icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

katrin31
13. jan 2011

@estterka aj ja som rozmyslala ze nedam ockovat, pretoze som si zistovala vsetko ohladom ockovania..ale problem je vraj v tom,ze ho potom nebudu chciet zobrat do skolky..aj ked neviem ake riziko predstavuje moje nezaockovane dieta pre vsetky zaockovane..ked je to take super tak preco sa boja ze niecom nakazi zaockovane?

estterka
13. jan 2011

@katrin31 to preco sa boja neporiesime,aj ked aj ja sa to pytam,ale skus sa informovat v skolkach,lebo sa to da vybavit.vies co ti poviem? aj ja budem mat tu so skolkou problem,ale nepresvedci ma to,aby som ockovala,proste,nie je to pre mna argument.
@hilaris vobec nic ste zatial neockovali? a planujes do buducna nieco ockovat?tetanus napr.

hilaris
13. jan 2011

@zuzanockamt ja som mala na mysli predvolanie na kobercek s hygienou si kto si to vola rodicov ked nedaju povinne ockovanie detom. najprv pohovor, nasledne mozno pokuta.

zuzanockamt
13. jan 2011

@hilaris pediater to hlasi na RUVZ a oni uz potom konaju

hilaris
13. jan 2011

@estterka prva dcera ma tbc a prve dve z tej trojice, tretiu som uz zalarmovana nedala. malinka nema nic a nic ani nebude mat. Problem nastane pri vstupe do skolky. Tam musi dat lekarka potvrdenie o pripravenosti dietata do skolky a ak nema ockovanie, nie je pripravena do kolektivu 😠 tato spolocnost je proste nastavena takto vydieracsky... uvidime.. ak to inak nepojde, je vzdy lepsie dat to ockovanie neskor ako takto skoro. Najradsej by som sa tomu ale vyhla!

hilaris
13. jan 2011

@zuzanockamt ano viem.. len mi vypadlo ako sa dotycna institucia volala. 😉

hilaris
13. jan 2011

@estterka aha.. vidim ze tie skolky ste tu uz riesili... 🙂 ospravedlnujem sa.. necitala som vsetko hned

samasa
13. jan 2011

@kitchima Kitchima neviem či ti to pomože... ale mala som tento problém so synom... zahlienovalo ho ARko..po čase sa hlieny zapálili a mali sme ATB. vždy po napapaní som mu dala zopár kvapiek čajíku- aby som mu spláchla to mliečko... a musím uznat že to bolo zo dna na den lepšie. Skus možno zaberie aj tebe...

lola79
13. jan 2011

@panki ano, pred kazdym kojenim 😖 Uz mi z toho sibe. Rano odsajem aj 300ml.. 😎 Uz som rozbehnuta, hovorim, ze ako z kohutika. Ale k veceru je to uz pomenej. Materskeho vypije okolo 100-120. To len z tej Beby som mu zacala davat viac. Mam odsvacku Avent, rucnu.. Kazde 2-3 hodiny 🙄 A sem tam sa mi cez den zadari a napije sa aj odo mna.. ked este napoly spi.

katrin31
13. jan 2011

@hilaris do kelu ked to povies doktorke tak na teba bude hladiet ako na kravu...ale na to by som sa asi mala vykaslat..ja som si povedala ze este toto preockovanie mu dam a potom uvidim..jedna znama mi vybavila nejaku doktorku a ze tam mi povie ci je to ockovanie dolezite alebo nie..ze niektore sa daju nahradit homeopatikami

kitchima
13. jan 2011

@samasa jeeej, dakujem Ti velmi pekne. od zajtra zacnem s tym cajikom, snad jej to pomoze, lebo uz to ma takmer 2 tyzdne a mam dojem, ze kazdym dnom odsavam toho viac a viac. Uz mi aj vracia tie hlieny... 😖 dam Ti potom vediet 😉

mona777
13. jan 2011

@hilaris dnes sme boli u pediatričky, takže malý ma 60 cm a 6060 gramov - vraj je to ok 😅

mona777
13. jan 2011

@lola79 ahoj, čítam že odsávaš, od vianoc odsávam aj ja lebo moje dieta nechce piť z mojich prs 😀 ale ako čítam tak to tvoje ešte zavše pije - kolko už odsávaš? u nás to už nefunguje vôbec - len mi obrindá prsia - začne do nich fúkať sliny a smeje sa alebo hrozne reve - ani vo dne ani v noci ani v bdení - už nič nezaberá

elixia
13. jan 2011

@lola79 fuuuha a to rucnou odsavas cely den? To musi byt narocne....ja mam elektricku a odsavam niekedy aj parkrat denne,no ale rucou si to neviem teda predstavit.

panki
13. jan 2011

@lola79 to je hrozné s tým odsávaním.....už ma z toho všetko bolí....aj krk (čo som zohnutá) aj bradavky mám vyťahané. Ja chcem silou mocou vydržať, aby aspoň do 6 mesiacov mala minimálne 2 plné dávky MM denne, ale keď to takto pôjde ďalej tak to asi zabalím....už nemám silu. ja mám proste málo mlieka a neviem s tým nič urobiť a každým dňom mi viac a viac odmieta prsník. Stále to síce skúšam ale keď to takto pôjde ďalej, už ani v noci mi ho nebude chcieť.

