aj jej syncek krasne spinka. naucil sa ze mamina je nablizku ze pride. to chce len cas aby si sa naucila aj ty rozpoznavat kedy je vhodny cas ulozit a ten plac hmmm je mi jasne ze je to tazke, my sme mali stastie, ale plac asi patri k tomu uceniu bez toho to asi nepojde.

ked moc trpis budes tie minuty eliminovat kedy maly bude sam 😵

ono ked sa nejaky zvyk stane ritualom tazko sa toho clovek zbavi a jedno ze babo ma teraz 4 mesiace, bude to chciet aj ked bude mat 8 a aj ked bude mat viac. starsia sestra mala dost problemy s prvou dcerku, ju naucili zaspavat tak ze jej hladkali a drzali rucicku. ked mala dva roky tak este stale chcela rucicku na zaspatie. sa hadali smuzom vzdy kto ju pojde uspavat. a to uspavanie uz nebolo 15 min alebo 30 bola to hodina. to tam ten dotycny vacsinou s nou fakt sam zspal. a odnaucanie bol teprv horor v takom veku 😔

brulka
13. jan 2011
hilaris
13. jan 2011

@estterka ani my neockujeme. predvolania zatail ziadne

zuzanockamt
13. jan 2011

@hilaris ved ale predvolania na ockovanie nechodia ... ci? 😕 ... ja som sa len s lekarkou na poradni dohodla

zuzanockamt
13. jan 2011

@brulka pekna teoria, ale prax je trosku ina 😀 ... kazde dieta je individualita a urcite to neplati pre vsetkych

ladywitch26
13. jan 2011

@brulka
@zuzanockamt potvrdzujem, prax je ina... znamej dcera ziapala aj pol hodinu vkuse pocas 2 tyzdnov. ja som vyskusala tiez, ked mala stanka 7. mesiacov. knizka sa mi pacila, vsetko vypadalo super, az na to, ze stanka bola v tom placi velmi vytrvala. az sa zachadzala. a mne to nestoji za to, aby mi decko zaspavalo s revom a budilo sa potom mrzute niekedy uz po pol hodine. do roka som ju uspavala hojdanim na fitlopte a spievanim pesnicky. vzdy tej istej. vacsinou zaspala uz pri poslednej slohe, ak nie, tak som zacala spievat odznova a v polke toho odkvacla. len som ju prelozila do postielky a spokojne spala aj tri hodiny. fitloptu som zrusila zaciatkom leta, bolo to uz na mna trochu moc, predsa len 30tt brucho uz nerobi dobre natriasanie. tak som ju ulozila do postielky a lahla si vedla. asi tyzden spekulovala, behala po postielke aj pol hodinu, obcas som na nu musela aj nakricat, aby si uz lahla, ale pochopila. do polhodiny spala. casom sa tie intervaly zacali skracovat. momentalne si lahnem vedla na postel, prikryjem ju, ona si prehodi paplon cez hlavu, pockam tak 5 minut, odokryjem ju a mozem ist. poobede mi prespi minimalne dve hodiny, noc uplne celu bez prebudenia. tych 5 minut mi nerobi problem ozeliet, a dieta by som nemala srdce nechat plakat. a to som mala vacsi stres nez vacsina mamiciek, nakolko som pracovala a uspavat som ju chodila v ramci 15minutovej prestavky. no ale co mama nespravi pre dieta 😅
ta kniha mi pride v niecom dobra, ale urcite by som ju pouzila az pri vacsom dietati, ktore velmi vymysla. pri parmesacnom babatku absolutne nie.

brulka
13. jan 2011

@ladywitch26 @zuzanockamt baby je mi jasne ze kazde dietatko je ine 😉 ale aj kazda mamicka je ina a nie kazda ma tie nervy nechat dieta plakat. a niektore si deti radsej odnosia na rukach to je kazdeho vec. kazdy sa rozhoduje podla vlastnej intuicie a hlavne ci ti na to tvoje srdiecko vravi. my sme mali stastie moja dcerka sa to naucila skoro bez placu, ale zacali sme velmi skoro mala cca 4 mesiace. takze mne sa lahko vravi.

ale kamoska mala tie nervy, lebo inak nemohla a ani nevladala ... maly ju cucal 5x za noc ... nechcel spat ani cez den a potom otehotnela ... takze nemohla sa nechat vycerpavat lebo by to inac nezvladla a ohrozila by aj to malicke v brusku. takze ano nechala syna plakat a chodila ho ho chlacholit tak ako v knizke pisu v urcitych intervaloch a plac sice prvy den trval dlho, isto viac ako 20 mimut ale druhy den kratsie a na treti den zaspal do 15 minut. maly uz papa iba raz v noci a z nej je spokojna mamicka a hlavne vyspata 😉 takze jej to stalo za to 🙂

ja som tiez neni typ matky ze vydrzim sa pozerat dlho na placuce dieta a viem o com hovorim lebo mne sa mala zachadzala od revu tak ze som ani do sprchy nemohla ist. ked mala 6 tyzdnov tak som tu mala na mesiac svokrovcov a svokra ju stale vlacila na rukach a stale sa s nou niekto maznal. sme boli 4 dospeli a jedno dieta tak si viete predstavit. ked odisli a ostala som s nou sama bol to horor. mala aj zle spavala aj cez den aj v noci a ja som si povedala tak toto nie lebo ja budem nervozna nevyspata to nie je dobre pre mna ale hlavne nie pre malu. kazde dietatko si predsa zasluzi vyspatu a spokojnu maminku aby mala energiu sa mojkat hrat a venovat pomahat sa rozvijat 😵 😵 😵 takze sme zacali s pomalym odvykanim a plakat som ju nechala ale len tak aby mi srdce netrhalo. kazdy mame tu hranicu niekde inde a niekto si mysli ze mrnkat a plac radsej VOBEC NIE 😉 ja si myslim ze trochu placu nezaskodi 😉

ja vravim ze kazdy podla seba musi a drzim nam vsetkym palce nech to kazda zvladneme tou svojou cestou aku si vyberieme 😵 😵 😵 😵 hlavne nech su deti spokojne 😉