lola79
13. jan 2011

@mona777 uz od polovice novembra. Chcela som kojit rok, a ked zacal odmietat po dvoch mesiacoch, skoro ma vystrelo. Tak som si povedala, ze aspon 4 mesiace cisto materske a potom uvidime. Tak som vcera zacala pridavat jednu davku Beby, aby som uplne nezcvokla. A dnes vydrzal na bebe od 4:30 do 7:30, takze som mala chvilu pokoj. V noci pije z mojich, aj 5krat za noc. Rozmyslam, ci je fakt hladny, alebo je to taky rozmar. Ale bojim sa, ze sa preberie, tak mu radsej dam. Cez den mu skusam dat najprv odo mna... a tak raz za den, podla nalady, sa aj zadari. Vtedy mozem pripravenu davku odlozit do chladnicky a mam chvilku pohody 😉
@elixia je to makacka 😅 No neviem ako inak. Elektricka sa mi zdala draha, ale mozno budem musiet.
@panki silou mocou to nema vyznam. Ja som uz mala opuchnuty palec, nevedeli sme co sa deje, tak som sla na chirurgiu,dali mi to do sadry.. teraz chodim po reumatologickych vysetreniach. Trpne mi ruka.. moja doktorka povedala, ze je to len pretazene. Neviem ci od nosenia, alebo odsavania.. ved odsavam aj dve hodiny denne. Ja sa tiez trapim, ale uz dlho nevydrzim. Mam vyhodu, ze mam vela mlieka, takze niekedy mam davku aj za 10minut, ale potom to vsetko umyt... a ked je vsetko hotove, drobec je hore a zas hladny .. uz sa tesim na kasicky, dufam, ze ho to udrzi syteho dlhsie. Len chcem pockat 6 mesiacov.

zuzanockamt
13. jan 2011

@lola79 ja som si s odsavanim uzila svoje ... ale mne mlieko vydrzalo len cca 6 tyzdnov ... ku koncu to uz vyzeralo tak, ze som za 24 hodin odsala cca 30 - 40 ml z oboch, takze to nemalo vyznam

mona777
13. jan 2011

@lola79 ja tomu nerozumiem tak ten tvoj vytržal už 3 mesiace pomaly piť aspon v noci a niekedy cez den a ten môj nechce ani cez noc - asi som ho velmi mučila. On sa totiž zobudil na štedrí večer, okolo pol noci na papanie a dve hodiny som ho mučila aby pil z prsa a on vrieskal. totižto pár dni pred tým začal odmietať jeden prsník úplne a druhý aspon ked bol v polospanku ako u teba - tak pil. No na štedry den som dostala darček v podobe odsávania na 24 hodín 😢

lola79
13. jan 2011

@mona777 toho som sa najviac bala, ze prestane pit v noci. A vlastne sa stale bojim. 2krat sa mi stalo, ze sa velmi prebral (asi som tvrdo zaspala) a uz sa nenapil. To bolo vresku.. Odvtedy mam malu davku v chladnicke aj na noc. Keby prestal pit v noci, tak prechadzam na UM... to by som fakt nezvladla odsavat na noc, kedze sa 'zobudi' aj 5 krat. Absolutne tomu nerozumiem, ze cez den nie a v noci v pohode a som prekvapena, ze to tak dlho zvlada. Zelam pevne nervy.. mozno zas zacne 😉

panki
14. jan 2011

@lola79 dávku za 10 minút? 😕 to mne trvá 100ml min. hodinu a to z obidvoch a to mám super elektrockú odsávačku Medelu 😒

ladywitch26
14. jan 2011

@lola79 ja som mala take iste problemy pri stanke. nakoniec som skoncila cisto uz len pri odsavani az do 7.mesiaca. potom som zasa otehotnela,zmenila sa chut mlieka a uz mi ho nevypila. pri fabienovi to nabralo uplne rovnaky spad, akurat som uz pisala laktacnej a bolo to tym, ze mam vela mlieka. pred kazdym krmenim som odsala tak 40ml, nech to tak nestrieka malemu do pusy a potom uz pil v pohode. teraz sa mi upravila tvorba, tak uz odsavam iba rano, lebo maly spi celu noc. neviem, skus aj ty pred krmenim trosku odsat, mozno ti prestane maly vymyslat. ak mu to tecie prilis rychlo, dusi sa a preto ti odmieta pit. v noci neviem preco, aj moj pil bez problemov.a mozno to bolo tym,ze v noci som nepila nic, tak aj mlieka bolo trochu menej ako zvycajne.

@panki skus odsavat v rovnaku dobu, to dost pomaha. a bud pri malej, alebo na nu aspon mysli. ono ten spustaci reflex sa spusti, ked vidis dieta. ja si niekedy pomaham aj vytlacanim popri tom. ale ja mam rucnu odsavacku, elektricku by som nechcela, lebo mlieko tecie zakazdym inak.ja menim rychlost odsavania.

ladywitch26
14. jan 2011

@lola79 teraz som docitala aj dozadu, tak je to jasne, odmieta ti, lebo sa dusi. ked je malo mlieka, je zle, ked je vela, tak este horsie... 😒 a budi sa ti tiez tak casto cez noc, lebo ked je vela mlieka, pije ti len to predne, k zadnemu sa nedostane a to predne ho tak nezasyti. odsavaj pred krmenim a davaj mu dve krmenia po sebe z toho isteho prsnika, kym ho uplne nevyprazdni. potom prestriedaj, a raz za 24 hodin odsaj uplne, aby sa ti zasa nezapalovali. my sme fungovali zo zaciatku tak, ze pytal kazde dve hodiny, ziapal pri papani, po papani, strasne vracal, maval vetry a vstavali sme 3x za noc. po porade s laktacnou mi teraz maly pyta tak kazde 3-4hodinky, v noci spi od jedenastej do siedmej, vobec neplace, pekne sa prisaje, vetry ma uz v norme a je uplne spokojny. a dokonca usetrim aj na plienkach, lebo predtym kakal skoro do kazdej, tak 6x denne. teraz je to tak 6 x do tyzdna 😉

hilaris
14. jan 2011

@katrin31 nasa doktorka na mna ako na kravu nastastie nehladela a som rada ze ju mame. Ani ma za to sice nechvalila ze som odmietla ale vzala to ako fakt bez komentara. proste to akceptovala s tym ze si ale musi splnit tu svoju povinnost a nahlasit to.. no ani s tym sa neponahla. nemusi hned lebo na kazde ockovanie je nejaky cas. potom napis ako pochodis u tej s tymi homeopatikami. este som to nepocula

hilaris
14. jan 2011

pre tych ktorych to zaujima http://zlin.idnes.cz/soud-osvobodil-zenu-ktera-.... to oslobodenie je pozitivne ale info na kanci clanku zasa len poukazuje na to ze mame daleko k demokracii. A naozaj nikto nemoze dokazat ze ockovanie pomaha a ani vyvratit ze skodi... tak potom na akom zaklade sa stavaju nase zakony? 😒

hilaris
14. jan 2011

@panki aj senovku si skusala na zvysenie tvorby mliecka? ta vraj zabera uzasne

estterka
14. jan 2011

@katrin31 no tak to aj mna bude zaujimat,tie homeo,pocula som uz o tom,ale nic podrobne.
@hilaris ja som vcera rozmyslala,my chodime sukromnej lekarke,ci nam nepovie,ze k nej len ockovane deti chodia 😕 no uvidime,ako to bude..

hilaris
14. jan 2011

@lola79 len 5x za noc???? my sa v noci kojime aspon 10x :D naozaj moze byt tolko hladny lebo asi vypije nutnu davku a hned pokracuje v spanku a preto potebuje castejsie.. kdezto o nas je to vyslovene o dudlovani sa kolkokrat... 😖

hilaris
14. jan 2011

@estterka heh.. my sme sa pred rokom stahovali tak som chcela lekarku co ju mame blizsie a pocula som o nej dobre veci aj ohladom ockovania.. ale ked sme sa tam boli ukazat, pochopila som ze to bol omyl. Starsej chybaju dve ockovania a hned mi povedala ze neockovane deti neberie. Ked som sa jej spytala, ze co ak sa nejaka mamicka, co u nej uz dieta ma, rozhodne neockovat... a ona mi na to suverenne povedala ze take u nej nie su a dala mi 15 minutovu prednasku o umierajucich detoch a o hiv v afrike (nejaky suvis???) tak som sa pakovala prec stastne ze ta nasa nie je az tak velmi daleko ze by som k nej nevdela s radostou dojst :P

hilaris
14. jan 2011

@ladywitch26 wow... vzorne dieta! carovna laktacna poradkyna 🙂 ja kojim z jedneho cca 3 hodiny.. niekolko krat z toho isteho prave preto aby sa dostala k tomu zadnemu... a aj tak casto pyta a aj tak prdi a krici akoby som len fazulu jedla 😀

samasa
14. jan 2011

@kitchima moja nemáš začo... dufam že vám to pomôže... 😉 ja som si tiež preskákala s malým... tak kašlieval že saaž pogrckal vždy! Ťažké obdobie ... ale neboj teraz vám to prejde 🙂

estterka
14. jan 2011

@hilaris 😀 😀 ja som si zas muswla od kamosky vypocut,ze kvoly takym ludom,ako bude ta nasa sa vracaju epidemie chorob a umieraju ludia 😕 a mozno budem mat niekoho,kto mi ju bude strazit ked zacnem robit,lebo nazaj skolka nezmeni moj nazor.no uvidime,ja som momentalne v stadiu ziskavania informacii a zatial som sa nedostala k nicomu objektivnemu(teda nie od spoloc.ktore vakciny vyrabaju),co by ma nalomilo ockovat